2015 to do: Creatief/DIY

Ik houd niet zo van het begrip goede voornemens. Sowieso houd ik niet zo van het idee dat je een nieuwe gewoonte voor jezelf gaat verzinnen die je dan vervolgens dus ook moet gaan volhouden. Dat is gewoon super lastig, en als het niet lukt is het weer huilen met de pet op. Dus ik noem het gewoon een to do van 2015. En ik neem het niet zo strikt, het zijn dingen waarvan ik denk; die lijken me leuk om te doen! Maar komt het er niet van ga ik niet met een pruillipje het nieuwe jaar in (2016, mijn god, dat duurt ook nog wel even). Ik verdeel de to do’s in verschillende categorieën: eten, lezen&kijken, creatief/diy, doen, spullen en zelf.
Ditmaal: CREATIEF/DIY.

TO DO:
– Zeep maken
Een week lang zocht ik er allemaal info over op, kocht een weegschaal en zelfs geuroliën, maar ik durfde het toch niet. Je maakt zeep met gootsteenontstopper en dat is best wel heftig spul. Ook is het handig een (aparte) staafmixer er voor te hebben en kommen van bepaalde stoffen (aluminium ofzo.. of nee.. juist niet, denk ik). Al die dingen maken dat ik het een beetje eng vind. Maar dit jaar ga ik het gewoon proberen hoorrrrr. (Als ik geld heb om al die vetten en oliën te kopen)

– Iets haken
Ik heb in de kast nog een bol ‘wol’ liggen waar ik al 3 keer iets anders van ben begonnen te haken. Dan weer een deken, dan weer een sjaal, dan toch maar weer een deken. Nu ligt het al zo’n 6 maanden in de kast en doe ik er niks mee. Zonde. Dit jaar ga ik er écht iets van maken.

Dit aapje haakte ik voor mijn neefje.
Mijn zussen noemden het een Tsjernobyl aap.

– Meer tekenen
Net als dat ik 2 keer yoga per week wil doen, wil ik ook sowieso 2 keer in de week gaan tekenen. Al is het maar om gewoon even creatief bezig te zijn.
Dingen die ik (misschien) wil maken/betekenen doen zijn bijvoorbeeld: kaartjes, een kalender, servies van de kringloop, meer bordjes/kommetjes/borden betekenen, misschien een tas bij de hema, etc. Oh ja en notitieboekjes betekenen!
Ook wil ik bedenken en proberen wat ik met die tekeningen wil.. ik krijg er namelijk heel veel leuke reacties op! Alleen om het nou echt te gaan verkopen.. ik ben een beetje bang (vooral bij de bordjes) dat de inkt gewoon te snel er af gaat ofzo.. lullig om zoiets te verkopen. Misschien moet ik sier-bordjes gaan maken ;-)

– Een scrub en/of massage bar maken
Lijkt een beetje op zeep maken. Maar dit lijkt me ook leuk om te doen! En is wat minder spannend, en wat makkelijker geloof ik. Lijkt me een leuk projectje.

– Met meer regelmaat bloggen
Dit lijkt me heel leuk! Ik weet alleen vaak niet echt waar over.. ik kan ook niet echt vaste rubrieken verzinnen waar ik week na week weer iets over zou kunnen schrijven. En soms ben ik ook gewoon lui of vergeet ik gewoon om te bloggen. Slecht, heel slecht. 2 keer per week iets posten moet toch wel lukken?

Oi oi oi, mochten Tom en ik gaan verhuizen kan ik nog wel 100 dingen verzinnen om te DIY’en.. zo heb ik op mijn pinterest al super veel dingen verzameld die me zo gaaf lijken om te maken (of nouja, om te hebben.. maar dan moet ik het wel eerst maken).

Heeft iemand nog leuke diy projectjes of ook pinterest of iets anders leuks?

14 Comments

 1. Trui Teeboom 5 January 2015

  Hoe heb je geleerd om te haken?

  Reply
  • Anne-Fleur 5 January 2015

   Via youtube filmpjes! Ik heb even gezocht maar kan niet meer vinden welke het nou waren. Die teksten van ‘haal nu de haak ondersteboven door de linker lus terwijl je de looping tussen je rechter wijsvinger en duim vast houdt’ daar snap ik nooit wat van. Maar filmpjes werken als een tiet. Bij mij dan.

   Reply
 2. Pauline 5 January 2015

  Leuke to do’s :-). Ik probeer ook met regelmaat te bloggen, al hoewel ik het zelf ook soms een beetje lastig vind. Misschien een idee om een diy te schrijven over het maken van een scrub/massage bar? Ik ben daar eigenlijk wel benieuwd naar hihi.

  Liefs,
  Pauline

  Reply
  • Anne-Fleur 5 January 2015

   Ja is lastig hè.. het schiet er ook best wel gauw bij in. Toch jammer!
   Ah dat is een leuk idee! Als ik er zelf achter ben hoe je zoiets maakt zal ik er iets over schrijven!

   Reply
 3. Judith Kroes 5 January 2015

  Ik ga samen met mijn moeder en zusje een kleed haken voor mijn andere zusje! Echt zo’n granny kleed met allemaal vierkantjes. Handig, want dan kan iedereen op zijn eigen tempo overal vierkantjes maken en dan maken we die later aan elkaar!

  Reply
  • Anne-Fleur 5 January 2015

   Ooh wat een leuk idee!! En fijn ook dat jullie het met z’n 3’en doen.. hoef je niet die hele deken in je eentje te haken, wat een werk! ;-) Echt een tof idee!

   Reply
 4. Amber Joy 5 January 2015

  Leuke to-do lijst!
  Misschien een tip:


  Of http://ikbenirisniet.nl/2014/12/27/groene-tip-7-schoonmaakmiddel-maken/

  Liefs!

  Reply
  • Anne-Fleur 6 January 2015

   Leuk! Bedankt voor het delen! Net zoals Iris maak ik zelf al m’n wasmiddel en schoonmaakmiddel (wel net ietsje anders dat laatste) dat werkt echt zo goed! Zo fijn ook dat het zonder allemaal rare shit is.
   Dat filmpje kende ik nog niet, wat handig!!

   Reply
 5. Juf Jeenegen 5 January 2015

  Zeep maken lijkt me zo cool om te doen! Beetje thuis LUSH winkeltje spelen haha

  Reply
  • Anne-Fleur 6 January 2015

   Jaa inderdaad!! Er zijn zelfs ook sites (zoals Zolea en op pinterest vind je er een aantal) van mensen die echt Lush dingen namaken <3

   Reply
 6. […] wel het idee dat we nog een keer zijn gegaan maar dat ik het me gewoon niet meer kan herinneren. CREATIEF/DIY – Zeep maken Jaaa samen met m’n zus in Rotterdam gedaan! Ik zal er binnenkort nog eens wat […]

  Reply
 7. […] CREATIEF/DIY – Iets haken van die bol wol Jaaa samen met m’n zus in Rotterdam gedaan! Ik zal er binnenkort nog eens wat meer over schrijven. Maar het was in ieder geval erg tof. En ik ben blij dat ik het eindelijk eens gedaan heb! – 2 keer per week tekenen Check check dubbel check! – Met meer regelmaat bloggen Ik wil sowieso 2 keer per week bloggen, volgens mij is dit niet altijd gelukt. Ook omdat ik druk bezig was met de site, en weg was naar Antwerpen. Ik zou misschien wel wat meer vooruit kunnen bloggen, zo handig eigenlijk! […]

  Reply
 8. […] CREATIEF/DIY – 2 keer per week tekenen Meh, ook een beetje bij ingeschoten.. is ook oke. Komt wel weer. – Een scrub en/of massagebar maken Uhm.. – Met meer regelmaat bloggen Nou dit ging best prima toch? Tenminste.. soms, en soms niet. Achja. – Zelf gezichtsreiniger maken Eh, uhm, nou, ik heb er eentje bij Lush gekocht. – Kattenportretjes Ik plaatste op instagram een oproepje; geef me wat te doen! Tag me in ‘n foto van je kat en ik teken ‘m na. Vervolgens had ik het eigenlijk gewoon super druk, en geen zin om te tekenen, maar voor juli lijkt het me alsnog tof om te doen! […]

  Reply
 9. […] CREATIEF/DIY – 2 keer per week tekenen Haha nope. Zat er deze maand niet echt in. – Met meer regelmaat bloggen Ik  heb zo veel geblogd in augustus! Kwam denk ik omdat ik vrijwel elke ochtend om 7 uur ben opgestaan en gewoon lekker veel tijd (en zin!) had om blogjes te tikken. Maar afgelopen 2 weken was het even ietsje minder oepss. Oja en ik moet natuurlijk “final” Independent Hetty update doen! Heb ik het gehaald of niet?! ZO SPANNEND. – Kattenportretjes O man.. – Muziek Vorige maand schreef ik dat ik 1 liedje wilde afmaken.. Ik heb zelfs 2 liedjes af! Of nouja, weet je, er valt altijd nog wel wat te finetunen. Maar de tekst en vorm en melodie en akkoorden en eventuele samenzang is allemaal af! En ik ben er ook nog eens blij  mee! Heeeel erg fijn. En er staan waarschijnlijk zelfs al 2 optredens in de planning. OMEGOTJE SPANNEND. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *