2015 to do super mega alles update

Schermafbeelding 2015-07-31 om 09.18.49Schermafbeelding 2015-07-24 om 14.30.45 Schermafbeelding 2015-07-24 om 09.27.02Schermafbeelding 2015-06-28 om 08.02.23

Dag hallo. Maak je klaar voor een mega lang verhaal want hier is mijn 2015 to do mega alles update. Ik beloof niet te sentimenteel te worden.

ZELF
– Werken aan mezelf
Natuurlijk ben ik hier nog niet mee klaar. Maar ik wil ‘m gewoon afstrepen omdat dat zo fijn is. En omdat ik zo zo hard aan de slag ben geweest dit jaar!
– Verhuizen
Dit gebeurde om een iets andere reden dan ik verwacht had, maar oke, ik heb een fijn plekje zonder satanische bovenburen. En dat ik, luie drol die ik ben, nu 15 minuten moet fietsen om in de stad te komen, dat neem ik maar op de koop toe.
– Yoga 2 keer per week
Ach weet je, ik heb het misschien niet 100% volgehouden, maar er waren heel veel weken dat het wél lukte. En ik heb er heel erg van genoten en er enorm veel aan gehad. Zowel fysiek als mentaal. Ik wil er in 2016 sowieso weer meer mee gaan doen.
– Weekplanningen maken
Hoewel dit aan het einde echt helemaal niet meer gebeurde was dat ook wel oke. Misschien was dit toch niet helemaal mijn manier van plannen, of misschien ben ik gewoon een luie drol (naast dat ik al een luie drol bén natuurlijk)(dus misschien komt het daar wel door).
– M’n cyclus bijhouden
Yes! En oh man, dit is echt een van mijn lievelings to do’s geweest. Ik weet nu eigenlijk heel goed hoe mijn cyclus in elkaar zit. Voor 2016 zou ik wel willen kijken hoe m’n cyclus samenloopt met m’n emoties, kijken of daar nog wat te halen valt.
– Meer verdienen
Helaas. Helaas. Ik ben druk aan het solliciteren maar het is lastig. Mocht iemand nog iets tofs weten hoor ik het graag. Ik wil me verdorie gewoon eens een keer níet om geld zorgen hoeven maken!
– Meer doen
Mijn eerste gedachte? Ik had veel meer kunnen doen. Maar zo ga ik dus niet denken. Er is toch niks aan te veranderen en ik heb ook gewoon echt heel erg veel gedaan! Van deze blog, tot optredens, heel veel tekenen, bakken, hardlopen, yoga, lieve mensen ontmoeten, nieuwe vrienden maken.. man, echt heel veel.
– Een beslissing maken (over waar ik me in ga verdiepen)
Nog steeds niet echt. Maar ik ben nu maar gewoon een beetje aan het doen. Voorzichtig nog, maar er zit toch wel een beetje beweging in in ieder geval. Ik herkende me heel erg in de woorden van Valesca, en vond dat zij het perfect opschreef: “Ergens voor gaan. Keuzes maken en er aan vasthouden, niet meer zoveel twijfelen of blijven hangen in doemscenario’s en eeuwig dagdromen.” Check sowieso haar mooie, lieve, eerlijke blog, als je wilt natuurlijk. Vrij land, vrij land.

Schermafbeelding 2015-06-30 om 19.05.52

ETEN

– Meer fruit eten
– Seitan maken
– Dutch weed burger eten
– Vegan kaas maken
Hier wil ik eigenlijk nog steeds eens over bloggen! Ik heb toen heel fancy foto’s van m’n mooie kaasje lopen maken en vervolgens nooit gebruikt.
– Meer zelf maken
Hoewel het halverwege het jaar wat minder werd vind ik dat ik alsnog heel veel zelf gemaakt heb. Mijn mega fijne blender heeft daar ook wel goed bij geholpen <3
– Beter eten
Ik ben heel erg trots op mezelf voor het halen van deze. Ik moet er nog steeds wel goed op blijven letten want het blijft lastig. 2016 wordt het jaar van de tussendoortjes niet vergeten. (omg dit moet het meest zielige ‘het jaar van’ ooit zijn :’))
– Brood bakken
– Etentjes organiseren met/voor vrienden
Ik vind het bon zo. En m’n eerste etentje in januari staat al weer geplaaaaand! Joepie!
– Een pompoentaart/cake maken
– Een recept met okra maken
– Carrot dogs maken
O my dit moet ik in 2016 zeker nog eens gaan doen!

Schermafbeelding 2015-07-31 om 09.19.18

LEZEN
– The Happiness Project, Gretchen Rubin
– Eating Animals, Jonathan S. Foer
– Sophie’s World, Jostein Gaarder
– 1Q84, Haruki Murakami

– Maddaddam, Margaret Atwood
<3333333333
– Wildwood Imperium, Colin Meloy
<3333333333
– Wildwood, Colin Meloy
– Under Wildwood, Colin Meloy
– House of Leaves, Mark Z. Danielewski
Ik weet niet of ik dit boek ooit nog ga lezen. Marie Kondo zou me denk ik streng aankijken en me het boek laten weggooien.
– The life changing magic of tidying up, Marie Kondo
– Not That Kind of Girl, Lena Dunham
– Tender is the night, F. Scott Fitzgerald
Hier kwam ik gewoon niet doorheen. Zoals ik al schreef ik deze blog; soms zijn dingen gewoon niet voor jou, hoe graag je het ook mag willen.
– Hunger games 1, 2 en 3, Suzanne Collins
– What I talk about when I talk about running, Haruki Murakami

– My Family and Other Animals, Gerald Durrel
<33333
– The Millstone, Margaret Drabble
– The Picture of Dorian Gray, Oscar Wilde
– Vagina, Naomi Wolf
Hier werd ik helemaal leip van zoals jullie misschien nog weten. <333
– One Hundred Years of Solitude, Gabriel García Márquez
<33333
– The Saddest Summer of Samuel S, J.P. Donleavy

– The Secret Diary of Adrien Mole 13 3/4
 – The Circle, Dave Eggers
– Beyond Black, Hilary Mantel
– The BFG, Roald Dahl

– Let’s kill uncle, Rohan O’Grady

Ik las nog wel meer boeken geloof ik maar ik heb ze helaas niet allemaal bijgehouden! Wel leuk om te doen dit jaar. Aan m’n hartjes zie je m’n lievelings van dit jaar. Niet per se meer hartjes bij leukere boeken, gewoon vermoeide vinger denk ik.
Wat ik heb geleerd bij lezen: ik kan mezelf niet een boek laten lezen alleen maar omdat ik vínd dat ik dat boek moet lezen. Voor mezelf in een to do zetten dat ik boeken moet lezen heeft dus geen zin. Het is misschien wel leuk om een lijstje te maken van alle boeken in m’n kast die ik nog niet gelezen heb zodat ik dat makkelijk kan zien.

Schermafbeelding 2015-07-31 om 09.17.41

KIJKEN
– Modern Family
– Fargo
– Human
– 2001: A space Oddyssey
Hahah. Ben deze laatst vol goede moed gaan kijken en heb ‘m na 30 minuten afgezet om Modern Family te gaan kijken. Laat die film gewoon maar zitten.
– Maddaddam
VOLGEND JAAR VOLGEND JAAR VOLGEND JAAR. PLEASE?!!!
– Boyhood
– Breaking Bad
– True Detective
– Arrested Development
– Game of Thrones
– Wie is de mol
EN NU WEER BEZIG OMG
– Orange is the New Black 
– Vaker naar de bios
Uiteindelijk lukte dit gewoon niet echt en heb ik m’n cineville pas opgezegd. Bioscopen zijn gewoon niet mijn ding.

Net als met lezen hierboven, werkt een to do lijst voor dingen om te kijken ook niet. Goed om te weten. WEER WAT GELEERD.

Set van 3 waterverf prints/kaarten - 5€ incl. verzendkosten - mooi dik papier, achterkant is blanco

CREATIEF/DIY
– 2 keer per week tekenen
Ik vind het goed. Lekker doorstrepen. Hoewel ik het voornemen niet 100% gehaald heb ben ik wel echt veel meer gaan tekenen in 2015. En dat vond ik super leuk!
– Met meer regelmaat bloggen
Oke oke het ging niet altijd zo goed, maar over het algemeen ben ik zeer tevreden. En eigenlijk blogde ik vooral veel als ik er zin in had en het leuk vond, dan krijg je toch ook wel de meest interessante (of in ieder geval meest oprechte) blogs. Zoals de maandelijkse verhalen, de Independent Hetty Zomer Bucket List, de retespannende blog over zelfverwonding, de afgelopen tijden, en vast nog veel veel meer.
– Muziek
Ik begon dit jaar weer met muziek. Er was weer een mini vonkje. Ik ging er denk ik iets te veel vanuit dat dat vonkje vanzelf wel een warm, goed brandend vuur zou worden, in 2016 ga ik dat vonkje maar zelf voeden en kijken wat er dan gebeurd. (2016, het jaar van de metaforen van anne-fleur)(HEBBEN JULLIE ER AL ZIN IN?!!!)
– Kattenportretjes
Ik begon dit omdat ik me toen heel verdrietig voelde toen het net uit was. Ik dacht ik moet wat te doen hebben, misschien is dit wel de manier. Het was gewoon niet de manier. Excuus.
– Een scrub en/of massagebar maken
Uuuhm.. naja misschien moet ik dit maar eens gaan doen als ik meer verdien. Want al die ingrediënten zijn gewoon ook zo tantu duur.
– Zeep maken
Gedaan! Heel tof!
– Iets haken van die bol wol

Verder heb ik de kattentassen gemaakt, de dierenkaartjes, heb ik illustraties gemaakt voor een EP en heb ik heeeeeeel veel getekend en geschilderd. Ik zou toch wel echt wat meer willen doen met m’n tekeningen en kaartjes en tassen. Verkopen enzo lijkt me gewoon zo tof. Niet per se om het geld (hoewel ik dat dus ook wel kan gebruiken ;-)) maar voornamelijk omdat ik dan een doel heb om die dingen te maken. Tekenen om het tekenen vind ik leuk, maar voor een tijdje. Op een gegeven moment denk ik dan ‘ja.. waar doe ik het eigenlijk voor?’ en dan raak ik weer ergens anders in geïnteresseerd en stop ik met tekenen etc. Dus oke oke. Hier moet ik maar iets mee. (en dat rijmt dus het is waar)

Kattentasje - 10€ incl. verzendkosten - katoen, wasbaar tot 60 graden

SPULLEN
– Kleding sorteren
Dit was zooooo fijn! En dit zorgt er voor dat ik nog steeds makkelijk af en toe wat dingen weg doe die ik niet meer pas of niet meer draag. Chillen.
– Minder spullen
Ja. En ook een beetje nee. Ik zou nog steeds wel wat minder spullen willen. Maar goed doorstrepen is leuk en ik heb wel echt heel veel shit al weg gedaan.
– Minder kopen
Doordat ik zo bezig was met dingen weg doen heb ik ook echt wel bewuster dingen gekocht. Alleen wat ik echt wilde of echt nodig had. Natuurlijk kan het nog minder, maar dit ging dus eigenlijk best gucci.
– Highspeed blender
– Spiralizer
Een julienne snijder werkt ook prima voor de 2 keer dat ik ‘m gebruikt heb.
– Opruimen
Dit kan nog steeds beter, maar het lukt op zich wel prima. Minder spullen zou toch ook minder opruimen moeten betekenen dus daar ga ik nog maar eens voor.

Ik vond de 2015 to do echt heel erg tof om te doen. Ik heb mega veel gedaan, vooral veel dingen bijgehouden zodat ik ook echt stil kon staan bij wat ik gedaan heb. Dat is tof. Ik ben er achter gekomen dat sommige dingen wel, en sommige dingen niet werken. Ik heb ook gewoon een mooi jaar gehad, ondanks alle nare dingen was ik gelukkig op het moment dat we van 10 naar 1 naar 2016 aftelden. Wellicht hielp het bier daaraan mee, maar geluk is geluk. (2016, het jaar van de alcohol!)(want ik besef ook wel dat ik een beetje als een beginnend alcoholist klink met die laatste zin hoor)(maar zo bedoel ik het niet)(DRINK MET MATE OKE? IK HOUD JE IN DE GATE)(my gad, m’n humor is er nog niet op vooruit gegaan).

Oke oke ik ga nog even verder denken over hoe en wat ik het dit jaar ga doen! Maar GROOTSE PLANNEN. Nee grapje, valt mee.

Updates: januari – februari – maart – mei – juni – juli – augustus – septemberoktober – november
Klik hier om alle berichten in de categorie 2015 to do te bekijken.

12 Comments

 1. Elbrich 3 January 2016

  Zo, wat een update!

  Reply
 2. Janine 3 January 2016

  Wow, wat heb je veel van je doelen gehaald! Je mag echt trots zijn op jezelf!

  Reply
 3. wevierenhettoch 3 January 2016

  Super leuk!!! Het is goed om het allemaal zo bij elkaar te zien he? Dan is het toch een lijst om trots op te zijn! Onze voornemens zijn redelijk identiek dus ik hou je in de gaten hoe het met ze gaat ;) en bedankt voor de lieve verwijzing naar m’n blogje! :)

  Reply
 4. LOUISE - LOUVETTE 3 January 2016

  Inderdaad een heel erg lang lijstje, maar eentje om trots op te zijn, want je hebt echt een heuule hoop doelen behaalt!!

  Reply
 5. Elsbet | La Vie Pure 3 January 2016

  Wauw! Je mag best trots op jezelf zijn, wat is er veel gelukt en je moet vooral naar dat kijken!

  Reply
 6. Rianne 3 January 2016

  Wauw wat goed, je hebt bijna alles kunnen afstrepen! Je mag wel trots zijn hoor :-)

  Reply
 7. Sanne 4 January 2016

  Super leuk en lang berichtje! Ik ben trots op je Fleur. Echt leuk om te zien waar je allemaal aan gewerkt hebt. En oh ik kijk dit jaar voor het allereerst wie is de mol! En ik vind het nu al super spannend. Ik snap niet dat ik dit nog niet vaker heb gekeken. En ik ben super benieuwd naar je zelfmaak seitan en kaas! En je kattentasjes en dierenkaartjes jaaaaa! Zo mooi en lief! Ik heb er ook nog steeds plezier van.
  Liefs!

  Reply
  • Anne-Fleur 7 January 2016

   Wat leeeukk!! Ja het is spannend hè! Ik word er altijd zo hyper van haha. Heb je al een hoofdverdachte?
   Ik vind het nog steeds echt zo lief dat je die beide hebt gekocht! <3

   Reply
 8. Hanneke 5 January 2016

  Lijstjes, ik hou er ook van. :)

  Reply
 9. LP 5 January 2016

  Heerlijk, zo’n uitgebreide update! Wat betreft de boeken en het bijhouden, misschien is Goodreads iets voor je? #nospon

  Reply
  • Anne-Fleur 7 January 2016

   Fijn om te horen! Ja ik heb daar wel een account en had die app geloof ik, maar ik vergat ‘m steeds. Misschien toch wel leuk om zo bij te houden ja!

   Reply
 10. […] 2015 is klaar, al 9 dagen. Dus wat is mijn plan voor 2016? In mijn laatste 2015 to do update schreef ik al dat sommige dingen werkten, en andere weer niet. Voor 2016 weet ik het nog niet […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *