2015 to do update #8 – Augustus

Schermafbeelding 2015-09-05 om 08.08.30
Augustus je was prachtig. Met je mooie weer en je zwoele avonden. Zelfs met je vele regenbuien en donderwolken. Je bracht mooie dingen en was een fijne maand.

ZELF
– Werken aan mezelf
Onderhand 2 keer bij een nieuwe psycholoog geweest! Het klinkt gelijk al een stuk beter dan met die vorige. Dat is echt heel fijn!
– Yoga 2 keer per week
Oke, houd je vast. Ik heb ZO veel yoga gedaan deze maand! Op een gegeven moment dacht ik, waarom neem ik me niet eens voor om een hele week of maand elke dag yoga te doen? Dus dat nam ik me voor, en vervolgens deed ik die week 6 keer yoga, die week erna een stuk of 5, en afgelopen week 4. Oke, het klinkt nu wel alsof het over een paar weken weer op 0 zal staan, maar dat denk ik niet. Ik vind het namelijk zooooo fijn! Joepie!
– Weekplanningen maken
Dit deed ik aan het begin van de maand super goed! En toen dacht ik later boys.
– M’n cyclus bijhouden
Ging gucci! Het klopte zelfs weer eens een keertje. Bonus.
– Meer doen
Best wel veel gedaan! Sowieso die yoga dus. En ik heb heerlijk veel gelezen. Natuurlijk ook met Aline weer opgenomen en m’n haar geknipt! Ik ben wezen wandelen en naar de bios geweest en naar Rotterdam en Groningen en met vrienden afgesproken..

Schermafbeelding 2015-09-05 om 08.07.32

ETEN

– Meer fruit eten
Jaa gaat wel goed. Ik heb al heel lang zelf geen fruit meer gekocht maar ik werkte ook wel veel in augustus. En op best veel dagen waarop ik niet hoefde te werken kwam ik een smoothie kopen op m’n werk :’)
– Vegan kaas maken
Aw hell yeahhhh. EINDELIJK. Een mozzarella van onder andere cashew, tapiocameel, aquafaba en agar agar. Het was lekker! Zeker om nog eens te maken want ook nog eens mega makkelijk.
– Meer zelf maken
Ik maakte best vaak nog cruesli, pannenkoeken, bananenijs en chocolade mousse van aquafaba.
– Beter eten
Jaa ik ben goed bezig! Ik neem de tijd om te koken en zorg dat alles er in zit wat ik nodig heb.
– Iets bakken
Ik bakte bananenbrood! En dat was smullen.

Schermafbeelding 2015-09-05 om 08.08.44

LEZEN
– The Picture of Dorian Gray, Oscar Wilde
Ik moest er even inkomen maar toen dat was gebeurd dacht ik omegotjeee crazy shiiiiiit.
– Vagina, Naomi Wolf
Oh man. Ik was begonnen daar ook een blog over te schrijven maar ik weet niet zo goed hoe. Het boek staat bomvol super interessante informatie. Ik heb er zó veel van geleerd! Echt een aanrader voor elke vrouw. Het gaat over de connectie tussen de vagina en de hersens, en ze schrijft gewoon heel fijn, maar het is allemaal wel wetenschappelijk. Veel geschiedenis ook.. gewoon mega mega cool.
– My Family and Other Animals, Gerald Durrel
Hier ben ik op het moment in bezig. Het is hilarisch en prachtig beschreven. Echt zo blij dat ik deze bij de Leeszaal vond en ‘m meegenomen heb!!

KIJKEN
– True Detective
Ik ben een beeeeetje afgehaakt. Kijk sowieso de laatste tijd vaker een film dan een serie. Moet ook kunnen.
– Naar Pluk de Nacht
Ah man.. ik wilde hier met Willemijn naartoe, en toen waren we sowieso al veeeels te laat.. en toen vervolgens mochten we het terrein niet meer op omdat het veel te vol zat. Huilen.
Volgend jaar maar weer dus.

Schermafbeelding 2015-09-05 om 08.10.31

CREATIEF/DIY
– 2 keer per week tekenen
Haha nope. Zat er deze maand niet echt in.
– Met meer regelmaat bloggen
Ik  heb zo veel geblogd in augustus! Kwam denk ik omdat ik vrijwel elke ochtend om 7 uur ben opgestaan en gewoon lekker veel tijd (en zin!) had om blogjes te tikken. Maar afgelopen 2 weken was het even ietsje minder oepss. Oja en ik moet natuurlijk “final” Independent Hetty update doen! Heb ik het gehaald of niet?! ZO SPANNEND.
– Kattenportretjes
O man..
– Muziek
Vorige maand schreef ik dat ik 1 liedje wilde afmaken.. Ik heb zelfs 2 liedjes af! Of nouja, weet je, er valt altijd nog wel wat te finetunen. Maar de tekst en vorm en melodie en akkoorden en eventuele samenzang is allemaal af! En ik ben er ook nog eens blij  mee! Heeeel erg fijn. En er staan waarschijnlijk zelfs al 2 optredens in de planning. OMEGOTJE SPANNEND.

Schermafbeelding 2015-09-05 om 08.08.55

SPULLEN
– Minder kopen
Oeps ik nam 11 boeken mee van de Leeszaal. Maar 2 daarvan heb ik al weer cadeau gedaan. En er zitten nog wat bij die ik ook weg wil geven. Verder.. wat kocht ik verder.. oh god ja, een glas!!! WAAR IK ZO BLIJ MEE BEN! En.. Umm.. dat was ‘t wel denk ik?
– Dingen verkopen
Haha ik ben zo lui.

Het tekenen staat even op een lager pitje merk ik, en dat vind ik wel jammer, maar aan de andere kant heb ik zoooo veel gelezen en geschreven afgelopen maand. En ik vind het belangrijker dat ik gewoon iets in die creatieve trant doe. Ik heb ook nog eens gekleid trouwens! Dus dat dan weer wel. Ja en dus meer met muziek. Ik heb gewoon echt een aantal middagen achter mijn piano gezeten met pen en papier en vloekend en tierend en genietend.

Voor september.. tsja, doorgaan met het vele yoga’en! Dat  bevalt me zo goed! Lekker veel blijven lezen en schrijven en muziek maken. Het bloggen weer wat beter oppakken. Zoiets. Misschien Boyhood maar eens gaan kijken. Misschien schrijf ik wel nog een liedje. Dat zou leuk zijn.

Updates: januari – februari – maart – mei – juni – juli
Klik hier om alle berichten in de categorie 2015 to do te bekijken.

 

14 Comments

 1. Karlijn 5 September 2015

  Ooh, goed bezig met yoga! En die glazen zijn zo leuk :D

  Reply
 2. Kim 5 September 2015

  Je bent zo goed bezig zeg. :D

  Reply
 3. Ilse 5 September 2015

  Wat lekker dat jij een liedje hebt geschreven! Misschien is het me even ontgaan, maar ik wist helemaal niet dat jij dat deed. Tof! =D

  Reply
  • Anne-Fleur 7 September 2015

   Ja ik ben singer-songwriter haha! Dat heb ik zelfs gestudeerd ;) maar ik was er een tijd lang niet echt mee bezig, nu pas weer sinds een maandje ofzo!

   Reply
 4. Sanne 5 September 2015

  Fleur, wat ben je lekker bezig! Wauw, ik ben echt onder de indruk van ten eerste je lijstje en ten tweede dat je het ook zo goed doet. Als ik zo’n lijstje zou maken zou ik alsnog niet veel meer actie gaan ondernemen :’). Misschien eens uitproberen. Vet leuk dit.
  En ik ben nog steeds zo blij met m’n kattentasje!
  En je hebt echt veel geblogt ja! Elke keer als ik op je blog kwam dan had je weer een nieuw bericht, super leuk.
  Ik zat te denken aan zo’n 25 before 25 lijstje (ohhh ik typte eerst 24 maar dat ben ik al bijna AAH), en dan gewoon niet zo specifiek zijn. Dus bijvoorbeeld wat jij ook hebt, meer bakken ofzo, en niet per se een bananoffeetaart uit de Elle Eten want dat gaat me toch niet lukken. Gewoon, havermoutkoekjes met 3 ingrediënten :’) zo ver gaat het bij mij. Wacht, het zijn zelfs 2 ingrediënten.
  Leeeuuk Fleur! Ik wil ook weer meer bloggen maar het voelt alsof ik zo inspiratieloos ben. M’n 365 dagen project moet ik ook nog steeds flink updaten en ik ben echt bang dat ik nu door stage en werk en school enzo veel te weinig tijd ga krijgen :'( huilie. Het is gewoon fijn als ik gewoon begin te typen en er een verhaaltje van maak maar ik heb m’n laptop nog maar amper aangeraakt deze week (en ik zit nu in pauze van werk, dus een bericht schrijven danwel inspiratie hebben is ook niet echt aan de orde).
  Nouja, doei lieve Fleur!

  Reply
  • Sanne 5 September 2015

   Ben ik weer!
   Misschien moet ik er maar een 2016 lijstje van maken. Wat jij dus ook hebt. Wat een na-aper. Maar ik vind het zo leuk en dan heb ik iets meer tijd om uit te zoeken wat ik echt wil (vooral nu het ritme met stage enzo zo anders is, misschien kan ik daar iets mee. Zoals vaak genoeg afspreken met vrienden of een keer een Dutch Weed Burger eten in Utrecht. ;) )

   Reply
  • Anne-Fleur 7 September 2015

   Haha nouja veel dingen lukken ook niet :’) maar het is ook meer een reminder ofzo.. en volgens mij is het aan het einde van het jaar super leuk om op terug te kijken!
   Jaa dat is ook cool, zo’n 25 before 25 lijstje! Haha idd juist niet zulke hele specifieke dingen maakt het makkelijker en leuker om te doen!
   Ahww naja misschien komt het straks weer? Er zijn altijd tijden dat je even geen inspiratie hebt, en dan is het er daarna weer wel! En hoe meer druk je er achter zet of voelt hoe minder leuk ‘t allemaal wordt.. dus als het even niet zo lekker gaat zou ik t gewoon even zo laten! (Hoewel ik t natuurlijk supertje leuk vind als je nieuwe posts hebt!!:D)
   Als je gewend bent aan werk en stage en school dan gaat het vast al wat makkelijker <3

   Reply
 5. Stella 5 September 2015

  Lekkerrrrr bezig! Dat yoga’en hè, waar doe je dat mee? Zovan; een YouTube kanaal of een boek of weet je gewoon zelf ‘hoe het moet’? En dat boek, Vagina, dat moet ik echt nog gaan lezen. En fijn dat het bij je nieuwe psycholoog zoveel beter voelt. Zoooo belangrijk (: Succes in september! X

  Reply
  • Anne-Fleur 7 September 2015

   Ik doe dat via filmpjes van Yoga with Adriene. Zij is zo leuk! En hele fijne heel verschillende filmpjes. Echt n aanrader! Ik geloof dat Erin Motz ook tof is, alleen vond ik het niet zo heel fijn.
   Dankjewel! :-) X

   Reply
 6. nina || ninamaakt 5 September 2015

  wauwie hyperenthousiaste goed-bezig blogpost! Krijg er zelf bijna helemaal energie van om duizend dingen te gaan doen. Oke oke stiekem ben ik eigenlijk duizend brak en moe vandaag, dus ik bewaar die geestelijke energie nog even voor wanneer ik lichamelijk ook weer energie heb ;-) Maar heus, echt goed bezig jij! Liefs!

  Reply
  • Anne-Fleur 7 September 2015

   Hahah leuk! :D oke maar niet vandaag dan inderdaad ;) haha dankjewel! Liefs!

   Reply
 7. Hester 6 September 2015

  Een connectie tussen de vagina en de hersens? Wow je moet er maar op komen en over kunnen schrijven haha. Ik bedenk me bij deze lijstjes altijd dat je echt veel plannen hebt maar het lijkt ook allemaal wel te lukken, nice.

  Reply
  • Anne-Fleur 7 September 2015

   Haha ja echt hè, maar gelukkig bestaan er zulke mensen ;)
   De meeste plannen zijn gelukkig niet echt hele moeilijke of uitvoerige plannen :’) maakt het eens stukje makkelijker!

   Reply
 8. […] je in mijn 2015 to do update al kon lezen gaat yoga me wel lekker af de afgelopen tijd! Hoewel ik mijn eerste record van 5x in […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *