2015 to do: Zelf

Ik houd niet zo van het begrip goede voornemens. Sowieso houd ik niet zo van het idee dat je een nieuwe gewoonte voor jezelf gaat verzinnen die je dan vervolgens dus ook moet gaan volhouden. Dat is gewoon super lastig, en als het niet lukt is het weer huilen met de pet op. Dus ik noem het gewoon een to do van 2015. En ik neem het niet zo strikt, het zijn dingen waarvan ik denk; die lijken me leuk om te doen! Maar komt het er niet van ga ik niet met een pruillipje het nieuwe jaar in (2016, mijn god, dat duurt ook nog wel even). Ik verdeel de to do’s in verschillende categorieën: eten, lezen&kijken, creatief/diy, doen, spullen en zelf. (Dit begin verhaaltje ga ik lekker knippen en plakken dus dan weet je dat je dat de volgende keer niet meer hoeft te lezen:))
Vandaag dus: ZELF!

TO DO:
– Verhuizen
Als er 1 ding is wat ik heeeeeeeeel graag zou willen doen dit jaar is het wel verhuizen. Tom en ik wonen hier echt wel fijn, in ons mini huisje met 2 kamers en huisgenoot. Maar de bovenburen, MIJN GOD DE BOVENBUREN. Daarnaast wil ik graag een kookeiland. Oke, nee, dat gaat misschien niet lukken. Maar ik wil wel een open keuken, dat lijkt me zo fijn! En ook al hebben we een chille huisgenoot, ik wil nu wel eens alles voor ons alleen. En een balkonnetje zou ook fijn zijn. En niet meer op de begane grond wonen (tot ziens binnenkijkers en awkward momenten!). Helaas is Utrecht gewoon kneitertje duur, dus we gaan ook naar andere steden kijken, Urk schijnt erg gezellig te zijn. (Grapje, doei)

– Werken aan mezelf
Over ongeveer 2 weken ga ik eindelijk beginnen bij een psycholoog hier in Utrecht. Niet omdat ik neigingen heb kleine kinderen te vermoorden of altijd 5 keer het licht aan en uit moet doen, maar gewoon, omdat ik aan mezelf wil werken. Anne-Fleur moet Anne-Fleur nou eens een keertje niet meer in de weg blijven staan. En Anne-Fleur moet ook stoppen met in de 3e persoon over zichzelf te praten, wat een debiel.

Pokémon is veel meer dan een super leuk spelletje, het is een filosofische guru voor op je gameboy.

– Yoga
Minstens 2 keer per week yoga. Of minstens 1 keer, in ieder geval.

– Weekplanningen gaan maken ongeveer 
Volgens mij werkt het bij mij heel goed als ik verschillende ‘taken’ opschrijf, en die dan kan gaan turven ofzoiets. Want bij mij werkt het gewoon niet zo als ik van tevoren ga zeggen: dan en dan ga ik dit doen. Oke, niet heel duidelijk verhaal. Een voorbeeld: ik wil dus 2 keer per week yoga gaan doen, dan zet ik aan het begin van elke week neer: YOGA. Met bijvoorbeeld twee kruisjes er bij. Die kruisjes kan ik dan omcirkelen op het moment dat ik yoga gedaan heb. Zo kan ik bijhouden óf iets iets heb gedaan, en is het een reminder van “dit moet je deze week nog wel doen dus eigenlijk hè.”
Oke, ik moet dit systeem nog even gaan perfectioneren denk ik, want het is ook wel leuk om te zien op welke dag ik dan iets deed, maar ik ga het eerst maar eens gewoon proberen. En kijken of het werkt ;-)

– Meer verdienen
Ik verdien op het moment namelijk niet genoeg om van rond te komen. Gelukkig heb ik vroeger gespaard en kan ik daar even op vooruit, maar dat vind ik niet chill. Ik wil dus meer gaan werken, en meer gaan verdienen. Eigenlijk wil ik genoeg verdienen om te kunnen sparen. Al is het maar een klein beetje.

– M’n cyclus bijhouden
Ja ja, ik ben zelfs al bezig! Ik ga elke ochtend m’n temperatuur bijhouden en ook verdere lichaamstekenen in de gaten (HAA.. bah) houden. Gewoon voor de leuk en de info.

– Meer doen
Dit heeft eigenlijk ook met het werken aan mezelf te maken. Ik doe vaak dingen niet. Niet alleen dingen die ik spannend vind (zoals op reis, of ergens solliciteren, of weet ik veel) maar ook dingen die ik eigenlijk hartstikke leuk vind. Bijvoorbeeld bloggen, of tekenen, of bakken, of koken of op bezoek gaan bij vriendinnen.. ik weet niet helemaal waarom ik vaak dingen niet doe.. maar ik zou het graag willen veranderen. Meer doen en minder achter de computer zitten (want daar komt het vaak wel op neer).

– Een beslissing maken
Waar ga ik me in verdiepen? Waar ligt mijn hart nog meer? Wil ik nog een studie doen of niet? Of een cursus? Of kan/wil ik het zelf doen? Of wil ik toch weer verder met muziek?
Veel vragen, veel ideeën, maar ik denk dat het dit jaar wel gaat lukken iets te beslissen.

– Tom
Meer leuke dingen doen met Tom! Uit eten, onze cineville pas benutten, samen koken, series kijken, wandelen, naar een andere stad toe, spelletjes doen of anders leuks. Niet dat we nu alleen maar zwijgend naast elkaar op de bank zitten, maar de overgang van student naar werkend-niet-student was best wel groot, daar moet ik nog steeds een beetje aan wennen zelfs. En dan schieten leuke dingen er soms een beetje bij in. Meer tijd voor elkaar is alleen maar fijn.

Oke, dat is de to do list voor nu, misschien denk ik halverwege weg: OKE IK WIL OOK NOG EEN ZEEMEERMIN WORDEN DIT JAAR. Maar dat zien we dan wel weer.
Nog andere mensen met to do’s? (Als je er al een heel blogverhaal over hebt getypt is een linkje ook goed ;-)) Ben benieuwd!

17 Comments

 1. Trui Teeboom 2 January 2015

  Mooie lijst. De opmerking ‘niet dat we nu alleen maar zwijgend naast elkaar zitten op de bank’, daar moest ik wel even om lachen. Ik zag het voor me :)

  Reply
 2. Anna 2 January 2015

  Nee joh, kom gezellig naar Urk. (Vooral als je dol bent op vis en jongeren die dol zijn op drank). Maar de huisjes zijn wel schattig!

  Reply
  • Anne-Fleur 2 January 2015

   Oo ja de huisjes! Dat geloof ik wel. Vis en jongen die dol zijn op drank zijn ook twee van m’n meest favoriete dingen ;-)

   Reply
 3. Tineke Hussaarts 6 January 2015

  Haha omg jij bent zo grappig

  Reply
 4. […] ZELF – Yoga 2 keer per week Ging prima! Behalve afgelopen week. We waren, zoals je kon lezen, 3 dagen in Rotterdam en moest vervolgens vrijdag en zaterdag werken. Maar ik vind het niet erg dat het niet altijd lukt. Ik ga gewoon straks nog fijn op m’n matje springen om in ieder geval 1 hokje aan te kunnen kruisen! – Weekplanningen maken Ik merk dat het deze tweede maand wat minder gaat. Ik kijk er minder in, schrijf niet heel veel meer er in op, en schreef zelfs vorige week pas op donderdag op wat ik die weet moest doen.. ;-) Moet ik dus wat meer aandacht aan gaan besteden! – M’n cyclus bijhouden In Rotterdam vergat ik het steeds! Ook al had ik wel m’n thermometer bij me. En dat ding zit nu nog steeds in m’n tas dus vergeet ik het weer steeds.. weet je wat, ik ga ‘m nú pakken en op m’n nachtkastje neerleggen. (Gedaan! ;-)) – Meer doen Yessss! Een etentje geregeld, ‘n speurtocht voor Tom, naar de film geweest, naar Rotterdam, en veel gebakken en gemaakt! Ook veel gelezen en getekend. […]

  Reply
 5. […] januari 2015 Dit schreef ik er over in de oorspronkelijke post: “- Weekplanningen gaan maken ongeveer  Volgens mij werkt het bij mij heel goed als ik […]

  Reply
 6. […] ZELF – Yoga 2 keer per week Door drukte en moe zijn en geen zin heb ik het 1 week helemaal niet gedaan. En afgelopen week maar 1 keertje. Kwam ook omdat we naar Antwerpen waren. Pfoei, ik heb nog spierpijn van die keer ;-) Ik merk dat ik minder zin heb om het te doen, terwijl áls ik het doe, dan vind ik het juist fijn. – Weekplanningen maken Door diezelfde drukte/moeheid/geen zin hield ik dit ook iets minder goed bij. Maar ik heb het zondag even voor de 2 weken ervoor ingevuld en ik had eigenlijk nog heel veel gedaan! Genoeg gelezen, getekend, buiten geweest en zelfs schoongemaakt. Nog steeds vind ik dat ik het wel weer wat beter moet bijhouden. – M’n cyclus bijhouden Soms vergeet ik het, soms heeft het geen zin omdat ik een nachtdienst had of bieries gedronken heb. Maar eigenlijk houd ik dit heel goed bij. – Meer doen/meer leuke dingen doen met Tom Veel leuke dingen gedaan! De escape room bijvoorbeeld, m’n verjaardag, we zijn naar de bios geweest en natuurlijk naar Antwerpen! Zelf heb ik veel getekend en ben ik bezig geweest met deze site; lekkor bezig dus al zeg ik het zelf. Oja, en ook nog een ‘reünie’ gehad met een paar oud klasgenootjes van Artez; was zo leuk! […]

  Reply
 7. […] ZELF – Verhuizen We kwamen zoooo dicht in de buurt! We hadden gewoon een prachtig prachtig mooi huisje in Rotterdam. Maar we besloten dat we dat toch financieel niet zouden redden. Én dat we Utrecht te veel zouden missen. Huilie. – Yoga 2 keer per week Volgens mij heb ik dit redelijk goed bijgehouden! Ik heb sowieso de hele 30 day Yoga Challenge with Adriene afgemaakt (niet in 30 dagen gedaan dus ;)) en die was echt fijn! – Weekplanningen maken Dit heb ik deze maand eindelijk weer eens wat beter bijgehouden! Yay. Werkt ook echt fijn. – Meer verdienen Jaaaaa ik werk nu bij The Smoothie Company!! Maandag en gisteren heb ik voor het eerst gewerkt en hoewel het hard werken is en nog heel erg wennen vind ik het echt super leuk! Ik ga hier ook echt meer werken dus dat meer verdienen kan ik nu wel doorstrepen op m’n to do lijst! Joepie! Eindelijk kan ik straks gewoon m’n huur betalen :’) – Meer leuke dingen doen met Tom Tommie en ik gingen naar Antwerpen (wat heel leuk was!). En naar mijn oma in Nijverdal, waar we heerlijk genikst en gewandeld hebben. Ook hebben we gewoon gechillt en bij Amelisweerd gepicknickt. – Meer doen Jaa ik maakte katten tasjes er verkocht er zelfs een aantal!! Ook maakte ik een to do printable, ging ik experimenteren met waterverf, en liet ik kaartjes drukken!  Oja, en ik verplaatste mijn blog naar deze site! Crazy dat dat ook nog april was.. voelt echt al als een half jaar geleden. […]

  Reply
 8. […] Toen ik het er over had met de psycholoog waar ik nu mee praat (vanwege mijn ‘werken aan mezelf to do’) zei ze dat het heel erg klonk als een depressie. Gek toch dat dit geen van de medische figuren […]

  Reply
 9. […] ZELF – Verhuizen Nu ben ik dus helaas op zoek naar iets voor mezelf. In Utrecht. Boffen dit ;-) – Werken aan mezelf Het eindigen van een relatie is kut, maar ook een goed moment om nog meer aan jezelf te werken. Meer ruimte. Die oceaan langzaam dichtscheppen. (Waar héb je het over Anne-Fleur?!! ja dit) (ik en mijn fucking metaforen)(grapje) – Yoga 2 keer per week Dit ging de eerste helft van de maand super goed. Nu heb ik geloof ik 2 weken geen yoga meer gedaan. Op een paar kleine losse oefeningetjes na. – Weekplanningen maken Hetzelfde verhaal als met yoga. Ik vind het even niet zo erg allebei. Dit komt wel weer. – Meer verdienen Ik begon 4 mei met het werken bij Smoothie Company, en oooo wat is het daar fijn. Ik werk gewoon eindelijk 3 tot 4 dagen per week, het werk is leuk en de collega’s zijn allemaal zo zo lief. Wat een schatjes. – M’n cyclus bijhouden Dit haperde ook een beetje afgelopen weken, maar ik heb het weer opgepikt. Het enige wat ik eigenlijk doe is een thermometer in m’n mond steken terwijl ik nog half slaap en dat dan noteren op m’n mobiel. – Meer leuke dingen doen met Tom Ha! Ja, deze is leuk. Die haal ik er maar uit hè. Maar we hebben wel nog heel veel leuke dingen gedaan in 2015 gelukkig. (en ooit zet ik ‘m hopelijk gewoon weer terug in de lijst:)) […]

  Reply
 10. […] ZELF – Verhuizen Ha bingo! Wel ietsje anders dan ik het me had voorgesteld aan het begin van dit jaar.. maar goed. Nu ik hier eenmaal zit vind ik het wel supertje fijn. – Werken aan mezelf Er is een beetje zomerpauze. Het klikte niet zo met de psycholoog dus ik ben nu in het proces van verwezen worden naar een andere. DUURT LANG. (grapje hoor) – Yoga 2 keer per week Haaaa.. nope. Ik denk dat ik in de hele maand juni 2 keer yoga heb gedaan. Was wel extreem fijn. Het was gewoon even te druk met alles, en te druk in m’n hoofd. Hoewel yoga daar natuurlijk júíst fijn voor is, is het nou eenmaal zo gelopen. Prima. Ik heb nu echt heerlijk de ruimte dus de yogakriebels beginnen al weer te komen! – Weekplanningen maken Zelfde als yoga. Maar dit wil ik ook weer gaan oppakken. – Meer verdienen Afgelopen maand heb ik niet heel erg veel gewerkt, ik was ook ‘n dagje ziek.. jammer want ik heb wel veel kosten deze maand (verhuizen is duur jo) maar ach, komt wel goed! Komende week alleen al moet ik meer dan 40 uur werken.. (hoera voor de tour!)(not!)(maar ach, moneyz is toch wel fijn he) – M’n cyclus bijhouden Damn, dit is er ook bij ingeschoten.. vanaf morgen weer elke ochtend temperaturen en bijhouden! […]

  Reply
 11. […] even makkelijk maar ik heb wél wat dingen gedaan van de to do. Geloof ik? Hier gaan we weeerrrrr. ZELF – Werken aan mezelf Nog steeds geen nieuwe psycholoog toegewezen gekregen. Vandaag maar eens […]

  Reply
 12. […] ZELF – Werken aan mezelf Onderhand 2 keer bij een nieuwe psycholoog geweest! Het klinkt gelijk al een stuk beter dan met die vorige. Dat is echt heel fijn! – Yoga 2 keer per week Oke, houd je vast. Ik heb ZO veel yoga gedaan deze maand! Op een gegeven moment dacht ik, waarom neem ik me niet eens voor om een hele week of maand elke dag yoga te doen? Dus dat nam ik me voor, en vervolgens deed ik die week 6 keer yoga, die week erna een stuk of 5, en afgelopen week 4. Oke, het klinkt nu wel alsof het over een paar weken weer op 0 zal staan, maar dat denk ik niet. Ik vind het namelijk zooooo fijn! Joepie! – Weekplanningen maken Dit deed ik aan het begin van de maand super goed! En toen dacht ik later boys. – M’n cyclus bijhouden Ging gucci! Het klopte zelfs weer eens een keertje. Bonus. – Meer doen Best wel veel gedaan! Sowieso die yoga dus. En ik heb heerlijk veel gelezen. Natuurlijk ook met Aline weer opgenomen en m’n haar geknipt! Ik ben wezen wandelen en naar de bios geweest en naar Rotterdam en Groningen en met vrienden afgesproken.. […]

  Reply
 13. […] je kwam en ging zo snel als een vogeltje. Ofzo. Geen idee. Ik weet het zelf ook niet hoor.  ZELF – Werken aan mezelf Druk mee bezig en dat is soms confronterend. Maar het is oke. Dat hoort er […]

  Reply
 14. […] fel en hard. Ik kocht in ieder geval bovenstaand bordje en ben daar erg blij mee. #materialgirl ZELF – Werken aan mezelf Naar aanleiding van de blog van Valesca heb ik een mailtje naar vrienden en […]

  Reply
 15. […] ZELF – Werken aan mezelf Er zijn veel mailtjes teruggekomen, ik moet alleen nog wel de tijd nemen alles nogmaals door te lezen. In ieder geval vond ik het heel erg mooi en fijn en lief dat er mensen de moeite hebben genomen om te reageren, en zaten er prachtige mailtjes bij. – Yoga 2 keer per week Ok. Nog steeds geen yoga. Maar wel hardlopen. Of nouja, niet dat ik elke week hardgelopen heb. Dus het doel wat ik wilde behalen (elke week 1x yoga of hardlopen) heb ik niet behaald. Maar oke. – Weekplanningen maken Heheheh.. nop. – M’n cyclus bijhouden Check! – Meer verdienen Meh, op werk gaat het niet helemaal zoals ik zou willen. Ik ben aan het solliciteren maar dat wil helaas niet echt. Maar goed, ik blijf doorgaan en dan komt het vanzelf wel weer! Ik geef nu in ieder geval 1x per week zangles, dat draagt niet enorm bij maar het is wat, en ik kan m’n zangtechniek weer lekker ophalen. – Meer doen Uuuuhhm.. wat heb ik gedaan? Ik heb me opgegeven voor een cursus keramiek, heb plannen gemaakt voor maandelijkse etentjes, ben wezen wandelen en hardlopen. Heb Sinterklaas gevierd met mijn familie. Heb geschilderd en getekend. Gebakken en gekookt.. eigenlijk heb ik nog best veel gedaan voor de maand die ik had. Boffen. OJA EN IK HEB EEN TATO LATEN ZETTEN. Ik zal daar ook nog wel even apart over bloggen. – Een beslissing maken (over waar ik me in ga verdiepen) Ik ben hier nog steeds niet echt over uit. Maar ik ga wel die cursus doen dus! En uhm, verder ben ik daar toch wel meer in geslaagd dan ik zelf dacht. ETEN – Meer fruit eten Checkkkk! – Meer zelf maken Ik bakte zelf brood, en twee cakes en worteltaart, ik maakte quiche.. best oke allemaal. – Beter eten Gaat goed! Ik wil hier eigenlijk nog een aparte blog over gaan schrijven maar daar moet ik nog de moed voor verzamelen. – Brood bakken Omg!! DEZE HEB IK DUS OOK GEDAAN! okeee okeee.. het was gewoon met zo’n mix van de lidl maar ach, brood bakken is brood bakken :’) – Etentjes organiseren met/voor vrienden […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *