2016 to do – Hoe en wat en algemene dingen

Schermafbeelding 2016-01-09 om 13.36.52

Oke 2015 is klaar, al 9 dagen. Dus wat is mijn plan voor 2016? In mijn laatste 2015 to do update schreef ik al dat sommige dingen werkten, en andere weer niet. Voor 2016 weet ik het nog niet helemaal, maar ik heb wel wat ideeën. Oke, mega interessant. Gaan we.

De dingen die ik wél weet:
– Ik ga in ieder geval niet meer dingen in categorieën opdelen.
– Ik wil mijn to do’s wat.. omg.. dat ik dit OOIT nog (VRIJWILLIG) zou gaan gebruiken.. SMART formuleren. Huilen, kotsen, alles, maar goed, je doelen realistisch, meetbaar en die andere dingen (ik vergat ‘t tijdens m’n studie ook al altijd) werkt wel gewoon heel goed.
– Ik wil wekelijks een update, die dan in het weekend of maandag online komt (KIJK HE WAT SMART VAN ME). Hiervoor deed ik dan alles maandelijks, maar m’n nieuwe to do’s vergat ik eigenlijk al zodra ik op ‘publiceren’ had geklikt. Oja dat brengt me bij het volgende.
– M’n to do’s ook uitschrijven op papier en ophangen, zodat ik ze niet vergeet. Of misschien wel; pas naderhand online zetten wat m’n to do was, en dan zelf gewoon dagelijks m’n to do samenstellen. Ik denk dat dit punt ‘n beetje uittesten wordt.
– Meer foto’s maken zodat ik die ellendige lange verhalen van me een beetje kan opleuken (HOEZO IS OPLEUKEN GEEN WOORD??!).

Oke, zoiets? Dit zijn eigenlijk dus meer dingen van hoe ik die to do vorm wil geven, en niet to do’s zelf, terwijl, ik heb natuurlijk ook wel dingen die ik gewoon in dit jaar wil gaan doen. Zoals deze dingen:

Mijn streefgewicht behalen en daar op blijven
25 jaar worden (ok ik heb geen keuze, maar zo heb ik straks er misschien een beter gevoel over?)(nee hoor ik kijk er niet zo tegen op IK BEN ZO JONG VAN GEEST ALS EEN FUCKING LAMMETJE)(meh)
– Niet te veel van dingen vinden en gewoon dingen doen
– Mijn keramiek cursus afronden en dan hopelijk nog eentje volgen! Omgggg het is echt zó leuk! Nu al! En ik kan er nog niet eens ene zak van!
Sparen, ik heb nieuw werk vanaf 1 februari jaaaa, en ik ga genoeg werken om eindelijk te kunnen sparen en normaal te kunnen leven zonder altijd na te denken bij alles of het wel kan en blablabla.
Leuke dingen doen met het geld wat ik eindelijk ga hebben, zoals yoga lessen volgen! En weekendjes weg! En op bezoek bij familie (en m’n 2 nu nog ongeboren nichtjes <3333333333) En cadeautjes kopen! En een gouden ring kopen! En boeken!
Hardlopen, sowieso 1 keer per week, en dan hoeft het niet eens mega veel te zijn, als ik maar 10 minuten achter elkaar ren. En dit moet ik ook echt gaan inplannen en gewoon doen.
Maken maken maken! Muziek, tekenen, schilderen, schrijven, bloggen, foto’s, pottenbakken, eten.. het maakt niet uit wát, als ik maar maak.
– Elke week een Ik ook post, moeten er natuurlijk wel genoeg geheimen enzo ingezonden blijven worden .. Anders heb ik zelf ook nog wel wat dingen waarvan ik hoop dat andere mensen ze ook doen. ;-)
Projecten voor mezelf verzinnen, zoals dus Ik ook, maar ook zoals het dansproject wat ik wil gaan doen (maar dat moet ik nog even smart gaan formuleren :’)), en weer op tasjes gaan tekenen, en ook projecten met anderen! Dat lijkt me ook zo leuk. Dus als iemand een idee heeft kom maar op :-)
– Meer mensen ontmoeten die ik via het internet ken. En zo mijn socially awkward penguin skills een beetje bijschaven.

Schermafbeelding 2016-01-09 om 13.53.59

Als je me op instagram volgt had je het al gezien waarschijnlijk, maar zie hier links mijn eerste gedraaide bakje! Alvast voor de kat die ooit mijn baby mag zijn. KAT KOM BIJ ME PLZ.

OJA en ik ga maandag naar Berliiijjjjnnnnn! Nog nooit geweest! Sowieso ben ik al zo’n 10 jaar niet meer echt naar het buitenland op vakantie geweest dus FAK YASSSS ZIN AN ZIN AN ZIN AN ZIN AN ZIN ANNNNNN!!!!!

Oke joe hoiiii x

8 Comments

 1. Stella 9 January 2016

  You had me at “Leuke dingen doen met het geld wat ik eindelijk ga hebben, zoals yoga lessen volgen! En weekendjes weg! En op bezoek bij familie (en m’n 2 nu nog ongeboren nichtjes <3333333333) En cadeautjes kopen! En een gouden ring kopen! En boeken!". Ik word er iets te enthousiast van ook, het is bijna eng. Je steekt me aan. Het is besmettelijk. Ghehe grapje. Wat een fijne lijst. Ik moet altijd zo lachen om jouw manier van dingen formuleren. Kan je dat ook op je lijstje zetten? Dingen leuk blijven formuleren en daar veel mensen mee aan het lachen maken? (: Ik ga trouwens echt een keer iets bedenken voor jouw Ik ook rubriek. Ik denk echt dat ik wel dingen heb die ik daar graag zou willen delen, of zoiets. Ik was het alleen even vergeten door alle kerstperikelen. Maar, komt voor elkaar. Ik ga eraan bijdragen. En als je je socially awkward penguin skills wil, eh, uitvoeren met mij, dan graag. Let me know! Liefs, Stella.

  Reply
  • Anne-Fleur 11 January 2016

   Hahah! Jaa dat lijkt me leuk! Taart en ongemakkelijke gesprekken zijn m’n fave ;D wel taart he?
   En leuk! Al weet ik dan natuurlijk niet dat jij iets in hebt gestuurd, maar toch ;) altijd leuk!
   Haha en wat lief, ik zal m’n best doen! ;)

   Reply
 2. Dina 10 January 2016

  Opleuken is wel een woord, onze stomme computers kennen het alleen niet.

  Reply
 3. Britt 11 January 2016

  Je lijkt me echt zo’n tof kind, haha. Zou je graag ontmoeten maar dat is ook weer zo awkward en ik durf dat niehieeet.

  Reply
  • Anne-Fleur 11 January 2016

   Haha ja maar dat denk ik dus ook altijd! Terwijl eigenlijk is het alleen maar leuk, en een goede oefening voor je awkward zelf om zen te blijven (zo probeer ik het maar te zien dan ;-p) uiteindelijk zijn mensen ook maar mensen. Oke genoeg pseudofilosofie voor 2016.

   Reply
 4. […] museum zo volgepropt en zo veel te zien. Ik kocht er afgelopen week een ring (een van m’n voornemens van dit jaar!! En nú al geslaagd!)(hij was wel iets te groot dus is nu bij de goudsmid terwijl, eigenlijk wil […]

  Reply
 5. […] Week 3 van 2016 was een week van wennen aan het normale leven. Ik bedoel, begin december was Stef’s […]

  Reply
 6. […] geen antwoord) Voor wie er in den beginne al bij was. Ik begon mijn jaar rete enthousiast met een 2016 to do wekelijkse blog-serie. … Nou dát ging goed. Voor een tijdje. En toen vergat ik het/had ik […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *