2016 to do week 12 – jarig, yoga, etentje, omg wie wint dat kopje nou lees het hier

Schermafbeelding 2016-03-21 om 08.26.39
Joehoe hoii! Nou ik ben 25 hoor, en ik kan je vertellen; DIT IS HET BESTE OOIT. Wauw. Gewoon, wauw. Oke maar dit is wat ik de hele week deed. (voor de mensen die zich niet interesseren in mijn leven en alleen maar willen weten of ze godverdomme dat kopje nou hebben gewonnen of niet; aan het einde van de blog)(ooh oke, oke.. ben je er zo een.. nee is niet erg hoor.. lekker doen joh!!!!!!)

Maandag
Deed ik thuis yoga (vorige week ook trouwens!) en moest ik werken. Verder niks geloof ik.

Dinsdag
Had ik na werk pottenbakken. Er was één kopje af, joehoe! En verder draaide ik 2 kommen af, glazuurde ik een kopje, en draaide ik nog een kom en een bakje. Ik merk dat afdraaien steeds beter en makkelijker lukt, dat is zo tof!

Schermafbeelding 2016-03-21 om 08.26.24
Ik wilde kijken hoe het is om in het kopje te kerven. Nou, zo dus. Het andere experiment is over 2 weken klaar. Die heeft sterretjes.

Woensdag
Moest ik van 10 tot 6 werken, en toen was ik ook wel klaar met de dag.

Donderdag
Ging ik voor het eerst naar yoga bij Yogapoint. Ik volgde een ashtanga les en was helemaal kapotje na afloop (en nu nog steeds spierpijn en het is VIER DAGEN LATER :’)). Daarna gingen Stef en ik naar de Ikea, waar ik altijd zo vrolijk van word. Ik kocht alleen waxine lichtjes #saaileven. ‘s Avonds speelden we nog mahjong.

Vrijdag
Was ik jarig. 25, wauwie, wat een mijlpaal. Stef had afbakbroodjes als ontbijt gemaakt. Ik moest de hele dag werken, wat best wel stom was, want aan het einde van de dag was ik gewoon kapot terwijl Stef super lief eten had gekookt, ballonnen en slingers had opgehangen en cadeautjes voor me had. We aten springrolls, wat het eerste was wat we samen aten, god wat een schatje. Ik kreeg van die fietslampen die je echt aan je fiets moet bevestigen (die kreeg ik s ochtends trouwens al en die had ie toen ook nog eens op m’n fiets gezet), iets wat ik echt meeeega graag wilde. En 2 glazuurpotloden (jaaaa kan ik vet veel katjes gaan tekenen!!!) en een mega vette keramieken fles met piraten illustraties er op. Die wilde ik zelf kopen toen ik ook m’n ring kocht, maar toen dacht ik, ok heb ik niet nodig en ik geef al zo veel geld uit. En nu heb ik ‘m dus alsnog. Zo tof! Ik zal eens een foto maken. We maakten een mooie wandeling door de stad en deden geloof ik weer mahjong.

Zaterdag
Had ik eigenlijk pottenbakken maar ik was zo op dat ik maar niet ging. Ook omdat ik voor m’n etentje ‘s avonds nog mega veel moest doen en ik mega gestrest was (verjaardagen zijn niet goed voor m’n stressniveau). Dus we hadden een rustige ochtend. We deden boodschappen, maakten twee taarten en het avondeten (zee-achtige couscous salade met brood en hummus). WELKE TAARTEN? Nou een worteltaart met creamcheese frosting, en een MONCHOU TAART. Omg ik ging dood, niet om op te scheppen maar het was gewoon net echte monchoutaart, maar dan vegan. Hij bleef niet staan zonder de springvorm dus we lieten ‘m er in zitten, je kon er geen stukjes van snijden dus iedereen nam een vork en een lepel en de taart ging rond de tafel, iedereen met monden vol monchoutaart.
Ik kreeg lekkere vegan dingetjes, hurraw lippenbalsem en een episch spel waar ik ooit al over vertelde: Keep talking and nobody explodes. Wat we natuurlijk moesten doen vervolgens. Echt zo’n tof spel. Zelfs toen we nog maar met z’n 3’en over waren bleven we het spel doen, tot onze oogjes dichtvielen en het tijd voor slaap was.

img_1666.jpg
De taart, hier al met een deel er uit gelepeld :’) sorry lekker smaakvol in de ochtend.

Zondag
Sliepen we uit (naja, tot half 10 ofzo, maar dat is voor mij wel uitslapen), aten we afbakbroodjes en dronken we koffie. Keken we lui Hannibal in bed, en maakten we een lange wandeling. We aten couscous met een aubergine-courgette stoof met abrikoos en seitan terwijl we Hannibal keken. Toen Stef naar huis ging keek ik nog 3 afleveringen en at ik VEGAN VANILLE IJS DAT JE GEWOON BIJ DE AP KAN KOPEN EN SUPER LEKKER IS. #volwassenleven

OKE LEKKER BOEIEND ALLEMAAL ANNE-FLEUR IK WIL GEWOON WETEN OF IK BINNENKORT ZO’N FUCKING KOPJE HEB OF NIET
Ja oke, rustig, rustig. Oke, eerst vind ik dat ik toch moet bekennen dat ik te lui (oke en ik had tijd tekort) was om alle namen op te schrijven en in mijn niet-bestaande hoedje te doen, dus ik googelde op “pick one from many options site” en maakte daar gebruik van.

Oke en wiens naam kwam er tevoorschijn?
LOGPOES! 

(Ik weet eigenlijk je echte naam helemaal niet, en die kon ik zo ook even niet vinden, maar misschien is dat ook wel de bedoeling natuurlijk)(dan werkt het goed). Ik ga je een mailtje sturen, vandaag of morgen! En dan komt er een kopje/bakje/weet ik veel watje jouw kant op binnenkort!

Schermafbeelding 2016-03-21 om 08.26.13

Bedankt allemaal voor het meedoen! En voor alle hilarische reacties en felicitaties en ik ging helemaal stuk om Geert Wilders die toch mee wilde doen. Haha trouwens, ik moest nóg harder lachen toen die random picker daadwerkelijk Geert Wilders koos (want ik had ‘m er toch ook maar bij gezet). Maar mocht het zo zijn dat de persoon achter Geert Wilders eigenlijk echt wel een kopje had willen winnen; mail me dan even, want anders is het oneerlijk natuurlijk.

Okeeee ik moet nu heeeeel snel m’n havermout gaan opeten terwijl ik me opmaak en aankleed en dan m’n bus halen en werken en vanavond repeteren. GROEPJES! (jaaaaa autocorrect, groepjes! Dat is inderdaad wat ik wilde zeggen)

21 Comments

 1. Stella 21 March 2016

  Wiehoeee, wat fijn dat je zo’n leuke verjaardag had! En die taart ziet er inderdaad niet heel taart-erig uit, maar volgens mij was ie mega lekker and that is what counts enzo. Ik heb dus wel eens van mahjong gehoord, maar het nog nooit gespeeld. Dat is toch met allemaal steentjes met tekentjes erop of zo? Of zeg ik nu hele stomme dingen? (Daar ben ik vaak erg goed in, in stomme dingen zeggen). Liefs!

  Reply
  • Anne-Fleur 27 March 2016

   Ja dat is dat spel inderdaad! Dus helemaal niet stom ;-) alleen is het wel anders dan het op de computer is (veel mensen kennen alleen dat en dat is gewoon een soort.. memory meets domino ofzo). Het is echt ‘n tof strategisch spel!:)
   Nouja lekker veel oninteressante info ;p liefs!

   Reply
 2. Sonja 21 March 2016

  Joepieee nog gefeliciteerd met je verjaardag!! En wat super leuk dat je een kopje hebt weggegeven, helaas lees ik het nu pas dus kon ik niet meedoen. Maar die vegan monchoutaart ziet er wel heeel lekker uit hoor, hoewel het niet echt taart-taart is. En yoga is fijn he?:) Fijne week! X

  Reply
  • Anne-Fleur 27 March 2016

   Aah jammer! Maar ik ga vast nog wel eens een kopje weggeven! Is veels te leuk om niet nog eens te doen. En dankjewel!
   Ja heel fijn, ook leuk om het eens echt als ‘les’ te volgen ipv altijd maar thuis met youtube filmpjes.:)
   X

   Reply
 3. LogPoes 21 March 2016

  Waaaaaaaaaaaaaah!!! *rent heen en weer met de handen boven het hoofd zwaaaiend* :-D

  Reply
 4. Hester 21 March 2016

  Hahahaha wat heerlijk weer dit. Ik vind je kopjes echt mooi! En gefeliciteerd nog trouwens, mooie leeftijd. (niet dat dat echt een vrije keuze was maar toch)

  Reply
  • Anne-Fleur 27 March 2016

   Dankjewel! :D Haha ja zou fijn zijn als je zelf kon kiezen en andere mensen je dan daar ook mee konden feliciteren haha ik zie het helemaal voor me.

   Reply
 5. Dina 21 March 2016

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Reply
  • Anne-Fleur 27 March 2016

   Dankjewel Dina!

   Reply
 6. Irma 22 March 2016

  Jaa nog gefeliciteerd! Leuk om te lezen over je dagen en ik hoop dat je in het nieuwe jaar onwijsss veel hele hele hele fijne dagen tegemoet gaat! Geniet!

  Reply
  • Anne-Fleur 27 March 2016

   Dankjeweeel! En dat komt vast goed! <3

   Reply
 7. Mariska 23 March 2016

  Wat heb je een leuke verjaardag gehad! en haha, dat laatste stukje. Wel erg gaaf dat je potjes enzo maakt!

  Reply
 8. Desi 23 March 2016

  Wat een leuke blog heb je! :) Ik ga je volgen.

  Reply
  • Anne-Fleur 27 March 2016

   Leuk om te horen! Dankjewel!:D

   Reply
 9. Sjors 23 March 2016

  Leuke verjaardag gehad dus! Al een mailtje gehad van Geert Wilders?

  Reply
  • Anne-Fleur 27 March 2016

   Nee Geert hoeft ‘m toch niet geloof ik!

   Reply
 10. Sanne 23 March 2016

  Hahahaahahha had iemand genaamd Geert Wilders serieus gereageerd? EN NOG GEWONNEN OOK EERST HAHA! Super grappig. Kind wat is je gekerfde kopje toch prachtig mooi geworden! Super fijne kleur zeg, ik wil éééééécht ooit ook zo’n cursus doen, ik vind het zo cool! Weet je wat, ik ga gelijk kijken op de website van de SKVR. (oh my wat is dat duur, maar misschien als ik vet veel werk in de zomer… en nog voor m’n 25ste inschrijf & nog steeds student ben is het ook goedkoper). Ik zie alleen niet wanneer het begint maar ik weet ook niet of ik wel tijd heb volgend jaar. Maarja alle tijd.
  Altijd leuk deze blogberichtjes Anne-Fleur. Ik was vet benieuwd naar je zaterdag omdat je er nog over gezegd had dat je het ging vieren en ik ben super blij dat je taarten zo goed gelukt waren!!!! Het klinkt wel echt super gezellig, met z’n allen dezelfde monchoutaart lepelen en wat tof dat je zulke fijne cadeautjes hebt gehad. Leuk leuk leuk! En gefeliciteerd Logpoes met het kopje! Ben benieuwd wat je gaat opsturen Fleur!
  Liefs

  Reply
  • Sanne 23 March 2016

   Trouwens die bovenste foto is zo ontzettend fijn!

   Reply
  • Anne-Fleur 27 March 2016

   Hahah ja! Naja die persoon heette wel anders, maar had als naam dit, heel fijn ;D
   Aahw dankjewel! :D Haha ja het is duur he.. ik moet nu ook weer het nieuwe seizoen cursusgeld gaan overmaken.. oouuch. Maar je kunt ‘t altijd nog doen! Hoeft ook niet gelijk gelukkig :)
   Oh Sanne, als je die brownies lekker vond; deze taart is echt hemels. Ik denk elke dag bijna nog wel even terug aan hoe lekker het was :’)
   Liefs!

   Reply
 11. Eva 23 March 2016

  Oh die foto bovenaan is zo prachtig, die planten <3 Oh en die taart wil ik ook man, onwijs goed!

  Reply
  • Anne-Fleur 27 March 2016

   Haha ja m’n vriend heeft betere smaak dan ik :’)
   Oh ja echt; als je een keer tijd en zin (en geld) hebt; maaaak die taart! ZO LEKKER.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *