2016 to do week 15 – pottenbakken, hardlopen, Friesland 

Processed with VSCO with hb1 preset
Typend op mijn mobiel op de zondagochtend bij KEEK. Er wordt een havermelk latte voor me gemaakt en ik weet nu al dat ik straks een chocodadelkokosbar ga bestellen. God wat boffen dit.

Maandag
Had ik een moeilijke dag, ik was sip en moest werken en die combi viel even niet zo goed. Maar ik kwam de dag door en ging me gelukkig ook steeds beter voelen.   ‘s Avonds at ik met Adam en Stef en speelden we mahjong.

Dinsdag
Moest ik van 9 tot 6 werken. Thuis kwam ik m’n huisgenootje tegen in de keuken en samen aten we ons eigen eten terwijl we kletsten en de Snijtafel keken (ik vind t niet meer zo tof, maar de analyse van de DWDD aflevering met studio Job blijf ik goed vinden).

Schermafbeelding 2016-04-10 om 15.03.38

Woensdag
Moest ik weer werken van 9 tot 6. Daarna ging ik door naar Stef die een lekkere en pittige bonensoep klaar had staan. Met een volle buik op naar pottenbakken waar  een kopje op me stond te wachten!!! Ieehhhhhhh blijft zo leeeeuk. Ik glazuurde 4 (!!!!) dingetjes en draaide er 3 af. 

Donderdag
Was een chill dag met Stef. We liepen de stad door en dronken koffie bij Rabarber, ik paste een broek bij de monki en kocht bijna een ring (?). Daarna liepen we samen hard, tot m’n eigen verbazing liep ik iets meer dan 4km met 1x lopen tussendoor. Op zulke momenten merk ik pas hoe belangrijk het is dat je goed zorgt voor je lichaam. Toen ik minder woog kon ik, zonder overdrijven, soms 1 minuut rennen nog niet volhouden. En nu rende ik gewoon bijna een half uur achter elkaar door.. Dan voel ik echt liefde en respect voor het lichaam dat ik jarenlang zoveel ontzegd heb. Thanks bro. ‘s Avonds keken we Paprika wat echt een mega vage film is. Wajo.

Schermafbeelding 2016-04-10 om 15.03.48

Vrijdag
Gingen we op naar Friesland. Een trein later dan gepland omdat Stefs fiets gejat was. Super zielig natuurlijk.. Echt zo naar dat mensen überhaupt op het idee komen om andersmans spullen te pakken. Stef baalde dan ook echt mega. We gingen naar Sneek waar m’n vader met z’n vriendin woont, omdat ze die dag een geregistreerd partnerschap (so romantic (ik bedoel, als dat niet de meest onromantische naam voor een relatievorm is, maar oke) aangingen! Oja en omg heb ik hier ooit wel verteld dat Jodokus helemaal niet dood is??!! Die kon ik dus ook knuffelen! Alleen blies en bromde ze toen ik ‘r op pakte en wilde ze alleen maar buiten blijven zitten omdat ze een mega chagrijnige ouwe oma is. De plechtigheid was heel lief en naderhand aten we wat met z’n allen; voor mij was er een meeeeega groot bord met allemaal vegan tapas. ZO LEKKER. (ik deelde met Stef omdat ik een mega sukkel was geweest en niet aan had gegeven dat Stef vegetariër is) Toen weer op naar Utje.

Schermafbeelding 2016-04-10 om 15.03.59

Zaterdag
Had ik helemaal niks gepland. Wat ik aan de ene kant altijd beangstigend vind, maar aan de andere kant ook wel fijn. Ik ging hardlopen (zoveel spierpijn nu, toch iets beter opbouwen :’)), kocht wat nieuwe plantjes, ruimde m’n kamer op, ging maar weer eens stofzuigen en deed toen boodschappen. Ondertussen luisterde ik trouwens podcasts, af en toe erger ik me echt kapot aan die “omg girrrrllll like, i to-ta-lly know what YOU’RE sayinggggg right? Omg i knowwww.” Maar ok. Aan de andere kant denk ik: OMG IK WIL OOK LULLEN OMDAT HET KAN EN DAT MENSEN DAAR DAN NAAR KUNNEN LUISTEREN.
‘s Avonds kwam Stef bij mij en was er een verrassingsfeestje georganiseerd voor m’n huisgenote (wat voor mij ook n verrassing was want ik had blijkbaar een fb berichtje gekregen maar die is nooit aangekomen :’)). Haha zo lief, ze was helemaal van d’r stuk. Ik was alleen nogal moe en keek nogal op tegen socializen met allemaal mensen die ik niet ken (is dit herkenbaar voor iemand? Dan hoor ik dat graag namelijk). Dus we trokken ons terug op m’n kamer. We liepen nog een stuk met Sammie, het hondje van de mama van m’n huisgenote, en keken toen de rest van de avond bob’s burgers hehe wat is dat toch fijn. O wacht nu vergeet ik het allergrappigste ooit te vertellen: Stef bleek op z’n fiets naar de jumbo te zijn geweest en was z’n fiets daar vergeten. Echt, ik heb een relatie met de grootste duim ooit (and i luv it) (duim is trouwens mijn nieuwe lievelingsscheldwoord).

Processed with VSCO with hb2 preset
Het eten wat ik voorgeschoteld kreeg <3

Zondag
Is vandaag. Ik zit dus in KEEK. Stef moest werken en de zon scheen zo mooi dat ik zin had om mee te fietsen. Wat ik verder ga doen vandaag weet ik nog niet.. Verder met t opruimen van m’n kamer, de nieuwe ikookikook online zetten (vanaf nu op zondag want ik ben zaterdag eigenlijk altijd vrij en vrijdag moet ik altijd werken dus dat is echt vele malen handiger). Misschien wat pottenbak ideetjes opschrijven en uittekenen.. Oh man, het idee van het verkopen van m’n potjes en bakjes dringt zich steeds vaker en vaker aan me op. Maar op dit moment heb ik nog niet echt iets wat je ” regelmatige productie” kunt noemen en heb ik geen idee hoe ik dat dan zou doen.. Nouja dat komt wel. Ik ga nog een koffie bestellen denk ik, en misschien wel een taartje.

(Ik had nog een koffie en een taartje en toen kocht ik nog een broek en nu zit ik thuis op het balkon deze blog af te typen)(oke en nu binnen want ik kon geen flikker van het scherm zien).

HELE FIJNE ZONDAG ALLEMAAL GROETJES AAN AL JE GELIEFDEN.

12 Comments

 1. Charelle 10 April 2016

  Oh ja socializen met mensen die je niet kent kost zóveel energie, haha! Daar heb ik soms ook echt helemaal geen zin! En Bob’s Burgers is gewoon echt heel erg leuk, of nou ja, ‘lekker verstand op nul’ kaliber in ieder geval. ;)

  Reply
  • Anne-Fleur 11 April 2016

   Haha oke fijn om te horen! Dat ik niet de enige ben ;-) jaa heerlijk lekkere domme tv kijken ja <3

   Reply
 2. LP 10 April 2016

  Ik wilde op wel 30 dingen uit deze post reageren, maar kom nu even niet verder dan “Jodokus is niet dood!?” en dat ik dat heel cool vind (katten moeten minstens 80 worden namelijk) en dat ik daar (want SuperAagje) eigenlijk best wel het achterliggende verhaal over wil lezen. Also: Jaguar! <3!

  Reply
  • Anne-Fleur 11 April 2016

   Hahah jaa zoo bizar! Ik zal er gauw eens over schrijven als ik het niet weer vergeet! ;)

   Reply
 3. Sahar 10 April 2016

  Jouw pottenbakkunsten zijn echt on point! Doe je een cursus? En leer je die technieken daar allemaal? Of ben je van jezelf al zo crea bea ;) Lijkt mij namelijk heel leuk om te doen, maar tekenen bak (ha) ik bijv. niks van. Herkenbaar van die podcasts trouwens, al erger ik me iets minder (ben zelf Amerikaanse hehe..). Welke podcasts luister jij graag? Sorry voor de duizend vragen, word gewoon enthousiast van je blog :)

  Reply
  • Anne-Fleur 11 April 2016

   Ja! Of nouja ik doe 2 cursussen omdat ik het zo mega leuk vind! En eigenlijk vind ik dat nog steeds niet genoeg :’)
   Het is super leuk ja! En je hoeft ook niet te tekenen natuurlijk, ik wil dat gewoon heel graag, maar verder doet eigenlijk niemand dat. En je kan evt wel wat schilderen of patroontjes maken met gekleurde klei (eigenlijk een soort verf gewoon:)).

   Haha oh echt? Haha ja ik denk dat die Nederlandse nuchtere ‘doe maar normaal’ mentaliteit mega clashed met de Amerikaanse uitbundig enthousiaste manier, maar ik vind het ook wel weer leuk, meestal dan ;-)
   Ik luister nu uhm Jess Lively, Lena Dunham en uhm.. Gretchen Rubin, maar ben wel op zoek naar andere.. heb jij misschien tips?

   Haha en niet erg, super leuk juist!! :D

   Reply
   • Sahar 11 April 2016

    Ah thanks voor je reactie! Stiekem heb ik gisteravond je hele archief doorgespit op pottenbakken (+ menstruatiecups, vruchtbaarheid/anticonceptie en alle andere interessante zaken die je bespreekt en waar we leuk genoeg veel hetzelfde in staan) en daar kreeg ik al een beetje antwoord op mijn vragen hehe. Zag dat je ook een Pinterest bord hebt over keramiek, zéér fijn!

    Gretchen Rubin ga ik even opzoeken! Ik ben vooral into feministische podcasts & YouTubers de laatste tijd.. Stuff Mom Never Told you, Call Your Girlfriend (veel over menstruatie, ze hebben een nieuwsbrief die heet “The Bleed”), Dear Sugar Radio (advies over liefde etc. van de schrijfster van Wild), The Savage Lovecast (seksadvies), Invisibilia.. the list goes on and on haha. Hoop dat je er iets aan hebt! Mijn ergernissen over het vele gebruik van “Like” etc. werd iets minder toen ik begon te lezen over vocal fry (een soort raspig stemgeluid) en andere fenomenen die voornamelijk aan jonge vrouwen toegekend worden en gebruikt worden om vrouwen minder serieus te nemen en omlaag te halen op basis van hun stemgeluid of stopwoordjes. Maar goed, dat cultuurverschil in enthousiasme blijft wel natuurlijk!

    Reply
    • Anne-Fleur 11 April 2016

     Hahah super leuk!! :D En leuk dat we in veel dingen hetzelfde staan! Ik heb van jou trouwens toch destijds Not That Kind Of Girl overgekocht? Ook lekker in dezelfde hoek allemaal ;-)

     Gretchen Rubin is de schrijfster van The Happiness Project, en ik moet wel zeggen dat ik het boek toffer vond dan de podcasts, ook omdat er echt meeeega veel reclame in zit.
     Waaauw bedankt voor alle tips!! Ik heb zojuist tijdens het eten al eentje van Dear Sugar Radio beluisterd en ik zal ook die anderen eens bekijken en beluisteren! Fijn om even wat tips te hebben want ik had echt geen idee waar ik moest zoeken :)

     Oja daar heb ik ook wel eens wat over gelezen ja.. kan me voorstellen dat dat je blik er op veranderd.. maar idd het enthousiasme, het voelt soms gewoon zo nep ofzo, maar goed mijn ergernis zal wel weer meer over mij zeggen dan over de podcasters ;-)

     Reply
 4. Cleo 12 April 2016

  Ja socializen met ons bekenden is vermoeiend, zelfs een berichtje achterlaten op iemands blog is soms te veel ;-). Vandaag toch voor jou deze grote eer want ik wil je graag vertellen dat mijn vriend net zo’n slimme wortel is. Zijn fiets was ook gestolen, hij stond niet meer voor de deur. Paar dagen later vonden we hem bij de supermarkt om de hoek “Jezus wat een domme dief, waarom zet hij hem zo dicht bij ons huis?! Met slot en al!” “oh wacht, ik ben hem daar zelf vergeten…. “

  Reply
  • Anne-Fleur 17 April 2016

   Haha ja zelfs dat idd haha! Maar bedankt voor de eer!
   Hahahah aaah wat fijn <3 heerrrrlijk. 'Bril op je hoofd en 'm niet kunnen vinden 2.0'

   Reply
 5. Sjors 12 April 2016

  Klinkt als een goede week :) Behalve die maandag dan. Spelen jullie trouwens bizar vaak mahjong of ligt dat aan mij? :P

  MAAR HUH?! Jodokus niet dood? Supercool, maar waarom dachten jullie dan dat ze dood was?

  Reply
  • Anne-Fleur 17 April 2016

   Hahah ja een tijdje wel echt 2 keer per week ofzo! Andere mensen kijken elke avond series en/of films en wij doen dit ;p

   Jaaa nee! Echt heel cool! En bizar! Ja nouja in het kort was er een platte zwart witte kat op de snelweg gevonden en dachten ze dat het Jodokus was, maar ze konden het niet checken. En toen 2 maanden later ofzo bleek ze in het asiel te zitten :| ik zal hier nog even over schrijven maar dat vergeet ik steeds

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *