2016 to do week #19 – ZON omegotje, kanoën, babies

Schermafbeelding 2016-05-09 om 09.21.16
Heee billetjes! Ok echt een beetje weinig foto’s gemaakt deze week. Uhm en ik ben ook heel veel al weer vergeten. Maar hé, dat mag de pret niet drukken toch?!!!

Maandag
Werk. En een beetje sip, na al het samenzijn met vrienden de week ervoor kon ik even niet zo goed alleen zijn en wilde ik nog liever dan anders een poes. Maar nog even rustig wachten. Ooit. OOIT. OOOOOOOIIIITT!!!!!!!!!

Dinsdag
Ging ik ‘s ochtends naar Psyq, wat chillen was. Toen naar werk, en ‘s avonds hadden we werkbespreking. Het was minder saai dan ik dacht, dus dat was een meevaller. Daarna fietste ik naar huis, volgens mij was het nog heel mooi weer. Maar ik weet het niet zeker meer.

Woensdag
Werk. MY GAD WAT SAAI MIJN LEVEN. ‘s Avonds (na om 8 uur stil te zijn geweest natuurlijk) ging ik met Stef naar een spreekbeurten avond georganiseerd door vrienden. Er ging één spreekbeurt over persoonsvorming en eentje over eten en erotiek, ik vond het beide erg interessant. En sowieso super leuk om mensen over hun passie te horen praten. Ik zat gelijk ook al te denken IK WIL OOK. Maar toen dacht ik MAAR WAAR DAN OVER WANT IK VIND ZO VEEL DINGEN LEUK. Pottenbakken, veganisme, natuurlijke anticonceptie.. en ik heb ooit in VWO6 een presentatie over zelfverwonding gedaan, dat vond ik mega spannend maar was ook echt heel goed om gedaan te hebben. Ik vind het gewoon heel leuk om te praten over dingen die ik leuk vind (zelfverwonding; zo leuk!). (Waar zouden jullie een spreekbeurt over doen?)

Schermafbeelding 2016-05-09 om 09.21.16
nog een keer deze want weinig foto’s en dus the dutch weed burger omegotje yum

Donderdag
Belde ik ‘s ochtends met 2 van m’n liefste vriendinnen, ging ik daarna een klein stukje hardlopen, en snorkelde ik vervolgens richting Park Transwijk om daar te chillen met Claire. We dronken biertjes, praatten heel veel over van alles, aten the dutch weedburger en gingen door tot lang nadat de zon onder was en we het park uitgekickt werden. Ik zag nog een oud klasgenoot, en oude vrienden, oja en Stef kwam nog langs. Een fijne dag.

Processed with VSCO with hb2 preset

Vrijdag
Was ik een beetje brak. Moest ik werken. At ik op het balkon courgette spaghetti en keek ik de rest van de avond Orphan Black op de bank. Maakte ik me nog druk om een artikel van NSMBL en kalkte ik het volgende op mijn facebook: “Waar kunnen mannen zich nou écht aan ergeren? Welke kleding vinden ze het leukst bij ons? En wat mogen we nóóit meer aan?” staat er boven een link via NSMBL gedeeld op facebook. En ik heb een beetje een kater en had een uur geleden al moeten gaan slapen plus ik ben een beetje hangry, maar WAT IS DAT NOU WEER VOOR ONZIN. Waarom post een site die voornamelijk ‘voor vrouwen/door vrouwen’ stukken schrijft (ok het is niet bepaald hoogstaand leesvoer) en deelt nou weer zo’n intens achterlijk “artikel”, echt, wat een dikke vette poep. Gelukkig weet ik door mijn vorige facebookpost dat als er overal poep is je moet afvegen, doorspoelen of gewoon met je dag doorgaan want poep is banger voor jou. Maar wat ontzettend verdrietig dat vrouwen dit soort poep delen met andere vrouwen. Laten wij sensibele mensen ons verenigen en besluiten dat we verdomme dragen wat we willen, en dat we alles MOGEN dragen wat we willen. (behalve dus misschien die roze polo want dat is gewoon ontzettend lelijk) Oke, onintelligente post met 1000 spelfouten en zinsopbouwfouten en vrij groot woordenkotsgehalte is weer voorbij. Ik moest het gewoon even kwijt, soms dan moet je, en nu kan ik weer een poep-metafoor verzinnen ofzoiets maar daar heb ik schijt aan. OKE DOEI.
(Dat hele poepverhaal heeft te maken met dat Stef en ik steeds dingen als ‘billetjes poep poep’ op elkaars facebook zetten. Trouwens, ik zit nu op Stef’s computer en kan bij z’n Facebook. Ok even iets vies’ verzinnen.)(het werd uiteindelijk ‘och kijk toch eens naar mijn billetjes’ wat niet heel vies was maar Stef moet het er maar mee doen)

Schermafbeelding 2016-05-09 om 09.21.29
en hier het meest vervelende billetje op aard

Zaterdag
Jaaaaa pottenbakken!!! Vorige week ging het echt mega kut en was ik me mega aan het vergelijken met alles en iedereen. Deze week had ik een plan: niet vergelijken, het moet leuk blijven, maak gewoon kleine dingetjes van kleine bolletjes. Uiteindelijk draaide ik 2 kopjes-achtige dingen en een afgesloten bakje (die ik dan volgende keer ga lossnijden zodat ik een bakje met een deksel heb!) en draaide ik 2 dingen af.
Daarna gingen Stefballs en ik kanoën bij Amelisweerd. We gingen aan wal om te picknicken en Stef las me een stukje voor uit Love in the time of Cholera (so romantic). Ja en toen dus weer terug kanoën waarbij ik nog een bijna doorervaring had omdat ik dacht dat we gingen omkiepen, wat zich verbaal uitte in een zeer welbespraakte waterval van “NEENEENEENEENEENEENEENEE” half schreeuwend richting Stef die me -als ik zachter had gepraat- ook nog wel had verstaan want hij zat letterlijk een halve meter van me vandaan in dezelfde kano. We eindigden onze dag op het balkon met spelletjes mancala en biertjes.

Zondag
Had ik een rete chille ochtend, werkte ik mijn 99+ bloglovin’ feed weer eens bij en ging ik toen op naar Leiderdorp, naar de verjaardag van de vriend van m’n zus (die met de babbies). Omdat er voornamelijk mensen waren die ik niet kende, en ik de babies heel erg lief vond en die niet wilden slapen en gingen huilen zodra ze stil lagen, zat ik vrijwel de hele dag bij de meisjes. Eentje in mijn armen en de ander in zo’n wipstoeltje die ik dan met m’n voet wipte. Echt, die meisjes, zo lief. En met babies hoef je tenminste geen gesprekken te beginnen en vol te houden. Die kun je gewoon vasthouden en een beetje wiegen en af en toe kusjes geven en zeggen dat ze zo lief zijn en stil maar ga maar lekker slapen.

Processed with VSCO with hb2 preset
je ziet wel; dit wordt mijn zomer-leef-jurk, lekker mother of dragons stylo jwz

Ooooh en die zon. Man ik word hier zo gelukkig van.
Joe! <3

4 Comments

 1. Desi 10 May 2016

  Je schrijft zo leuk :) En ik moest heel hard lachen om je stukje over spreekbeurten.

  Reply
 2. Sanne 11 May 2016

  Fleuuuuur ik vind dit altijd zo leuk om te lezen! Alles is leuk om te lezen. Dus dankje voor het leesplezier! :D
  Haha
  Liefs

  Reply
 3. Karlijn 11 May 2016

  Oeh, altijd fijn om een dag in een park door te brengen met leuke mensen! En ik herken me in het kanoverhaal, Kanovaren is zo stressvol, ik ben ook altijd bang dat ik er uit of om kieper (en wat als je dan de kano niet meer uit komt ??? Ik blijf toch liever op het vasteland haha).

  Reply
 4. LP 11 May 2016

  Een spreekbeurt over pottenbakken natuurlijk! :-D Hoewel ik denk dat een spreekbeurt over zelfverwonding misschien niet leuk, maar wel heel erg nuttig kan zijn. :-)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *