2016 to do week #3 – Werk en pottenbakken en dingen doen

  Schermafbeelding 2016-01-24 om 15.47.42
Week 3 van 2016 was een week van wennen aan het normale leven. Ik bedoel, begin december was Stef’s afstudeervoorstelling (dus veel drukte), toen kerst (ook veel drukte en weg), toen oud & nieuw en toen Berlijn. Dus was de eerste echte normale week. Ik moest werken en deed ook wel veel dingen thuis. 

Maandag
Had ik ‘s ochtends een afspraak met m’n psycholoog. Deed ik dag 1 van de nieuwe challenge van Yoga with Adriene, en ging ik toen naar m’n werk. Op m’n werk werd ik een beetje verdrietig, piekergedachtes gevoed door angst en vermoeidheid, dat is nooit een goede combi. Gelukkig kon ik na m’n werk bij Stef terecht, dat was fijn. Chillen en samen de sukkel uithangen.

Dinsdag
Moest ik de hele dag in m’n eentje werken. Zo mega vermoeiend en saai is dat. Ik las maar wat in m’n boek en vermaakte me door m’n Berlijn blog te typen. ‘s Avonds at ik bij Stef en had ik m’n tweede keramiek cursus! Ik draaide m’n bakje van vorige week af (die wordt nu gebakken en dan kan ik ‘m volgende week glazuren! Denk ik), en maakte een lomp kopje en een kommetje waar de cursusleidster mega enthousiast over was. Fack yass.

Schermafbeelding 2016-01-24 om 15.48.04

Woensdag
Gaf ik ‘s ochtends weer zangles. ‘s middags hadden we One Trick Pony repetitie. Even de set op orde krijgen voor Gluren bij de Buren (komende zondag!), en nog met een nieuw liedje bezig. Daarna waren Stef en ik beide zo moe dat we bij hem thuis op de bank ploften en vrijwel niks meer deden voor ik rond 5 boodschappen ging doen en op de bus naar huis stapte. Ik verzon een stoofpotje met zoete aardappel, aubergine, kikkererwten en at dat op terwijl ik Twin Peaks en Great Pottery Throw Down keek, wat echt m’n nieuwe lievelings programma is. Ik ging vroeg slapen want omg. Moe.

Donderdag
Deed ik belasting aangifte, een verschrikkelijke PostNL cursus die ik voor m’n nieuwe werk moest doen (echt zo verschrikkelijk dat het hilarisch werd en ik constant tegen mijn computer zat te praten en te schreeuwen van semi-geveinsde frustratie), en de tweede video van Adriene’s challenge.

Om twee uur had ik met m’n mede Hetty afgesproken om koffie te drinken, en ik kocht dus ook m’n ring! Thuis at ik de rest van m’n stoofje terwijl ik weer Twin Peaks keek en dat andere. Schreef ik een brief aan Stef (ik houd zo van brieven schrijven) maakte ik de ik ook tekening van deze week, en typte ik  een blog. Ook keek ik nog een animatie film over bijen die wel oke was.

Schermafbeelding 2016-01-24 om 15.48.40
ZO VEEL ZIN OM DEZE DONDERDAG OP TE HALEN!!

Vrijdag
Maakte ik de ik ook blog, keek ik nog meer the great pottery throw down en ruimde ik m’n kamer een beeeetje op. Na de lunch ging ik naar mijn zus, haar vriend en m’n neefje in Leiderdorp om het geboortekaartje samen met ze af te maken. Dat was al vrij snel klaar dus toen kon ik verder lekker kletsen met m’n neefje en m’n zus en het hebben over m’n toekomstige nichtjes (en ze in de buik voelen bewegen!! ieeeh zo freaky en cool!). We aten lekkere curry, en sojayoghurt als toetje (die m’n zus speciaal voor mij gekocht had, zo lief). Na het eten ging ik naar Stef, we keken Twin Peaks (vanaf nu mochten we alleen nog maar samen kijken want bijna afgelopen! neeeee).

Zaterdag
Moest ik van 1 tot 6 werken, waarna ik naar m’n huis fietste en met Stef stampot andijvie (met tempeh spekjes en gebakken champignons) at. We keken Twin Peaks af en moesten een beetje huilen toen het afgelopen was. Gelukkig komt in 2017 een nieuw seizoen!!.. En gelukkig hebben we nog 2 films om te kijken. Wat een meeeeega raar einde.. heeft iemand ‘t ook gezien? Ik bedoel.. wut?

Schermafbeelding 2016-01-24 om 15.47.54Schermafbeelding 2016-01-24 om 15.48.31
Heimwee naar Berlijn // Nadenken over wat ik allemaal kan gaan draaien!

Zondag
Bracht een rustige ochtend met koffie en havermout en ons gewoonlijke geouwehoer. Toen toch nog maar even repeteren, wat ook met zó veel gegeit ging dat ik soms in lachen uitbarstte tijdens de nummers. Heel handig. We deden een blokje om en vervolgens moest Stef weg. Handig, want nu ben ik deze blog aan het afmaken. Zometeen nog maar boodschappen doen en vanavond WIDM kijken ieeeehhh zin in!!

Schermafbeelding 2016-01-24 om 15.48.51

Oke dat was week 3 alweer. Echt een fijne week. Ik vind het lastig om te zeggen, omdat ik me er voor schaam, en het als zwakte zie, maar soms, als ik van tevoren weet dat ik Stef een aantal dagen niet ga zien kan ik dat eng vinden, dan denk ik; oh maar dan krijg ik vast een angstaanval of voel ik me mega verdrietig en dan ben ik alleen en dan kan ik het niet aan (dat gebeurde namelijk ook af en toe in de maanden oktober tot december). Maar deze week ging dat juist heel erg goed. Ik houd er gewoon van om bij mensen te zijn, en dan hoef ik niet eens met die mensen te praten of iets te doen, ik vind het al chill om aan het werk te zijn met iemand anders in de kamer. En ik houd juist níet van alleen zijn. Maar goed, het is iets om te oefenen, en dan is het fijn als je zo’n goede week hebt waarin dat goed ging. Dus dat.

Komende week mijn eerste week op m’n nieuwe werk! Spannennnnnd! Ben heel erg benieuwd hoe dat gaat zijn. Ik moet maandag t/m vrijdag werken (donderdag nog de laatste dag op m’n oude werk!). Gelukkig spreek ik ook nog met vriendinnen af, zie ik Stef, en hebben we ‘t optreden met Gluren bij de Buren. Een drukke, spannende week dus, maar vast leuk.

Hopelijk hadden jullie ook een fijne week, ondanks het grauwe weer, al leverde het ook wel hele mooie witte taferelen op.
Liefs! X

4 Comments

 1. Sylvia 26 January 2016

  Ik kom voor het eerst op je blog terecht, fijne foto’s maak je! En je ring is prachtig :)

  Reply
  • Anne-Fleur 2 February 2016

   Welkom dan! En dankjewel!:)

   Reply
 2. Ghislaine 19 March 2016

  Twin peaks is echt liefde! Hebben jullie ook Carnivale gekeken?

  Reply
  • Anne-Fleur 27 March 2016

   Neeeee! Maar de trailer zag er heel erg raar uit dus als Hannibal klaar is dan daar maar eens naar kijken! Bedankt voor de tip!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *