Afgelopen tijd #5 – Lezen, schrijven, zussen, werken

Schermafbeelding 2015-08-24 om 09.15.31
Zo. Hè hè. Ik had even tijd nodig. M’n hoofd had even tijd nodig. Maar NU KUNNEN WE ER WEER TEGEN AAN. Met een afgelopen tijdje dan maar. Want je moet toch wat, met je leven.

Eigenlijk beschrijft de titel van deze blog al wat ik afgelopen tijd gedaan heb. Maar ja, om nou alleen maar een titel als blog te publiceren, dat kan ook niet helemaal de bedoeling zijn.

Ik heb dus 3 oudere zussen (wat vooral heel erg leuk is), en normaal zie ik ze niet zo heeel vaak omdat iedereen het nodig vond verspreid door het land te gaan wonen (vooral de ene die in Groningen woont heeft het goed uitgezocht), maar afgelopen maand heb ik ze alle 3 gezien. 2 ervan zelfs 2 keer, want ja, verjaardagen enzo.

In Groningen heb ik met m’n zus gezongen, lekker gegeten en veel gekletst. In Leiden en Rotterdam eigenlijk hetzelfde, nouja op het zingen na. En Rotterdam had als extra bonus bingo dat we naar de Plein Bioscoop gingen en daar Indiana Jones and the Temple of Doom keken. Ik kon wel huilen van geluk en kreeg op een gegeven moment echt vlindertjes in mijn buik zo cool vond ik het. (Ik was vroeger eigenlijk wel een beetje verliefd op Indy, zoals z’n homies ‘m ook wel noemen)
En Rotterdam heeft natuurlijk Spirit, waar we onze buikjes rond aten.
Én ik ging naar de Leeszaal, maar daar ga ik een aparte blog aan wijden want anders wordt dit wel een heul lang verhaal.
Ook sprak ik met Sanne af van Omdat Ik Dat Wil (fijne blog met prachtige foto’s en Sanne is ook nog eens super lief). We spraken af bij Heavenly Cupcakes en bestelden precies hetzelfde: oreotaart, chai latte en later nog een zwarte koffie. ZO LEKKER. We kletsten tussen het eten door en namen later nog een kijkje bij prachtige plantenwinkel Stek (Beide zaken zitten op de Nieuwe Binnenweg, wat echt een van de leukste straten van Rotterdam is naar mijn mening).

Schermafbeelding 2015-08-24 om 09.47.49
Je begrijpt natuurlijk dat ik stuk ging van het giechelen over deze vieze woorden. HAAAAAAAA BEFLAPJE!!!!!! (epic letterbord is trouwens van m’n zus in Groningen)

Tijdens het reizen naar alle zussen las ik veel en schreef ik veel. Ik ben al weer halverwege in mijn mooie roze boekje en heb 2 boeken uitgelezen (1 van de twee kocht ik in Groningen en heet ‘Vagina’ ik ga hier sowieso een Maandelijks Verhaal aan wijden want damnnnnnn wat een fucking -pardon my french- interessant boek!! Een aanrader voor elke vrouw, en man ook wel eigenlijk, maarja, geen man die dat gaat lezen natuurlijk).

Ook werkte ik veel. Wat wel fijn was. Want munnies zijn altijd fijn. Voor je huur enzo. En voor nog meer oreo taarten en boeken enzo.
Vorige week had ik ineens een gek moment, ik was aan het werk -waar trouwens nog Kyra van Kyra’s Kitchen ineens langs kwam en ik natuurlijk even hoi moest zeggen, als de fangirl die ik ben. Maar goed, ik was aan het werk, en ineens was het even stil in mijn hoofd, rustig, geen drama, geen verwarring, geen liefdesverdrietige gevoelens of gedachten. En ineens voelde ik me weer even als een normaal mens.
Soms heb je dat, ik in ieder geval, in tijden dat er zo veel nare, heftige dingen gebeuren, dat je je constant in beweging voelt. Lichamelijk maar ook in je hoofd. Alle gedachtes slingeren door elkaar rond, botsen, halen herinneringen op, zwerven onder en boven elkaar door en raken vast in elkaar. Ze waren er nu gewoon even niet. Dat was fijn.

Ik sprak ook nog met vriendinnen af… uhm.. oja en vorige week heb ik 5 keer yoga gedaan. VIJF! Zo trots. En ik ga er zo weer voor! Chilleh.
En daarna weer op werk aan. Met de bus, want m’n ketting vloog er voor de 2e keer deze maand af. En m’n fiets staat op Mariaplaats. En er zit een kast omheen. Dus ik breng ‘m maar even naar de fietsenmaker met de vraag wat er GODVERDOMME MIS IS MET DIE KETTING. Ho. Sorry. Ik ga maar even yoga doen en zen worden.

Ik beloof plechtig dat ik komende weken mijn best ga doen (lekker vrijblijvend alsnog maar goed niemand die het ziet) om meer te bloggen. Ik wil sowieso schrijven over de Leeszaal en mijn vondsten en over Vagina (dat boek dus) en uhh.. er moet natuurlijk ook nog een Hetty update komen. Op instagram ben ik wel iets actiever. Dus mocht je een meer regelmatige fix nodig hebben zou ik daar kijken, jij kleine junkie.

Verder nog iets? Nee ik geloof het niet.

Heel veel liefs en nog supertje bedankt voor alle lieve reacties op m’n blog over Jodokus. <3

Oja, en ik kwam er achter dat ik over de 100 volgers ben op bloglovin’ en over de 500 op instagram dus dan moet je meestal iets weggeven toch? Is goed advies ook voldoende?
Nee grapje. Ik houd van dingen weggeven. Weggeven is mijn lust en mijn leven. Ik ga wel even nadenken of ik iets leuks kan verzinnen.
OKE NU STOP IK ÉCHT.

12 Comments

 1. Stella 24 August 2015

  Heerlijk verhaaltje om te lezen. Zeker dat stukje over Oreo en taart en dat je je weer even een normaal mens voelde. Herkenbaar. Dat je ineens niet dat constant drukkende “er is iets naar gebeurd” gevoel voelt. Of hoe ik het dan ook moet omschrijven. Ik hoop dat je nog veeeeeel meer van die momenten gaat krijgen komende tijd. En nog veel meer Oreo’s en taart en fijne boeken en schrijven en met je zus zingen en etc. Liefs!

  Reply
  • Anne-Fleur 24 August 2015

   Ja dat inderdaad.. fijn is dat!:) En dat komt vast wel goed, met meer van die momenten! En omg ja, nog meer taart! <3 Liefs!

   Reply
 2. Tine 24 August 2015

  Superleuk dat je al je zussen nog eens kon zien! (:

  Reply
  • Anne-Fleur 24 August 2015

   Ja zeker! Gezellig!:-)

   Reply
 3. Elbrich 24 August 2015

  Leuk artikel!

  Liefs, Elbrich

  Reply
 4. Stephanie 24 August 2015

  Je schrijft echt zo leuk <3
  Hoop dat de fietsenmaker je fiets kan fixennn

  Reply
  • Anne-Fleur 24 August 2015

   Haha wat lief! Dankjewel!
   Ik heb uiteindelijk zelf de ketting er weer opgedaan, zo trots ;-)

   Reply
 5. Karlijn 25 August 2015

  5 keer yoga in de week, goed bezig! En ik zag het Vagina boek al voorbij komen op Instagram, ben benieuwd wat je er van vond :)

  Reply
  • Anne-Fleur 25 August 2015

   Jaaa super super cool dus! Ik wil het eerst nog een keertje doorlezen (soort van in ieder geval ;)) omdat het zo veel info was! En dan schrijf ik er zeker over!

   Reply
 6. […] dat vind je denk ik wel leuk.” Uhm. Understatement van de eeuw kan ik je vertellen. Vorige post schreef ik al dat ik een aparte post aan de Leeszaal wilde wijden en bij deze. Voor alle […]

  Reply
 7. Sanne 25 August 2015

  Wat een super leuk afgelopen tijdje!
  Ah ik vind je stukje over Rotterdam zo leuk (en lief!!!), volgens mij heb je echt een leuk weekend gehad.
  En je schrijft ook echt zo leuk haha. Ik heb te veel leuk gezegd nu. + ik ben benieuwd naar je Hetty update ;-).
  Liefs!

  Reply
  • Sanne 25 August 2015

   + ahhhh je waterplanten! Morgen ga ik naar de Ikea, hopelijk hebben ze waterplanten en anders moet ik gewoon (eigenlijk sowieso wel) naar Stek :D.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *