Afgelopen tijd #9 – Beweging

Schermafbeelding 2015-11-13 om 13.41.15

Op het moment zit ik bij een van mijn liefste vriendinnen deze blog te typen (de foto is ook van haar muur, klein makibeertje is het)(die vriendin). “Ik moet dan wel hardlopen”, zei ze toen we afspraken maar ik moest toch nog wat dingen doen dus dat kwam eigenlijk wel goed uit.

Afgelopen tijd ging een beetje verder op de vorige afgelopen tijd. Veel denken, twijfelen. Er waren dagen waarop het best wel slecht ging. Maar ik had ook dagen waarop mijn hoofd overvloeide met plezier, enthousiasme, ideeën. Dagen waarop ik dacht: ik vind het wel eng maar ik heb zo veel zin om dit te gaan doen! Om íets te gaan doen! Het kan fout gaan maar dan gaat het dat maar.

En over die dagen wil ik het nu hebben. Want stiekem ben ik best trots op mezelf. Ik heb ineens zo veel inspiratie. Ideeën die ik jaren geleden had kwamen ineens weer boven. Ik maakte een afspraak om een tatoeage te laten zetten (26 november! dus dat komt precies uit met m’n 2015 to do voor deze maand), ik heb me ingeschreven voor een keramiek cursus (iets wat ik echt al een jaar wilde doen maar nooit echt durfde), ik heb plannen voor maandelijkse etentjes, voor een nieuwe website (wat nog best wel een lastig project is denk ik maar naja ik kan het altijd proberen toch?), ik heb ideeën voor muzikale projecten en zelfs voor een dansproject (terwijl, ik kan niet dansen).
Het is echt voor het eerst in mijn leven dat ik denk: ik wil eigenlijk gewoon een project beginnen om te kijken wat er gebeurd.
EN DAAR KRIJG IK ZO VEEL ENERGIE VAN. Man, zo fijn!
Het is wel eng omdat ik ook denk; ja maar ik heb best wel ups en downs.. deze energie en dit enthousiasme is vast ineens weer weg straks.. maar ja goed. Misschien. Misschien ook niet.

Oja, ook nog iets wat ik bedacht waar ik al zo lang mee in m’n hoofd zit; gesprekken gaan hebben met interessante mensen. Om te kijken wat ik van ze kan leren. Alleen heb ik geen idee wat voor vragen ik dan precies zou willen stellen, en wat ik met de antwoorden zou willen.. maar het lijkt me gewoon zo interessant om gesprekken te voeren, échte, diepgaande persoonlijke gesprekken, met mensen die ik eigenlijk niet ken. Weten wat iemands angsten zijn, hoe iemand omgaat met ‘mislukking’, met teleurstelling, met verdriet, met blijdschap, met onzekerheden. Ik zie zo veel inspirerende mensen om me heen, op het internet maar ook in het echte leven.. zo veel om te leren denk ik dan.
Maar goed, daar denk ik ook nog even over na.

Ik denk dat al dit enthousiasme komt (sowieso doordat ik er wel bewust mee bezig ben met doen) door dat ik even van de sociale media af ben. Zo veel meer tijd en zo veel minder ‘maar wat doe die en wat vindt die en hoeveel likes en volgers en blablabla.’ En door het lezen van The Gifts of Imperfection van Brene Brown. En ik word dan misschien een beetje misselijk omdat ik denk ‘brr oja ik ben zo’n persoon die zo’n boek leest.’ Maar ik moet me gewoon niet zo aanstellen en het was gewoon ook echt een heel erg goed boek. Zo. Daar.

Oke ik ga even verder lezen in mijn boek denk ik. Hunger Games. Ommmggg hartjes. En dan vanmiddag óók nog eens afspreken met Lisa die vegan is yeaaaaahhhh! ;-)
Oja en bedankt voor alle lieve reacties op m’n vorige blog!
Fijn weekend alvast!

4 Comments

 1. Caroline x 13 November 2015

  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! Neem je even een kijkje op mijn blog? (www.felicecaro.blogspot.be)

  Reply
 2. Sanne 18 November 2015

  Fleur ik word ook zo blij van dit bericht! Super fijn om te lezen. Je mag ook zeker best trots zijn op jezelf en ik ben blij dat je dat bent! Ik vind je echt een knap kind, omdat je zo veel over dingen nadenkt en je je eigen gedachten zo analyseert. Je kent jezelf steeds beter en beter heb ik het idee en dat is leuk en hoewel je soms onzekerheden hebt is dat helemaal niet erg. En wauwie een tattoooooo, wat tof! En wanneer begint je keramiekcursus?
  Lieve Fleur, ik ben blij dat je allemaal van deze toffe fijne ideeën hebt en plannen en ze ook uitvoert en ik hoop dat ze je gelukkig maken en je er veel plezier uit haalt en veel van kan leren!
  The Gifts of Imperfection (of De Moed Van Imperfectie zoals ik ‘m op Google vind haha) klinkt juist interessant hoor haha maar dat gaf je zelf ook al toe :p. Ik zie dat de bieb ‘m hier ook heeft maar nu is uitgeleend.. Ik ga ‘m reserveren! Want er staat bij ‘laat gaan wie je denkt te moeten zijn’ en dat klinkt als behoorlijk van toepassing op mij :’). Zo, gereserveerd. Moet ik ‘m natuurlijk wel echt gaan lezen.
  Veel liefs! En ik hoop dat je afspraak met Lisa leuk was!

  Reply
  • Anne-Fleur 21 November 2015

   Ahhh wat een lieve reactie! Ik moet er helemaal van glimlachen!:-)))
   In januari begint de cursus! Spannend! Jaa ik ben benieuwd wat je van het boek gaat vinden, denk dat je het vast mooi vindt, er staan echt zulke prachtige dingen in. Heel veel stof om over na te denken.
   En jij bent ook zo goed bezig volgens mij! Als we afspreken kunnen we onze bevindingen delen ;-)
   Liefs!

   Reply
   • Sanne 23 November 2015

    :)
    Ik kijk er al naar uit! LIEFS (+ik ga dit blogbericht van je delen binnenkort op m’n blog)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *