Afgelopen tijd; Parijs en pillen

Processed with VSCO with hb2 preset

He geitjes. Ben ik weer. Ongeveer een week geleden was ik met Stef in Parijs. Bijzonder hoeveel geweren er waren voor een stad die zich de stad der liefde noemt. Maar ok. Dus daar gaan we het over hebben (niet per se de guns maar wel de stad) en over dat ik nu ongeveer een week aan de medicijnen zit (geen sappige verhalen over mijn xtc-gebruik dus, helaas, ik snap dat jullie daar allemaal op zaten te wachten). Iets wat ik niet heel leuk vind, ook niet zo leuk om toe te geven, maar ja, juist daarom maar.

PARIJS BITCHES
4 dagen lang waren we in Parijs. Het was MEGA MOOI WEER (daar is dus alle zomer naartoe gegaan dit jaar)(maar goed ook ongeveer al het terrorisme, en als ik moet kiezen is dat geen hele moeilijke keuze). We hebben zo veel gezien. Oh jongens. Jardin de Luxembourg, jardin de plantes, père lachaise, de notre dame, centre Pompidou, musee d’Orsay, Buttes Chaumont, Montmartre, sacre coeur, de Eiffeltoren, Shakespeare & company, het Louvre (van de buitenkant dan), de botanische tuinen. En heel veel metrostation. Oja en 3 vegan restaurants.

TIPS
Mijn tips voor Parijs: Ga alle toeristische headliners in de ochtend bekijken en ga vooral niet naar binnen (Louvre en Eiffeltoren) (behalve als je het gewoon graag wil natuurlijk, baas over eigen vakantie zeg ik altijd maar). Neem goede schoenen mee en koop 10 metrokaartjes.
Koop zelf wijn (of bier) en drink dat in een park op, of aan de Seine. Of neem genoeg geld mee (6,40€ ?????????????!!!!!!!!!) om aan een glaasje rode wijn te besteden.
Ga Musee d’Orsay en centre Pompidou bekijken. En vooral die eerste. De meeste musea zijn gratis als je onder de 26 bent en je uit een EU land komt (arme Britten).
Ga naar Jardin de plantes, de Luxembourg en Buttes Chaumont en neem een boek en wat lekkers mee.
Ga eten bij Loving Hut, café Ginger en vooral bij Hanks Burgers. Allemaal in de buurt van de Bastille (waar we een hostel in de buurt hadden).

WAT IK ER VAN VOND
Nou dat zal ik jullie eens even vertellen.
Ik vond het een gigantische stad. Overal pracht en praal met daarnaast heel veel armoede en veel mensen bedelend op straat. Het contrast was zo groot als de stad.
Alles wat gemaakt is is mooi. Er is zo veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de stad, aan tierlantijntjes en details die puur en alleen voor de sier zijn. Soms stond er een prachtig beeld op een vrij nutteloze plek en telkens weer hadden we het erover: deze stad heeft zoveel moois; ze hebben gewoon mooie beelden en shit over, dus zetten ze het maar gewoon overal neer waar plek is. Metrostation? Ja joh doe dat beeld van 5 bij 3 meter maar die nog in de opslag staat. Vergeten hoekje in een miezerig klein parkje? Ah doe anders die ene met die soldaten en die chick.

Vegan eten was niet heel makkelijk, maar uiteindelijk ook niet heel moeilijk. De oplossing voor mij was uiteindelijk: Lunch (en 2nd breakfast) kopen in de supermarkt. Genoeg losse broodjes te koop die vegan zijn, en hummus of pastasaus (kun je wel je wenkbrauw optrekken en lachen maar dat is gewoon heel lekker hoor). En natuurlijk fruit. Avondeten zochten we altijd uit op het internet, dat was vrij goed te doen gelukkig. Er is genoeg keuze voor vegan avondeten. (En nogmaals; HANKS BURGERS)

Ik heb het echt mega leuk gehad met Stef in Parijs. ZO veel gelopen, elke dag rond de 20km en lekker veel lezen en chillen in de zon. Ik wil er ooit nog wel weer naartoe. Ja, dat lijkt me wel leuk.

PILLEN BITCHES
(Jullie begrijpen wel dat ik jullie niet steeds aan het uitschelden ben toch? Het is gewoon stoere praat van mijn kant) Oke, naja, en dan dit deel. Zoals jullie eerder konden lezen  ging het de afgelopen tijd niet zo goed met me. “Soms twijfel ik aan alles en voelt het alsof ik niks meer heb om te staan. Ik probeer mezelf niet te veroordelen, het hele BYOB principe toe te passen, leuke dingen te doen. Te geloven in de liefde en er blind op te vertrouwen. En al die shit is moeilijk G.” Om maar even mezelluf te quoten. Twijfelen aan alles is echt een van de naarste dingen die bestaan ben ik achtergekomen. Ik was onwijs bang dat ik voorgelogen werd door de mensen die het dichtste bij me staan, ik wist zeker dat liefde alleen maar kapot kan gaan en dat mensen die ik dacht te kunnen vertrouwen plezier haalden uit mij pijn doen en bedriegen. Echt verschrikkelijk, want hoewel ik soort van ergens wist dat dat gewoon niet zo kon zijn, was er tegelijkertijd altijd een stemmetje dat zei: “tsja, maar weet je het écht zeker?” Het was echt verschrikkelijk, het werkte verlammend en was onwijs vermoeiend. Ongeveer een maand geleden had ik in een weekend een complete instorting, pure paniek en wanhoop (FUCKING GEZELLIG ECHT WAAR) en hoewel  het langzaamaan wel wat beter werd, bleef het, en begon mijn energie steeds meer te zitten in het stoppen en verwerken van die vuistslagen die de twijfel bracht. Ik had echt het gevoel dat ik gek werd en dat ik steun nodig had. Steun naast de gesprekken met de psycholoog en naast de gesprekken met vriendinnen en het vriendje.
En dus maakte in een afspraak met een psychiater en legde ik mijn situatie uit. Ik ben altijd zo tegen medicijnen geweest maar ik kon gewoon niet meer. Ik wilde het zo gewoon niet meer. Ze schreef me de lichtste dosis antipsychotica voor (ik weet nu al dat ik ooit ga zeggen: oh ik zou maar normaal doen want ik ben aan de antipsychotica, maar ben het vanochtend vergeten en kan EXTREEM GEWELDDADIG WORDEN HAHAHAHAHHAHAHAHA). Wat misschien heftig klinkt, antipsychotica, maar het helpt tegen angstige en wantrouwende gevoelens. Het is niet vegan, wat het niet makkelijker maakt, ik wou dat het gewoon vegan was, maar dat is het niet.
Het idee is dat de medicijnen me ondersteunen in therapie zodat ik het uiteindelijk zelf weer kan dragen en weer helemaal de shiny boy in the place ben. Zodat ik weer weet wat echt waar is en wat niet. En tot nu toe werkt het echt heel erg goed. Ik heb in deze ene week al meerdere malen bijna moeten janken van geluk: je wilt niet weten hoe veel rust en stilte er ineens in mijn hoofd is. Zo veel rust en stilte heb ik in jaren niet gehad. Dat betekent niet dat alles rozengeur en maneschijn is, maar het biedt me grond om op de staan. Een reddingsvest zodat ik niet zelf m’n hoofd steeds bovenwater hoef te houden, zodat ik af en toe even rust kan nemen. Maar het blijft aan mij om naar de kant te zwemmen. En dat is gelukkig oké. Ik houd wel van zwemmen. (ik ga hier nu niet Dory quoten maar dat had ik wel kunnen doen mocht ik het gewild hebben)

OJA EN IK HAD NOG WAT FOTO’S (niet bepaald in chronologische volgorde)
IMG_3413
Ja hoor, palmbomen, doe éffe normaal ofzo. Jardin de Luxembourg op onze eerste dag.

Schermafbeelding 2016-07-18 om 10.22.48
DOE NORMAAL PARIJS NU SNAPPEN WE HET WEL

IMG_3395<333 Niet duur ook trouwens! 13€ voor een burger, toetje en wat te drinken.

Schermafbeelding 2016-07-18 om 10.23.44
ZO LEKKERRRRRRRRRR!!

Processed with VSCO with hb1 preset
Bij Café Ginger had Stef springrolls en ik lasagne. En daarnaast kreeg je allemaal heerlijke groente. Was lekkor. Wat duurder, we waren ±30€ pp kwijt. Was het wel echt waard. En communiceren met de mensen daar was ook fijn want niemand sprak Engels dus je kreeg extra honger van het met handen en voeten communiceren. Even reserveren van tevoren.

Processed with VSCO with hb2 preset
Parc de Buttes Chaumont. Meeeega mooi park. Lekker veel steile heuvels en EEN WATERVAL EN EEN BEEKJE. Nou dan kun je me wegdragen hoor.

IMG_3399
In Musee d’Orsay was onder andere een tentoonstelling met werk van Henri Rousseau. Blijkbaar mocht je geen foto’s maken MAAR DEZE KAN NIEMAND ME NOG AFPAKKEN. Ah, zo’n prachtig schilderij vind ik dit.  The Dream heet het. En nou, eg wel.
IMG_3400
Dit was geloof ik de Arc de Triomphe. Super leuk man!

Processed with VSCO with hb2 preset
Ik wilde gewoon een foto van de glas in lood shizzle maken en toen moest Stef zo nodig weer op de foto. Sneaky selfie. Bij Père Lachaise was dit.

Processed with VSCO with hb2 preset
Het graf van Oscar Wilde was mooi.

Processed with VSCO with hb2 preset
Jardin de Plantes. We wilden eerst naar het Natuurkundig museum maar dat deden we toch maar niet. We bezochten wel de botanische kassen en lazen boekjes in de schaduw van de bomen.

Processed with VSCO with hb2 preset
Ik wil dit.

Processed with VSCO with hb2 preset
En dit wil ik ook.

Processed with VSCO with hb2 preset
Wat een bofferd.

Processed with VSCO with hb2 preset
En de buitenkant was ook best mooi.

Processed with VSCO with hb2 preset
Het uitzicht vanuit Centre Pompidou was best wel oké.

IMG_3412

Dit was eigenlijk dag één.

Processed with VSCO with hb2 preset

Eten bij The Loving Hut (op de eerste dag) was ook al zo lekker. Veels te veel besteld natuurlijk (we hadden ook nog een gedeeld voorgerecht), ik zat zo vooool. Oh wacht maar ik had ook nog een stokbroodje gegeten (MET PASTASAUS JA) vlak voor we gingen eten. Mocht ook eigenlijk niet van Stef maarja baas over eigen buik.

Processed with VSCO with hb2 preset
De schattige bootjes in Jardin de Luxembourg.

Schermafbeelding 2016-07-18 om 10.23.33
Het is geloof ik maar een traditie geworden. Kunst gebruiken om klef in te zijn. (bijzondere zin, dat zal ik toegeven)

Fijne dag! X

13 Comments

 1. nina || ninamaakt 19 July 2016

  Ohh Parijs is heerlijk, ik zwijmel helemaal weg bij al je foto’s (leuke combinatie met hardop lachen om je beschrijvingen erbij). Maar wat goed zeg, dat je pillen werken en je nu een reddingsvest hebt. Ik hoop dat je binnenkort weer lekker aan de waterkant in de zon kan zitten, en dan een beetje pootjebaden enzo (: Liefs!

  Reply
  • Anne-Fleur 29 July 2016

   Ja echt fijn! Maar Kobenhavn ook geloof ik ;-) lief! Dat komt geloof ik wel goed <3

   Reply
 2. Saonah 22 July 2016

  Soms heb je gewoon een tijdelijk gebrek aan een stofje in je hoofd en moeten we dankbaar zijn dat medicatie dat aan kan vullen! Ik slik zelf de laagste vorm van anti depressiva en menn wat een life saver! Fijn dat het je helpt en ik wil ook vegan burgers eten in Parijs! !!

  Reply
  • Anne-Fleur 29 July 2016

   Jaa en dankbaar ben ik! Blij dat jij er ook zo veel aan hebt:) Echt zo fijn om gewoon niet meer zo veel na te denken..
   Jaaa doen!

   Reply
 3. Tamara 22 July 2016

  Ah meis zoveel mooie dingen en narigheid tegelijk. Ik weet niet welke AP je slikt, maar hoop dat de psychiater ook goed de bijwerkingen in de gaten houdt. Het kan heel goed helpen maar is tegelijkertijd echt rotzooi voor je lichaam. Wij gebruiken op mijn werk de checklist uit de folder ‘Antipsychotica de baas’, misschien kan die je helpen monitoren hoe het met je gaat. Anyway ik en mijn lover willen ook echt eens naar Parijs, maar ik ben meestal niet zo happy in grote drukke steden..

  Reply
  • Anne-Fleur 29 July 2016

   Bedankt voor de tip! Ben het gelijk op gaan zoeken en ga het even bijhouden. M’n psychiater zie ik binnenkort pas weer, drukke roosters als altijd;-) maar fijn dat ik die folder dan even heb om het bij te houden etc.
   Voor nu heb ik meer voor- dan nadelen gelukkig, maar die bijwerkingen zijn wel eng altijd.. het is natuurlijk idd echt rotzooi. Helaas.. waren er maar goede natuurlijke alternatieven.
   Hmm ja kan ik inkomen.. je kunt altijd 2 daagjes erheen en dan lekker naar het platteland!

   Reply
 4. Sanne 22 July 2016

  Lieve lieve Fleur wat een mooi bericht! Hahaha ‘Dit was geloof ik de Arc de Triomphe. Super leuk man!’ – je foto’s zijn echt heel fijn, wat super dat het zo goed was in Parijs (op de guns na). En wat een mooi stuk ook over de pillen.. wat super goed en dapper en knap dat je uiteindelijk naar een psychiater bent gegaan en ik vind het prachtig om te lezen dat je een aantal keer hebt moeten huilen van geluk… fijn dat het je helpt lieve Fleur!
  Je bent trouwens echt een van de grappigste (oké dé grappigste) blogger die ik ken. Zelfs heftige verhalen maak je grappig en zo bespreekbaar.
  Geniet van het zonnetje!
  Liefs

  Reply
  • Lisa 28 July 2016

   Bij die laatste opmerking sluit ik me aan, ik lachte me weer kapot om deze blog :’)

   Maar goed ik had deze blog echt al vet lang geleden gelezen, alleen nog niet gecomment. Ik wil toch nog wel zeggen dat het heel goed is om te horen dat je aan de pillen zit als het zo slecht gaat! Die dingen kunnen soms dingen die je met de beste wil van de wereld niet met je hoofd kunt bereiken.

   En ik wilde ook even zeggen: Jardin des plantes omg daar woonde ik zo’n beetje naast! En die foto van Oscar Wildes graf is echt mooi!

   Reply
   • Anne-Fleur 29 July 2016

    Hahah yay! ;D

    Ja precies dat (dit: Die dingen kunnen soms dingen die je met de beste wil van de wereld niet met je hoofd kunt bereiken.;))

    Echt? Wat vet! Echt zo moooooi daar.. maar goed, alles is dus wel mooi in Parijs ;) daar kunnen we in het grauwe NL nog wel een puntje aan zuigen. Al is het natuurlijk ook de “ik ben op vakantie-bril” die het allemaal wat mooier maakt.

    Reply
  • Anne-Fleur 29 July 2016

   Hahah wat lief! Dankjewel! :D heel fijn om te lezen, ik hoop het ook altijd niet te zwaar te maken:) fijn dat dat blijkbaar lukt!

   Reply
 5. LP 23 July 2016

  Erg blij u weer te lezen! Sjeune Parijsfoto’s ook. Medicatie is stom, maar soms gewoon noodzakelijk, want hoe het leven zonder die medicatie verloopt (of niet verloopt) is nog veel stommer. #wijzelevenslesvaneenoudetaart

  Reply
  • Anne-Fleur 29 July 2016

   Hahah heel wijs gesproken!

   Reply
 6. […] juli – begon ik daarom met medicatie – gingen Stef en ik naar Parijs (oui oui)(zelfde link als hierboven overigens) – begon […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *