Afgelopen tijd – Vooral kei veel foto’s met bijdehante bijschriften

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.56.30
Hoi jongens, dit is Herman. Herman is niet zo goed zichtbaar maar dat is mijn schuld, niet de zijne. Dit is een blogpost met vooral kei veel foto’s (vooral kei veel pottenbak foto’s en tekeningen en andere random dingen die ik afgelopen tijd op mijn instagram postte). Mochten er vragen zijn ben -en blijf- ik via de comments beschikbaar (is het niet 3 maanden later, maar beter laat dan nooit).

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.54.29
Ja kijk, dit is dus het hele ding met winkels als ‘de groene praxis’ of de intratuin of ikea ofzo: dan ga je er heen met een queeste (in dit geval: ik moet 1 nieuw potje voor een van m’n planten), en dan kom je thuis met 4 planten en 5 potten (mét bijbehorende schaaltjes om water op te vangen want yolo). JE MOET OOK GEWOON NIET 4 PLANTEN VOOR 5 EURO VERKOPEN DAT IS GEWOON NIET EERLIJK. Stef zei nog: “heb je niet genoeg planten? Je hebt niet eens plek voor meer” maar toen zei ik: “je hebt nooit genoeg boeken of planten.” En daar STA IK NOG STEEDS ACHTER VERDOMME. EN DAN MÁÁK IK WEL PLEK (net als zin, dat maak ik ook altijd)(nog meer mensen wiens vader altijd zei: “nou dan maak je maar zin”?.. I feel ya).

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.56.22
Afgelopen week pakte ik heel serieus mijn agenda (ik heb sinds kort een papieren agenda op aanraden van Stef, die jongen heeft me toch een wijsheid in pacht joh). En daar schreef ik eens in op wat ik nou wil en hoe ik dat dan zou willen bereiken. Misschien dat ik daar later nog eens over schrijf, maar in ieder geval was het idee dat ik vaker ga teken en echt vaker met klei bezig ga zijn. En dus hierboven the girls.
Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.56.11
En een boze/bange poes. Want ik zou mezelf toch niet zijn als ik er niet tenminste 1 kat bij doe.

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.56.00
Toen deze met pottenbakken voor me klaar stond was ik lícht teleurgesteld. Toch jammer als je een leuk idee hebt en de kleigoden besluiten iets anders te doen. ZOALS UITLEKKEN OVER ALLES WAAR JE VAN HOUDT. Maar goed.. nee.. is niet erg hoor.. nee echt niet. Mocht iemand deze guy een huis willen bieden kan dat. Het is een plantenbakje want er zit zo’n afdruip gat in de bodem (omdat het mis ging met afdraaien maar dat zeg ik er gewoon niet bij).

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.54.15
Ik probeerde het glazuur ‘bordeaux II’ uit en vond het mooooi. Links is een bakje dat ik uit 1 stuk maakte (dus je draait een bakje en die sluit je, en een week later snij je de bovenkant er af en dan past het)(alleen aangezien ik er nog niet zo goed in ben paste het helemaal niet :’) maar ik heb nu kurken onderzetters gekocht en dat wil ik in de deksel plakken zodat het beter past)(en effe.. ik heb wel het meest fancy pillenbakje evah). Die rechter ben ik ook zo blij mee!

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.55.50
Oeps belichting iets te hoog #kneusjesfotograaf. LEKKER SCHELPJES ERBIJ KIJK EENS HOE SFEERVOL.

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.55.40
Poezen en planten. Dat zijn toch wel terugkerende tekenonderwerpen. Hier zie je een deel van de plantjes die ik heb. Ik zou graag de namen er bij noemen maar die weet ik voornamelijk niet. Dus dan zou het zoiets worden (vlnr) : cactus-achtige vetplant, cactus, die ene waarvan ik de naam niet meer weet omdat ‘ie zo lang was, erwtenplantje, dracena, nog een cactus, baby pilea, nog een cactus maar dit keer die lange, avocadopit, zo’n vetplantboompje, sprietenpalm, nog een soort van vetplantje die ik nog nooit had gezien maar die ik wel vet mooi vond en ach hij was een euro (my god wat planten betreft ben ik zo hebberig).

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.55.32
DEZE ETEN. LEKKOR. Avocado met sesamzaadjes, peper en zout. Salade met aardbei, tomaatjes, basilicum en rode ui. Mega goed gemaakte (door Stef) tofu. FUCKING MAIS. En couscous. Echt een zomermaaltje. <3

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.55.11
HEY GURRRRLS HEYYY. Nog nooit zó weinig/lage tiet gehad op een foto.

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.54.59
Dit was dus mega lekker hè. Zelfgemaakte seitan in bladerdeeg (op rol, mega handig) = saucijzenbroodje. Echt heel lekker.

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.54.50
Deze guy zat op de stoep. Vast geen goed teken. Wel heel mooi. Foto credits naar Stef trouwens.

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.54.40
Een bakje met hartjes en gebrokenhartjes. En eentje met BYOB. Uhm. Maar dat hadden jullie zelf ook al gezien denk ik.
Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.53.44
Dit was een experiment. En ik ben nog aan het wachten hoe deze uit gaat pakken.. ALTIJD ZO SPANNEND. Nog niet echt helemaal naar mijn wens, maar oké voor een eerste probeersel en ik ga er sowieso meer proberen te maken.

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.57.45
OMG SO CUTE. En dit is dus éigenlijk een naaktfoto van mijn vriendje waar je nu naar aan het kijken bent hè. AWKWAAARRRRRD.

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.57.32
Ik word zo blij van fruit. Er staan nu thuis (ik zit bij Stef) nog 2 bakken nectarines op me te wachten. ZO LEKKOR.

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.57.21
SAMMIEEEE!!!! Sammie, die mij de HELE tijd liet wachten omdat OMG DEZE GRASSPRIETJE RUIKT ZO LEKKER O WACHT EN DEZE OOK O WACHT EN IK MOET FF OVERAL TEGEN AAN PISSEN BRB maar op het moment dat ik éven stil wil staan om bramen te plukken DUURT HET INEENS WEL ERG LANG. HÈ SAMMIE???!!!!

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.57.56
Gisteren ging ik weer dweilen bij Werfklei, en daarna eindelijk weer eens achter de draaischijf! ZO LANG GELEDEN. Ik had misschien niet deze broek aan moeten doen (of eens een schort kopen ofzo) maar ach je wast het er ook zo weer uit.

Schermafbeelding 2016-07-29 om 08.58.05
Dit is wat ik maakte in 2 uur. 2 zeepbakjes (die platte rechts, en de andere kun je niet zien op de foto), 2 kopjes en/of plantenbakjes (links achter), iets wat misschien een luchtballon wordt (op de voorgrond in het midden, dat bakje + dat links ernaast wat er uit ziet als een vaas), een provisorisch minivaasje (helemaal links) en 3 vaasjes waar ik vrouwelijke vaasjes van wil maken (het vaasje rechtsachter en die 2 schuin links daarvan). Ik heb zo veel zin dat in september weer de cursussen beginnen.. 3 keer per week pottenbakken yooooo. Zijn er nog mensen die ook willen gaan pottenbakken? WANT GEWOON DOEN VET LEUK ENZO.

 

Oke nou dat was ‘m wel. Ik ga zo met dat vriendje van me naar Soest, om kleispullen te kopen zodat ik thuis aan de slag kan met handgemaakte ipv gedraaide dingen. ZIN AN. En zondag de verjaardag vieren van m’n neefje 4 is ‘ie al! Ouwe lul is het ook.

Heel fijn weekend alvast en bedankt voor de lieve reacties op m’n vorige post <3
Liefs!

4 Comments

 1. Karlijn 29 July 2016

  Ik vind je potjes zo leuk! Vooral het kattenpotje, ik hoop voor je dat hij goed uit de oven komt :)

  Reply
 2. Britt 30 July 2016

  Ik houd van je pottenbakseltjes! Ook van je tekeningen. Oh en ook van je foto’s en schrijfstijl.

  Reply
 3. Lisa 30 July 2016

  Woow lekker bezig met pottenbakken! Ik vind die bordeauxbakjes heel mooi (de rest ook trouwens).
  Fijn dat je saucijzenbroodje zo lekker was, ik vind het echt heel bewonderenswaardig dat je zelf seitan hebt gemaakt :’)

  Reply
 4. Sanne 5 August 2016

  Fleur je foto’s zijn heerlijk en de teksten nog lekkerder. Hahaha, inderaad awkward als je het zo zegt. En ik vind dat dat bordeaurode koffiekopje zo super mooi! Echt prachtig. Super tof wat je maakt met pottenbakken, je maakt steeds meer en probeert steeds meer, zo leuk om te zien. En wauw ik dacht dus dat je dat seitanbroodje ergens had gekocht want hij is super profi. Leuk!
  Liefs

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *