April in foto’s

 

Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.12.12

April in foto’s?.. Ik kan het beter “Vreetzakkie in april” noemen volgens mij. Want het is vooral heel veel eten!.. Vooral ook omdat ik ook wat april foto’s voor m’n to do update gebruikt heb en die niet nog ‘n keer wil spammen.

Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.14.53

In mijn to do update schreef ik dat ik seitan had gemaakt? Dat was een van m’n to do’s in april. En ooo het was super lekker! Hierboven zie je stukjes seitanworst in een soort zelfbedacht stoofpotje. Beetje coq au vin achtig.
Ik heb nog wat seitanfix/glutenmeel over dus ik ga binnenkort nog eens een receptje maken. Maar dan zorg ik er wel voor dat het huis niet bijna in vlammen op gaat.

 

Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.14.25

Oh my, op instagram postte ik deze foto met de tekst: If I could marry food I’d marry this peanutsauce. Nouja, dat dus. Isa Does It is echt een grandioos kookboek.

Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.12.22 Okeeeee jullie hebben ze nu al 1000 keer gezien, maar nog 1 keertje dan een kattentasje.

Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.16.34
Ik woonde in Enschede samen met 2 klasgenoten; 1 jongen en 1 meisje (en Effie de kat natuurlijk <3). Dat meisje, Marieke, is een van mijn beste vriendinnen geworden in die tijd. Zij maakte altijd ‘mamasaus’ (een gerecht van haar moeder): een rode saus met kneiter veel knoflook en olie/boter, die je dan over courgette en aubergine giet en met spaghetti eet. Toen ik dit maakte en at miste ik Marieke zo! Het is echt jammer dat ze zo ver weg woont en het zo duur is om die kant op te komen.. gelukkig is het altijd weer helemaal fijn als we elkaar dan wel weer eens zien. (En gelukkig wonen m’n andere liefste vriendinnetjes niet zo ver weg)
Marieke maakt ook hele gave muziek! Mocht je het leuk vinden check dan haar soundcloud.

Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.13.02

April had zo veel mooie dagen! Tom en ik maakte een rijkelijk gevulde couscous salade, namen turkse broden, hummus, falafel en een kleedje mee en fietsten naar Amelisweerd om alles daar op te peuzelen. Als je in Utrecht woont en je bent nog nooit bij Amelisweerd geweest; ga dat echt eens doen! Of ga er kanoën! Dat is ook super leuk!

Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.13.13

We kwamen daar ook een suuuuuper lief katje tegen die ons van heel ver tegemoet kwam rennen. Ze bleef ons vervolgens nog een tijdje volgen en tegen onze benen aan schurken, en verdween toen weer in de bosjes. Vast opzoek naar muisjes.

Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.15.27

Wat is dit? Ojaaa eten! Als ik een polygamische relatie mocht hebben met eten was dit mijn tweede man geweest. Oke, het wordt steeds vreemder, dat geef ik toe. Weer een gerecht uit Isa Does It: de nacho bowl! OMG alleen de naam van het recept al!
Boerenkool uit de oven, cashewkaas, een salsa van paprika en tomaat, avocado, bonen en rijst. Om van te huilen zo lekker.
Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.12.38

Deze had ik al eens gepost geloof ik, maar ik wilde toch nog even iets anders laten zien dan ETEN ETEN ETEN. David Bowie kat. Ik wil heel graag zulke tegeltjes/onderzetters gaan verkopen! Oja, dat is ook wel een to do voor mei: een shopje maken op m’n site! Lekker kneuterig wel dan; wil je iets kopen? Mail me maar! Zoiets.

Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.15.57 Zoals ik in de april update al schreef keken we met (fuck de) Koningsdag 3 Game of Thrones afleveringen met biertjes in de beste glazen ooit. Ik vond ooit de Mexicaan in Enschede in een kringloop. Een aantal maanden later vond ik in Utrecht ineens de Eskimo. Je had m’n gezicht moeten zien, echt waar, ik kon wel huilen van geluk. Verder ben ik heel normaal.
Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.15.35

Yummmmmm! Ik hou zooo veel van mango’s! En avocado’s! En gember! De Papaya vond ik niet super lekker eigenlijk. Maar de stroopwafels dan weer wel, oh die had ik wel gemist merkte ik nu! En dat kokostoetje was ook lekker. Een beetje een gekke textuur maar wel heel fris van smaak.

Okeetjes, ik ga mijn spekkoek havermout op eten en dan maar eens op naar m’n werk!
Jullie een hele fijne dag!

 

9 Comments

 1. Tineke 7 May 2015

  Dat kattentasje is zoo leuk!
  Liefs

  Reply
  • Anne-Fleur 7 May 2015

   Lieeef! Dankjewel!:-)

   Reply
 2. Hanneke 7 May 2015

  Veel lekker dingen gegeten in april! :)

  Reply
  • Anne-Fleur 8 May 2015

   Ja zeker! Nu op naar even veel even lekker in mei ;-)

   Reply
 3. Ilse 7 May 2015

  Dat kattentasje! Het is echt het einde

  Reply
  • Anne-Fleur 8 May 2015

   Haha dankjeweeel! :D Ik zit er stiekem aan te denken ze straks ‘standaard’ te gaan verkopen!

   Reply
 4. Sjors 11 May 2015

  Dat glas met de Eskimo vind ik nog gaver dan die met de Mexicaan! Komen die ook in je winkeltje? ;)

  Reply
  • Anne-Fleur 11 May 2015

   Die wil ik noooooooit meer kwijt!! ;-)

   Reply
 5. Sanne 19 May 2015

  Ohhhhhh myyyy Fleur wat eet jij LEKKER!
  Vet leuk om dit te zien <3 en ik moet echt lachen om je polygamische relatie met eten, hahaha.
  Liefs

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *