Een brief aan mijn lange benen

Processed with VSCOcam with f2 preset

Natuurlijk is het feit dat ik zo’n brief kan schrijven al een privilege, maar -andere mensen met lange benen zullen me snappen- vandaag zie ik het even anders.

Lieve lange benen,
Ik ben bij mijn geboorte gezegend met jullie; een stel stelten. (Dat daar 2 enorme maat-41-platvoeten aan vast zitten is een andere brief (overigens zijn die grote voeten één van de twee dingen die ik van m’n oma georven heb, het andere is haar naam als mijn tweede naam)(ik ben daar toch een stuk blijer mee dan het eerste), en neem ik dan maar op de koop toe.)

Lange benen jullie nemen grote stappen, zorgen ervoor dat ik snelwandelwedstrijdjes kan houden in de stad met vreemdelingen die zelf niet doorhebben dat ze meedoen. En dat ik dan meestal nog win ook. Jullie zorgen voor een mooi gezicht (figuurlijk dan) en complimenten (voornamelijk van mijn moeder). Door jullie kan ik gympies dragen zonder er gelijk uit te zien als een propje (ik hoor hier mensen soms over klagen over zichzelf)(lijkt me ook niet alles). Jullie waren handig met paardrijden en zijn handig met groepsfoto’s want dan hoef ik nooit vooraan.

Maar.

Broeken kopen.

FullSizeRenderb

Toegegeven, broeken kopen zal voor de meeste mensen lastig zijn. Maar ik vind het echt een tochtje door de hel. Alleen dan kouder en natter. Dus eigenlijk nog erger dan de hel. Moet je nagaan.
Omdat ik nu aangekomen ben moet ik nieuwe broeken, ik heb er nog maar 1 die ik pas maar die vind  ik eigenlijk niet zo mooi, en verder heb ik 3 vrijwel identieke fluwelen leggings. (Waarvan 1 als pyjama gebruikt wordt en de andere bij Stef ligt als yololoungepants) Nouja, daar ben je ook wel eens klaar mee. En geen zakken hebben is ook niet zo praktisch. Dus ik ging op zoek naar een nieuwe broek. Nou makkelijk zul je misschien denken. Maar neen. Want door jullie, lieve lange benen, kan ik geen standaard maat aan, neeee stel je toch eens voor dat het zo makkelijk zou zijn!

Standaard maten zitten namelijk dan goed bij mijn middel, maar zorgen ervoor dat ik er uitzie alsof ik een overstroming verwacht. Niet echt de look waar ik voor wil gaan (hoewel.. Met de opwarming van de aarde en alles.. Toch maar eens overwegen). Dus oke, ik vraag bij de medewerkster van de H&M of ze broeken hebben met een verschillende lengte en taille maat. ‘Oja dat zijn de jeans die zijn boven’ oke jeans, wat jij wil, dankjewel hoor.

Processed with VSCOcam with hb2 preset
Dit is naakte dude, naakte dude is slim, die doet gewoon géén broek aan. Wees als naakte dude. (hij heeft het wel wat koud geloof ik)

Fijn dacht ik, benen van me, jullie klimmen me de trap op en als we boven zijn zoek ik een mooie broek voor jullie uit. Maat 31/34 ofzo. Want jullie met je lengte stellen hoge eisen; alleen 34 komt voorbij het enkelbot en voorkomt zo de hoogwaterlook.

Ah deze broek is leuk! Denk ik enthousiast. Mijn lange benen trappelen van ongeduld terwijl ik de juiste maat zoek in het onhandige overvolle rek. 29/30 30/30 32/32 29/32 29/32 einde van het rek en geen 31/34 zelfs geen 30/34. Oke oke.. Nouja, deze broek ik vind ik ook wel leuk, en zwart is altijd goed, nouja ik zal het kort houden: geen fucking 34. Super nouja oke kan gebeuren. Ik kijk verder. Nog twee andere broeken en nog steeds geen bingo. Op dit moment denk ik: het maakt me niet uit wélke broek het is (oke behalve dat het een skinny highwaist is), ik wil gewoon eentje in mijn maat.

Na 5 minuten slaag ik er in. 31/34 highwaist skinnyjeans. EN HIJ PAST. Hij is zelfs zo lang dat ik denk: nou toch nog maar even een 31/32 passen voor je weet maar nooit!! Maar nee, hoog water ik de h&m. En die énige passende broek is toch echt geen mooie broek. Dus de ene H&M uit en de andere in (niks) dan maar de pull n bear (noppes) en zelfs de fucking bershka (nada). Ik geef het op, koop 3 repen chocolade en moet op de bus wachten met de hele fucking studentenbijbaancrew van de Bijenkorf die zo irritant is dat ik even twijfel of ik niet liever vóór de bus spring dan dat ik er met ze in ga zitten (conclusie: nee dat nou ook weer niet). Oja en ik moet ook nog eens vet nodig plassen.

gFullSizeRender

Lieve benen, lieve lange poten ‘s-Gravenhage, ik ga maar weer proberen een broek via het internet te bestellen. Maar dat blijft ook altijd spannend omdat jullie het soms ineens nodig vinden om de éne maat 31/34 wél te passen, en de andere weer niet. Ik heb er gelijk maar 2 besteld, één in maat 31/34 en een in maat 32/33 (wat is dát nou weer voor maat??!) oja en schoenen. Dus op hoop van zegen. Ik bedoel er moet toch íets bij zitten dat past?! En dan stuur ik wat niet past wel weer terug ofzo. Zo gaat dat toch tegenwoordig, jongelui? (Ik ben alweer bijna 25 dus ik moet toch een beetje hip blijven he)

Uiteindelijk kom ik er wel, lukt het me om jullie weer in een mooi en proper hoesje te steken, en dan is het weer niets dan liefde tussen ons drieën, maar tot die tijd vervloek ik jullie af en toe een minibeetje. Ik hoop maar uit het diepste van mijn hart dat die stomme broeken die ik besteld heb passen. Anders ga ik maar weer verder met deze oneindige vermoeiende queeste.

Liefs, Fleur

Ps. Weten jullie nog die ene keer dat ik zo lang bij de kapper zat dat jullie in slaap waren gevallen en dat ik, toen ik opstond, vervolgens languit op de grond in de afgedankte halfnatte haren van mezelf en de mensen voor mij viel?.. Bedankt nog he. Heel classy.
Oja hoi lieve bloglezers, kennen jullie het probleem en heb je tips? Mensen met andere problemen mogen ook reageren in klaagvorm hoor, ik begrijp dat ik niet de enige ben met first world problems.

Ps aan de lezers: Mijn vader zegt altijd dat overdrijven ook een kunst is. Ben het nog nooit in mijn gehele leven zó eens geweest met iets!!!! OKE DOEI!!!

Pps. Morgen weer een nieuwe Ik ook! (sorry maar ik ga nu lekker elke keer spammen, hoop dat jullie nog wel van me houden oke groetjes xxxx)

21 Comments

 1. Sandra 5 February 2016

  Ha, langebenenlotgenoot!

  Ik haal alles momenteel bij de Costes, 30/34..
  Vond t vroeger erg moeilijk om broeken te vinden maar tegenwoordig valt t me mee..

  Oh en laatst een toevalstreffer bij de Only, maar daar zijn vaak de lange maten al weg (of nooit geweest)..

  Succes!

  Reply
  • Anne-Fleur 7 February 2016

   Ah daar zal ik ook eens gaan kijken! En bij de Only! Op hoop van zegen dan maar ;) dankjewel!

   Reply
 2. Renate 5 February 2016

  Hihi wat schrijf je toch heerlijk. Voor mij is met mijn lengte van 1.78 broeken passen ook echt een ramp. Ik heb wel de neiging dat tegenwoordig de broeken stiekem langer gemaakt worden. Vroeger had ik echt een lengte maat 36 nodig, maar tegenwoordig (ik ben ook al een oude bejaarde van bijna 25) is maat 34 voldoende. Mijn tip voor het vinden van de juiste broek bij de hm is: pas de broek in de juiste breedte maat met lengt 32 passen en bestel thuis dezelfde btoek maar dan een maat langer.

  Reply
  • Anne-Fleur 7 February 2016

   Haha dankjewel :D oehh ja dat is ook wel slim idd! Want ik vind de H&M broeken wel zo fijn altijd!

   Reply
 3. Henrieke 6 February 2016

  Ok herkenbare struggles dit. Tip 1: Vero Moda en Only. Nederlandse merken met pasmaten voor Nederlandse afmetingen. Ik ben 1m83 en lengtemaat 34 zit me goed. En voor fijne prijzen. Tip 2: 1 keer per jaar mag ik van mezelf een echt echt mooie jeans kopen en dat is dan meestal g-star. Zit goddelijk. Bij mij dan. Tip 3: nooit meer naar de h&m of bershka of zara of mango etc. voor broeken. Of korte jurkjes die je billen nog niet eens bedekken. Alleen maar deprimerend.

  Reply
  • Anne-Fleur 7 February 2016

   Oeeeeh bedankt voor de tips!! Ik ga vandáág nog naar de only (want die andere broeken waren niet zo’n succes :’))
   Hahah die jurkjes ook inderdaad, ZO KORT.

   Reply
 4. Esmée 6 February 2016

  Wat schrijf je leuk! Ik heb ook wel lange benen, maar ik zou ze nog wel wat langer willen. Al lijkt het me inderdaad heel erg lastig om broeken te vinden

  Reply
  • Anne-Fleur 7 February 2016

   Dankje! Haha ja het heeft voordelen en nadelen ;-)

   Reply
 5. Karlijn 6 February 2016

  De hoop om een perfect passende broek te vinden heb ik al jaren geleden opgegeven, vooral het principe skinny jeans. In de H&M is het een drama om een skinny jeans te vinden die lang genoeg en ook nog eens over mijn heupen past (lange benen, brede heupen =onhandigste combi ooit). Tja. Ik heb er helaas geen oplossing voor :’)

  Reply
  • Anne-Fleur 7 February 2016

   Haha oh ja die heupen ken ik ook, of dijen, mijn hemel wat een struggles ;D Haha misschien heb je wat aan de tips die ik gekregen heb ;)

   Reply
 6. Dina 7 February 2016

  Hhahaa die ps aan je benen. :’)
  Ik heb juist precies het tegenovergestelde en korte beentjes (maar goed, als je niet lang bent is dat dan ook weer niet erg). Kleine voeten; check. Problemen met broeken vinden; check.
  Bij mij is het dan niet dat de broeken te kort zijn, maar dat de pijpen juist altijd veel te lang zijn. Nu kan ik ze natuurlijk wel inkorten (en dat doe ik dus ook altijd), maar dat zit toch anders dan wanneer ze in de fabriek gewoon al kort zijn gemaakt.

  Reply
  • Anne-Fleur 7 February 2016

   Aahh ja dat lijkt me ook irritant.. dat je altijd íets moet verstellen (of oprollen) en dat de pasvorm dan toch nooit helemaal is zoals ‘ie moet zijn.. En dan ben je nu ook nog eens zwanger dan zou ik de broek gewoon maar helemáál opgeven :’)

   Reply
 7. […] Gaf ik zangles en sprak ik daarna af met Sophie voor koffie en kletsen. Deed een poging tot het kopen van een broek. Kocht toen maar chocolade. Daarna even naar huis om spullen te halen en weer naar Stef, want s […]

  Reply
 8. Sigrid 10 February 2016

  Oooh wat vond ik het leuk om deze blogpost te lezen. Want ik herken dit allemaal zo erg! Met mijn 1.80 m heb ik ook lange benen en broeken kopen is echt een sport.. Dat stukje over de H&M is ook ZO herkenbaar! Ze hebben in de winkel in mijn stad altijd alleen maar lengtemaat 30/32 (bestaan er in hun ogen soms geen lange mensen?).. En gewone maatjes passen mij ook niet want dat is standaard te kort etc. Er is maar 1 soort broek van ‘Noisy May’ die mij echt goed past met een goede waist en lengtemaat. Lekker skinny en wat stretch.. Hallelujah voor deze broeken! Mijn brede heupen passen erin en mijn lange stelten. Aanrader! (Vero Moda)

  En ondanks dat ‘broekzoekgedoe’ ben ik heel trots op mijn lange benen!

  Reply
  • Anne-Fleur 12 February 2016

   Hahah leuk om te horen! :D oeh noisy may.. dat klinkt al fijn! Ik ga eens googlen, thanks voor de tip!!
   En ja gelukkig! Ik ben ook wel trots hoor. Het is toch wel een chique iets die benen ;-)

   Reply
 9. Luna 11 February 2016

  Mijn benen zijn van gemiddelde lengte denk ik?, ze zijn niet kort maar ook niet zo lang dat het opvalt. Super leuk geschreven, haha :) (Ik wist helemaal niet dat jij achter ‘ik ook’ zat btw, dat vind ik ook zó’n leuk concept!) xx

  Reply
  • Anne-Fleur 12 February 2016

   Haha en scheelt dat ook met broeken kopen of is dat dan alsnog een crime?;-)
   Aah dat vind ik zo leuk om te horen!! Dankjewel! :D

   Reply
 10. Sonia 2 March 2016

  Ik heb je blog net gevonden en wat ben ik daar blij mee! Al je foto’s zien er zo mooi uit en je schrijfstijl is heel fijn. Ik ga je snel volgen en andere artikeltjes van je lezen!
  Liefs Sonia

  Reply
  • Anne-Fleur 7 March 2016

   Welkom! En wat lief, dankjewel!:-)
   Liefs!

   Reply
 11. Sanne 4 March 2016

  Ahhhh aan de ene kant is dit zo’n fijn blogbericht haha, hoe leuk is het dat je een brief schrijft aan je mooie lange benen. Maar aan de andere kant is het natuurlijk vet irritant dat je een hele wereldreis moet maken om een broek te vinden.
  Ik word misschien wel iets sneller een propje ja, door mijn lengte en het grote aantal snoepjes dat ik momenteel eet, van Lucas krijg ik te horen dat ik geen overzisede dingen aan moet doen omdat ik dan nóg kleiner lijk en ik hou zo van ovezised. Ik zit nu in een trui die meer een jurk is en waarvan ik de mouwen twee keer moet omslaan om ‘m goed te hebben en hij zit heerlijk. Dus.
  Met broeken eigenlijk geen problemen denk ik, sorry, ik kan je geen tips geven! Ja wel trouwens, koop geen super goedkope broek van 10 euro bij de H&M want dan gaat de ene broekspijp dus heel de tijd draaien om je been heen en moet je ‘m steeds terugdraaien. Op zich wel prima als broek om in te schilderen trouwens.
  Heb je je broek al binnen? En was een van de twee maten goed? Ik hoop het zo voor je!
  Ps. ik moet ook weer op jacht naar een nieuwe broek want ik scheurde laatst uit mijn enige mooie fijne zwarte Monkibroek :'( dus ohja ik heb wel een tip, trek nooit een broek aan terwijl je op bed ligt want als het al een beetje een slappe broek geworden is doordat je ‘m elke dag draagt omdat ‘ie zo lekker zit, scheur je er misschien wel uit.
  Over Monki gesproken, heb je daar al gekeken naar broeken? Dat zit niet in Utrecht, of wel?
  Liefs

  Reply
 12. […] ik kreeg mijn zelfgemaakt geboortekaartje voor hun in de bus!) – schreef ik een brief aan mijn lange benen (ik heb overigens tegenwoordig een broek gevonden die altijd past. Cheap monday de skinny fit, die […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *