Dagboekfragment – Herfst

Schermafbeelding 2015-09-08 om 08.16.24
In mijn dagboek schrijf ik vrijwel nooit ‘mooi’, als je bijvoorbeeld kijkt naar het prachtige schrijven van Nirrimi, nou, zo dus niet. Maar soms wel, soms heb ik daar zin in, als ik geïnspireerd word door de omgeving of door iemand of door gevoelens en emoties. Niet dat ik nu bedoel dat ik fucking mooi en goed schrijf, ik bedoel meer dat er een verschil is tussen hoe ik normaal schrijf “Gisteravond keek ik eerst een film (Welcome to me. wel oke) en vervolgens ging ik kleien.”* en het stukje wat ik nu voor jullie over ga typen. Oh man, goed verhaal dit. 

Oja, voor ik begin wil ik nog even zeggen: Het is herfst; laat het social media gebeuren lostbarsten!
Aan de ene kant kan ik me innig irriteren dat iedereen dan met die semi-poëtische shit komt, en aan de andere kant doe ik er aan mee en lees ik het met plezier. De overgang van de seizoenen heeft gewoon toch veel impact op de mens, gelukkig ook maar. Maar ja je hóéft er natuurlijk niet per se over te schrijven.. je kan het ook gewoon denken en verder je bek houden. Maar goed.. uhm.. soms is het gewoon fijn om even iets uit je dagboek te kunnen delen, en ik wil het gewoon over de herfst hebben oké??!?!?!!! Nee sorry, geen idee, ik weet het ook niet meer. Ik vind het een curieus fenomeen, elk seizoen gebeurt het weer. Toch? Herkenbaar?

Het wordt langzaamaan weer herfst. Zomer kruipt weg uit de grond en uit de bomen, uit de bloemen en de zon op de huizen. De geur verandert langzaam van een zoete bloemengeur, een warme zonnige niets-aan-de-hand-geur, naar een aardegeur, een geur van het zachtjes uiteenvallen van de natuur, en van kilte in de grond. Een voorbode van regen en wind, van ochtenden schrijven in het donker. Hoewel ik intens kan verlangen naar de herfst ben ik er nu nog niet klaar voor. Misschien worden ons nog een paar daagjes warmte, zon en vrijheid gegund.

Nou, al dat geblaat voor 3 regels herfst. Maar oke. Ik moet snel gaan douchen zie ik nu. Op naar mijn werk en vanavond repetitie met KIND. Voor het eerst sinds mei, spannend.
Een lange dag voor de boeg. Gelukkig is hij goed begonnen.

Liefs,
AF

* Mijn leven is een bron van simpelheid, filmen en kleien. Ik ben verdomme net een kleuter.

10 Comments

 1. nina || ninamaakt 8 September 2015

  Mijn dag begon ook goed, want je maakte me aan het lachen met je verhaal en je drie prachtige regels herfst en al het geblaat eromheen waar ik vrolijk van werd. :-)

  Reply
  • Anne-Fleur 11 September 2015

   Hahah goed om te horen! :D

   Reply
 2. Sjors 8 September 2015

  Goed verhaal, lekker kort. Nee, geintje, mooi geschreven :) Ik kan helemaal niet intens verlangen naar de herfst, dus ik baal best wel dat de zomer ons weer ontglipt. De enige momenten dat het niet erg is dat het buiten koud is en regent en waait, is als je binnen spelletjes zit te spelen of in een warm, gezellig café zit. Of als je in bed ligt en je er niet uit hoeft. Verder kan het me gestolen worden.

  PS. A summer spent and a winter earned. (Dit zou mijn semi-poëtische bijdrage op Facebook kunnen zijn.)

  Reply
  • Anne-Fleur 11 September 2015

   Haha nouja, op het moment heb ik dat ook nog wel ja.. het is áltijd weer te kort! Jaa binnen spelletjes terwijl het weer buiten z’n eigen gure gang gaat.
   Ahh was het maar op facebook dan;)

   Reply
 3. Sanne 8 September 2015

  Mooi Fleur.
  Al je soorten schrijven :). Soms merk ik wel verschil in je manier van schrijven inderdaad. De toon is dan anders en ik vind het allebei heel fijn om te lezen. Het leest allebei (zijn het twee soorten?) lekker en makkelijk en soms moet ik ineens hard om je lachen, ook in je meer serieuze of emotionele stukjes. Zo knap vind ik dat van je! Humor is echt belangrijk :).
  Soms schrijf ik ook meer zoals jij nu beschrijft. Meestal gebeurt dat als ik spontaan begin te schrijven en misschien meer iets van gevoelens of herinneringen wil beschrijven? I don’t know. Soms inspireert iemand me ook misschien kan het ook komen door een boek dat ik lees of een blog of hoe ik me voel (ik denk dat ik me dan of super content of juist niet zo chill voel). Jij inspireert ook!
  Liefs

  Reply
  • Anne-Fleur 11 September 2015

   Dankjewel!! Leuk om te horen:)
   Ja gevoelens en herinneringen zorgen inderdaad wel voor meer zo’n sfeertje en manier van willen uiten denk ik.. Dat is ook fijn inderdaad, als je iets van iemand anders leeft, boek of blog, en dat je er dan zo in meegevoerd wordt dat je dat een beetje overneemt en ook zo gaat schrijven.. interessant om over na te denken in ieder geval:)
   Wat lieef! Xx

   Reply
 4. Hester 9 September 2015

  Heel herkenbaar, ik denk bij al dat gezeik over het weer ook al snel ‘eh ander gespreksonderwerp, kan je niets beters verzinnen?’ maar het houdt de mensen nou eenma altijd bezig en misschien is dat niet eens zo heel erg. Bij mij zit er ook wel een verschil tussen ‘gewoon’ schrijven en mooier schrijven; bij dat laatste ben ik me eigenlijk ook altijd wel bewust van wat ik doe, het is niet alsof ik mooi schrijf en dat dan zelf niet eens foor heb of zo. Het ligt er gewoon aan wat ik wil bereiken met m’n tekst en of ik er echt voor ga zitten of niet, zeg maar.

  Reply
  • Anne-Fleur 11 September 2015

   Hahah ja precies!;) Nee dat is waar.. je hebt het wel door ja.. alsof je er net wat meer moeite in steekt? Maar ik heb nooit dat ik ga zitten en denk “nou nú ga ik eens ff mooi schrijven” het moet eigenlijk altijd wel vanuit een gevoel ofzo komen denk ik.. en inderdaad wat je er vervolgens mee wilt bereiken, waar je ‘t voor schrijft.

   Reply
 5. JaseyJade 14 September 2015

  Echt mooi geschreven! Ik hou om je blogposts te lezen :D
  Jade xo

  Reply
  • Anne-Fleur 15 September 2015

   Wat lief! Dankjewel! X

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *