De stilte voor de storm

imm027_25
De stilte waar ik in zat was die van voor de storm. Ik had niks door. Ik zag hem niet aankomen. Ineens zwiepte de wind alles omver. Alles waarvan ik dacht dat het niet omver kon.

En dan is het weer stil. Oorverdovend. Zo’n stilte waarin je nog niet beseft wat er allemaal gebeurd is. Waarin je de schade opneemt vanaf de plek waar je ook al zat toen de storm begon. Want rondlopen lukt nog even niet. Je kan het nog niet aan om alles te zien.

Dus blijf je zitten, ademen, de geur van verbrande aarde in je neus. Een rookgordijn tussen jou en de verwoesting voor je. Tussen je gevoelens en gedachtes. Af en toe een windvlaag die de rook doet wijken. En dan schreeuw je tegen de wind; niet nu, niet nu, niet nu.

Ik weet dat het goedkomt. Ooit. Dat kan niet anders. Ik voel het in mijn botten. In mijn hart. Ik weet dit al vanaf de eerste keer dat ik je zag.
Maar eerst moeten we onze eigen steden onder ogen komen. De gevallen bakstenen met onze blote handen ruimen en er nieuwe huizen van bouwen. Leven zoeken onder het puin.

Om even uit de cryptogram van de zaterdagbijlage van de NRC te stappen; het is uit tussen mij en Tom. Het is uit met de gedachte dat we dit nu nodig hebben, om ooit alsnog samen oud te worden. Want dat lijkt me het fijnste wat er is op de wereld.
Dit houdt ook in dat ik op zoek ben naar een nieuwe woonruimte in Utrecht. Dus mocht iemand iets weten hoor ik het heel heel graag.

Liefs, Fleur

24 Comments

 1. Roos 30 May 2015

  Aaw :( Sterkte…

  Reply
  • Anne-Fleur 31 May 2015

   Mm dankjewel!:)

   Reply
 2. Kim 30 May 2015

  Ik weet even niet zo goed wat ik moet zeggen, sorry daarvoor. Ik wil je veel sterkte wensen, ik wil je complimenten maken voor hoe je dit hier deelt, ik kijk naar je op. Mocht ik horen over een woonruimte in Utrecht, dan houd ik jou in gedachte!
  Veel liefs, Kim

  Reply
  • Anne-Fleur 31 May 2015

   Dit zijn fijne woorden, meer valt er ook niet te zeggen denk ik. Bedankt voor je lieve reactie!
   Liefs, Fleur

   Reply
 3. Lisa 30 May 2015

  Oh nee :( Wat kut zeg. Ik zag op Instagram dat je iets nieuws zocht ja, maar ik dacht eigenlijk dat jullie samen iets goedkopers gingen zoeken of zo. Maar nee dus.
  Alles komt wel lekker tegelijkertijd hè? (Dat is ergens ook logisch, maar wel moeilijker misschien)
  Veel sterkte gewenst. Ik hoop dat je snel ook een nieuwe woonplek vindt en dat je dan een beetje kunt gaan puingraven (om maar in jouw metaforen te blijven spreken, anders zou ik moeten zeggen ‘een plekje geven’).

  Reply
  • Anne-Fleur 31 May 2015

   Nee helaas niet met die reden nee, of nouja, het is ook wel goed dit, maar ja toch..
   Ja dat is wel vaker zo hè, dan is er iets aan de gang en volgen meer dingen..
   Dankjewel!:) x

   Reply
 4. Sjors 30 May 2015

  Dat is kut. Sterkte!

  Reply
  • Anne-Fleur 31 May 2015

   Ja bleh.. thanks!

   Reply
 5. Kim 30 May 2015

  Hè shit… Ik volg je pas sinds kort, maar vind het naar om dit te lezen :( Heb net even je ‘Stilte’ blogje teruggelezen. De eerste keer vond ik het mooi geschreven, maar ik denk dat ik nu pas begrijp waarover je het had.
  Heel veel sterkte! Je komt er inderdaad wel. Ook al voelt het nu misschien als niet te doen. Je komt er doorheen!

  Reply
  • Anne-Fleur 31 May 2015

   Dankjewel voor je lieve berichtje! Ja het komt goed uiteindelijk, sowieso:)

   Reply
 6. Dina 30 May 2015

  Jeetje meid, ik weet even niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik wens je heel veel sterkte! Dikke knuffel!

  Reply
  • Anne-Fleur 31 May 2015

   Dankjewel! Lief:)

   Reply
 7. JaseyJade 30 May 2015

  Hee veel sterkte! :/ I must say that your writing is extremely beautiful and inspiring!
  Jade x

  Reply
  • Anne-Fleur 31 May 2015

   Bedankt! Voor je sterkte en het mooie compliment:)
   Liefs, Fleur

   Reply
 8. Karlijn 31 May 2015

  Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen….maar heel veel sterkte in deze situatie!

  Reply
 9. Aline 31 May 2015

  Alles komt goed en als ik iets voor je kan doen moet je ‘t zeggen!

  Reply
 10. Raya 31 May 2015

  Ach, ik wens je veel moed!

  Reply
 11. […] lieverds tot mijn vriendinnen mag rekenen. Wat dat betreft ben ik de grootste bofkont die er is. De situatie waar ik in zit is natuurlijk kut, maar je weer even ten volste beseffen hoe bijzonder het is zulke […]

  Reply
 12. Sanne 19 July 2015

  Jeetje Fleur.. ik had bij het lezen van je titels van je berichten al het idee dat er iets was, wat is dit ontzettend naar zeg. Wat heb je het prachtig beschreven, ik kan je verwardheid en verdriet bijna voelen en ik word er ook echt een beetje verdrietig van! Lieve Fleur, veel sterkte – ik weet niet hoe het nu gaat, ik hoop dat het goed met je gaat.
  Veel liefs!

  Reply
  • Anne-Fleur 20 July 2015

   Bedankt voor aaaal je lieve lieve reacties, echt heel leuk/fijn om te lezen! <3

   Reply
 13. Stella 4 August 2015

  Ik kom hier ineens eventjes ‘binnenvallen’, want ik was stiekem eventjes je blogje aan het stalken (want: hij is fijn). Dit raakte me, want naja, ik snap je. Been there. Januari. Meneer wilde het ineens niet meer. Ik heb het ook niet aan zien komen toen. En het is PIEP. (Vul daar een willekeurig naar woord in). Ik hoop echt dat je heel erg dat je je inmiddels al beter voelt. Dat het constante warrige misgevoel als wat is weggeebt. (Hoe schrijf je dat?). Dat gun ik je, ook al weet ik nog maar ongeveer een half uurtje van je bestaan af. Veel liefs, Stella.

  Reply
  • Stella 4 August 2015

   (Ik hoop zo erg dat je je al beter voelt, dat ik er ongrammaticale zinnen van ga typen. Dan is het serieus. Hihi. Liefs!)

   Reply
  • Anne-Fleur 5 August 2015

   Haha ahw dankjewel! Meh, het is inderdaad super kut (mag ook fuck zijn of een ander scheldwoord, ik vind alles goed;)) Ja het gaat al wel n stuk beter gelukkig, al blijft het soms lastig. Meh. Hopelijk voel jij je onderhand ook al weer beter?
   Haha ach, grammatica schmammatica, zeg ik altijd maar. Dankje voor je lieve berichtje! Liefs!

   Reply
 14. […] vinden. (o god, nu ik dit zo schrijf klinkt het allemaal heel erg als een herhaling van wat er in mei […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *