Dingen die je niet moet doen als het net uit is #1 – Liedjes

Welke liedjes kun je beter niet luisteren als je snotterend op de bank zit en je ex zo mist dat je hem het liefste opbelt om te zeggen dat je alles terug neemt en je wenst dat het weer aan is?* In de categorie, dingen die je niet moet doen als het net uit is, bespreken we vandaag: liedjes die je niet moet luisteren als het net uit is.

*Natuurlijk kan het ook heel fijn zijn om heel hard te moeten huilen. In dat geval, vervang dan de titel, en bovenstaande stukje met onderstaande titel en stukje:

Dingen die vooral moet doen als het net uit is
Welke liedjes kun je het beste luisteren als je snotterend op de bank zit en je er voor wilt zorgen dat alle tranen die er in je lichaam zitten je lichaam zullen verlaten via je al opgezwollen traanbuizen? In de categorie, dingen die je vooral moet doen als het net uit is, bespreken we vandaag: liedjes die je vooral moet luisteren als het net uit is.

Regina Spektor – How
Want als een liedje begint met ‘How can I forget your love? How can I never see you again’ is het al bingo. En dan ook nog die stem van haar, en de piano. Nope. Geen goed idee. (Ja of wel dus) (De clip zou ik overigens niet kijken, op de een of andere manier zijn de clips van Regina nooit echt.. heel mooi) (vind ik dan hè)

Fiona Apple – Love Ridden
Toppertjes als “I want your warmth but it will only make me colder when it’s over” doen het wel bij mij hoor.
Overigens, ik ben heel erg van de vrouwelijke singer-songwriters inderdaad. Ik ken niet veel mensen die Fiona Apple mooi vinden maar ik kom er maar gewoon eerlijk voor uit; ik wel.

Lorraine Ellison – Stay with me Baby
Oh mijn god. Dit nummer. Wat houd ik toch van dit nummer. Die stem van die vrouw. Niet normaal. Voor een ieder die The Boat That Rocked niet heeft gezien (aanrader) het nummer krijgt een extra zielige lading als je de film kent. (De scène: https://www.youtube.com/watch?v=14U1pRUbMmw )

Bonnie Raitt – I Can’t Make You Love Me
Ik ben echt een tekst persoon ook trouwens. “I can’t make you love me if you don’t, you can’t make your heart feel something that it won’t”. Daar moet mijn singer-songwriter hartje gewoon ook een beetje van huilen omdat die zin al bestaat en ik ‘m zelf niet meer kan verzinnen.

Roxette – Must’ve Been Love
Deze kan niet ontbreken natuurlijk. Hij is wel iets dragelijker met clip want: Richard Gere.

0ne Trick Pony – Oh Shit
Ha! Grapje. Ik moet alleen al huilen als ik m’n eigen stem hoor.

Nog meer suggesties van liedjes die je wel of niet moet luisteren als het net uit is?

 

15 Comments

 1. Kim 12 June 2015

  Ah zelfs ik krijg gewoon tranen in mijn ogen van die nummers. “I can’t make you love me if you don’t, you can’t make your heart feel something that it won’t”

  De vriend van mijn vriendin heeft het eergisteren ook na vier jaar relatie uitgemaakt. Totaal onverwachts (voor ons allemaal).

  Zij zei ook al dat ze de tv aanzet en overal stelletjes ziet :(

  Reply
  • Anne-Fleur 12 June 2015

   Jaa die is mooi hè! Echt huilie huilie. <3

   Ahw gos :( ja dat heb je dan ook inderdaad.. zeker met dit weer, liggen ze ineens overal op kleedjes te vozen! Houd daar eens mee op!;-)

   Reply
 2. Ruth 12 June 2015

  Awww ik vind ‘t zo rot voor je :-( hoop dat je je snel beter voelt! Heb je omdertussen al een nieuwe crib gevonden?

  Reply
  • Anne-Fleur 12 June 2015

   Awh het gaat op zich wel hoor de meeste tijd! Zulk soort cynische sarcastische blogs schrijven helpt me gewoon heel goed;-)
   Nog niet helaas.. druk op zoek en wel wat dingetjes maar nog geen bingo!

   Reply
 3. Renate 12 June 2015

  Het past misschien niet helemaal in de categorie liedjes die jij hebt geselecteerd, maar de nummers van Marco Borsato zijn ook typische tranen tuiters. Al zitten er ook heerlijke boosmakers tussen waar je helemaal los op kan gaan en zingt’ ik leef niet meer voor jou’

  Reply
  • Anne-Fleur 12 June 2015

   Ooo ja Marco heeft ook zeker wat tranentrekkers inderdaad! Haha en idd, ik leef niet meer voor jou is n goede de andere kant op!

   Reply
 4. Henriette 12 June 2015

  Lieve Fleur!
  Prachtig liedjes die dan opeens heel diep binnenkomen.
  Bram Vermeulen heeft ook mooie liedjes.
  Zoals
  Rode wijn https://www.youtube.com/watch?v=MoZcTbfWYoI
  ‘Laat dit nooit over gaan’ https://www.youtube.com/watch?v=45lu3q0am8A
  Klein liedje https://www.youtube.com/watch?v=jEbwRay2dyc

  en is nog veel meer,
  de mooiste schrijf jijzelf….
  Liefs,
  Henriette

  Reply
  • Anne-Fleur 12 June 2015

   Ah Rode Wijn is wel heel erg mooi ja! Echt een prachtige tekst en melodie. Die van Thomas Acda (of Paul de Munnik?) vind ik ook erg mooi.
   Doei lieve mam! X

   Reply
 5. nina || ninamaakt 12 June 2015

  Kneiters, wat kan jij mooi zingen! Ja sorry, ik heb Regina Spektor voor de helft geluisterd en toen zag ik jouw filmpje en heb ik die stiekem gewoon gekeken. Ik ga snel kijken of/wat je nog meer op youtube hebt staan (:

  Reply
  • Anne-Fleur 12 June 2015

   Haha aaahw wat lief!! Ja ik heb jaren lang allemaal filmpjes online lopen gooien haha, maar of het nou allemaal zo goed is.. ;-)

   Reply
 6. Sjors 12 June 2015

  Het hele album Down the Way van Angus and Julia Stone is waarschijnlijk ook beter om te vermijden (of op te zetten als je die traanbuizen eens flink wilt spoelen). Hoewel Google Translate je tijdens het janken wel weer aan het lachen kan maken: http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://www.azlyrics.com/lyrics/angusandjuliastone/santamonicadream.html&prev=search

  Maar je kunt beter gewoon dit kijken: http://9gag.com/gag/aArnx0d/call-him-cat-fireman-cat

  Reply
  • Anne-Fleur 12 June 2015

   Ahhh Angus & Julia idd.. “All of me” ook.. huilen! Haha maar die google translate maakt het weer helemaal weer goed idd ;D

   Reply
 7. Dorien 14 June 2015

  Hé Anne-Fleur, veel troostknuffels uit Glanerbrug! Liefs, Dorien

  Reply
  • Anne-Fleur 14 June 2015

   Dankjewel Dorien, lief!! X

   Reply
 8. […] meer tips in de categorie ‘dingen die je niet moet doen als het net uit is’ zie hier #1.  Over welke liedjes je vooral niet moet […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *