Dingen die je niet moet doen als het net uit is #2 – Liefdes memorabilia bekijken

rp_0024.jpg
Oja dit is die lamp die je kocht die hij meer een kerstattribuut vond in plaats van een ‘het hele jaar rond-lamp’ NEE NIET AAN DENKEN.

Even een nootje, voor ik deze blog begin; het gaat best oke met me hoor. Het lukt me heel goed om over het algemeen positief en vrolijk te zijn! Natuurlijk heb ik kut momenten, maar ja, gelukkig maar. (potverdikkie kijk eens hoe positief ik ben!!!)
Ik haal gewoon veel plezier uit het schrijven van super overdreven, dramatische, cynische, sarcastische blogs af en toe. Oke altijd. Maar ik probeer mezelf in te houden. Ik schrijf deze blogs voornamelijk om mezelf aan het lachen te maken.

Het is net uit met je vriendje. En nu zit je huilend op de bank die jullie samen bij de Ikea kochten, mascara over je wangen als een met olie doorspekte waterval. Ineens valt je oog op een schoenendoos waarvan je weet wat er in zit: de eerste liefdesbrieven, die foto’s van jullie samen bij Avonturenpark Hellendoorn, de kaartjes van The Grand Budapest Hotel die je altijd bewaard hebt, een lege verpakking van een of ander snoepje. Je weet het: je moet blijven zitten op die bank die jullie samen bij de Ikea gekocht hebben, maar langzaamaan licht je je billen van de bank en kruip je huilend naar de doos toe. In de categorie, dingen die je niet moet doen als het net uit is, bespreken we vandaag: dingen die je niet moet gaan bekijken als het net uit is.*

*of wel dus, als je wilt huilen

Liefdesbrieven
In mijn verhuizing (gisteren begonnen want: zondag verhuizen) ben ik ze al tegengekomen. Je ziet een envelop liggen en denkt “Ooo wat zou dáár nou in zitten?” Dus je maakt de envelop open en de eerste regel leest: “Allerliefste Anne-Fleur” in het handschrift wat je onderhand al erg goed kent (bij jou staat er hopelijk niet Allerliefste Anne-Fleur trouwens). Ergens wil je verder lezen, maar nu komt het punt waarop je toch echt tegen je hand moet zeggen: “NEE HAND! LOS! LOSSSSS! LOS HAND!” Leg neer die brief. Bewaar hem voor later, lees hem dan en je zult er valt weer warm van worden in je hartje. Als je ‘m nu gaat lezen worden alleen je wangen warm. Van de tranen. En het snot.

Foto’s
Foto’s zijn lastig; je komt ze overal tegen. Niet alleen in je huis, op je telefoon, maar ook op je computer, verstopt in een boek en natuurlijk verstopt op facebook. Langzaam strekt die verdomde hand zich weer uit, wil de foto pakken (of er op klikken) zodat je ogen er vervolgens weemoedig naar kunnen gaan staren en je hersens weer terug kunnen keren naar die tijd dat jullie zo gelukkig waren. En ja hoor, daar komen de traantjes al weer.

rp_Schermafbeelding-2015-02-07-om-11.35.26.png
NIET KIJKEN!!!!!

Boeken
Boeken die jullie aan elkaar voorlazen, boeken die je samen kocht, of die je van hem cadeau kreeg, dat ene boek dat je vriendje schreef dat soort van ergens over jou ging (ja I’m shitting you not) en waar nog een boodschap voor je in staat. Zet ze achter in de kast. Of stop ze, zoals ik deed, onder in de verhuisdoos (nadat ik die boodschap las en 2 minuten staarde naar het boekje)(ik volg niet eens m’n eigen adviezen op)(hoe kan iemand me nog serieus nemen?!?!!).

Dingetjes en cadeautjes
Die bioscoopkaartjes naar Grand Budapest Hotel had je eigenlijk gewoon gelijk weg moeten gooien jij kleine verzamelaar. Maar goed. Je hebt het niet gedaan en nu zit je met die kaartjes in je hand. Leg ze weg. Je kunt het. En jaaa ja.. de ring om je vinger kreeg je van hem. Die wil je blijven dragen, dat is oke, gewoon niet over nadenken. Tuurlijk, tuurlijk, de camera die hij je op je verjaardag gaf 2 jaar geleden, laat die maar gewoon liggen.

Gewoon niet nadenken
Je komt overal wel dingen tegen die van hem zijn, of die je van hem kreeg, of die je aan hem doen denken (zoals die bank waar je nu nog steeds op zit die jullie samen bij de Ikea kochten). Je kunt niet echt om alles dingen heen leven (zeker niet die bank), dus eigenlijk kun het beste gewoon maar niet nadenken. Houd die hersens van je in de hand (niet letterlijk); gaan ze weer nadenken over hoe gelukkig jullie waren op die foto? STOP HERSENS! Occhhh weet je nog dat we die bank samen kochten bij de.. NEEEE HERSENS NIET DOEN. Oke oke, aangezien je je hersens misschien niet zomaar van gedachten kan laten veranderen kun je eventueel je gedachten vervangen met dingen als: eten (oreo’s bijvoorbeeld, of ijs), series (Orange is the New Black bijvoorbeeld), een boek (maar niet dat ene boek die je van hem kreeg hè), andere leuke dingen die niets met hem te maken hebben.

IMG_0005
Die bank die jullie samen bij de Ikea kochten. (Hier met je liefste neefje en een van je zussen.)

Voor meer tips in de categorie ‘dingen die je niet moet doen als het net uit is’ zie hier #1.  Over welke liedjes je vooral niet moet luisteren.

Ik ben dus druk bezig met inpakken. Ja, op het moment niet, op het moment schrijf ik deze blog. Maar verder wel. Al mijn boeken (op de kookboeken na) zitten al in dozen (en behalve op de 50 boeken die vóór de boekenkast liggen, die ik eigenlijk had moeten verkopen en/of naar de kringloop had moeten brengen 100 maanden geleden), al mijn papieren zitten bij elkaar in een doos, vandaag maar eens wat kleren opbergen. En wat meer dozen halen bij de Ikea. Och de Ikea.. waar we samen..  JA OKE NU WETEN WE HET WEL.

Een fijne dag!
Liefs, Fleur

5 Comments

 1. Kim 23 June 2015

  Heel erg veel succes <3

  Reply
  • Anne-Fleur 23 June 2015

   Dankjewel!! x

   Reply
 2. Margot 23 June 2015

  Fijn dat je over zoiets vervelends zulke leuke blogs kunt schrijven! Met nog echt nuttige tips ook :) (En die lamp is dus echt wel een ‘hele jaar rond’-lamp hè! Vind ik. Want anders is het bij mij ook 365 per jaar kerst.)

  Reply
  • Anne-Fleur 28 June 2015

   Haha fiiiiijn dat ik een medestander heb!!;-)

   Reply
 3. Ronald 24 June 2015

  Je schrijft het zo pakkend op, ik zou er een boekje van maken met tips ?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *