Dingen die door mijn hoofd gaan als ik mediteer

Schermafbeelding 2017-01-28 om 11.27.56
Zoals ik eerder al schreef ben ik sinds mijn week in Schotland (IK ZEI TOCH DAT IK EEN OUDE MAN WERD DIE ALTIJD NAAR VIETNAM ZOU BLIJVEN REFEREREN?!!) bezig met meditatie. Ik probeer het dagelijks maar dat lukt niet altijd, soms doe ik het dagelijks en dan lukt het nog steeds niet want; alle shit die naar boven komt drijven in je hoofd wanneer je effe lekker mindful probeert te zijn. Mijn god. Niet te doen. Maar goed, dat dan ook maar weer accepteren, want ik doe mijn best, ook als het niet lukt. Het is allemaal oke. Maar toch. Een blog voor de mede-mediteerder die zich af en toe afvraagt of hij/zij de enige is die zo’n shitstorm aan random gedachten heeft tijdens meditatie.

Dingen die door mijn hoofd gaan als ik mediteer
– Oh ik zit niet lekker.
– Hm, nee. M’n kussen moet anders.
– Oh even schuiven op m’n stoel hoor.
– Shit ik had moeten gaan liggen.
– M’N HANDEN ZIJN ZO KOUD.
– Oke Anne-Fleur niet bewegen nu.
– Jezus wat duurt dit lang (deze gedachte is meestal binnen de eerste minuut)
– Hm oja ik moet m’n moeder zo nog even bellen NEE OPLETTEN MINDFUL DOEN. MINDFUL
– Oke maar ik moet niet vergeten dat ik ‘r ga bellen
– Oh shit, welk lichaamsdeel zijn we nu? (bij een bodyscan).. Hoofd? Schouders? Knie? Teen? (oke deze volgorde gewoon omdat het een liedje is, niet per se geheel waarheidsgetrouw)
– HO OEPS IK HAD INEENS M’N OGEN EEN BEETJE OPEN. HAHA. GEKKIE.
– Ik moest nóg iemand bellen.. maar wie ook al weer.. hm.. jezus dit gaat echt voor geen meter vandaag
– Hoe lang zou het nog zijn?
– SHIT VOLGENS MIJ WAS IK IN SLAAP GEVALLEN (als ik was gaan liggen)
– Wat zei ze precies over ademen?
– Wauw m’n voeten zijn ook koud zeg
– Misschien moet ik maar geen bodyscans meer doen, ik kan me echt niet concentreren
– IK KÁN M’N KAKEN NIET ONTSPANNEN TRUT
– Anne-Fleur, concentreer je
– Mam bellen
– CONCENTREER
– Was ik nou wéér in slaap gevallen?
– Misschien moet ik zo gewoon even gaan slapen
– Oja, may you be well, may you be happy.. may you be.. welke deed ik net? Hm.. naja, may you be happy (als ik de loving kindness meditatie doe)
– Welke persoon had ik ook al weer in m’n hoofd.. hm.. (ook bij de loving kindness)
– Hoe doen andere mensen dit?
– Volgende keer ga ik liggen
– Naja dan val ik ook alleen maar in slaap
– CONCENTREER JE NOU EENS
– Wat? Nu al de 15 minuten om?.. Ik begon er net in te komen.
– Ik kan ook nog even blijven zitten natuurlijk
– Nahhh

Wat ik daarnaast ook nog wel eens heb, is dat de chick van m’n meditatie app iets zegt dat nét iets te veel op “Hé Siri” lijkt. Waardoor ik ineens Siri hoor zeggen: “Sorry, dat verstond ik niet”. Waardoor ik altijd denk “HAHAHAHA VET GRAPPIG” en dan m’n ogen weer open moet doen en Siri uit doen en dan weer verder met m’n meditatie.
Of dat er ineens iemand belt, of iets aan je vraagt, en dat je dan denkt “NEE LAAT ME MET RUST”

Maar alsnóg, met álle gedachtes die zich aan me opdringen en me van totale hemelse verlichting onthouden, voel ik me beter na afloop. Dus blijf ik het maar weer elke dag proberen, en doen. En daar gaat het uiteindelijk om. (geen idee, ik zeg maar wat) ;-)

6 Comments

 1. Karlijn 28 January 2017

  Haha, ik vind het knap dat het je lukt om te mediteren! Ik heb ooit 10 dagen gemediteerd en had zovaak van dit soort afleidende gedachtes dat het totaal niet hielp en ik er alles behalve ontspannen van werd :’)

  Reply
  • Anne-Fleur 1 February 2017

   Hahah nee inderdaad! Leuk dat je het eens 10 dagen gedaan hebt! Was dat met headspace? Of gewoon iets heel anders?

   Reply
 2. Saonah 29 January 2017

  Haha dit is echt zo herkenbaar xD Ik heb die app van je dus gedownload en ik kan het dus ook echt niet. Maar Eckhart Tolle zegt dat elke keer als je je ook maar beseft dat je je niet concentreert, je al weer meer in het nu bent dan ooit. Dusja we moeten maar blijven oefenen I guess.

  Ps. Luister het slaap verhaal van de teacher, ik lag in een scheur

  Reply
  • Anne-Fleur 1 February 2017

   Haha ja die Tolle zegt toch best mooie dingen hè?;-)
   Omg ja die slaapverhalen! Haha de nobelprijs voor de literatuur zal ‘t zeker niet winnen, megotje, maar ik ben toch al wel ‘n paar keer in slaap gevallen bij the waterfall!

   Reply
 3. Roos | Soitsrose 29 January 2017

  Haha, echt geweldig om te lezen dit!

  Reply
 4. Sanne 4 March 2017

  Ah nee hahaah dit is juist echt een verademing. Als ik mediteer voel ik me de minst mindfull persoon ooit en dan denk ik dat de rest altijd wel gedachteloos kan mediteren. Dus dankje haha voor dit super leuke bericht en natuurlijk hoop ik voor je wel dat je wel gedachteloos / met minder afleidende gedachtes kan mediteren, dat zou natuurlijk fijn zijn! Maar ik vind het wel weer heel leuk dat je dit post hihi. En ook super fijn dat je je alsnog beter voelt erna :). Misschien moet ik het ook weer gaan doen!
  en dat stukje over dat je je ogen open doet en dan HAHA. GEKKIE daar moest ik echt om lachen, hahaha.
  Liefs

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *