Dingen die ik doe die ik zo wil houden

Schermafbeelding 2015-09-08 om 08.16.24
Heel vaak denk ik na over wat ik wil veranderen aan mezelf, aan m’n doen en laten. Maar laatst stond ik ineens stil bij iets waarvan ik dacht; ik ben zo blij dat ik dit doe, ik wil dit zo blijven doen. Dus een lijstje dan maar. (dit bericht is al een concept van 3 maanden geleden ofzo en nu dacht ik eindelijk JA LEUK AFMAKEN)

Hormoonloos
Nouja, ik heb natuurlijk wel gewoon hormonen. Maar ik gebruik nu zo’n anderhalf jaar geen hormonale anticonceptie meer en het bevalt me super goed. Ik schreef er een tijdje terug nog een update over.

Cyclus bijhouden
Sluit aan op de vorige. Ik meet vrijwel elke dag m’n temperatuur en houd m’n cyclus bij. Hierdoor herken ik symptomen  eerder en weet ik veel beter waarom sommige dingen gebeuren. Afgelopen week kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik wel degelijk last heb van de PMS-crazies, en dat Stef dat meestal moet ontgelden. Dus nu, volgende maand, zo’n 6 dagen voor m’n menstruatie, sluit ik mezelf gewoon ff op in m’n kamer met chocolade en een disney-film.

Cup
Oke laatste op het vrouwelijke geslachtsdelenfront; de menstruatie cup. Ik wil nooit meer iets anders. Zit er zelfs over na te denken om een tweede te kopen om te kijken hoe andere cups zijn. En nog steeds dagdroom ik soms over het geven van cupperwareparties, zodat alle cuploze-ladies even eentje vast kunnen houden en dat ik dan hulp kan bieden over de maten en hardheid etc, en dat die ladies er dan eentje kunnen kopen als ze willen. En sowieso vind ik dat niemand meer tampons moet gebruiken (het is echt niet goed voor jou en je vagijn).

 Make up weghalen
Altijd. Elke avond voor het slapen gaan. Wellicht dat ik het 1 x per jaar vergeet maar dat is het dan ook wel. Hetzelfde met tandenpoetsen, dat sla ik ook nooit over voor het slapen gaan. Dit doe ik overigens met extra virgin kokosolie; ik masseer het in op m’n gezicht, masseer m’n mascara weg en spoel dan af met water. Zo ben ik én schoon én heb ik al een moisturizer op. Dubbelboffen.

Vegan eten
Hoewel ik het in het begin nog wel lastig vond -ik moest zo veel nadenken over wat ik ging eten, wat ik kon kopen, welke spullen ik kon gebruiken en welke niet- heb ik mijn draai nu helemaal gevonden. Het is zó in mijn leven verwikkeld, ik sta nog wel etiketten te lezen, maar dit gaat nu sowieso ook mega snel, en van de meeste dingen weet ik nu gewoon: die is veilig, bingo. Ik vind het echt niet moeilijk meer, het is zelfs echt een verrijking van mijn leven. Dus amen, en nooit meer terug naar dierenleed.

katje 2Geen shampoo
Al vlak voor ik vorig jaar mijn haar kort knipte, begon ik met wassen zonder shampoo, dit was echter niet echt een succes met mijn lange haar dat gewend was om om de dag gewassen te worden. Toen het kort was ging het beter (heb het 1x met shampoo gewassen toen). En nu gaat het helemaal yolo. Ik gebruik al bijna een jaar geen shampoo meer en wil dit echt zo houden. Dus ik hoop heel erg dat als ik straks langer haar heb ik dit nog steeds kan doen, en dat ik het maar 1 keer in de week ofzo hoef te wassen. Nu maak ik het namelijk wel élke dag nat, omdat het anders gewoon niet zit. Ik denk dat ik het binnenkort wel weer laat groeien dus dan is mijn plan om het steeds minder vaak te wassen. Hopelijk gaat dat werken!
Maar nog even naar de voordelen van geen shampoo: ik heb sterk haar, het is schoon en niet zo slap en glad. Het ruikt gewoon prima overigens. Ja en ik hoef geen shampoo meer te kopen; meer geld voor eten.

DIY deo en wasmiddel
Beide maak ik zelf: het scheelt geld, is veel beter voor het milieu, en sowieso werkt de deo 1000x beter dan normale. Nu klinkt het alsof het wasmiddel niet werkt maar die werkt ook gewoon goed, alleen ja normaal wasmiddel werkt ook prima. Ik maak het wasmiddel van groene zeep en water, voor 5 euro heb je dan ongeveer 8 liter waar je tering lang mee doet. Het ruikt niet echt ergens naar, wat soms wel jammer is, maar je kan altijd geurolie toevoegen als je het mist. De deo maak ik van maizena, kokosolie, bakingsoda, een klein scheutje amandelolie en een paar druppels lavendelolie. En ja, die werkt dus echt als een tiet.

Okeee dat was het wel voor nu. WordPress werkt nog steeds niet mee.. ik kan gewoon geen afbeeldingen meer uploaden, of dan soms wel uploaden maar dan niet gebruiken.. echt zo kut dit :-( heeft iemand hier verstand van? Of kent iemand iemand die hier verstand van heeft? Ik heb via de helpdesk van m’n provider, of weet ik veel hoe dat heet, al wel hulp gekregen maar het werkt gewoon nog steeds niet en zij “zijn geen wordpress specialisten” dus kunnen me daar helaas niet mee helpen.. :-/

Fijne dag! X

11 Comments

 1. Desi 25 May 2016

  Wat een leuke post! Goed idee om ook eens te focussen op de dingen die je al wel allemaal goed doet, in plaats van maar altijd bezig zijn met wat er al beter kan. Er is al heel veel goed :)

  Reply
 2. LP 25 May 2016

  Cupperwareparties, ik denk bloedserieus dat dat een markt is! Zeker als je verschillende modellen/maten aanbiedt, want nu is het zo dat áls zo’n cup al ergens te koop is, ze meestal maar 1 merk/maat hebben en Gedoe en Moeizaamheid en Vergelijkend Warenonderzoek en dan haken veel mensen af.

  Overigens nog een tip voor mensen die hun cyclus bij willen houden maar dat Gedoe vinden: de Clue app. Geheel genderneutraal en je kunt zelf instellen wat je belangrijk vindt om bij te houden, dus ook zaken als humeur, digestie en activiteit bijvoorbeeld.

  En nog een tip, na het lezen van maandelijks verhaal #8: de vegan condooms van Einhorn zijn te koop (en ook te bestellen vermoed ik dan) bij de Condomerie in Amsterdam. Voor dit hele comment geldt overigens #protip #geenspon :-D

  Reply
 3. Roos | Soitsrose 27 May 2016

  Ik ben heel benieuwd hoe jij die deo maakt!

  Reply
  • Anne-Fleur 29 May 2016

   Je kunt ergens daar op een linkje klikken! Of even googlen op “deo kokosolie groene meisjes” dat is ongeveer het recept wat ik gebruik!

   Reply
 4. Eva 28 May 2016

  Mooi lijstje en wat ben je goed bezig zeg! Makeup weghalen doe ik nog steeds altijd pas ‘s ochtends, zou dat best graag willen veranderen maar ik heb tot nu toe nog geen goede remover gevonden waar de huid rondom mijn ogen niet gaat irriteren. Misschien moet ik de kokosolie ook eens proberen :)

  Reply
 5. Vale 30 May 2016

  Die cup he.. Die zou ik ook willen gebruiken, ben alleen niet zo vertrouwd met alles wat zich daar beneden bevindt en dat er zoveel soorten en maten van blijken te bestaan was wel even een eerstewereld privéramp.. Heb jij toevallig nog tips en tricks op dat gebied? Nogal zuur om vanuit milieuoverweging zo’n ding aan te schaffen en dat hij dan niet “past” oid, je geeft t ook niet makkelijk door aan een ander (of mis ik iets in mijn vriendschappen? xD)
  Verder prachtige lijst, buiten die down-under dingetjes ook allemaal zaken die ik doe en waarvan ik erg blij ben dat ik ze doe :D

  Reply
  • Anne-Fleur 22 June 2016

   Jaaa ik heb tips! Ten eerste; vertrouwd raken met ‘alles wat zich daar beneden bevindt’ ;-) je zult toch je handen ‘vies’ moeten maken en gaan kijken hoe het daar zit om uit te vogelen welke maat cup het beste voor je is.
   Een paar linkjes om vervolgens te kijken welke cup goed zou zijn: http://www.cutecotton.nl/alles-over-menstruatiecups
   En deze chick is helemaal fantastisch: https://www.youtube.com/watch?v=_G87oBd6rOw
   Ik heb denk ik wel 100 filmpjes van haar gekeken toen ik een cup wilde kopen!
   Uiteindelijk moet je er gewoon eentje kiezen.. ik dacht eerst dat de mijne te groot was maar nadat ik het steeltje afknipte, en het gewoon een paar maanden probeerde ging het helemaal goed. Het is even wennen en prutsen met het in doen maar daar wen je gauw genoeg aan!

   Reply
 6. Vale 30 May 2016

  Ps ik heb trouwens redelijk lang haar (of halflang? Iig tot iets over schouder en nu al bijna 2 jaar niet gewassen, dus het kan! ;))

  Reply
 7. Ghislaine 11 June 2016

  Ik zit al een paar maanden te denken over het geven van zo’n cupperwareparty. Misschien moeten we t samen doen. Ik dring die info overal zo op aan iedereen haha! Oh en ik heb er twee, omdat ik zo nieuwsgierig was. Gebruik ze nu een jaar of vier en wil NOOIT meer anders. Heb medelijden met andere vrouwen hun foefen.

  Reply
 8. Sylvia 12 June 2016

  Ik kom de laatste tijd vaker positieve verhalen tegen over die menstruatie cups. Me misschien toch maar eens in verdiepen ;)

  Reply
  • Anne-Fleur 22 June 2016

   Ja echt doen!! Meeeega fijn

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *