Don’t quit your day job


Een van mijn favoriete cynische uitspraken. Veelal uitgesproken met mede kruidenvrouwtje Marieke. Maar soms moet je het één zeggen en het ander doen. So I did.

Ongeveer 3 weken geleden was ik ziek, een cadeautje van mijn neefje en twee nichtjes. Wat ervoor zorgde dat ik een week lang niet naar m’n ‘day job’ in een boekenwinkel kon (ik werk daar de eerste 3 dagen van de week). En ondanks dat ik ziek was voelde ik me (toen ik weer iets anders kon doen dan kotsen en/of slapen) zo onwijs relaxed en gemotiveerd. Ik werkte met Stef aan projecten, ik had tijd om mijn shop up te daten, ik was voornamelijk geen chagrijnig kreng.

En toen die week erop, mocht ik weer. Zo veel stress. Zo veel chagrijn. Zo veel kut. Maar we kregen ook goed nieuws, Stef en ik gaan waarschijnlijk een onwijs tof project uitvoeren (als we klaar zijn met de ECHO opera dan). En dat is niet alleen al vet cool an sich, het zou ook betaald worden (als alles goed gaat dan, maar ik ga gewoon van het beste uit ;-)).
Maar dan moet natuurlijk wel erg veel tijd in dat project gestoken worden, kúnnen worden. Dus vroeg Stef waarom ik niet gewoon stopte. Angst en twijfel zeiden nee, maar aangezien ik me steeds ongelukkiger voelde daar was er ook iets dan zei  fuck it, doe het, stop. Het komt vanzelf wel goed. Desnoods zoek je ander werk, je moet gewoon weg daar.

En dus nam ik gisteren ontslag! Ik was natuurlijk meeeega zenuwachtig, maar m’n baas nam het heel goed op. Dus dat was fijn. Ik moet helaas nog tot half mei (opzegtermijnen en dergelijke). MAAR O WAT FIJN.

Op het moment ben ik nog wel echt mega gestrest want ik heb het gewoon te druk. M’n werk, Werfzeep, kleien, ECHO, dat andere project (waar ik jullie ALLLES over ga vertellen als ik meer zekerheid heb!!), m’n vriendje zien en daar leuke dingen mee doen, af en toe eens gewoon niks hoeven doen, de noodzakelijke dingen (je wilt niet weten hoe mijn kamer er op het moment uit ziet… echt een verschrikking, en ik maakte gisteren de keuken schoon want dan was denk ik al 2 maanden niet gedaan), andere dingen plannen en regelen, zelfs met vrienden afspreken voelt als een verplichting op het moment.. het allerallerliefste zou ik even zeggen TABÉ MOTHERFUCKERS, ik ga op een hutje op Terschelling zitten en ik zie jullie over een maand wel weer. Maar dat kan helaas nog even niet.

Tot die tijd maar rustig proberen te blijven met meditatie, goed slapen, goed eten, vitamientjes nemen, en niet te veel extra dingen doen.  En eh, niet te veel nadenken over dat ik straks geen vast inkomen meer heb :’-)

Misschien dat ik daarom ook maar eens vaart achter mijn patreon moet zetten.. ;-)
Oke, bedankt voor het lezen van mijn woordenkots (zo voelde het, het moest er allemaal even uit).
Liefs!

 

4 Comments

 1. Sonja 13 April 2017

  Yeah! Ik vind dit zo interessant, die balans tussen creatief bezig zijn en “brood op de plank” wanneer je dus nog niet of weinig geld krijgt voor je creatieve bezigheden. Lang dacht ik dat de dayjob sowieso belemmerend was, daar ben ik nu niet meer zo zeker van. Misschien is het meer dat elke situatie een andere balans nodig heeft. Als ik vanaf nu alléén nog maar muziek ga maken, weet ik namelijk zeker dat er vrij weinig van komt: zo’n groot gat van tijd, veel te groots en eng! Maar bij jou is het weer helemaal anders, jullie hebben een project (cool!) en jij weet waarschijnlijk al beter dan ik wat dan en hoe dan en al die dingen. Dus ja, het klinkt als een moedig en goed besluit! Heel gaaf!

  Reply
  • Anne-Fleur 23 April 2017

   Haha o god ja begin er niet over! Ik voel dat ook wel hoor, het grote gapende gat wat er aankomt ;-)
   Maar we hebben inderdaad gelukkig dat project! En ik heb straks ook m’n keramiekstudie die hopelijk heel veel tijd in beslag gaat nemen. Ik heb zelf juist altijd gedacht dat ik altijd een bijbaantje zou willen om de druk van het creatieve af te halen.. en dat denk ik nog steeds wel hoor, maar wat je zegt over de balans, ik denk dat ik daarin iets te veel bijbaan en iets te weinig tijd voor de echt belangrijke dingen had..
   Succes met jouw zoektocht ook! :-) en bedankt voor je lieve reactie!

   Reply
 2. Wat goed dat je die stap hebt durven nemen! En wat naar dat je je zo voelt in je eigen leven… Gelukkig heb je het door en besef je je dat dat niet echt ‘goed’ is :) Volgens mij gaat dat weer helemaal op zijn pootjes terechtkomen!

  Reply
 3. […] afgelopen week had ik mijn laatste werkdag van mijn dayjob! Dat moet natuurlijk gevierd worden! En wat is nou leuker dan een winactie doen? Nouja, ik kon […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *