En een hondje


Ik heb al vaker met m’n laptop op schoot gezeten met dit scherm. Zo’n leeg scherm dat op woorden wacht. En dan wist ik het toch niet en klikte ik het scherm maar weer weg. Maar nu jongens. Maar nú. Heb ik eindelijk een goed verhaal, en ik kan er zelfs een serie van maken (HOEZEE): Stef en ik gaan een hondje adopteren.

WAT? GEEN KAT?!
Laat ik de eerste vraag die waarschijnlijk in jullie hoofd op kwam even stellen en gelijk ook beantwoorden: Geen kat?!
Nee, erg hè. Ooit wel hoor als we een huis hebben dat groot genoeg is voor een poes, en/of als de poes naar buiten kan. Maar voor nu wonen we beiden niet zo groot (we wonen niet samen maar wel dicht bij elkaar en hopelijk gauw nog dichter!) en zou dat echt sip zijn. En een hondje kan fijn mee de hort op en wandelen en alles. Maar naast ruimtegebrek hebben Stef en ik het ook al vanaf dat we elkaar kennen ongeveer over hondjes. Wijzen naar elk hondje, dingen zeggen als “ooit hebben we een hondje” liedjes zingen als “we hebben een eekhoorn gezien, en een grote vis gezien en een hondje” (vandaar de titel van dit blog “en een hondje” dit nummer was de themetune van onze vakantie in Slovenië). Dus het is niet alsof ik liever een kat had maar een kat nee dat kan niet nou doe dan maar een hondje ofzo ken mij ‘t scheele.

Hondje
Zoals ik al schreef hadden we het al heeel lang over hondjes. Maar het leek altijd iets wat alleen échte volwassenen doen. Maar toen bedachten we dat we dat toch ook echt wel zijn, en besloten we het er eens serieus over te hebben (in plaats van al het wijzen en schreeuwen en hondjes-liedjes zingen): wat zou het precies inhouden, wat moeten we kopen, wat zijn de kosten, hoe ziet ons leven er dan per dag uit, en in vakanties, en dagjes uit, en wat voor hondje dan precies.. En eigenlijk kwamen we erachter dat het heel goed zou kunnen! Natuurlijk zullen we er wel eens van balen dat we een hond hebben, als ze in onze schoenen kotst, m’n chocolade op eet (grapje), of even onhandig is, maar ik denk dat we het voornamelijk fucking fantastisch gaan vinden. Ik bedoel NS-wandelingen.. MET EEN HONDJE.

Mona
Oke. Dus toen gingen we maar gewoon eens opzoek naar hondjes opzoek naar een huisje (want we willen sowieso adopteren). Op ikzoekbaas vonden we niet echt een match, maar bij huizezwerfhond zagen we Mona. Ik riep eerst ‘dat is geen hond dat is een vosje’ maar het was echt een hond. De beschrijving klonk perfect, en ze was zooo mooi. Twee dagen later besloten we toch maar even een mailtje te sturen.
En toen we eindelijk mail terug kregen (ik zat letterlijk 3 dagen lang om de 15 minuten m’n mail te verversen) bleek dat ze al gereserveerd was maar dat ze de site nog niet aangepast hadden (en dit is sindsdien minstens nog 5 keer gebeurd. WERK JE FUCKING SITE BIJ AUB).
Nog ongeveer 2 weken lang hoopte ik dat het adoptiegesprek niet goed zou gaan, en dat de kennismaking niet goed zou gaan, en toen vervolgens dat ze naar d’r nieuwe huis ging en het vervolgens niet goed zou gaan.. maar ik kreeg maar geen mail dus toen hebben ik d’r toch maar uit m’n hoofd gezet en zijn we verder gaan zoeken.

Zoektocht
En nu zijn we dus steeds op zoek. We hebben al een aantal keer meer info gevraagd, een bezichtiging aangevraagd, een adoptieformulier ingevuld. Maar steeds was er iets: toch al gereserveerd, al geadopteerd, het hondje bleek ziek en heel angstig te zijn, of we kregen gewoon geen reactie.. Veel hondjes zitten ook in het buitenland waardoor het lang kan duren. Afgelopen zaterdag kwam er een Hongaars hondje naar Nederland, die we graag hadden willen ontmoeten (en dat hadden we ook afgesproken met de stichting) maar we kregen zondag een smsje dat het hondje direct al geadopteerd was.. niet bepaald goed voor je hart of je humeur dus, zo’n hondje adopteren.

Op het moment wachten we op een mail met wat meer info over een hondje dat nu nog in Kreta zit. Of dat wat wordt moeten we nog maar zien. Ik doe in ieder geval m’n best niet meer zo verknocht te raken aan een hondje.

We hebben geen haast, we willen vooral een hondje dat bij ons past. Een hondje wat bij ons gelukkig zal zijn, en eentje die ons gelukkig kan maken. Een goede match. Dus daar nemen we graag de tijd voor. En ondertussen schreeuw ik bij alles hoe éxtra leuk *wat we nu aan het doen zijn* wel niet zou zijn met een hondje. Ja, klopt, Stef is het al helemaal zat.

Blogspiratie
Nouja goed, kijk mij toch eens on fire zijn. Nieuwe woorden verzinnen alles! Want het leek me dus wel echt heel erg leuk om hier af en toe verslag te doen over hoe het gaat met dat hele adoptieproces en alles. En dan straks over hoe het is met een hondje in huis!! OH MY GADDDD ZO LEUK TOCH?! Dus als het goed is zou ik met iets meer regelmaat moeten bloggen omdat ik gewoon gelijk al weet waar het over gaat! Moeten er dus wel dingen gebeuren op het hondje-front, maar dat komt vast wel goed.
Naast dat het fortuinlijk is dat ik dan hier eindelijk weer eens schrijf, is het ook fijn want ik probeer mijn vrienden een beetje te ontzien met al mijn hondje-overload. Dus dan kan ik dat gewoon hier allemaal kwijt. (ik heb letterlijk een google docs aangemaakt met daarin een lijstje van dingen die we met ons hondje straks kunnen gaan doen). Dus ik hoop dat jullie evenveel zin hebben in deze blogserie als ik.

ps. als iemand hier nog tips heeft zijn die altijd welkom!

 

2 Comments

 1. Hedwig 23 April 2018

  Oohhh ik ben ZO jaloers! Ik deed een ns-wandeling dit weekend en dacht wel honderd keer hoeveel nog leuker het zou zijn als er een hond voor me uit zou dartelen. Een hondje is wel echt de grootste (enige?) reden dat ik voor mezelf wil beginnen en aan huis wil werken want dan kan ik een hondje nemen en overdag lekker met em wandelen <3 Ik kijk stiekem nu al wekelijks op websites/social media van asiels (ken je sgtpeppersfriends en dogrescuegreece?). Maarrr ik denk juist dat ik eerder en poes zal nemen, omdat dat nu al kan in m'n kleine huisje met m'n overdag weg zijn enzo.. (Ik snap trouwens niet helemaal hoe je ruimte voor een poes te klein is maar voor een hond niet?).

  Kortom: ik vind hondenvoorpret dus al een perfect onderwerp voor nieuwe blogjes!!

  Reply
  • Anne-Fleur 23 April 2018

   Haha aaahw ja precies dat!!! En aah hopen dat dat ooit gaat gebeuren dan, zo leuk! Haha oh man dat je dat aankunt! Ik zou helemaal gek worden denk ik.
   Nee die sites ken ik niet, thanks voor de tip! We zullen eens kijken.
   Ahw en een katje is ook super leuk! En inderdaad wat dat betreft wat makkelijker.
   Omdat een hond mee naar buiten kan:) we willen de hond zo min mogelijk alleen laten, en dat kan prima want we hebben allebei een atelier waar we haar dan mee naartoe kunnen nemen. En lekker veel wandelen en spelen zodat ze thuis rustig is. Voor een kat vind ik een studioappartement echt te klein, die hebben meer ruimte nodig, zeker als ze niet naar buiten kunnen wat bij ons het geval is.

   Haha en leuk! Ik hoop dat ik snel genoeg nieuws heb om weer wat te schrijven!
   Oeh en heb je nog NS wandeling tips?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *