Fuck yass – dingen waar ik blij van word

Schermafbeelding 2015-11-16 om 12.33.44

Ik was vanochtend in gedachten verzonken. Nouja, terwijl ik schoonmaakte, broodpudding met aardbeien en kokosmelk maakte, en mijn eigen havermout op at. En ik was aan het nadenken over Tender is the Night; een boek van F. Scott Fitzgerald dat ik volgens mijn 2015 to do deze maand uit zou moeten lezen. Ik houd van lezen, heel erg, maar ineens las ik niet meer zo veel. Had ik geen zin meer om te lezen. En ik bedacht me dat het wel eens door dit boek kon komen. ‘Maar kom op, het is Fitzgerald! Dit moet ik lezen!’ dacht ik. En toen dacht ik. Fuck it. Ik ga Hunger Games lezen en Scotty kan de tering krijgen. Nouja, niet écht natuurlijk want het lijkt me een hele vriendelijke man, maar soms moet je scheldwoorden toevoegen en je vuist in de lucht steken en dan is alles weer beter.

En Hunger Games las ik in 1 week uit. Ik las overal; op m’n werk, in bed,  in de trein en op het station en liep lezend, met gevaar voor eigen leven, van spoor naar spoor.

Moraal van het verhaal?

Sommige dingen zijn niet voor mij. Ik kan wel heel graag F. Scott Fitzgerald en Jane Austen en Tolstoy willen lezen, maar ik trek die shit gewoon niet. Ik kom er niet doorheen. Ik word er niet vrolijk van en lees niet meer met plezier: en daar moet het om gaan, toch? Ik vind van wel.

En zo is het met iedereen. Je kunt wel iemand willen zijn die van klassieke muziek houdt en ‘s avonds liever een boek leest in plaats van dat je een serie kijkt. Of iemand die onwijs veel van sporten houdt en elke dag met een lach van oor tot oor de deur uitrent op zijn/haar hardloopschoenen. Of iemand met heel veel tatoeages en piercings. Of iemand die altijd hakken en rode lippenstift draagt.. maar soms ben je nou eenmaal niet zo iemand.

Kijk, als je het echt wil moet je het lekker doen. Maar je hóeft het niet. Waar word jij blij van? Van 3 afleveringen Fargo op 1 avond? BOFFEN. Van op gympies lopen omdat dat gewoon zo fijn is? YOLO. Van naar Taylor Swift luisteren in plaats van Radio 4? YOU FUCKING GO GIRL/BOY.
Het een is niet beter dan het andere. Dat gevoel heb je misschien, maar het is gewoon niet zo. Het is jouw fucking feestje en als jij geen slingers wilt maar een shitload aan ballondieren dan komt er een shitload aan ballondieren. Hoe erg Bettina van het huis tegenover je ook vind dat ballondieren voor kleuters zijn en hoe graag ze ook liever slingers (van de Hema) wil. Dan doet ze dat maar in haar eigen huis.

Oke ik word weer agressief. Ik denk dat mijn punt duidelijk is.

Dan ga ik nu koffie drinken (hoewel ik soms wou dat ik meer een thee-mens was, maar fuck it) terwijl ik een nogal koud bord stoofpotje van gisteren naar binnenwerk en me dan eens mega ga haasten omdat ik naar m’n werk moet (terwijl ik liever iemand zou zijn die alles altijd op tijd gedaan heeft maar fuck it)(naja, dit wil en kan ik misschien ook wel veranderen maar ik ben ook gewoon niet zo goed met tijd).

May the odds be ever in your favor.
(OMG BIJNA NIEUWE FILM)

17 Comments

 1. Ruth 16 November 2015

  Amen! Ik ben 23 en ik lees graag young adult maar soms schaam ik me daar een beetje voor en denk ik van: ‘misschien moet je iets volwasseners gaan lezen?’ Maar door deze post denk ik van: nee als ik young adult leuk vind lees ik lekker young adult. Lekker puh!

  Reply
  • Anne-Fleur 21 November 2015

   Hahah precies! Lekker boeiend! :D

   Reply
 2. anouk 16 November 2015

  Amen.

  (Ik wou eigenlijk dat ik meer een koffiemens was maar ik krijg het gewoon niet naar binnen.)

  Reply
  • Anne-Fleur 21 November 2015

   Haha laat het los!;-p lekker aan de thee hoezee!

   Reply
 3. Sjors 16 November 2015

  Haha, mee eens! Maar toch zou ik wel een persoon willen zijn die wat meer leest en schrijft (ik ben jaloers dat je in één week een boek uitleest) én een persoon die daar dan ook wat aan doet :P

  Reply
  • Anne-Fleur 21 November 2015

   Haha ik heb gewoon mega rustig werk en verveel me anders kapot dus ik ‘moet’ wel ;-)

   Reply
 4. nina || ninamaakt 16 November 2015

  Haha, wat een awesome stukje weer, en een waarheid als een koe. En och, zo herkenbaar van the Hungergames. Ik las ‘m toen ik op een random dag met de trein naar Antwerpen ging, en ik kan me niet herinneren dat een treinreis van vijf uur ooit zo snel voorbij ging. :-)

  Reply
  • Anne-Fleur 21 November 2015

   Haha dankje! :D Neeee echt zo spannend! Leest echt als een trein ;)

   Reply
 5. evelien 16 November 2015

  Jaaaa lezen is zo fijn! Maar het is heel vervelend als je niet meer zo in de leesflow zit ( zoals ik ) of dat je zó graag een boek wilt lezen maar er gewoon niet inkomt, en je jezelf gewoon verplicht om door te lezen terwijl je het helemaal niet leuk vind. Ik had dit met het boek paaz, ik weet niet of je die kent? Misschien moet ik het toch nog maar een keer proberen haha .(:

  Liefs! Evelien

  Reply
  • Anne-Fleur 21 November 2015

   Ja dat is stom inderdaad! Maar misschien werkt ‘t bij jou ook wel om gewoon ‘n boek te gaan lezen wat je echt leuk vindt! En misschien komt t daarna ooit nog wel weer met Paaz (die ik niet ken nee, maar klinkt wel bekend!)
   Leesze hopelijk ;-) Liefs!

   Reply
 6. Sanne 17 November 2015

  JA OMG BIJNA NIEUWE FILM!
  Wacht, morgen toch? :DDDDDD
  Super bericht Fleur, je hebt heeeelemaal gelijk. Maar gewoon helemaal en ik denk dat ik het ook maar daarbij moet laten!
  Liefs

  Reply
  • Anne-Fleur 21 November 2015

   MAAAHH jaaaa zin iiiiin! Alleen nu weet ik niet of ik eerst het boek moet lezen of dat ik de film moet kijken!!
   Hahah dankjewel! Liefs!

   Reply
 7. Karlijn 17 November 2015

  Je hebt helemaal gelijk! Ik studeer literatuur en probeer dan maar eens toe te geven dat John Green ooit je favoriete auteur was, dan kieperen ze je nog net niet van de opleiding af :’) (maar gelukkig ben ik niet de enige, een meisje heeft in college een quote van John Green gebruikt, iets wat ik zelf dan weer niet gedurfd zou hebben!)

  Reply
  • Anne-Fleur 21 November 2015

   Haha o man ja dan is het natuurlijk nog extra ‘eng!’ Maar ach ja gewoon doen, en idd je bent niet de enige! Dat is al wel fijn. En dan zijn er vast nog wel veel meer. Alleen maar taalpuristen hebben is ook zo saai ;-) X

   Reply
 8. Kim 17 November 2015

  Ik kan niet wachten op de nieuwe film!

  Reply
 9. […] Tender is the night, F. Scott Fitzgerald Hier kwam ik gewoon niet doorheen. Zoals ik al schreef ik deze blog; soms zijn dingen gewoon niet voor jou, hoe graag je het ook mag willen. – Hunger games […]

  Reply
 10. Danielle 28 January 2016

  Koffie drinken, ook een fijne geluksmomentje. En jaaaa liefde voor The Hunger Games, misschien moet ik daar ook gewoon weer eens opnieuw mee beginnen ;)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *