GELUKKIG NIEUWJAAAAAAAAAAAAR

Schermafbeelding 2016-01-02 om 16.11.52

De dom in mist gehuld op de eerste dag van het nieuwe jaar. Een jaar waarin in liefde kwijtraakte en vond. Waarin heel wat gebeurde. Een jaar met hoge bergen diepe dalen, donkere woeste zeeën die tegelijk angstaanjagend als angstaanjagend mooi waren. Een jaar van 2015 to do’s. Van actiever bloggen (of nouja, dat was het idee :’)). Van een jaar vegan zijn. Van van alles eigenlijk.

De 2015 to do update van december komt nog, en daar maak ik dan gelijk een update van de hele 2015 to do van. En maar gelijk een terugblik van 2015. Én een update over wat ik daarmee ga doen in het komende jaar. Is het raar om terug te blikken in het nieuwe jaar? MAAKT ME NIKS UIT MAG IK TOCH ZELF WETEN.

Het blijft gek. Dat oud & nieuw als zo’n moment beschouwd wordt. Ik bedoel, elke dag van je leven is weer een nieuwe dag. Is een dag waarop je dingen kan gaan doen, anders kan gaan doen, voornemens kan nemen. Elk moment is een moment om opnieuw te beginnen, of om érgens mee te beginnen. En wat ik ook gek vind, is dat er tussen december en januari niet even een tussenmaandje zit, of een tussenweekje, of op z’n minst een tussenweekend. Een limbo waarin iedereen zich even mag bevinden. Afscheid nemen van het oude, even rusten, dan verder gaan met het nieuwe. Maar ja, goed, kan ik wel willen maar zo is het nou eenmaal niet. Misschien zijn de dagen tussen kerst en oud & nieuw dat wel, dat is ook altijd zo’n rare non-tijd.. of ben ik de enige die dat vind?

In ieder geval. Een blog om jullie lieve mensen een heel heel fijn 2016 te wensen. Ik hoop dat jullie jaarwisseling net zo fijn als de mijne was.

Mijn jaarwisseling had alles wat het moest hebben; lekker eten, drinken, dansen, iemand waarvan ik houd om mee af te tellen en te zoenen om 12:00 (ok we hebben in totaal 3x het 12 uur moment gedaan omdat we de eerste keer niet hadden afgeteld en dat hoort toch echt wel bij dat moment. En de tweede keer ging het wel goed maar toen begon de groep daarná pas met aftellen dus deden we maar weer mee)(is het dan nu eigenlijk 2018?), heel hard GELUKKIG NIEUWJAAAAAAAR schreeuwen, leuke gesprekken, vuurwerk kijken, lachen en slapen.

Nieuwjaarsdag was er eentje die ook zo was als ik gehoopt had. Uitslapen, ontbijten met afbakbroodjes, heel veel Twin Peaks kijken (wat een fucking geweldige serie is dat, my gaaaad), koekjes bakken en allemaal opeten, even wandelen (zie foto van de dom, hét bewijs), praten over het komende jaar en de dingen die je wilt doen en niet wilt doen en waar je van droomt en samen plannen maken.

2016 wordt hopelijk een jaar van minder van dingen vinden en meer voor dingen gaan. Mezelf aan het werk zetten of ik het nou leuk vind of niet. Groot dromen en die dromen ook omzetten in plannen. Ik wil meer met mindfulness gaan doen, weer meer gaan yoga’en, ik wil naar het buitenland, ik wil me beter voelen, ik wil bloggen over dingen die ik belangrijk vind, ik wil werken aan m’n ik ook project* en m’n best er voor doen, ik wil angsten loslaten, ik wil een gouden ring kopen, ik wil blijven hardlopen, ik wil muziek maken, ik wil liefhebben, liefde geven, liefde ontvangen met open armen, ik wil een furby.

Nogmaals een gelukkig 2016 lieve lezers die de megabomshit zijn. Ik hoop dat jullie er zin in hebben. Of anders dat je er weer zin in krijgt. Het leven is best oké. X

* Ik heb zojuist het eerste geheim online gezet! En er is nu zo’n handige bloglovin’ knop waar je op kunt klikken om te volgen. Mocht je daar behoefte aan hebben.

ps. ik wil niet echt een furby

1 Comment

  1. Hester 3 January 2016

    Oké ik vind ik ook echt wel een heel leuk projectje. En jij ook een gelukkig nieuwjaar! Ik kwam net weer allemaal mensen tegen in de kerk die ik nog niet gezien had in het nieuwe jaar en dan moet je iedereen gaan zoenen en ik vind het een beetje random maar goed hé. Je oudjaarsavond en nieuwjaarsdag klinken wel echt heel ideaal en ik hoop dat 2016 dat ook voor je wordt, of in elk geval met net iets minder dalen, is toch wel handig. Ik ben overigens ook wel van mening dat je gewoon op elk moment je leven zou moeten kunnen beteren als je daar behoefte aan hebt en dat goede voornemens niet heel erg werken (al vind ik ‘richtlijnen’ voor een nieuw jaar wel heel oké) maar ik snap wel waarom mensen massaal gaan terugblikken op een jaar op 31 december. Ik blik soms ook terug aan het eind van een maand en als je nog midden in iets staat gaat dat gewoon iets minder lekker, een jaar is zo’n mooi afgebakende periode met een winter en een zomer. Natuurlijk kun je ook wel van 14 maart 2014 tot 14 maart 2015 terugblikken bij wijze van maar als je een jaar ‘verlaat’ en 2015 2016 wordt wordt iedereen gewoon massaal sentimenteel (en ik ook).

    Ik denk niet dat je op deze onnuttige uitleg zat te wachten maar ik vind het zonde om weer weg te halen dus joe.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *