Hoe het is om er uit te zien als een jongetje

Schermafbeelding 2015-08-07 om 13.05.41
Ok ik weet dat ik soort van gezegd had dat ik niet meer over m’n haar zou schrijven. Maar toen bedacht ik me dat ik nog helemaal geen foto had gepost van hoe het er nu uit ziet. En ik wilde graag met jullie delen hoe mijn eerste dagen met kort haar zijn. Laten we eens gaan kijken of dat een interessante blog word.

Mijn bevindingen 
* Tijdens het douchen: OH MIJN GOD IK HEB NIET MEER EEN HALVE SHAMPOO FLES NODIG OM M’N HAAR TE WASSEN
* Na het douchen: Ok. Ik moet voortaan niet meer m’n handdoek om m’n hoofd binden want dan blijft m’n haar omhoog zitten als het pittige korte kapsel wat ik níet wilde.
* HET IS ZO SNEL DROOG
*Oja heb ik nu wax nodig? Nee wacht. Fuck wax. Ik ben lui en weiger iets in mijn haar te gaan smeren.
* PLUKJES. PLUKJES HOUD OP.
* Wauw m’n haar hangt niet constant in m’n ogen, mond of eten
* Kutttt ik ben laat voor m’n werk! Waar is m’n elastiekje?!! .. o.. wacht.
* Elke keer als ik langs een spiegel/winkelruit loop: omg
* Als ik op de fiets zit: ok volgens mij zie ik er nu wel echt uit als een idioot
* Wauwauwauw, m’n haar kan gewoon niet meer in de knoop zitten <3
* Tot nu toe elke avond als ik ga slapen grijp ik met mijn hand naar mijn hoofd om het elastiekje uit mijn haar te halen wat er helemaal niet in zit.
* Volgens mij verwarde die man me met een jongen. Naja. Ok. Is goed.
* Mijn neefje van 3 vertelde me dat ik nu niet meer tante Fleur ben. Ik ben nu Ken. Umm…….. ok.
* Ja, je mag wel aan m’n haar voelen hoor.
* Ja het is inderdaad heel kort.

Ik moet zeggen dat ik de 1e dag echt heul erg onzeker was over m’n haar. Ik durfde niemand een foto te sturen, onder andere omdat elke keer als ik een selfie probeerde te nemen ik dacht HET IS ZO LELIJK. IK ZIE ER UIT ALS EEN HETTY DIE UIT EEN LIBELLE UIT DE JAREN 80 IS KOMEN LOPEN. Maar toen wende ik er een beetje aan, en vervolgens lukte het me om 1 foto te maken waarvan ik dacht ‘ohja.. hier is het wel mooi!’ (bovenstaande) en kreeg ik zooo veel lieve reacties en complimentjes dat ik de rest van mijn leven als een blozend jongetje* kan doorbrengen.

Ik ben wel nog steeds aan het wennen, en af en toe denk ik: ok ik zie er niet uut. Maar ach, ik ben wel super blij dat ik het gedaan heb. Eeeeeeindelijk kan ik zeggen dat ik een pixie heb (gehad). En omg van vergelijkingen met Twiggy, Mia Farrow, Julia Roberts en Franse film actrices word je toch ook helemaal blij?
Oja, en ik dacht eigenlijk dat ik me veel minder vrouwelijk zou voelen, en het is juist andersom! Ik voel me meer vrouwelijk op een of andere manier. Interessant.

Oke ik ga maar eens ontbijten ofzo. Straks weer werken. Kom maar gezellig langs voor een sapje of smoothie of koffie of een verse jonge kokosnoot. (want anders verveel ik me waarschijnlijk kapot)

Liefs, Annefloyo

*Kort haar (en met auto’s spelen) is natuurlijk helemaal niet alleen voor jongens, en lang haar (en met barbies spelen) niet alleen voor meisjes.

38 Comments

 1. Lise 9 August 2015

  Je ziet er echt heel erg mooi uit! Je kapsel is zo stoer.

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Lieef, dankjewel!!

   Reply
 2. Renate 9 August 2015

  Ik las gisteren je berichtje en vroeg me inderdaad af hoe kort je het had geknipt. Wauw dat is echt heel kort. Wat gewaagt van je. Super tof.

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Haha ja af en toe schrik ik er zelf nog van dat het zó kort is.. dankjewel!!

   Reply
 3. Eline 9 August 2015

  Ik vind het prachtig, het staat je zó goed!
  Ik liet vorige week 25 cm van mijn haar afknippen, maar het is lang niet zo kort als dat van jou (het is nu een bob). Toch kan ik me in de meeste van jouw bevindingen wel vinden, hihi :) Veel plezier met je nieuwe haar!

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Dankjewel! Ah wauw, wat een stuk! Dan is er bij jou meer af gegaan dan bij mij geloof ik..
   Zo heftig he om zoiets te doen! Maar je bent er wel blij mee? Staat mooi in ieder geval!! :D

   Reply
   • Eline 13 August 2015

    Moest er eerst heel erg aan wennen, maar ben er nu heel blij mee! :)
    Dank je wel! <3

    Reply
 4. Stella 9 August 2015

  Inmiddels heb ik het geloof ik al veels te vaak gezegd (via hier en Instagram en andere internetachtige dingen) maar ik vind het je heel mooi staan. En geen wonder dat je vergeleken wordt met Franse actrices! Ik kan me helemaal voorstellen hoe het moet zijn om ineens geen lange lokken om je heen te hebben dwarrelen. Echt heel hilarisch (en dat meen ik, want ik was echt aan het lachen) zo’n lijstje. Ik hoop dat je nog meer went en dat je je alleen nog maar vrouwelijker en mooier gaat voelen. And if not; jongetjes zijn gelukkig ook best leuk, toch? Liefs!

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Hahah, ahw dankjewel!
   Ja mocht het toch de verkeerde kant op gaan zijn jongetjes ook best leuk!

   Reply
 5. Kim 9 August 2015

  Ik vind het je ook heel erg mooi staan. Ik vind het enorm stoer dat je zo’n grote verandering hebt gemaakt. Ja, haar groeit weer aan, en ‘ach je moet het gewoon doen’, maar tóch vind ik het stoer. En het is ook nog eens super goed uitgepakt! :-)
  (En zoals Stella ook al zei: geen wonder dat je wordt vergeleken met Franse actrices. Gelukkig zien die er altijd heel erg mooi uit!)
  Liefs

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Wat lief! Dankjewel Kim!

   Reply
 6. Karlijn 9 August 2015

  Wauw, ik vroeg me ook af hoe het kapsel nu precies geworden was. Maar het staat je zo leuk!

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Haha ja zo! Dankjewel!

   Reply
 7. Iep 9 August 2015

  Wauw, heel erg gaaf dat je dit hebt gedurfd! Het staat je prachtig!
  Liefs Iep

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Dankjewel! Liefs:)

   Reply
 8. Elsbet | La Vie Pure 9 August 2015

  Ik vind het zo stoer van je! Zou het zelf nooit durven!

  Reply
 9. Vale 9 August 2015

  Wauw. Tjeempie je was al echt schitterend, maar nu helemaal. Oke ik hou ook wel van kort haar maar echt. Supermooi!!!! Echt hoor! Nier onzeker zijn :)

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Haha oh jeetje, dankjewel! Super lief!

   Reply
   • Vale 10 August 2015

    Haha, ja mijn reactie was mss niet helemaal “play-it-cool” zoals de coole hipsters do,maar tje ik vind gewoon dat je er zo fotogeniek en artistiek uitziet overal. En ik ben soms iets te oprecht in mn enthousiasme xD

    Reply
    • Anne-Fleur 12 August 2015

     Haha dat is toch alleen maar leuk! :D Ik ben ook meer van het oprechte enthousiasme dan het ‘oh.. ja.. chill hoor….’ ;p

     Reply
 10. Eva 9 August 2015

  Haha, wat leuk geschreven! Je hebt echt een heel leuke schrijfstijl, ik ben je meteen gaan volgen :)

  Liefs,
  Eva

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Wat lief!! Dankjewel!:)
   Liefs, Fleur

   Reply
 11. Ilse 10 August 2015

  Haha, weuw. En doh, korte kapsels en wat kinderen daar dan van vinden. xD Ik was ook eens naar de kapper geweest. Ik had het tot net iets boven m’n schouders laten knippen en toen zei een meisje (5) op stage: “Je lijkt wel een jongen nu.” Oké, die kun je in je zak steken. Ghèhè. xD

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Hahah heee superrr bedankt hè! ;-) Zo eerlijk die kinderen ;p

   Reply
 12. Hester 10 August 2015

  Oh wacht je bent écht heel kort gegaan, zo stoer! Ergens snap ik wel dat je je vrouwelijker voelt met kort haar, misschien omdat je gezicht wel beter uitkomt ofzo? Ik weet het niet maar ik vind het wel cool.

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Haha dankjewel! Ja ik denk dat dat het is.. en dat je hals en nek de hele tijd ‘bloot’ zijn ofzo? Grappig in ieder geval :-)

   Reply
 13. Sjors 10 August 2015

  Kort haar is super praktisch! Zelfs in de winter is het snel droog, superchill. Ooit had ik ook veel langer haar dan nu en toen ben ik wel eens aangezien voor een mevrouw, maar eigenlijk alleen bejaarden maakten die fout en die hebben slechte ogen en de illusie dat alleen vrouwen lang haar hebben. Ben je nu tante Ken of ook meteen oom Ken? :P

  Reply
  • Anne-Fleur 10 August 2015

   Hahahaha hahaha, ho sorry maar dat vond ik even heel erg grappig. Haha. Die bejaarden ook :’)
   Oeeh ja in de winter is ‘t ook handig ja! Geen bevroren haren meer! Wel iets kouder natuurlijk.. maarja, daar heb je mutsen voor. Of oorwarmers. Haha nee wel Tante Ken! Bijzondere jongen dat neefje van me ;-)

   Reply
   • Sjors 11 August 2015

    Dit is trouwens het uitgelezen moment om Wrecking Ball te coveren! ;)

    Reply
    • Anne-Fleur 12 August 2015

     OMG

     Reply
 14. JaseyJade 13 August 2015

  Staat je mooi Anne- Fleur!!!
  Het is leuk om te lezen wat je allemaal ervaart wanneer je plotseling geen lange haar meer heb!
  Jade x

  Reply
  • Anne-Fleur 14 August 2015

   Lief! Dankjewel!:D

   Reply
 15. Lisa 15 August 2015

  Beetje late reactie want vakantie enzo, maar wat staat het je ontzettend goed! Heel Twiggy-achtig inderdaad, totaal niet jaren 80-Hetty! Tof om te lezen ook dat het je vrouwelijker laat voelen, interessant dat dat zo werkt.

  (Ik weet nog wel dat ik mijn haar ooit wat korter liet afknippen, niet eens écht kort maar toch, en toen had ik echt het gevoel alsof ik een personage met tienerkinderen uit Desperate Housewives was………)

  Ik ben nu echt heeel benieuwd naar de video!

  Reply
 16. Sanne 18 August 2015

  Fleur fleur fleur ik vind het zo mooi bij je staan!
  En ik moest echt lachen om de punten die je opnoemde over het korte haar hebben.
  Een paar jaar terug knipte ik mijn haren eraf en toen is het ook een tijdje zo kort geweest als jouw haren en had ik ook die gedachten (maar durfde ze nooit uit te spreken, waarom eigenlijk niet?). Ook altijd als ik ergens in een spiegel keek (en overal waar het kon deed ik dat, oké nu nog) en ik voelde me ook echt een idioot als ik fietste haha. Want het liefst smeerde ik er ook niks in. En als m’n haar dan weer langer werd en er kwamen weer klitten in, knipte ik het weer kort want het is gewoon super chill om geen klitten te hebben (en het droogde inderdaad zo snel! Chiiiiill). Soms vond ik m’n korte haar echt prachtig staan en soms voelde ik me echt zo jongensachtig en het was maar net hoe ik me voelde hoe ik vond dat het stond. Gek is dat.
  Het staat je echt heel erg mooi! Ik ben heel erg benieuwd hoe het er in het echt uit ziet :).
  Liefs!

  Reply
 17. […] zonde van al het water. Ik besloot m’n haar maar gewoon met shampoo te wassen tot ik het kort ging doen. Dus dat deed […]

  Reply
 18. Hoi 30 October 2015

  Hahaha, ik moest echt hardop lachen om ‘Mijn neefje van 3 vertelde me dat ik nu niet meer tante Fleur ben. Ik ben nu Ken.’

  Reply
 19. Romy 12 December 2015

  Ik lees dit artikel lekker een maand later haha. Ik vind echt dat je ballen hebt (om het zo maar even te noemen haha). Het staat je geweldig! Ik heb dit stukje echt met een big smile gelezen haha.

  Reply
  • Anne-Fleur 15 December 2015

   Hahah dankjewel! En leuk om te horen!:-)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *