Independent Hetty Zomer Bucket List #1 – Stad en terrasje

Schermafbeelding 2015-07-27 om 09.25.55
Je hebt van die powervrouwen die allemaal crazy shit in hun eentje doen. Backpacken bijvoorbeeld, of gewoon lekker gek een boekje lezen en een koffietje drinken, of met 3 kamelen en een hond half Australië door lopen. Sophie en ik willen ook zo zijn. Dus maakten we een lijstje met activiteiten die we deze zomer in onze Independent Hetty’s moeten gaan doen (in ons eentje, dus). De Independent Hetty Zomer Bucket List. (klik voor de orginele blogpost met alle activiteiten en regels en geblaat over hashtags)

Gisteren ging ik op pad voor mijn eerste I.H. activiteiten! SPANNOND.

Ik besloot ‘s ochtend: aw yeah ik ga naar Den Haag! Er zijn daar zooo veel vegan hotspots, ik moest er sowieso een keertje heen, en toen las ik ook nog eens op de Vegan Nederland FB groep dat iemand daar vegan kaasjes stond te verkopen op een marktje. Alsof het zo moest zijn.

In de trein begon ik al lekker Hetty m’n Petit Prince boekje vol te schrijven. Vorige week was ik nog niet eens over de helft en nu is ‘ie vol. Ik had echt veel om te schrijven.

Eenmaal in Den Haag wilde ik via China Town -wat ik een beetje vond tegenvallen maar ik had er misschien ook te veel van verwacht- naar de Prins Hendrikstraat lopen. Dus dat deed ik. Ook al had ik Google Maps aan verdwaalde ik meerdere keren, maar niet zo erg dat ik ineens belandde bij Billy Joël de musical in Scheveningen. Dus het ging goed.

Schermafbeelding 2015-07-27 om 09.26.05     Schermafbeelding 2015-07-27 om 09.48.36
euwmegotje bloemen enzo

Ik kwam een kringloop tegen en kocht 2 boekjes: Het leven is verrukkulluk van Remco Campert, en The Saddest Summer of Samuel S van J.P. Donleavy (geen idee).
Ik bij Charly’s All is Fair kocht een taartpuntje (zo lekker), een geitenkaasje en een salted caramel slice (die laatste 2 liggen nog in de koelkast op me te wachten omgggg). Ging toen naar Veggie 4 U, de vegetarische/vegan supermarkt en kocht veel te veel spullen (onder andere liquid smoke!!! en wierook en tandpasta met basilicum, en vegan tonijn en nouja ik stop al)(omg ik ga wel een shoplog doen ommmmgggggg).
Vanaf daar liep ik een beetje rond te snorkelen, in dubio of ik naar het strand wilde of niet.. maar het regende en toen miste ik m’n tram en toen dacht ik oke LAAT DAN MAAR.

Schermafbeelding 2015-07-27 om 09.48.13 Wauw wat rustiek. Een kerk tram. Die trammetjes zijn wel echt übercute trouwens.

Ik liep met een omweg (niet per se een geplande omweg) (behalve dan het uitstapje naar het park) naar Baklust, een super leuk eettentje waar ik zelfs 2 zoete lekkernijen kon eten! Maar ik zat nog vrij vol van het taartje dus ik ging voor een plak bananen-walnoten cake met chocolade. En 2 chai latte’s. Ik heb er denk ik wel 1/1,5 uur gezeten en heel fijn in m’n (nieuwe) boekje geschreven.

Wat me opviel is dat er eigenlijk alleen maar mensen in hun eentje zaten. Allemaal Independent Hetty’s dus. Lekker aan een koffie, of een broodje, of lekker aan het smakken (echt, wat de fuck was die vrouw aan het eten?! Verbrande crackers met aluminium folie?!!).
Ik stuurde Sophie een selfie (want regels is regels, en ik deed nu een terrasje ín Den Haag!) en kreeg er eentje terug dat ze in het park lag. Hell yasss, dikke vette I.H.’s.

En toen dacht ik: fuck yes, ik ga ook in m’n Hetty avond eten. En wel bij de Vegetarische Snackbar, want omegotje, ik zie daar zoooo vaak foto’s van voorbij komen op de Vegan fb groep. Jaloersmakende foto’s. Ik kocht en at de Kap Karma en stierf een beetje van geluk. Toen stapte ik met een bananenmilkshake de trein weer op (en zat zo vol dat, toen ik 3 uren later in bed, ik lag nog steeds misselijk was).

Schermafbeelding 2015-07-27 om 09.26.20

Dus! Als we even het lijstje er bij pakken:
DÉ INDEPENDENT HETTY ZOMER BUCKETLIST
– Zwemmen
– Parkhangen
– Naar een museum
– Terrasje pakken
– Stad bezoeken
– Boswandeling
– Bioscoop

Wat ik er van vond zo in m’n Hetty? Ik vond het helemáál niet ongemakkelijk. Ik vond het eigenlijk erg chill. Al miste ik soms ook wel dat ik iets leuks met niemand kon delen (want we hadden ook de phone-ban-regel natuurlijk). En ik merkte dat ik soms wel heel onrustig werd van dat niet kunnen delen. Maar ik heb het wel erg naar m’n zin gehad, heerlijk veel gelopen en geschreven, en kon overal net zo lang over twijfelen als ik wilde.
En ik ben best wel een beetje trots dat ik het gedaan heb en het zo leuk was. Ik bedoel, ik kan me soms zó moeilijk tot dingen zetten (zoals boodschappen, echt waar), dus dat ik niet alleen dacht “ik zou wel naar Den Haag kunnen vandaag” maar dat ik het ook echt gedáán heb. Ja bingo bonus.

Zou ik het weer doen? Jaa denk het wel! Niet per se elke week vanaf nu voor de rest van m’n leven. Maar mocht ik eens ‘n dag niks te doen hebben zou dit zeker een optie zijn. En stiekem die ik me dit ook wel in het buitenland doen. Komt goed uit voor als ik dit jaar nog naar Londen ga <333

Schermafbeelding 2015-07-27 om 09.48.43

En super leuk jullie reacties!! Mensen die al een Hetty in hart en nieren zijn, maar ook mensen die dat niet zijn en die het ook wel leuk lijken! Ik word daar helemaal blij van! Ik ben niet zo van die TAG ME EN DOE DEZE HASHTAG, maar ik zou het wel erg leuk vinden eigenlijk, dus mocht je daar zin an hebben, please do. Je maakt me er zeker blij mee!:-)

Liefs, oja, enneh, independent Hetty’s unite! ;-)

12 Comments

 1. Kim 27 July 2015

  Goed gedaan zeg! :) Leuk dat het eigenlijk best wel mee viel!

  Reply
 2. Lisa 27 July 2015

  Leuk!! Nu wil ik nog liever naar Den Haag dan ik al wilde ;)
  Goed dat je het gedaan hebt, ik ben trots op je!
  Om nog even op twee blogsposts geleden terug te komen (anders blijf ik zo bezig), ik ben dus kennelijk wel echt een independent hetty, hahaha. Nooit geweten! Ik heb alles in je lijstje wel eens gedaan, behalve een boswandeling. Dat vind ik dan weer eng want dadelijk verdwaal ik of kom ik creeps of wilde honden tegen :’) Ik vind het niet per se leuker om dingen alleen te doen (nouja alleen naar een museum en zwemmen wel echt) maar ik heb geen tuin en mijn vrienden staan ook niet ieder moment van de dag klaar om alles voor me te laten vallen om met mij mee te gaan, dus soms denk ik in een verloren uurtje gewoon IK MOET NU NAAR EEN PARK/TERRAS en dan doe ik dat maar gewoon. Is chill!

  Reply
  • Anne-Fleur 28 July 2015

   Jaa doen! En dankjewel!:D
   Haha wat nice dat je een independent Hetty bent! Echt, zwemmen leuker in je eentje? Ja oke kan ik me ook wel voorstellen..
   Wat goed dat je dan gewoon denkt yolo ik moet nu chillen en dat je het ook gewoon maar gaat doen! Maar ik kan me ook wel voorstellen dat als je het eenmaals ‘ns gedaan hebt je het ook wel vaker gaat doen ja..
   En ik zie dan toch een prachtige kans voor een independent boswandeling voor je ;-p

   Reply
 3. Sjors 27 July 2015

  Leuk! Fijn dat het goed bevallen is. Ik kan me voorstellen dat het lastig is dat je niets kunt delen en waarschijnlijk kun je (dit is een algemene “je”, ik doel niet specifiek op jou :P) geen maat houden als je toch je mobiel erbij pakt om even te appen, Facebooken, Twitteren, mail checken, bellen, het weer checken, het nieuws checken en al het andere wat je kunt bedenken en dan weer opnieuw begint :P Misschien is iets als een boekje om te schrijven of lezen dan ook wel soort van noodzakelijk, tenzij je jezelf kunt vermaken met alleen maar kijken wat er om je heen gebeurt of zo extrovert bent dat je gewoon met iedereen gaat zitten kletsen. Zelf zou ik graag eens gaan zitten schrijven in een café of zo, maar toch is er altijd een drempel… Ik ben benieuwd hoe de rest gaat! De twee die je al hebt gedaan lijken me eigenlijk degene die je het minst snel in je eentje gaat doen, heb jij dat ook of denk je dat een andere van je lijstje “lastiger” is? (Buiten het feit dat er inderdaad nog wel een verschil zit tussen denken “ik ga dit vandaag doen” en het dan ook daadwerkelijk doen :P)

  Reply
  • Anne-Fleur 28 July 2015

   Jaaa precies!! Zo irritant! Dan maak je dat ‘telefoon-rondje’ en soms dan inderdaad ook nóg eens en nóg eens.. verschrikkelijk. Gelukkig heb ik de app ‘Forest’ die ik aanzet als ik merk dat ik dit aan het doen ben. Dán maar ‘n beetje hulp inschakelen ;)
   Ik had het er ook met een vriendin over ja, dat lezen of schrijven dan wel soort van noodzakelijk is.. je kunt wel even lekker voor je uit staren en mensen kijken, maar op een gegeven moment moet je toch wat te doen hebben. En idd, behalve als je zo’n persoon bent die gelijk met 3 mensen een gesprek heeft;)
   Ga het gewoon eens proberen! Ik vond het echt heel erg relaxed om zo ergens in zo’n tentje, met ‘n lekker kopje thee, te schrijven.
   Ik kijk best wel tegen het zwemmen op, maar dat kan ook zijn omdat het een vorm van beweging is ;’) Uhmm en musea en bioscoop ook wel. Voornamelijk omdat ik in een museum vaak helemaal “OMG MOET JE DIT ZIEN EN DAT EN DIT EN KIJK DAAR EN HIER EN WAUW WAT MOOI” en met bioscoop omdat .. nouja, hetzelfde eigenlijk, maar dan na afloop (niet tijdens natuurlijk) ;)
   Zijn er dingen die je ook gaat proberen?

   Reply
 4. Sjors 28 July 2015

  In m’n eentje naar de bios gaan vind ik juist het makkelijkst :P Misschien ook omdat ik al zo vaak ga (meestal wel met vrienden) dat het heel vertrouwd is of zo. Zwemmen lijkt me ook wel prima om alleen te doen, mits je het dan doet om baantjes te trekken, op een tijdstip dat andere mensen dat ook doen. Alleen naar een zwembad om dan een beetje rond te dobberen en in je eentje wat te gaan eten/drinken of zo lijkt me wel echt minder.

  Een museum lijkt me juist wel een plek om alleen naartoe te gaan, want dan kun je je volledig op de kunst focussen, maar ik snap anderzijds je punt wel. Voor mij gaat het vaak om de weg van/naar dingen toe dat ik dan liever in gezelschap ben. Concerten bezoeken vind ik bijvoorbeeld ook prima om alleen te doen, maar ik heb geen zin om in m’n eentje naar Utrecht of Amsterdam of zo te gaan, hoewel ik wel eens heb gedaan voor dingen die ik echt graag wilde zien (en omdat ik gratis OV had :P). En dan met name de terugweg is saai en jammer dat je je ervaring niet kunt delen.

  Wat ik zelf dus echt graag nog wil doen is in een café (of überhaupt buitenshuis) gaan schrijven. Volgens mij is dat ook gewoon een kwestie van een keer doen en als dat een positieve ervaring is, gaat het daarna vanzelf.

  Reply
 5. Vale 31 July 2015

  Ooh hoe awesome! Gelukkig maar dat ik niet wist dat je al (ok, niet overdrijven: bijna al) mijn vaste stamplaatsen in den haag zou bezoeken als i.h anders had ik me stiekum toch ergens heel verdekt opgesteld een boekje om een praatje met je aan te knopen (praten met vreemdelingen mag toch?) haha. Maar echt knap! Ik vind het nog weleens moeilijk een independent hetty te zijn. Naar musea, een boekje lezen buiten op een bankje of in het park en gewoon rondwandelen enzo gaat nog wel, maar ergens alleen gaan zitten om iets te bestellen.. Brr. Wel een goede uitdaging dus ik doe mee hoor! Deze hetty heeft alleen geen instagram of smartphone dus geen # mogelijk.. Maar idee is erg leuk.
  Succes met de rest van de lijst. Vooral de bios lijkt me een uitdaging, hoewel je als je eenmaal inde zaal zit daar niets meer van merkt denk ik ;)
  Bedankt voor alle leuke inspiratie!

  Reply
  • Anne-Fleur 1 August 2015

   Haha oohh jij kunt dagelijks/wekelijks op bezoek bij al die heerlijke plekjes? Wat fijn! Haha en ja precies, met ‘n vreemdeling had gemogen!;p
   Ah ik vond het juist wel makkelijk omdat het in een snackbar was, en ik was toch al bezig die dag. Maar zo maar ergens naar toe alleen met het idee van ‘ik ga in m’n eentje eten’ had ik denk ik ook niet echt gedaan.. Maar leuk dat je mee gaat doen!! Mocht je me op de hoogte willen houden hier (via reacties) vind ik dat heel leuk! Maar voel je niet verplicht natuurlijk:)
   Haha ja ik ben ook wel benieuwd naar de bios.. dankjewel! En jij ook succes en bedankt voor je leuke reactie!

   Reply
   • Vale 1 August 2015

    Ja aan het einde van zo’n dag wordt je ook bijna een durfal waarschijnlijk ;’) Ik zal je laten weten hoe het i-hetty zijn mij vergaat! :)

    Reply
 6. […] man. Het is al half augustus en ik heb nog maar 2 dingen van de Independent Hetty Zomer Bucket List af kunnen strepen! I need to get my effing Hetty […]

  Reply
 7. Hester 16 August 2015

  Wew, tof dat je dat gewoon gedaan hebt! Ik was pas ook in Den Haag maar vond Chinatown ook helemaal niets inderdaad. Ik denk dat ik me op zich nog wel alleen zou kunnen vermaken in een stad, maar ik weet niet… Ik zou het wel missen om m’n ervaringen te delen et cetera. Als ik de hele dag gewoon mocht fotograferen en schrijven op terrasjes en lezen in parken dan zou het wel goed komen denk ik :)

  Reply
 8. […] Sophie deze challenge bedacht heb. Sowieso was ik anders nóóit zomaar in m’n eentje naar Den Haag gegaan. En ik denk ook niet dat ik hier in Springhaver had gezeten als ik de challenge niet gedaan […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *