Independent Hetty Zomer Bucket List #3 – Bioscoop

Schermafbeelding 2015-08-28 om 08.19.10
Je hebt van die powervrouwen die allemaal crazy shit in hun eentje doen. Backpacken bijvoorbeeld, of gewoon lekker gek een boekje lezen en een koffietje drinken, of met 3 kamelen en een hond half Australië door lopen. Sophie en ik willen ook zo zijn. Dus maakten we een lijstje met activiteiten die we deze zomer in onze Independent Hetty’s moeten gaan doen (in ons eentje, dus). De Independent Hetty Zomer Bucket List. (klik voor de orginele blogpost met alle activiteiten en regels en geblaat over hashtags)

In Rotterdam kwam het er allemaal niet van. Veel te veel gepland, wat allemaal super leuk was, dus ik had het niet willen missen, maar goed, nu zat ik daar, met m’n Hetty lijstje, met maar 2 vinkjes. DAT KAN NIET HÈ!!!
Dus, afgelopen week gebeurde er weer eens wat: I finally got mah Hetty on. Ik ging naar de bioscoop.

Dinsdag had ik eigenlijk met Sophie afgesproken na werk, maar die voelde zich niet zo goed. En toen dacht ik; waarom niet van een nood een deugd maken? Dus ik pakte mijn mobiel erbij en tikte vurig een zoekopdracht in Google. Cineville agenda Utrecht.
Hmm shit.. films die ik eigenlijk wel graag wilde zien waren nét begonnen of begonnen bijna (zo bijna dat ik ze niet meer ging halen). Welke film kon ik wél halen? Réalité.. oke oke.. een cameraman die graag een Horror film wil maken en die ook echt mág maken, mits hij de beste schreeuw ooit ‘uitvindt’. Naja, yolo weet je, dacht ik.

Dus ik kocht wat te smikkelen bij Ekoplaza (osawacake en een dadelabrikozen.. dinges..)(die osawacake werd nog MET OPZET bijna uit mijn hand geslagen door een of andere achterlijke tjappie die zichzelf blijkbaar de fucking gangster van de eeuw vond)(stiekem denk ik ook dat ‘ie dacht dat ik een jongen was, want kom aan.. zoiets doe je toch sowieso niet bij een meisje?)(NIEMAND KOMT TUSSEN MIJ EN M’N ETEN) en kocht een kaartje bij Louis Hartlooper.

In de wc maakte ik de verplicht selfie om naar Sophie te sturen (die je hierboven ziet)(maar dat had je waarschijnlijk al wel door), en vervolgens ging ik in de zaal zitten.
Er zat 1 iemand anders in de zaal, een oudere man. Ben ik dan de enige die denkt: “OMG HIJ GAAT ME AANRANDEN ZOMETEEN WANT ER IS NIEMAND EN IK BEN JONG EN EEN VROUW EN HIJ IS OUD EN EEN MAN.” Dat was mijn gedachtenstroom in ieder geval.
Ik zal eerlijk verklappen dat ik tijdens het wachten van de film wel op mijn mobiel zat, maar ik vond dat dat wel mocht want ja ik kon ook niet echt een boek gaan lezen, en 10 minuten voor me uit staren had ik ook écht geen zin an. Oja en in die 10 minuten kwamen er nog 3 andere mensen dus ik werd niet aangerand.

Wat ik er van vond in m’n Hetty? De film in m’n eentje kijken was verder prima. Ik miste niet per se iemand naast me aangezien je (als je een beschaafd individu bent in ieder geval) je toch niet met elkaar praat. Alleen tijdens de aftiteling voelde ik me onwijs awkward. Ik wilde eigenlijk gewoon opstaan toen de film afgelopen was, maar niemand anders stond op, dus bleef ik maar zitten. Maar ik zat daar wel een beetje van ‘jaa.. okeeeee.. dussssss..’. Uiteindelijk stonden de mensen achter mij op, mooie cue, dus ging ik ook maar.

Wat ik wel miste is het napraten over de film. Als Tom en ik samen naar de film gingen was dat misschien wel mijn lievelingsmoment van de avond: teruglopen in plaats van fietsen (omdat ik dat graag wilde, soms lichtelijk tegen Toms zin in) en dan praten over de film. Meningen vergelijken, grapjes maken.
Haha, het is maar goed dat ik niet naar de bios ben gegaan toen het net uit was.

De film? Tsja, ik kwam er halverwege achter dat ‘ie van Quentin Dupieux was, die ook Rubber maakte. En Rubber vond ik redelijk een verspilling van mijn tijd. Dus als ik het had geweten was ik misschien niet gegaan. Maar deze film was wel beter vond ik. Niet per se fantastisch maar ik heb me vermaakt en de beelden waren mooi. Zou ‘m misschien zelfs wel nog eens willen kijken. Maar het is niet écht een aanrader. Behalve als je van absurde shit houdt, dan zou ik zeggen WAT DOE JE HIER NOG REN NAAR DE BIOS.

Zou ik het nog eens doen? Nou.. het wordt niet m’n favoriete bezigheid om in m’n eentje te doen. Maar ik ben sowieso eigenlijk niet zo van de bioscoop. Maar mócht ik eens in de stad zijn en denken: ik heb zin in de bios, maar ik ben alleen, wat nu?!! Dan zou ik wel eerder denken: yolo ik ga ervoor. Want het was wel gewoon chillen.

Ok. En nu heb ik jullie even nodig. Het is namelijk bijna september en het gaat me gewoon niet meer lukken om de hele lijst af te werken. Het is kutweer dus parkhangen wordt ‘m niet, en zwemmen heb ik gewoon écht geen zin in (moet ik eerst een teringeind fietsen naar een of ander zwembad, en dan vervolgens baantjes gaan trekken in een zwembad zó vol dat het filezwemmen wordt. Nou, als ik érgens een hekel aan heb.), een museum zou misschien nog lukken.. maar een boswandeling, dát moet sowieso lukken!
Ik wilde het gisteren eigenlijk al doen maar ik bracht uiteindelijk de dag door in mijn eentje, binnen, tot ik ‘s avonds moest werken. Dus nu zet ik het maar even hier neer, zodat ik er hopelijk niet meer onder uit kan:
IK GA IN MIJN EENTJE WANDELEN VANDAAG.*

Liefs!

ps. Super leuk om af en toe van mensen te horen dat ze iets in hun uppie gedaan hebben! Dat hoeft dan natuurlijk helemaal niet hiermee te maken te hebben, maar toch:) Hetty’s Unite jwz. Ntb. Etc.

* In fuchsia, gewoon, omdat het kan

16 Comments

 1. Lisa 29 August 2015

  Goed zo!!! En met die wandeling is het ook goedgekomen geloof ik (ik durf het dus echt niet, sorry…….. ik heb een beetje jouw gedachten over die man in de bioscoop, maar dan met nog veel meer scenario’s)
  Ik moest osawacake trouwens googelen, had er nog nooit van gehoord! Ga het ook eens proberen!

  Reply
  • Anne-Fleur 5 September 2015

   Hahah ja het is goedgekomen! En jaa kan ik me wel voorstellen.. maar als je dan op een plek gaat wandelen waar het sowieso druk(ker) is? Ik bedoel een strandwandeling kan ook natuurlijk! Of uh.. geen idee ;p
   Ja is super lekker! Ook makkelijk zelf te maken, maar makkelijk bij de ekoplaza is ook wel eens fijn.

   Reply
 2. Karlijn 30 August 2015

  Goed bezig! Ik zag je foto op instagram en dacht ‘IK GA OOK NAAR DE BIOSCOOP IN MIJN EETJE INDEPENT HETTY MODE AAN’. Maar nou ja, toen kwam ik de volgende dag bij de bioscoop met een bioscoopbonkaartding die ik had gekregen, bleek dat ding niet geldig te zijn. En toen kon ik weer indepent hetty alleen terug naar huis. Maar ik ga nog wel een andere keer een poging wagen!

  Reply
  • Anne-Fleur 5 September 2015

   Haha neeee wat jammer!! Ahhh volgende keer beter!

   Reply
 3. Hanneke 30 August 2015

  Ik doe heel veel dingen alleen. Sowieso ga ik bijna elke week allen koffie drinken en dan lees ik een goed boek. Dat ving ik een van de fijnste dingen. Soms ga ik ook alleen naar het museum of naar het filmhuis. Op een of andere manier kom ik altijd bij van dingen alleen doen.

  Reply
  • Anne-Fleur 5 September 2015

   Wat fijn dat je dat doet! Ik kan me voorstellen dat je daar inderdaad heerlijk van bijkomt. Gewoon even alleen op jezelf focussen en jezelf daarbij op lekkere koffie trakteren. Mega fijn!

   Reply
 4. Emma 31 August 2015

  Vraag: hoe kom je er halverwege een film achter wie de regisseur is?

  Reply
  • Anne-Fleur 2 September 2015

   Haha! Nouja, ik dacht al een beetje ‘hmm zou deze van die ene gast zijn?’ en toen was er een verwijzing naar zijn andere film (“Rubber 2” stond er) dus toen dacht ik, ahja, het is inderdaad diezelfde regisseur.

   Reply
 5. Loes 3 September 2015

  Oh wat goed dat je lekker in je eentje bent gegaan! Ik ga ook graag alleen naar concerten of musea omdat het dan voelt dat ik het moment echt kan beleven zoals ik zelf wil. Zonder het (positief of negatieve) commentaar van degene waarmee je bent, wat dat beïnvloed toch altijd ook je eigen blik. Ik ben benieuwd naar je andere alleen-avonturen! :)

  Reply
  • Anne-Fleur 5 September 2015

   Ja ook naar concerten? Wauw dat lijkt me nog wel ietsje enger en ‘eenzamer’.. maar misschien ook wel goed om dan toch eens te proberen. En ik kan me wel heel goed voorstellen wat je zegt over het belezen zoals je het zelf voelt. Anders kijk je altijd een beetje naar wat de ander ook vind, je word toch beïnvloed inderdaad.. Bedankt voor je reactie!:)

   Reply
 6. Sjors 3 September 2015

  Ik houd wel van absurde shit! Ik heb Rubber zelfs twee keer gezien, omdat ik ‘m zo cool vind :P Wrong (zijn tweede film), maakte wat minder indruk, maar was wel vermakelijk. Net effe de trailer van Réalité gecheckt, die wil ik ook wel zien! Waarschijnlijk niet in de bios, want hoewel ik er geen enkel probleem mee heb om in m’n eentje naar de bios te gaan, denk ik niet dat ik zin heb om voor een kaartje bij het filmhuis te betalen :P

  Reply
  • Anne-Fleur 5 September 2015

   Hahah echt?! Misschien moet ik ‘m dan toch nog eens gaan kijken.. naja kan ook zijn dat ‘t gewoon niet mijn ding is natuurlijk;) maar misschien was ik destijds ook niet echt klaar voor zo’n film ;p Hahah nee ik zou ‘m ook lekker popcorntimen. Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden.

   Reply
 7. Vale 4 September 2015

  Heeeee Hetty, hoe vet dat je in je eentje naar de bios bent geweest, en muhahaha dan ook ineens met 1 iemand in de verder lege zaal.. Coolio! Ik zou dat niet-met-iemand-kunnen-napraten ook erg missen, maar toch wel echt tof dat je het gedaan hebt ;)
  En ohja, je “nieuwe haar” (kapsel, veel te moeilijk woord) staat je echt goed!

  Ik was vorige week bij een vriendin in Duitsland op bezoek. En (omdat zij overdag werkte) heb de volgende i.h.-s kunnen afstrepen:
  -alleen naar museum
  -alleen naar de bergen en een dagtocht maken, helemaal omhoog (ok die stond eerst niet op de lijst, maar yolo. Ik vond het toch een beetje eng omdat ik dacht “straks val ik en weet niemand waar ik ben of ik verdwaal en hoe weet ik welke bussen ik precies moet nemen, etc” dus toen het toch gedaan had was ik eigenlijk wel errug trots op mezelf – stiekum dan he
  -alleen in een park chillen
  -alleen het centrum van de stad verkennen

  Nu missen nog het terras en de bios. Het terras had erg voor de hand gelegen, maar op de een of andere manier vind ik dat toch best eng-achtig om alleen te doen.. Maar ga ik binnenkort proberen, neem ik wel een boekje mee denk ik.

  Dus. Dat was mijn update xD

  Reply
  • Anne-Fleur 5 September 2015

   Waaauw super nice!! En wat vet dat je helemaal de bergen op bent geweest in je eentje! Wat gaaf! En goed dat je trots op jezelf was. Wat fijn!
   Wat vond je er verder van? Was het fijn, al die dingen in je eentje?

   Jaa doe terras! Ik vond die zelf juist heel fijn, een leuk boek mee inderdaad en er is niks geks meer aan. Maar goed, ik merk hoe verschillend het per persoon is wat enger lijkt, dus ik snap ‘t ook ;-)
   Maar super tof! Leuk dat je je update met me deelt :D

   Reply
 8. Sanne 4 September 2015

  Haha weer zooo leuk om te lezen.
  Ik denk dan toch dat ik wel een beetje een independent hetty ben, want ik vind het soms juist mega chill om dingen alleen te doen. Niemand die op me let en ik kan de tijd nemen (waar ik van hou haha) en I feel freeee. Maar ik vind het ook echt mega gezellig om dingen samen te doen en soms ook weer veel leuker. Ligt een beetje aan m’n mood denk ik. Of als ik weet dat ik iemand anders er geen plezier mee doe, dan ga ik alleen. Maar ik moet toegeven dat ik pas één keer alleen naar de bios ben geweest.
  Weer vet leuk stukje Fleur! Jij schrijftalentje.
  Liefs

  Reply
  • Anne-Fleur 5 September 2015

   Haha je bent mega Hetty!;D Ja nee maar dat is ook wel super fijn inderdaad.. compleet je eigen ding kunnen doen en je dan zo vrij als een vogeltje voelen! Ik begin wel steeds meer te merken dat beide leuk is, samen of alleen. Zal inderdaad er gewoon aan liggen hoe je je voelt..
   Wat voor soort dingen zijn dat dan? Als je weet dat je er iemand anders geen plezier mee zou doen?
   Hahah wat lief wat lief!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *