Independent Hetty Zomer Bucket List #5 – Conclusie en wat nu

Schermafbeelding 2015-09-16 om 15.15.28
Hier zit ik dan. In mijn Hetty in Springhaver, een mega leuk cafétje in Utrecht (en tevens een bioscoop met prachtige art house films!). Had ik hier gezeten als ik de IHZBL niet gedaan had? Ga ik mijn bucket list nog helemaal afmaken? Wat vond ik er überhaupt van? Oke genoeg vragen. Ik ga ze maar eens beantwoorden.

Of ik hier had gezeten
Ik ben echt onwijs blij dat ik samen met Sophie deze challenge bedacht heb. Sowieso was ik anders nóóit zomaar in m’n eentje naar Den Haag gegaan. En ik denk ook niet dat ik hier in Springhaver had gezeten als ik de challenge niet gedaan had. Ik heb het idee dat ik er echt iets aan gehad heb, dat ik toch wat zekerder ben geworden, dat ik nu denk “In m’n eentje ergens zitten en koffie drinken? No biggie.” Uh. Ja dat dus.

Of ik ‘m ga afmaken
Zoals ik vorige update schreef ben ik niet van plan om in m’n eentje te gaan zwemmen. Misschien wel volgende zomer in natuurwater ofzo, maar om nou naar een zwembad toe te gaan.. ik heb er gewoon geen zin in, en dat heeft niet te maken met dat ik het niet in m’n Hetty durf te doen, maar gewoon dat ik een luide donder ben. En het zwemmen trekt me gewoon niet. Wat ik wél een idee vind is in m’n Hetty naar een yogales. Dat lijkt me wél boffen. En het museum, dat wil ik zeker ook nog wel gaan doen! Nu nog even bedenken welke. Oja, en het parkhangen ga ik ook sowieso wel in m’n eentje doen. Maar dan in de zomer en niet in die fucking kou die nu het land al overneemt.

Wat ik er überhaupt van vond
Nouja, eigenlijk gaf ik hier net al antwoord op. Ik ben echt wel ‘n beetje trots op mezelf, zelfs al maakte ik de lijst niet af. Ik weet zeker dat ik er wat aan gehad heb. Dat ik gegroeid ben. Ik durf over meer dingen na te denken dan eerst en denk ook dat ik dat beter ga kunnen en durven. Dingen als een tattoo laten zetten in m’n eentje (of misschien vraag ik wel iemand mee, is ook gezellig, maar ik heb niet het idee dat ik het niet in m’n eentje dúrf), naar een stad in het buitenland in m’n eentje, en sowieso vaker in m’n eentje ergens zitten schrijven (blog of dagboek). Dat is echt fijn.

Ook vond ik het supertje leuk om ervaringen van andere mensen te horen! Hier werd ik zo blij van! En het werkte ook nog eens inspirerend en motiverend. Dus bedankt allemaal voor al jullie lieve woorden en tips en jullie kijk op mijn en jullie eigen Hettyness. Als dank een foto van een spannende katten-stare-off in Springhaver, waar ik heel awkward naast moest zitten. “Jongens, jongens, rustig nou.. rustig..”

Schermafbeelding 2015-09-16 om 15.15.14

en wat dan nu
Wat mij betreft is de Independent Hetty Challenge nog niet afgelopen. Er zijn nog genoeg dingen in mijn eentje te beleven en daar zal ik dan vast weer over willen schrijven. Dus het is wel over maar nog niet… voorbij. (ja, ik quote hier een Marco Borsato liedje. PROBLEMEN MEE??)

Zie hier alle vorige updates.

ps. Mocht je ooit bij Springhaver zijn (en het is nog geen bier-tijd) de gember-citroen thee is heel lekker! Al zou ik dan wel vragen of ze er minder gember(siroop) in doen en wat meer citroen. Anders is ‘ie zoooooooooooo zoet. Oke, tot zover de ongewenste tips van Anne-Fleur Kan.

10 Comments

 1. Sjors 16 September 2015

  Awesome! Je Hetty-verhalen zijn inspirerend :) (Niet dat ik al iets heb gedaan in m’n eentje dat ik nog niet eerder heb gedaan en wel zou willen, maar ik zou het nu wel sneller doen dan voorheen.)

  Reply
  • Anne-Fleur 20 September 2015

   Cool! Dat vind ik tof om te horen!:)

   Reply
 2. Stella 16 September 2015

  Wat Sjors zegt; je Hetty verhalen zijn echt inspirerend. Ik heb bijna zin om er in mijn eentje op uit te trekken. Ik heb dat dus een keertje geprobeerd. Ik ging in een hip koffietentje in Utrecht studeren en bloggen. Uiteindelijk durfde ik niet meer, belandde voor een uurtje bij de Hema (#fail) en daarna kwam er een vriendinnen richting Utrecht om samen te lunchen.. Tsja.. Misschien moet ik het nog maar eens proberen. En dan te gaan zitten waar jij vandaag was. (Na-apen, hihihi). Ik vind het heel logisch dat je trots op jezelf bent. Mag ook echt! Hallo, doet ze ff?! Liefs, Stella.

  Reply
  • Anne-Fleur 20 September 2015

   Haha ahh een half uurtje bij de Hema is óók Hetty! Ík heb nog nooit n half uur in m’n eentje bij de Hema gezeten hoor.. ;) maar ik zou het zeker nog eens proberen! Overdag zitten er vaak wel meer mensen met een latopje letters weg te tikken. En Springhaver is heel fijn ja, kan ik je zeker aanraden:)
   hahah dankje!;) liefs!

   Reply
 3. Karlijn 16 September 2015

  Moraal van het verhaal: je bent een echte power Hetty geworden haha. Maar fijn dat het allemaal zo goed bevalt! En Springhaver klinkt leuk, die ga ik eens proberen op te zoeken tijdens mijn dwaaltochten door Utrecht :)

  Reply
  • Anne-Fleur 20 September 2015

   Haha nou was dat maar zo haha, ik ga nog niet in m’n eentje naar santiago de compostella lopen ofzo ;) maar oke oke. Jaa doen! Een heel leuk tentje (zeker als de kat er is <3). Ook 's avonds erg fijn:)

   Reply
 4. Sonja 16 September 2015

  Springhaver is zooo leuk! Was er laatst voor het eerst. Zal de volgende keer die gember-citroen thee bestallen, bedankt voor de tip.
  En wat leuk om te lezen dat het je zoveel heeft gebracht, dat je nu gewoon weet van jezelf dat je het kan, dingen in je eentje doen. Echt niet zo erg als het in eerste instantie lijkt hè?:)

  Reply
  • Anne-Fleur 20 September 2015

   Haha ja het is er leuk hè! Fijne mensen en lekker donker en gezellig. Heb nú al zin om als er straks sneeuw ligt daar zo’n thee te drinken en uit het raam te staren.
   Haha nee zeker niet zo erg als het lijkt!;)

   Reply
 5. Ghislaine 2 January 2016

  Woooow! Ik dacht oprecht dat jij zo’n chick was! Ik ken je natuurlijk niet echt ofzo, maar zo kwam je wel op me over en daar was ik stiekem best jaloers op haha. Vet leuk dat je dit hebt gedaan, xx je stalker (sorry, zo voel ik me dus ook)

  Reply
  • Anne-Fleur 2 January 2016

   Haha nee vet leuk!:D En nouja in ieder geval een compliment dat je dácht dat ik een hetty was! ;) Was ik er maar eentje, maar oke komt goed. Zo eerst zulke ‘makkelijke’ dingen doen werkt wel echt heel goed!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *