Independent Hetty zomer bucket list

IHZBL Woensdag sprak ik af met Sophie, een super coole chick die ik via KIND ken (ze is mijn mede backing) en die Jazz & Pop studeert en mooie liedjes maakt. We gingen wandelen bij Amelisweerd en halverwege hadden we het over independent hetty’s; van die chicks die gewoon dingen in hun eentje doen alsof het niks is. Van een koffie drinken op een terrasje tot naar Santiago de Compostela lopen. Zulke chicks. Je kent er vast ook wel een. En wij wouden dat we er ook eentje waren.

Dus kregen we het plan om een lijst te maken met dingen die we deze zomer móeten doen: De Independent Hetty Zomer Bucket List. (De term Independent Hetty is nog een heel verhaal. Iets met een plastic paard, Gele Hans -haar gele lover (ook een plastic paard)- die kwijtraakte en toen was Hetty alleen en werd ze independent Hetty. En je ziet hier inderdaad een overeenkomst met mijn leven. Bonuspunten voor jou.)

Anywayyyyyy.

Voor sommige mensen, die Hetty’s sowieso, zal ons lijstje een mietjes-lijstje zijn. Maar voor ons niet. Sommige dingen zijn zeker wel een uitdaging. Ook wel dingen die enorm mee zullen vallen als je het gaat doen, en dingen die we ook al wel eens gedaan hebben, maar meh, ik krijg mezelf soms al niet de deur uit om boodschappen te gaan doen als ik in m’n eentje ben. Je moet het gewoon maar ff doen weet je wel? YOLO. Naja, en dit is dan de spreekwoordelijke stok achter de spreekwoordelijke deur.

DÉ INDEPENDENT HETTY ZOMER BUCKETLIST
– Zwemmen
– Parkhangen
– Naar een museum
– Terrasje pakken
– Stad bezoeken
– Boswandeling
– Bioscoop

DE REGELS
– Van elke activiteit een selfie naar elkaar opsturen
– Niet op je mobiel (je mag wel even die selfie opsturen, maar niet aan je phone gekluisterd zitten)
– Blijven tot je je innerlijke independent Hetty hebt gevonden
– Park ± 1 uur
– Stad ± 3/4 uur
– Zwembad ± 30 minuten

Daarnaast is de regel natuurlijk dat je het dus in je eentje doet. Je mag niet halverwege met een vriend(in) afspreken. Je mag geen contact hebben met mensen, in ieder geval niet mensen die je kent.

En natuurlijk de deadline.
1 september moeten alle hokjes aangevinkt zijn.
1 september zijn wij een stuk dichter bij onze innerlijke independent Hetty’s dan we nu zijn.
Damn, misschien gaan we wel ineens in ons eentje op vakantie. Of naar de sauna. Of naar concerten. Of uit eten. Misschien blijf ik wel voor de rest van mijn leven #happysingle.

Ik ga denk ik lekker yolo die selfies (of foto’s ter plekke maar dan zonder m’n hoofd erop) dan ook maar op instagram gooien. (later natuurlijk, want anders doe ik het niet volgens de regels!) Met de fucking #independenthetty hastag. HELL YASSSSS!

Schermafbeelding 2015-07-24 om 09.27.02
Kijk die Independent Hetty toch eens shinen (vrij letterlijk, want, plastic paard)

Herken je jezelf in je independent-hetty-lessness en wil jij ook de independent Hetty in jezelf vinden? Doe lekker mee zou ik zeggen. Wel selfies delen natuurlijk anders telt het niet. (Gewoon lekker doen wat je zelf wilt natuurlijk, wat een gezeik. Maar ik zou het wel leuk vinden natuurlijk. Independent Hetty’s UNITE)

Liefs, Fleur

 

ps. De naam Hetty is in mijn hoofd geplant door Aline, en was de eerste naam die me te binnen schoot toen ik dat verdomde paard een naam moest geven.

38 Comments

 1. Karlijn 25 July 2015

  Ik vind Independent Hetty echt een geweldige term, haha. En als ervaren Hetty kan ik zeggen dat naar een museum gaan heel erg mee valt, omdat je dan nog rondloopt en dingen bekijkt. Parkhangen daarentegen lijkt me een stuk lastiger, omdat je dan niet echt wat doet. Dus die staat op mijn lijstje! :)

  Reply
  • Anne-Fleur 25 July 2015

   Oh die lijkt me juist best spannend! Maar Sophie had die ook al ooit gedaan en zei al dat het wel fijn was.. Dus dan geloof ik jullie maar! ;) Haha en leuk!! Ik neem gewoon ‘n biertje, een boekje en een kleedje mee denk ik. Dan moet het wel chillen worden.
   Go Hetty!

   Reply
 2. Kim 25 July 2015

  Ik ben heel benieuwd hoe het je zal vergaan. :) Heel eerlijk? Ik ben totaal geen “independent Hetty” haha, daar ben ik wel achter gekomen na het lezen van deze post. Ik heb ook nog geen een van de dingen die je wilt gaan doen gedaan. Hm… Misschien kan ik er ook iets mee doen :) Proberen kan altijd toch?

  Reply
  • Anne-Fleur 25 July 2015

   Jaa gewoon proberen! Ik ben ook absoluut geen Independent Hetty dus het wordt nog wat ;)
   Ik denk dat het leuk gaat worden!

   Reply
 3. Hele gave zomerbucketlist! Ik ben benieuwd hoeveel je er kunt afstrepen aan het eind van de zomer! :) Ik ga het lijstje in ieder geval onthouden; er staan er zeker een paar op die ik sowieso wil doen deze zomer!

  Reply
  • Anne-Fleur 25 July 2015

   Ik ga voor allemaal! Leuk dat er een paar op staan die je ook wilt gaan doen! :D Veel plezier ermee!

   Reply
 4. Sonja 25 July 2015

  Ooh wat leuk om te lezen, ik ben geloof ik echt wel zo’n independent hetty waar jullie het over hebben. Toen ik zeventien was ging ik een aantal dagen in m’n eentje backpacken en hoewel dat soms lastig was, heeft het me heel veel leuke en ook leerzame momenten opgeleverd. Sindsdien vind ik het heerlijk om af en toe alleen erop uit te gaan. Voor mij is het af en toe juist een uitdaging om niet té veel in m’n eentje te willen doen en ook genoeg lekker samen te doen met anderen!

  Reply
  • Anne-Fleur 25 July 2015

   Waaauw toen je 17 was?! Wat super gaaf! Wauwie. Ah dat vind ik echt zo cool!
   Haha misschien moet je de dependent hetty bucketlist gaan maken ;-)

   Reply
 5. Mady 26 July 2015

  Hey wat grappig, ik volg je al een tijdje via instagram maar kom er nu pas achter dat je ook blogt. Een super leuke blog ook nog eens!

  Je lijstje is leuk en inspirerend. Ik denk dat ik met je mee ga doen en andere independent hetty doelen ga verbinnen.

  Reply
  • Anne-Fleur 26 July 2015

   Haha oh wat leuk, en dankjewel!

   Jaaa leuk dat je mee gaat doen! Ik ben benieuwd wat je andere doelen gaan zijn!

   Reply
 6. […] die we deze zomer in onze Independent Hetty’s moeten gaan doen (in ons eentje, dus). De Independent Hetty Zomer Bucket List. (klik voor de orginele blogpost met alle activiteiten en regels en geblaat over […]

  Reply
 7. Sjors 27 July 2015

  Cool! Ik denk dat het voor iedereen goed zou zijn om dit op z’n minst te proberen. Overigens ben ik helemaal niet zo’n persoon die in z’n eentje op het terras gaat zitten of zo, laat staan om alleen op vakantie te gaan, wat een vriendin van mij laatst heeft gedaan (in je eentje dineren, in je eentje ‘s avonds nog wat gaan doen…). Afgelopen vrijdag ben ik wel een paar uur alleen in Nijmegen geweest omdat ik wat tijd te overbruggen had, maar tijdens de vierdaagsefeesten valt het niet zo op dat je alleen bent :P Op zich had het niet langer moeten duren, maar die paar uur dat ik alleen was vond ik best wel chill. Eerst een beetje door het centrum gewandeld, toen ik honger kreeg een broodje gehaald en op de kade gezeten, daarna een halve liter bier gehaald waar later twee keer een wesp in vloog en uiteindelijk bij een jazzband in het park gaan zitten chillen. Helemaal niks mis mee om zo een tijdje alleen buiten te zijn :) Ik ben benieuwd hoe jij het vindt(/vond, want ik zie dat je al iets van je lijstje hebt gedaan). Volgens mij is het iets waar je jezelf overheen moet zetten en als je eenmaal over die drempel bent, heb je er ook geen moeite meer mee.

  Reply
  • Anne-Fleur 28 July 2015

   Denk het ook wel ja, zeker voor de mensen die nooit zoiets doen. Gewoon om te kijken ‘of je het kan.’ Wat goed dat het in Nijmegen zo chill was! En idd, het hoeft ook weer niet een hele dag te duren maar dit is wel tof! Klinkt ook echt heel erg relaxed. Op de wesp na. Brr.
   Haha en volgens mij voelt het zoooo cool als je met een halve liter bier gewoon ergens zit te chillen in je eentje.

   Reply
 8. Anouck Plume 28 July 2015

  haha dit is zo leuk! Ik ben vorige zomer voor het eerst in mn leven alleen op het terras gaan zitten en ookal klinkt dat mega suf nou, het was een heuse overwinning hoor! Als je maar vaak genoeg dit soort dingen doet dan word het op een gegeven moment ineens minder een ‘big deal’. Ik ben begin deze lente gewoon in mijn eentje naar Spanje gevlogen en ik had NOOIT gedacht dat IK zoiets zou durven, en nu deed ik het gewoon! Oké het was geen wereldreis en ik ging gewoon naar een gastgezin, maar toch het voelde als een nieuwe stap. Nu heb ik stiekem alweer zin om mezelf nog verder uit te dagen en ook een échte independent Hetty te worden, whoeeeehoee!

  Reply
  • Anne-Fleur 31 July 2015

   Haha nou ik vind het nog steeds cool klinken;) ahhh dat is zo vet! Ik heb je blogs er over natuurlijk gelezen, vond het toen al ongelofelijk Independent Hetty (al bestond die term toen nog niet;p) Echt super tof dat je dat gewoon hebt gedaan. En neee niet kleiner maken! Het is echt een groot iets!
   Haha en leeeeuk! Goed op weg in ieder geval ;p

   Reply
 9. JaseyJade 29 July 2015

  Dit is echt suuuuuper leuk!
  Ik wilde ook altijd dingen alleen doen maar dat heb ik nog nooit gedaan.. echt. Ik zou het wel eens willen proberen!
  Jade x

  ps: je blog is super leuk om te lezen!

  Reply
  • Anne-Fleur 31 July 2015

   Jaaa doen! Ik kan het nu al iedereen aanbevelen ;p ahh super lief, dankjewel!!
   Liefs, Fleur

   Reply
 10. […] 1 maand ongesteld? WAAROM GOD WAAROM DOE JE ME DIT AAN) – Meer doen Nouja, laten we even de Independent Hetty Zomer Bucket List er bij pakken! Ik vind het echt zo leuk dat Sophie en ik hier mee begonnen zijn! En de eerste 2 […]

  Reply
 11. Stephanie 1 August 2015

  Erg leuke uitdaging! Het zou ook wel wat voor mij zijn haha, kom ik mijn huis wat vaker uit.. XD
  Veel plezier & succes :)

  Reply
  • Anne-Fleur 3 August 2015

   Hahah ja precies!;D altijd goed ;p dankjewel!

   Reply
 12. nina || ninamaakt 2 August 2015

  wauw, ik vond het best wel een heftig lijstje hoor! en toen ging ik bedenken welke ik al wel eens heb kunnen afstrepen, en voelde ik me ineens heel erg een independent hetty, want alleen het zwemmen heb ik nog nooit in m’n eentje gedaan. haha, misschien komt het omdat ik na mijn studie een werklozie werd en naar een nieuwe stad verhuisde en mijn meneer fulltime werkte en toen zeeen van tijd had en de stad toch maar eens moest verkennen. Ofzo. Ik weet niet, ik voel me eigenlijk helemaal geen independent hetty. Nou ja, aan dit verhaal heb je ook niks. Succes dan maar!

  Reply
  • Anne-Fleur 3 August 2015

   Haha wat goed!! :D Ah ohja als je in zo’n situatie komt ‘moet je wel’ inderdaad. Maar goed, genoeg mensen die er dan alsnog niet in hun eentje op uit waren gegaan denk ik hoor. Dus lekker Hetty bezig!;D
   En jaa jawel, ik vind het super leuk om te lezen! Dankjewel!:)

   Reply
 13. Stella 4 August 2015

  Oooooh Hetty, such a sexy horse. Ik ben helemaal fan van dit concept. Ik heb het ooit een geprobeerd, alleen door Utrecht hobbelen en ergens in een hip koffietentje studeren, maar het mislukte nogal. Ik denk dat ik het toch maar eens ga proberen, again. Let’s get independent! Liefs, Stella.

  Reply
  • Anne-Fleur 5 August 2015

   Hahah! Hoe mislukte het dan? Jaaa super goed! Succes!;-)

   Reply
 14. Sanne 21 August 2015

  Hahaha Fleur, je schrijft zo super grappig.
  Ik vind het soms juist heerlijk om ergens alleen naar toe te gaan, al is het vaak wel gezelliger samen. Maar soms is alleen zeer chill!
  Liefs

  Reply
 15. […] de Leeszaal en mijn vondsten en over Vagina (dat boek dus) en uhh.. er moet natuurlijk ook nog een Hetty update komen. Op instagram ben ik wel iets actiever. Dus mocht je een meer regelmatige fix nodig […]

  Reply
 16. […] die we deze zomer in onze Independent Hetty’s moeten gaan doen (in ons eentje, dus). De Independent Hetty Zomer Bucket List. (klik voor de orginele blogpost met alle activiteiten en regels en geblaat over […]

  Reply
 17. Hanneke 30 August 2015

  Ik vind de term echt leuk, ga ik ook gebruiken. :)

  Reply
  • Anne-Fleur 2 September 2015

   Leuk!!

   Reply
 18. […] die we deze zomer in onze Independent Hetty’s moeten gaan doen (in ons eentje, dus). De Independent Hetty Zomer Bucket List. (klik voor de originele blogpost met alle activiteiten en regels en geblaat over hashtags) Ik zal […]

  Reply
 19. […] een kind zo blij. Ook kocht ik een museumjaarkaart! Dat vergroot vast de kans dat ik in m’n Hetty nog eens alleen naar een museum ga. Tooooch? […]

  Reply
 20. […] Gewoon de Independent Hetty uithangen! (als je meer informatie wilt over deze term moet je even deze blog van Anne-Fleur […]

  Reply
 21. […] gegeven moment denk je: fuck yeah! Ik kan die shit ook wel alleen! Kom maar op! Ik ben een fucking independent Hetty en ik ga […]

  Reply
 22. […] de meest interessante (of in ieder geval meest oprechte) blogs. Zoals de maandelijkse verhalen, de Independent Hetty Zomer Bucket List, de retespannende blog over zelfverwonding, de afgelopen tijden, en vast nog veel veel meer. – […]

  Reply
 23. […] iets langer dan 2 jaar en wat is het toch een fijne stad. Afgelopen week was ik met m’n mede Hetty koffie drinken en op de fiets terug bedacht ik me; er zijn zo veel fijne winkeltjes in Utka, daar […]

  Reply
 24. […] met vriendinnen, werken, pottenbakken, tekenen. Okeetjahs.Maandag Na werk had ik met Sophie (medeHetty) afgesproken om samen te eten en songwriting coaching te geven! Het was super gezellig, en ook het […]

  Reply
 25. […] ga ik er wel lekker een ding van maken, zoals met het Hetty gebeuren, en op m’n kopjes tekenen (want koffie en thee is ook een byob-momentje), en lekker hashtaggen […]

  Reply
 26. […] op mijn blog en denken JA WAAR DE FUCK HEB JE HET NOU OVER. Vorige zomer heb ik met een vriendin de Independent Hetty Zomer Bucket List gemaakt. Waar we de independent Hetty (iemand die shit in z’n eentje doet) in onszelf naar […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *