Lievelings apps

Schermafbeelding 2015-04-28 om 13.21.24
Naast de standaard dingen als whatsapp en instagram heb ik eigenlijk niet heel veel apps. Ik ruim ze ook vrij regelmatig op; apps die ik niet vaak gebruik of die ‘niet goed voor me zijn’ (als in; ik speel alleen nog maar de hele dag plants vs zombies) gooi ik er op een gegeven moment af. Maar er zijn ook apps waar ik niet zonder zou willen. Hier mijn 6 lievelingsapps.

Schermafbeelding 2015-04-28 om 13.21.24
Inspiratie / Pinterest
Iedereen kent Pinterest onderhand wel toch? Het is eigenlijk een online plakboek; waar je vroeger allemaal mooie steentjes en plantjes en plaatjes en rijmpjes verzamelde in een plakboek met veels te veel lijm, kun je dat nu op het internet doen. En je kunt ook andere mensen hun plakboeken volgen. Helemaal leuk.
Ik pin het liefste op mijn computer, maar mocht ik die niet bij me hebben vind ik het ook fijn dat ik de app op mijn mobiel heb!
Gratuit. iPhone – Android

Schermafbeelding 2015-04-28 om 13.21.43
Fotobewerking / VSCO cam

Hier bewerk ik ál mijn foto’s mee. Ik luf deze app met duizend hartjes. Zo makkelijk en moeilijk als je het zelf wilt maken. Lekker veel verschillende opties enzo. Meer kan ik er niet over zeggen. Gewoon topshit.
Gratis. iPhone – Android

Schermafbeelding 2015-04-28 om 13.22.03
Blijf met je tengels van je mobiel af app / Forest
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar soms heb ik mijn mobiel in m’n handen en check ik instagram, whatsapp, mail… nog maar een keer instagram, facebook, nog maar eens mail.. Ohh wat een tijdverspilling! En het gaat ook nog eens bijna vanzelf.
Forest is heel fijn hiervoor: je plant een boompje, maar deze kan alleen groeien als je met je tengels van je mobiel af blijft! (Anders waarschuwt te app: Go back! Your tree is dying! Nouja dat wil je ook niet op je geweten hebben natuurlijk)
Je kunt zelf kiezen voor hoe lang; tot 2 uur geloof ik. En dan heb je een prachtig volgroeid boompje.
Forest is gratis voor Android en kost 99 cent voor iPhone.

Schermafbeelding 2015-04-28 om 13.22.20
Meditatie / Stop, Breathe & Think
Deze zag ik bij De Groene Meisjes. Het is een hele fijne app met veel verschillende soorten en lengtes meditaties. Ik vind deze heel fijn om voor en na en yoga’en te doen. Dan start ik met een thema meditatie (Kindess, joy, gratitude etc) en doe tijdens shavasana (de laatste yoga pose, waarbij je op je rug ligt) een mindful breathing of bodyscan meditatie. Erg fijn!
Ook erg fijn aan deze app is dat je ‘m ook op je computer kan gebruiken! Gewoon via je browser. Je moet je even aanmelden maar dan heb je voor niks een aantal fijne geleide meditaties. Voor alle apps is er de mogelijkheid meer meditaties aan te schaffen.
Gratis. Computer – iPhoneAndroid

Schermafbeelding 2015-04-28 om 13.22.35
Meditatie / Headspace
Deze gebruik ik eigenlijk al een lange tijd niet meer, maar het is wel een erg fijne app. Je krijgt 10 oefeningen gratis die je kunt herhalen zo vaak als je wilt.
Eigenlijk is het bedoelt om dit 10 dagen achter elkaar te doen zodat je echt in die flow komt en leert te mediteren. Hierdoor zit er ook een bepaalde lijn in de meditaties. Er zitten ook wat schattige informatieve filmpjes bij. Je kunt er een abonnement afsluiten, dan krijg je nog veel meer meditaties.
iPhoneAndroid

Schermafbeelding 2015-04-28 om 13.20.29
Cyclus / Period Tracker
Toen ik begon met het bijhouden van mijn cyclus ben ik gelijk op zoek gegaan naar een fijne app om te gebruiken. Ik probeerde 3 verschillende en Period Tracker is de app die ik nu nog gebruik. Het ziet er niet mooi uit maar de functies zijn handig en het werkt gewoon goed. Ik begon met Period Tracker Lite, maar stapte over naar de ‘deluxe’ versie voor 2 euro. Hiermee kan je meer vruchtbaarheidsverschijnselen (ben ik de enige die bij zulke woorden gelijk denkt: omggggg mooie voor galgje!!*) (niet dat ik dat ooit nog speel maar goed) bijhouden dan met de lite versie. Overigens, op je mobiel staat de app als P Tracker. Dus niet iedereen die even naar je mobiel kijkt hoeft te weten dat je het bijhoudt (niet dat je je er voor hoeft te schamen ofzo, maar toch ;-)). Hieronder alleen de linkjes naar de lite versie, de deluxe versie kun je vanuit de app zelf kopen, mocht je dat willen.
iPhoneAndroid

Oke dit waren ze wel. Ik heb nog wel meer apps, maar ja, dingen als 9292ov en de NS app kent iedereen onderhand wel geloof ik ;-)
Heeft iemand nog tips voor fijne apps? :-)

* Mocht je ooit galgje spelen: Kiosk is echt een goed woord. Ik heb er meerdere malen mee gewonnen! (Voor zover je wint als je iemand -spreekwoordelijk, dat wel- ophangt aan een galg)(Brrr wat een vreemd idee eigenlijk voor een ‘gezellig’ spelletje.     . LEKKER GALGJE DOEN!)

PS. Alle foto’s heb ik via de pagina’s van de apps via de appstore gehaald.:-)

8 Comments

 1. Elsbet | La Vie Pure 28 April 2015

  Oh, thanks for sharing, ik heb heel wat nieuwe apps ontdekt! En omg, ja, VSCO is the best!

  Reply
  • Anne-Fleur 29 April 2015

   Thanks! Leuk om te horen:-) Jaa VSCO! Niks anders meer!

   Reply
 2. Eva 28 April 2015

  Vooral die medidatie apps lijken me wel erg fijn. Ik heb wel heel veel van die 1x-gebruik apps erop staan zoals openbaar vervoer, tel. abonnementstatus etc etc maar echt dagelijks gebruik ik er ook maar weinig.

  Reply
  • Anne-Fleur 29 April 2015

   Ja idd! Die heb ik ook.. na een tijdje gooi ik die altijd dan maar weer weg ;-) ook heel veel apps gedownload via die ‘app of the day’-app. Maar daar deed ik eigenlijk nooit wat mee. Dus die app of the day-app ook maar weg gegaan ;-)

   Reply
 3. Sanne 30 April 2015

  Haha, wat zitten hier leuke apps bij! Ook mooi vormgegeven zijn ze, niet geheel onbelangrijk ;).
  Die app met dat boompje is heel erg leuk, haha. En die meditatie apps lijken me ook wel tof! Ook handig voor op de laptop :). O en ik kan ook echt niet meer onder VSCOcam ;).
  Liefs

  Reply
  • Anne-Fleur 30 April 2015

   Ja ik vind het altijd zo fijn als apps er mooi uit zien! Dat maakt het ook fijner om ze te gebruiken.
   Fijn idd dat die ook op je laptop kan! Haha nee echt een fijne app vsco!

   Reply
 4. Karlijn 2 May 2015

  Headspace is echt fijn! Ik heb de eerste tien dagen gedaan en zo af en toe herhaal ik nog een dagje, maar wel minder vaak. Stop, Breathe & Think is misschien een goede tip om het weer eens op te pakken.
  (en die period tracker is trouwens ook een handige tip! Ik hou het liever bij op mijn mobiel dan in mijn agenda, want die valt vaker in de handen van mensen haha).

  Reply
  • Anne-Fleur 5 May 2015

   Ja zo gaat het bij mij ook vaak ja haha ;-) Ja je kunt net iets korter en gevarieerder, mij bevalt het wel iets beter denk ik.
   Haha oja dan is je mobiel wel handiger haha!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *