Lievelings – plekken in Utrecht

img_1106.jpeg
Utrecht. Ik woon er nu iets langer dan 2 jaar en wat is het toch een fijne stad. Afgelopen week was ik met m’n mede Hetty koffie drinken en op de fiets terug bedacht ik me; er zijn zo veel fijne winkeltjes in Utka, daar moet ‘n blog over! Dus bij dezen. Natuurlijk nogal vegan georiënteerd want ja, ik ben er nou eenmaal zo een.

KOFFIE & TAART
Bagels & Beans
Beetje saai natuurlijk want dit zit overal. Maar die op Mariaplaats zit zo heerlijk centraal en ze hebben gewoon fijne koffie en vegan bagels!

KEEK
Is een afkorting voor Kunst en eerlijke Koffie. Er zitten er twee, die in de twijnstraat is super gezellig om te zitten, ze hebben er heerlijke koffie en een paar vegan taartjes en broodjes!
Die op de oude gracht is meer een winkeltje, je kunt er wel zitten maar ik vind dat toch ‘n beetje awkward omdat het zo klein is. Ze verkopen er allerlei dingen van brood tot jam tot cruesli (niet vegan geloof ik), en natuurlijk koffie en lekkernij! De chocodadelbar is goddelijk.

Springhaver
Ik heb het hier al eerder eens over gehad. Super fijn cafeetje, ook mega fijn voor biertjes! Er zit een bioscoopje bij waar ze fijne art house films draaien. En niet onbelangrijk: ZE HEBBEN OOK EEN KAT. Ze hebben soja melk maar verder geloof ik geen Vegan opties. Redelijk centraal gelegen aan de springweg.

GYS
Heeft ook twee locaties! Eentje aan de Amsterdamse straatweg en eentje aan de Voorstraat. Ooooo wat houd ik van Gys! Alle taarten zijn geloof ik vegan, en ze hebben ook mega veel andere vegan opties. Amandelmelk, havermelk, sojamelk, kokosnootmelk. Helemaal yolo. En beide locaties zien er ook nog eens prachtig uit van binnen. Ook mega fijn om te lunchen of te avondeten! En helemaal niet duur, terwijl het wel allemaal biologisch is. Wees er wel op tijd als je er wilt eten, want je kunt niet reserveren, en anders zit het mega vol en moet je supertje lang wachten.

Rabarber
Zit in de zadelstraat en dus ook erg centraal. Ik geloof niet dat ze vegan opties hebben qua eten (heb t ook nog niet gecheckt), maar ze hebben lekkere koffie, drankjes, citroentijm thee en de sfeer is ook erg fijn.

Broei
Niet echt in het centrum, maar wel erg tof! Lekker hipster, evenals Koffieleute wat er tegenover zit (daar verkopen ze wel werfzeep en dat is erg fijn!), fijne koffie en wat vegan opties. Westerkade zit het, bij het nieuwe nog niet geopende station weet je wel.

WINKELS
Lush
Want. Uhm. Duh. In de Steenweg.

Broese
De grootste boekenwinkel van Utrecht. En ook met het grootste aanbod van Engelse boeken. Zelfs een aantal Engelse kinderboeken. Oja en vegan kookboeken! Ik hoop op een ABC in Utrecht, ooit, maar tot die tijd vermaak ik me hier ook wel. (nooit met mij naar de ABC gaan want ik kan daar gerust 2 uren rondlopen)

De Arm
Aan de oude gracht zijn meerdere winkels, ik vind vooral die naast Tivoli (nu Kytopia) en die aan de overkant tof. Het is even zoeken en soms is het allemaal rommel. Maar áls je dan iets vind.. Die naast Kytopia heeft mega veel boeken en vaak ook wel leuke dingen!
Die andere is wat meer op het “antiek” gericht.

De Oude Pijpenlade
Hahaaaa ze zei pijpen. Kleuters. Ooooo wat een fijne winkel. Niet goedkoop, maar soms nog best te doen. Een enorme verscheidenheid aan spullen; lijstjes, prullaria, sieraden, knuffelbeertjes etc. Net een museum zo volgepropt en zo veel te zien. Ik kocht er afgelopen week een ring (een van m’n voornemens van dit jaar!! En nú al geslaagd!)(hij was wel iets te groot dus is nu bij de goudsmid terwijl, eigenlijk wil ik er elke nacht nu mee slapen).
Okeee dat was het wel! Misschien dat ik ook ooit nog wel eens een blog schrijf over lievelingsplekken om te chillen of te wandelen of weet ik veel. Of over nog meer leuke koffietentjes enzo in Utje, want er zijn er zo veeeeeeeeel!
Liefs!

ps. ik had weer eens op publiceren geklikt omdat ik de blog op m’n mobiel typte en ik dacht “WAT DOET DIT KNOPJE” ooh.. oke.. publiceren heel fijn.
pps. De nieuwe ik ook staat weer online!

7 Comments

 1. Janna 23 January 2016

  Heel fijn artikel! Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens naar Utrecht ga, want dit klinkt allemaal heel goed. Vooral Keek :)

  Reply
  • Anne-Fleur 24 January 2016

   Jaaa leuk! Ja Keek is erg fijn! Veel plezier alvast :)

   Reply
 2. Hester 23 January 2016

  Dat je blogs op je mobiel typt zegt al genoeg van je spontaniteit, heerlijk. Ik ben niet vegan maar wel toekomstige studente in Utrecht waar ik stiekem heel veel zin in heb dus dit is alsnog heel fijn.

  Reply
  • Anne-Fleur 24 January 2016

   Haha ja meer uit verveling eigenlijk en omdat ik m’n laptop niet mee kan nemen naar m’n werk, je moet toch wat ;p
   Oohhh wat leuk! Waar ga je studeren? Alle plekken zijn ook voor niet vegans helemaal de bom hoor ;)

   Reply
 3. Karlijn 24 January 2016

  Ken je Books4Life? Het aanbod Engelse boeken is niet zo groot, maar het is een geweldige tweedehands boekenwinkel en de opbrengst gaat naar het goede doel! :)

  Reply
  • Anne-Fleur 24 January 2016

   Oeh nee ken ik niet! Thanks voor de tip! Jammer dat ze niet zo veel Engelse boeken hebben, maar alsnog tof! Lekker in het centrum ook dus ik zal zeker eens gaan kijken:)

   Reply
 4. Madelon 25 January 2016

  Utrecht is één van mijn favoriete steden hier in Nederland. Na mijn studie in Nijmegen zou ik best graag in Utrecht willen studeren, gewoon zodat ik een excuus heb om er vaker te zijn. Een aantal van deze plekken kende ik nog niet, dus dankjewel voor de tips :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *