Lievelings: yoga filmpjes

Schermafbeelding 2015-06-30 om 19.08.42
Zoals je in mijn 2015 to do update al kon lezen gaat yoga me wel lekker af de afgelopen tijd! Hoewel ik mijn eerste record van 5x in één week niet meer gehaald heb, haal ik sowieso elke week mákkelijk de 2x keer per week die ik van mijn 2015 to do ‘moet’ doen.

Ik kreeg de laatste tijd veel vragen wat voor filmpjes ik dan keek enzo dus bij deze deel ik graag een lijstje met een paar lievelings!

Sowieso ben ik hé-le-maal fan van Adriene. Ze is de perfecte mix van zweefteef, grapjas en mega chille chick. Ik gebruik denk ik nu al 1,5 jaar  haar filmpjes en ze blijven fijn! Elke week een nieuwe en genoeg keuze: rustig of power, kort of lang, ochtend of avond of voor een gebroken hart. Ze heeft zelfs een 30 dagen challenge die ik gedaan heb alleen dan niet in 30 dagen ;-)


Zonnegroetjes! Die zijn toch altijd fijn? Je kunt dit fimpje op zichzelf gebruiken of als warming up voor een ander filmpje. Deze is zo fijn om even jezelf wakker te schudden (hoeft niet per se ‘s ochtends ik val halverwege de dag ook nog wel eens in slaap).
En goed te doen als je het nog nooit gedaan hebt trouwens! (Er is ook nog een sun salutations A, ook fijn!)


Een super fijne morning sequence. Heerlijke forward folds en downward dogs en dan ook nog wat balans- en buikoefeningen. En weer maar 10 minuutjes.


Foundations of flow! Geen moeilijke poses maar de flow en combi tussen beweging en ademhaling die aandacht vraag. Fijn filmpje om even weer in lijn met jezelf te komen (ofzo).


Deze deed ik gisteren! Ik doe eigenlijk meestal filmpjes van 10 tot 25 minuten maar deze was eens wat langer en dat beviel me ook super goed. Een hele fijne sequence die allemaal verschillende dingen van je vraagt en nu heb ik spierpijn in m’n lies. Altijd fijn.

Ik heb zelf een matje, een blok en een handdoek (die ik ooit kocht voor bikram yoga waar ik vervolgens nooit meer naartoe gegaan ben). Maar een matje alleen is voldoende. Een blok kun je vervangen door een boek, een handdoek door een gewone handdoek, en mocht je zo’n stretch rubberen ding willen kun je ook gewoon een panty of maillot gebruiken. Heerlijk hoe weinig je voor yoga nodig hebt. Alleen een matje, een filmpje, wat tijd en je beautiful bodz.

Okeeeee ik mag vanavond voor KIND koken, 7 man, en helemaal vegan. Yay! Maar ik raak wel altijd mega gestrest van zulk soort dingen en DE KOFFIE IS OP AAAH. Dus ik dronk maar thee en nu heb zo veel trek in havermout dus dat ga ik dan maar snel maken.
Interessant verhaal Anne-Fleur vertel het nog een keertje.

Fijne dag! X

6 Comments

 1. Sonja 11 September 2015

  Jaaa wat leuk! Ik ben sinds vorige week weer bezig om naar yogales te gaan en ik vind het zó fijn altijd. Heel goed idee eigenlijk om het zelf thuis ook wat meer te gaan doen, en met van die filmpjes is het echt super chill. Thanks voor de tips!

  Reply
  • Anne-Fleur 15 September 2015

   Wat fijn! Ik wil toch ook weer eens echt naar yogales.. maar thuis er bij is idd zo fijn!:)

   Reply
 2. Karlijn 12 September 2015

  Bedankt voor de tip van Adriene (ik had haar al eens via jouw blog gevonden), want ze is echt geweldig! Ik ben een paar dagen geleden begonnen aan haar 30 day yoga challenge en ondanks dat het soms voelt alsof er een deel van mijn rug geamputeerd is (komt misschien ook omdat ik een stijve plank ben die niet heel veel beweegt) voelt het zo fijn om te doen!

  Reply
  • Anne-Fleur 15 September 2015

   Ja ze is zo leuk hè! En wat tof dat je die 30 day challenge doet! Ook echt elke dag?
   Hahah ja wauw, die pijn.. maar aan het einde van die 30 dagen ben je zo soepel als een gazelle ;-)

   Reply
 3. Inge 16 October 2015

  Ik heb geen matje meer, dus ik moet eerst ergens een matje scoren voor ik het weer kan oppakken. Ik ben een suuuper beginner trouwens, dus ik bak er niets van maar dat maakt niet uit :)

  Reply
  • Anne-Fleur 20 October 2015

   Nee is juist leuk! Nog een hele yogawereld voor je open;)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *