Stil

0014

 

Stil. Het is even stil. Zonder dat ik het door had heb ik bijna twee weken niks gepost. Maar ik heb ook even stil nodig. Contemplatie, meditatie, confrontatie. De drang om hier sarcastisch, cynisch, lacherig te doen, om dingen weg te wuiven (om domme opsommingen van woorden die op -atie eindigen te maken), om te vermijden. Het is alleen maar een spiegel voor hoe het echt is. Hoe ik ben. Het voelt alsof ik uit twee aparte eilanden besta, alsof ik geen boot heb en het water steeds zo koud en diep is dat ik de oversteek niet durf te maken. Er lijkt me niets zo eng als zwemmen in een donkerblauwe, bijna zwarte, oceaan. Waarin je je voeten niet eens meer ziet, maar waarvan je weet dat er dingen leven. Dingen die jacht op je maken en je zo meesleuren de diepte in. Het moet, ik weet het, ik voel het. Ik heb een duwtje nodig, maar op een onbewoond eiland ben ik de enige die me dat duwtje kan geven.

Dus ik lees en luister en voel en graaf en ik ben stil. Ik kom er wel, dat andere eiland. En dan bouw ik een brug. Of ik schep elke dag wat zand in die donker blauwe diepte, en breng zo de bodem naar me toe. Met al haar geheimen en angstaanjagende wezens.

Ik heb al veel meegemaakt in mijn nog redelijk korte leven. Daar heb ik veel van geleerd. Ik heb geleerd dat het uiteindelijk goed komt. Uiteindelijk komt altijd alles goed. Ik weet dat voor alles wat fout gaat, er een goed einde komt. Dus ik ben positief, of  ik probeer het te zijn, omdat ik weet dat dat belangrijk is. Maar het is even lastig. Dus het is even stil.

En ik vind het eng om dit hier te posten, ik vraag me af of ik het wel moet doen, om meerdere redenen. Of ik niet gewoon kan schrijven in een van mijn 100 halflege notitieboekjes, in plaats van het zo de wereld in te gooien. Voor iedereen om te lezen. Maar zo op ‘publiceren’ klikken gaat me ook een gevoel van opluchting opleveren. In ieder geval op dat moment.

Een liedje over water, leuk voor bij de metafoor. En dan is het weer even stil. Tot de volgende.

 

10 Comments

 1. Kim 25 May 2015

  Lieve jij, wat kun jij mooi schrijven zeg. Ik vind het knap dat je dingen niet probeert weg te maken en geen flauw grapjes en sarcasme hebt gebruikt om dingen te verdoezelen.
  En je hebt gelijk, het komt allemaal weer uit. Uit eindelijk komt het allemaal weer goed.
  Tot die tijd wil ik je veel succes en sterkte wensen. <3 Schrijf maar lekker van je af, waar dan ook! Weet dat je blog altijd beschikbaar is en je alles mag schrijven wat jij wilt en waar jij je goed bij voelt.
  Liefs Kim

  Reply
  • Anne-Fleur 29 May 2015

   Bedankt voor je lieve reactie Kim. Ik ga denk ik gauw maar weer eens van me afbloggen ja ;)
   Echt fijn, zulke lieve woorden!
   Liefs, Fleur

   Reply
 2. wevierenhettoch 25 May 2015

  Ik ben toevallig ook stil. En met dezelfde ongemakkelijkheid een blog aan het maken voor komende week om de stilte te doorbreken. Je hebt het mooi verwoord. Ik probeer dit soort periodes altijd te omarmen omdat ik weet dat het me weer verder helpt. Veel sterkte met jouw eilandjes. ♥

  Reply
  • Anne-Fleur 29 May 2015

   Ja het is soms even lastig hè.. Ik ben benieuwd wat je geschreven hebt.
   En inderdaad.. ik probeer het ook wel, maar soms in de heftigheid van de storm lukt dat absoluut niet.
   Maar we komen er wel! Altijd. :-)
   Bedankt voor je lieve reactie!

   Reply
 3. Lisa 26 May 2015

  Mooi beschreven :) Veel sterkte/succes met graven. Ik hoop dat je je snel beter voelt!

  Reply
  • Anne-Fleur 29 May 2015

   Dankjewel Lisa, lief!

   Reply
 4. Sonja 29 May 2015

  Hoi! Ik kom net hier kijken op jouw blog en wat is ie moooi! Ik vind dit stukje ook ontzettend mooi geschreven. Succes met deze periode waar je in zit en zoals je zelf al zegt: uiteindelijk komt het altijd weer goed:) Je hebt er in ieder geval een volger bij, dus reden voor weer wat positiviteit! :D

  Reply
  • Anne-Fleur 29 May 2015

   Haha ah wat lief, dankjewel! Zo’n positief berichtje is heel fijn om te lezen nu! (nouja, altijd natuurlijk!;-))

   Reply
 5. […] stilte waar ik in zat was die van voor de storm. Ik had niks door. Ik zag hem niet aankomen. Ineens […]

  Reply
 6. Sanne 19 July 2015

  Wat kan je mooi schrijven Fleur! En ik hoop ook dat het voor je oplucht om dit uit te schrijven en er zo’n prachtige foto bij te plaatsen. Want die is echt heel mooi ;).
  Liefs

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *