Wandelen bij Amelisweerd

IMG_0260Een tijdje terug kocht ik een camera over van een van m’n zussen. Dus toen ik vorige week besloot van het weer te gaan genieten tijdens een wandeling bij Amelisweerd, nam ik die maar camera mee. Je moet toch wat met je leven.

Ik houd van wandelen. Ik doe het niet vaak (genoeg) maar ik houd er wel van. Samen of alleen. Nu een beetje gedwongen alleen, maar dat is ook niet erg, want van wandelen wordt mijn hoofd leeg van gedachtes en wordt het weer gevuld met de omgeving. Alles probeer ik in me op te nemen; het zingen van de vogels, de merels in de bosjes (die áltijd klinken alsof er een olifant door de fucking struiken heen loopt, dan denk je weer “ooooh wat zou daar verstopt zitten?!!.. o een merel.”), het geluid van mijn voeten op het grind of op het zand, de wind door de bomen en het zachte klotsen van het water tegen de kade.

Maar niet alleen de geluiden vullen m’n hoofd. Ook alles wat ik zie.
De zon door de bomen, de mysterieuze schaduwen op de grond, de fucking merels in
de bosjes (;-)), de bloemen, planten, bomen, mensen, bankjes, alles.

IMG_0263 IMG_0266
Ik vind het licht hier altijd zó wonderschoon! Zeker in de lente en midzomer. In de lente is het zo prachtig lichtgroen overal, in de zomer wat donkerder. Het voelt bijna alsof de lucht op je drukt, zachtjes, alsof de bomen hun schaduw op je laten rusten als een kalmerend dekentje (ik weet het af en toe ook niet meer hoor).

IMG_0271 IMG_0272
#fromwhereistand met m’n lievelingsjurk en m’n lekker praktische gympies. #yolo
IMG_0274
Kijk die rhododendron (wajo wat een uitdaging om dat woord te typen) eens shinen.IMG_0278
Daar heb ik, hebben we, ook zo vaak gezeten. Heerlijk in de zon. Of met zomer oud en nieuw en een vuurtje dat onze voorkanten warmde en ons onze koude ruggen deed vergeten.

IMG_0282
#wildlife
IMG_0305
IK ZAG EEN HEUSE ECHTE SLANG! Ik liep over het pad en zag een slang, dus ik dacht aaaah omggggg, maar hij bewoog niet dus dacht ik ‘oh grappig, iemand heeft ‘n rubberen slangetje hier neergelegd voor de grapjes”. Dus ik ging een foto maken (want je moet toch wat) en toen bewoog het kleine beestje ineens! Het is een ringslang geloof ik, en het was echt een mini baby. Uiteindelijk heb ik ‘m met een stokje opgetild (zó Steve Irwin van me) en in het gras gelegd. Ik was zo bang dat er anders iemand op ging staan. Of dat ‘ie opgegeten zou worden.

OMEGOTJEKATTENBONUS
IMG_0195
Dit ongelofelijke schatje is Effie. We hebben haar destijds uit het asiel gehaald, toen we nog met z’n 3en samen woonden, Marieke, Niko en ik. Niko en ik wonen ondertussen ergens anders. En lieve Effie woont nog in het huis bij Marieke. Ze blijft altijd ons gezamenlijke kindje natuurlijk.
Omdat ik 2 weken terug alleen maar kon janken ging ik naar Marieke toe in Enschede. En kon ik eindelijk weer eens knuffelen met deze cuteballs <3333333

IMG_0196 IMG_0203
Effie weet het ook niet meer.
IMG_0208

We hebben trouwens echt wel 100 namen voor Effie denk ik. Is dat iets normaals voor kattenmensen? We hebben onze andere: pant, panboels, boels, boemie, boombox, effiebeffie, effbombs, pantie, dikzak, bolletje, pantieboels, effiepant, effieballs, cuteballs, efballs, ballboels, boelie, boemie, boemieboombox, effiebeffieboombox, etc.

Oke, ik ben weer klaar. Het is weer donderdag, het is weer mooi weer, ik ga denk ik maar weer dezelfde hort op.
Liefs, Fleur

12 Comments

 1. Karlijn 11 June 2015

  Wandelen is zeker fijn! Maar met anderen vind ik het altijd mwah mwah, niet echt leuk. Het liefst ga ik toch alleen op pad. En brrrr, ik zou heel hard zijn weggerend als ik een slang tegen kwam. Het wildlife hier op de veluwe is vooral wilde runderen die overal en nergens het pad blokkeren. Van een afstandje zien ze er rustig uit, maar op het moment dat er maar een meter tussen mij en zo’n enorm dier zit…..toch iets minder :’)

  Reply
  • Anne-Fleur 12 June 2015

   Ah wat fijn dat je het liefste alleen op pad gaat! Ik heb toch altijd moeite mezelf de deur uit te krijgen ;)
   Ooh de veluwe, wat gaaf! Zo mooi daar. Haha ja maar inderdaad, van dicht bij is het toch wel een beeetje eng. Ookal zijn ze zachtaardig, je weet toch nooit helemaal wat er gaat gebeuren (en ze kunnen altijd sneller renner natuurlijk ;-))(maar zij kunnen dan weer geen boom in klimmen)

   Reply
 2. Sjors 11 June 2015

  Mijn broertje en zijn vriendin hebben sinds vorige week een kitten en die heeft al twee namen, maar dat is meer onenigheid over hoe je het schrijft: Luna en Loena :P Morgen ga ik op “kraambezoek” :D

  En idd, erg fascinerend, die bankjes. Mooie foto’s! Nu heb ik zin om naar buiten te gaan.

  Reply
  • Anne-Fleur 12 June 2015

   Aaah omgggg! VEEL PLEZIER! Haha oke even m’n enthousiasme ‘curben’. Wat een mooie naam ook!

   Reply
 3. Kim 11 June 2015

  Wat een mooie foto’s! Enneh, enorm Steve Irwin van je. ;-)
  Liefs

  Reply
  • Anne-Fleur 12 June 2015

   Dankjewel! Haha dankje dankje ;-)
   Liefs!

   Reply
 4. Dina 11 June 2015

  Wauw wat een mooie plek! <3 Die foto van de bomen (van onder naar boven genomen zeg maar) vind ik echt prachtig.

  Reply
  • Anne-Fleur 12 June 2015

   Dankjewel! Jaa zo mooi, als je ooit voor 2 daagjes in Utrecht bent zou je dit rondje moeten (moeten.. moeten..;)) lopen, het is echt een mooi stukje daar.

   Reply
 5. Kim 11 June 2015

  Dat ik dit ooit zou zeggen: ahh wat een schattig slangetje! Al zou ik wel schrikken!

  En wat een moeilijke naam ja. Ik schreef altijd Rode Dendron. Dat is nu thuis een soort grap geworden. Mijn ouders hebben het dan ook over de Gele- en Blauwe Dendron.

  Reply
  • Anne-Fleur 12 June 2015

   Haha ik had het ook niet verwacht dat dat mogelijk was!;-) Ik schrok inderdaad ook erg toen ‘ie ineens ging bewegen. Maar omdat ‘ie zooo klein was viel het wel mee.

   Hihi wat grappig!

   Reply
 6. Sonja 12 June 2015

  Wandelen is soms zo fijn! Ik was een tijdje geleden ook daar bij Amelisweerd en het is inderdaad heel mooi, ga ik zeker nog vaker heen!

  Reply
  • Anne-Fleur 13 June 2015

   Jaa fijn hè daar! Prachtig:-)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *