IJskristal

imm017_4
Het is december, het is koud en het lijkt alsof alles om mij heen langzaam in ijskristallen veranderd. IJskristallen staan stil. Ze zien er mooi uit maar ze doen niks. En ze zijn ook niet uniek.

Het is december en ik ben een ijskristal. Ik sta stil. Ik wacht op januari, want dan begint ‘alles’. De keramiekcursus die ik ga doen, de etentjes die ik ga geven, dan kan ik hopelijk wat meer werken. Een nieuw jaar, een nieuw begin, nieuwe kansen.  Maar ja zo werkt het niet hè. Ik kan die cursus en de etentjes niet vooruitschuiven, maar ik kan ook alvast iets anders doen. Alles in plaats van stilstaan. Maar wat?

Als ik mijn dag van gisteren in een metafoor zou veranderen liep ik een bergwandeling waarbij ik af en toe door een tranendal sjokte. Een tranendal met drijfzand zoals in The Never Ending Story en dat paard omegotje ik moest altijd zo huilen om dat paard. En ik kwam wel uit dat drijfzand in het tranendal, maar met moeite, en met veel hulp van Stef, en ik ben nog steeds die fucking berg aan het beklimmen om die fucking horizon weer te kunnen zien. Om op tijd te zijn voor een zonsopkomst of ondergang. Symboliek doet er niet toe, beide zijn even mooi.

Soms moet iemand even boos worden op je. Iemand anders dan jij zelf. Het is niet fijn maar ook best wel fijn.

Vandaag ga ik hardlopen. Ik heb dingen gedaan die ik moest doen. Ik ga wat tekenen en schilderen. Ik heb een oproepje op facebook gedaan om geheimen en schaamtes te verzamelen, en dat ga ik hier ook nog maar even doen.
Want weten jullie nog dat ik het laatst over een schaamte-project had? Nouja ik wil toch wel echt proberen of ik daar iets van kan maken. Maar dan heb ik wel dingen nodig die ik kan delen! Ommmggg as we speak krijg ik m’n eerste anonieme geheim binnen! DIT IS ZO COOL.
Okkk ik zou het heel heel tof vinden als jullie iets in zouden willen sturen, en het eventueel zouden willen delen, want om dit concept te laten werken heb ik natuurlijk wel meer geheimen en schaamdingen nodig, en volgers die ‘ik ook’ kunnen zeggen.

Oke ik ga hardlopen. Peace out. X

2 Comments

  1. Hester 10 December 2015

    Huh wow dat schaamteproject is wel vet! Heel benieuwd. En mooie metafoor.

    Reply
  2. Hanneke 12 December 2015

    Niet mis met soms even stilstaan en op adempauze komen!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *