Goed nieuws

Ik noem deze; het monster dat er uit ziet alsof iemand een regenboog heeft gescheten. Of; regenbooldrol
Zoals ik in de vorige blog al schreef was er even een gtst-scenario in mijn leven, namelijk; misschien niet afstuderen dit jaar. Maar zoals het er nu naar uitziet mag ik hoogstwaarschijnlijk gewoon afstuderen, en dan daarna nog mijn scriptie inleveren. HALLELUJAH.
Het bovenstaande monster tekende ik toen ik het even niet meer zag zitten (niet op zó’n dramatische manier doch), hij is zo lelijk dat ik ‘m weer schattig vind. Maar dan wel schattig op een manier van; ja maar je ziet er wel echt uit als een drol. Al weet ik niet zo goed wat voor manier dat is om schattig te zijn. Drollen zijn niet schattig.
Behalve toen ik eens dacht dat ik een super schattige salamander zag en het een drol bleek te zijn. Die drol was blijkbaar wel schattig, behalve dan dat het uiteindelijk een drol was.
Oke, tiiiiijd om te stoppen.
Vandaag ga ik naar Rosa om over het artwork te brainstormen! LEUK!
Liefs, 
Fleur

Vegan challenge week 2

Week 2 van de vegan challenge! Eigenlijk gaat het me allemaal heel erg makkelijk af. Hoewel ik wel per ongeluk een hapje sla binnen heb gekregen waar wat mayo bij zat (het ging ongeveer zo: Oooh Tom mag ik een hapjeeee? – Ja hoor *ik neem hap* – Ooh lekker!….. wat zit er allemaal in? – Ohh ja.. oeps) en een slokje koffie met gewone melk omdat iemand even vergeten was dat ik geen melk drink ;-) Maar alles wat ik zelf in de hand heb gaat prima. 


Oke, deze week; noodles met paksoi, wortel en nog meer groenten met tempeh en een tahini sausje (ik gooi echt overal sesam pasta heen tegenwoordig*, yolo!) * één van mijn twee favoriete broodjes op het moment; pindakaas en mosterd, en koffie * Een nogal scherpe curry, gewoon vanuit een potje van de toko; helemaal vegan! Super chill! (Eergisteren nog eens gemaakt en toen zaten Tom en ik met loopneuzen boven onze borden omdat het zó scherp was, eh)

Mijn andere favoriete broodje van het moment! Boter en speculaas. * De quiche van hieronder * Vegan noms; sojabonen uit de oven (van de toko) en kikkererwten uit de oven (van onze eigen oven)
De groentes voor die 2 beruchte, veel te pittige curry * Mijn ontbijt bijna elke ochtend; havermout met rozijntjes, gedroogd fruit, kokosrasp, lijnzaad en soms cacao. * Toen we gisteren hoorde dat we onze scriptie niet op de deadline kunnen inleveren (wat uiteindelijk misschien in gaat houden dat ik niet jaar niet kan afstuderen HA!) had ik chocolade nodig.
Over dat laatste; ik ben, vanzelfsprekend, sinds gisteren een depressieve dweil; ik ga echt schreeeeeuwen als ik niet kan afstuderen in juni. Gisteren heb ik al snel het hoofd van de examencommissie gemaild, om te kijken of we het iets later kunnen inleveren (lang verhaal, maar iets met een té late herkansingsdeadline en het niet eerder mogen inleveren dan dat; zolang ik mijn punten maar vóór 30 mei binnen heb kan ik afstuderen) maar nu is het afwachten wat hij gaat zeggen. Ik ga stilletjes dood van binnen.
Liefs,
Fleur
* Tom las net m’n blog en zei; je hebt een foutje maar het is wel grappig. Ik zag het ook gelijk helemaal voor me, hoe ik fanatiek overal handen sesam pasta tegen de muren aangooi. Maar voor de zekerheid; ik gooi dus niet overal sesam pasta héén, maar doorheen.

Vegan (duh) tofu quiche

Een super makkelijk en snel vegan gerecht voor 2 personen, die ik soort van zelf verzonnen heb. Wat je nodig hebt voor een klein vierkant quiche-je (20×20 cm ongeveer?):
– 1 pak tofu, uitgelekt
– Groenten naar keuze (ik heb gewoon een klein pakje soepgroenten gekocht en er nog wat diepvries spinazie bijgegooid die ik nog had.)
– Bladerdeeg
– Kurkuma, peper en zout
Eventueel: andere kruiden naar smaak zoals kerrie, komijn, gember
Ik heb er ook nog een schepje mosterd en tahini bijgedaan.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de quiche vorm in en leg de (ontdooide) bladerdeeg plakjes er in, ik had er 4 nodig voor mijn vorm. Prik er met een vork gaatjes in.
Verkruimel in een kom de tofu en doe hier de kruiden bij, mix/prak goed met een vork; proef tussendoor en voeg eventueel meer of minder toe. De tofu hoeft niet helemaal in kruimels te zijn, maar zorg wel dat er geen hele grote stukken meer in zitten; dan trekt de smaak van de kruiden niet zo goed in.
Je kunt de groenten even bakken, maar dit is niet per se nodig, behalve als het heel dik gesneden is. Doe de groenten vervolgens bij de tofu en mix alles goed.
Schep of giet vervolgens de tofu-groente mix in je quiche vorm en stop het voor zo’n 30 minuten in de oven.
Yolo eetsmakelijk!
Ik houd zo van quiche, en hoewel bovenstaande lekker is, is het toch niet zo lekker als een ‘echte’ quiche. Nu heb ik een recept gevonden wat super goed blijkt te zijn (al zeggen ze het zelf), kan niet wachten om het uit te proberen, maar ze hebben denk ik geen kikkererwten-meel bij de Appie.
Liefs,
Fleur

Jungle

Ik zag dit en moest denken aan vroeger. Ik speelde (volgens mijn moeder, ik kan me er niet heel veel meer van herinneren) vaak in mijn eentje toen ik nog heel klein was. Ze zette dan wel eens alle planten die we hadden op de grond en dan was de woonkamer een jungle. Hoewel we denk ik maar zo’n 6 planten hadden, en zeker niet zulke grote als hier op de foto, waande ik me net Indiana Jones, of Mowgli.
Ik probeer niet te veel over kinderen te praten want ik wil Tom niet bang maken ;-) maar als ik aan die jungle terugdenk kan ik me al helemaal voorstellen dat ik dat later ook met mijn eigen duivelsgebroed ga doen.
Misschien dat ik, onbewust, daarom zo veel planten om me heen verzamel. Of misschien omdat ik gewoon verzameldrang heb net als m’n ouders.

Ik ga weer aan de scriptie.

Liefs,
Fleur

Hallo?

Ik zat al een tijdje (oh hallo? Nederlands? Jaaaaaa! Lees verder) te twijfelen of ik nog wel in het Engels wilde schrijven. Toen ik bijna op het punt was van JAA NEDERLANDS. Kwam ik op de site van The Self Help Hipster, zij is ook Nederlandse en schrijft in Engels omdat ze dat onder andere gewoon heel tof vindt, en omdat je er natuurlijk ook beter door wordt als je er in blijft schrijven en mee bezig bent. 

Oke. Dus toch maar wel Engels. 
Eerder kon ik mijn Nederlandse ei nog wel kwijt in m’n andere blog, maar daar heb ik niet zo veel zin meer in. Ik wil gewoon kletsen over van alles, en dat doe ik hier het liefste. Geen idee waarom.
Aan de ene kant denk ik; fuck deze ik ga in het Nederlands chilllllllll! Nog minder nadenken! (behalve dan dat ik ‘s werelds slechte dt-er ben) En aan de andere kant denk ik; jaaa maar ik wil toch mijn Engels verbeteren? Of wil ik dat dan niet graag genoeg? En zijn er nog niet-Nederlandsen die mijn blog lezen? En misschien schrijf ik wel als een drol in het Nederlands! (Ha, ja, want in het Engels is het een literair meesterwerk).
Naast de awesome site die ik hierboven noemde ben ik juist ook veel Nederlandse blogs aan het lezen de laatste tijd. Ik heb even geen zin om links neer te zetten, maar www.ikbenirisniet.nl heb ik al meerdere keren genoemd en www.degroenemeisjes.nl zijn ook al zo leuk. 
Nouja, goed. Ik heb gewoon zin in Nederlands is denk ik de conclusie. Misschien wel maar voor 2 maanden, of voor 4 blogspots (wat ongeveer op hetzelfde neerkomt). En misschien wel voor evah (omg Engels!).
Misschien komt het ook wel door m’n scriptie, over Engels taalgebruik in onze Nederlanden. Misschien.
In ieder geval, voor nu, lekker slapen alvast.
Liefs,
Fleur
1 36 37 38 39