2015 to do update #11 – november

Schermafbeelding 2015-12-12 om 09.24.19
Omggggg. November is klaar (al bijna 2 weken oeps) en we zijn aangekomen bij de laatste maand van het jaar. Wat dus ook betekent dat dit mijn één na laatste 2015 to do update is.

November was een maand met hoge bergen diepe dalen, en zonder social media. Een beetje een gekke maand dus. En ik ben eigenlijk een beetje bang dat ik alles wat ik gedaan (of niet gedaan) heb al vergeten ben. Ik ga in deze post mijn originele 2015 to do post er bij plakken zodat ik kan zien wat ik allemaal nog zou moeten doen in december.


ZELF

– Werken aan mezelf
Er zijn veel mailtjes teruggekomen, ik moet alleen nog wel de tijd nemen alles nogmaals door te lezen. In ieder geval vond ik het heel erg mooi en fijn en lief dat er mensen de moeite hebben genomen om te reageren, en zaten er prachtige mailtjes bij.
– Yoga 2 keer per week
Ok. Nog steeds geen yoga. Maar wel hardlopen. Of nouja, niet dat ik elke week hardgelopen heb. Dus het doel wat ik wilde behalen (elke week 1x yoga of hardlopen) heb ik niet behaald. Maar oke.
– Weekplanningen maken
Heheheh.. nop.
– M’n cyclus bijhouden
Check!
– Meer verdienen
Meh, op werk gaat het niet helemaal zoals ik zou willen. Ik ben aan het solliciteren maar dat wil helaas niet echt. Maar goed, ik blijf doorgaan en dan komt het vanzelf wel weer!
Ik geef nu in ieder geval 1x per week zangles, dat draagt niet enorm bij maar het is wat, en ik kan m’n zangtechniek weer lekker ophalen.
– Meer doen
Uuuuhhm.. wat heb ik gedaan? Ik heb me opgegeven voor een cursus keramiek, heb plannen gemaakt voor maandelijkse etentjes, ben wezen wandelen en hardlopen. Heb Sinterklaas gevierd met mijn familie. Heb geschilderd en getekend. Gebakken en gekookt.. eigenlijk heb ik nog best veel gedaan voor de maand die ik had. Boffen. OJA EN IK HEB EEN TATO LATEN ZETTEN. Ik zal daar ook nog wel even apart over bloggen.
– Een beslissing maken (over waar ik me in ga verdiepen)
Ik ben hier nog steeds niet echt over uit. Maar ik ga wel die cursus doen dus! En uhm, verder ben ik daar toch wel meer in geslaagd dan ik zelf dacht.

ETEN

– Meer fruit eten
Checkkkk!
– Meer zelf maken
Ik bakte zelf brood, en twee cakes en worteltaart, ik maakte quiche.. best oke allemaal.
– Beter eten
Gaat goed! Ik wil hier eigenlijk nog een aparte blog over gaan schrijven maar daar moet ik nog de moed voor verzamelen.
– Brood bakken
Omg!! DEZE HEB IK DUS OOK GEDAAN! okeee okeee.. het was gewoon met zo’n mix van de lidl maar ach, brood bakken is brood bakken :’)
– Etentjes organiseren met/voor vrienden

LEZEN
– Tender is the night, F. Scott Fitzgerald
Hier kwam ik gewoon niet doorheen. Zoals ik al schreef ik deze blog; soms zijn dingen gewoon niet voor jou, hoe graag je het ook mag willen.
Wat ik wél heb gelezen is: alle 3 de Hunger Games boeken en What I talk about when I talk about running van Haruki Murakami (een van mijn lievelingsschrijvers). Dat boek kreeg ik van een van m’n zussen met Sinterklaas, uit de leeszaal. Zo leuk! En een erg tof boek. Heeft m’n -vrij prille- liefde voor hardlopen wat aangesterkt.
– Eating Animals, Jonathan S. Foer
– House of Leaves, Mark Z. Danielewski
– Sophie’s World, Jostein Gaarder
– 1Q84, Haruki Murakami
HA! Hahah. Denk niet dat ik ze alle 4 nog ga lezen. :’)

KIJKEN
– Modern Family
Dit maar eens opgepakt. Heeeeerlijk. Maar nu ben ik bijna bij. Huuuuuuilen.
– Fargo
Haha. Ok. Aflevering 2 ook gekeken. In 1 maand 1 aflevering. Maar ik mis Billy-Bob en Martin gewoon heel erg. Het is gewoon niet hetzelfde zonder die boys.
– Human
Oooohhhh dit is zo’n dikke vette aanrader! Praaaachtig prachtig. Staat op youtube!
– 2001: A space Oddyssey
Hahah. Ben deze laatst vol goede moed gaan kijken en heb ‘m na 30 minuten afgezet om Modern Family te gaan kijken. Laat die film gewoon maar zitten.
– Maddaddam
Ik had de hoop dat Maddaddam dit jaar uit zou komen maar dat is dus niet zo.. JAMMER. KANNIEWACHTEN.
– Boyhood
– Breaking Bad
– True Detective
– Arrested Development

CREATIEF/DIY
– 2 keer per week tekenen
Misschien dat ik deze zelfs nog wel af kan vinken!
– Met meer regelmaat bloggen
Oh man, ik had gewoon bijna een maand niet geblogd! O wat erruuuuug.
– Muziek
Uhm.. ik heb wel af en toe wat lopen songwriten maar heel rap ging het niet. Ben sowieso weer een beetje aan het twijfelen wat ik er nou mee wil. Ik heb dus niet een liedje afgemaakt zoals ik eigenlijk had willen doen.
– Kattenportretjes
Okeee.. sorry aan iedereen van wiens kat ik een portretje zou maken. Denk niet dat ik dit ooit nog ga doen.
– Een scrub en/of massagebar maken

SPULLEN
– Opruimen
Hoewel mijn kamer op het moment van schrijven een teringbende is (komt gewoon door al m’n tekenspullen!… oke en omdat ik lui ben en m’n kleren als ik ze uit doe altijd op de bank gooi ipv gewoon ophang of opvouw zoals Marie Kondo zou doen)

Okeeee dan. De één na laatste update is klaar. Sorry voor dat er geen enkele foto in staat maar ik heb door m’n socialmedialoze maand ook echt vrijwel geen foto’s gemaakt. Whoooops. Nog 1 maand! En dan moet ik een nieuwe lijst verzinnen! .. Tenminste, áls ik dat ga doen. Daar moet ik ook even over nadenken denk ik.

Updates: januari – februari – maart – mei – juni – juli – augustus – septemberoktober
Klik hier om alle berichten in de categorie 2015 to do te bekijken.

5 Comments

 1. Maaike 12 December 2015

  “Meer doen” <- Haha als ik het zo zie heb je juist enorm veel gedaan! Lekker bezig.

  Reply
 2. Hanneke 13 December 2015

  Of maar 1 ding op je lijstje: controle en lijstjes loslaten, gewoon doen wat goed voelt en oké zijn met jezelf. :)

  (Zeg ik, ik ben zelf ook een ontzettende lijstjesmaker)

  Reply
  • Anne-Fleur 15 December 2015

   Hahah ja controle loslaten is een goede! Maar die lijstjes helpen me gelukkig wel echt om meer dingen te doen en terug te kunnen kijken en denken: ohja dit heb ik allemaal gedaan!
   En bij de dingen die ik niet doe vind ik het vaak ook allemaal prima. Was dat niet zo had ik die lijstjes misschien ook maar los moeten laten..

   Reply
 3. LOUISE - LOUVETTE 17 December 2015

  Wat een enorm lange lijst, ik kan me niet eens op één ding focussen! Maar je hebt wel leuke dingen gedaan, of toch, zo ziet het er alleszins wel uit hoor! Leuke blog!

  Reply
  • Anne-Fleur 18 December 2015

   Haha ja was heel leuk hoor! En nee die focus was af en toe ook wel moeilijk ;-) Dankjewel!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *