Afgelopen tijd #4 – Video en haar knippen en liefde

Schermafbeelding 2015-08-04 om 19.53.07
Ik kon vandaag eigenlijk slapen tot 8, maar ik werd om half 7 wakker. Na 1000 uur scrollen op instagram en facebook ging ik er maar uit. Gisteren was een gekke dag. Heel leuk want Aline en ik gingen eindelijk verder met het filmen van de videoclip! Maar ook gek want gisteren 3 jaar geleden vroeg Tom me of ik z’n vriendinnetje wilde zijn. En dat wilde ik wel. Aan de ene kant werd ik er een beetje warm van vanbinnen, want het is toch iets heel fijns, de herinnering van die dag, van de bijna 3 jaar die er op volgden. Maar ja, het is ook kut natuurlijk, want we hebben die 3 jaar niet gehaald. We is niet meer we. En dat is verdrietig.

Nouja, goed. Aline en ik gingen eerst naar de Maarsseveense Plassen, waar ik nog nooit was geweest. Het was super tof om in het water op te nemen, en op een gegeven moment stervenskoud. Gelukkig had ik mijn lila snuggie mee. All hail the snuggie. En dikke props voor Aline die in een natte rok het water in moest en mijn ge-HET IS ZO KOOOUUDDD-zeur aan moest horen ;-)

Schermafbeelding 2015-08-05 om 08.29.50
Zo yolo

Daarna gingen we door naar m’n huis (omegotje, Maarssen en Lunetten is de fucking elfstedentocht fietsen). Het plan? Ik zou m’n haar gaan knippen. We twijfelden eerst nog of we dat gisteren zouden doen, maar ik dacht, yolo (ik denk altijd yolo)(oke dat is niet waar). Ik dacht ook: eigenlijk is dit een hele mooie dag om het te doen.
Haren knippen vind ik altijd iets symbolisch hebben, iets groots. Mijn haar is altijd iets waar ik me achter kan verschuilen, en dat doe ik dan ook. Op sommige dagen is het het enige wat ik mooi vind aan mezelf (van die dagen dat je wallen hebt, en geen make-up op hebt, en dat je 1000 puisten hebt waar je af had moeten blijven maar dat heb je niet gedaan).
Oja en laten we Coco Chanel nog even quoten:

“A woman who cuts her hair is about to change her life.”

Nouja goed. Op het moment ziet het er echt verschrikkelijk schots en scheef uit. Want ik kan niet recht knippen zonder spiegel. Maar ik heb het wel gedaan. Ik was een beeeetje aan het soggen (schaar-ontwijkend-gedrag..?) maar uiteindelijk gebeurde het dan echt. Die schaar kwam in actie. En het staat op film. Ik heb dit al eens eerder gedaan trouwens, knippen en filmen. (ieh ik heb toen zo veel vieze berichtjes van vieze mannetjes gekregen of ik het nog eens wilde knippen voor geld).

Schermafbeelding 2015-08-05 om 08.30.07
Holy holy. Zie hier mijn berg haar. Of een dode marmot. Dunne lijn.

Maar dit keer gaat het nog korter. Dus ik ga zo naar de kapper, hopen dat ze niet al te hard moeten lachen, en dat ze er iets moois van gaan maken. En dat mijn leven dan een beetje veranderd is, dat het alleen maar de goede kant op kan gaan.

En hopelijk komt er een godsemikkie mooie videoclip uit. SPANNOND.
(gaat nog steeds wel even duren voor die af is want we moeten nog meer filmen en dan natuurlijk nog het editten en shizzle).

Schermafbeelding 2015-08-04 om 22.25.53
Still uit Girl Interrupted

Ik eindigde mijn dag gisteren met het kijken van Girl Interrupted. Omdat ik Winona Rider er daar prachtig uit vind zien met haar korte haar, of nouja, vooral hoe ze zich er bij kleedt. Zo wil ik dat ook wel een beetje gaan doen.

Oja en ik luister nu al 2 dagen heel veel naar Acid Tongue van Jenny Lewis. Fijn fijn fijn.

Oke, ik moet maar eens ontbijten en me klaar maken voor de dag.
Liefs, Fleur

15 Comments

 1. Jeanine 5 August 2015

  Jij bent zo’n heldin! Ben heel benieuwd naar je haar en de video!

  Reply
  • Anne-Fleur 6 August 2015

   Hahah dankje!;D Jaa ik ook zo naar de video! En ik zal gauw iets online zetten met m’n nieuwe coupe

   Reply
 2. Dina 5 August 2015

  Wooaaaah dat filmpje dat je hebt gemaakt met Aline is zo mooi. <3 En wat stoer trouwens dat je gewoon zo in je haar knipt, dat durf ik echt niet.

  Reply
  • Anne-Fleur 6 August 2015

   Dankjewel! Ik vind alles wat zij maakt zo mooi! Ieeeh nou ik vond het ook spannend hoor haha, gelukkig had ik het vaker gedaan;)

   Reply
 3. Stella 5 August 2015

  Ik vind het echt HEUL stoer dat je het gewoon hebt gedaan. En het staat je vast goed! En heel cliché enzo, maar het groeit ook weer aan. Hallelujah voor haargroei. Op ons hoofd dan. Ik ben heel erg benieuwd naar de videoclip. Ik vind de foto’s en filmpjes van Aline altijd zo mooi! Zucht. Zwijmel. Goed, ik ga weer verder met thee slurpen en doen alsof ik niks beters te doen heb! Veel liefs. PS: Je hebt het weer overleefd, gisteren. En het kan vanaf nu alleen maar beter gaan <3

  Reply
  • Anne-Fleur 6 August 2015

   Haha jaa precies! Het groeit weer! Hallelujah haargroei! Hahaha ehh ja, idd. Eens.
   Jaa ze maakt altijd zulke mooie dingen he.. ik ben ook super benieuwd!
   Mm lief, dankje! Slurpze! (al ben je onderhand denk ik al wel weer klaar met die specifieke thee) X

   Reply
 4. Kim 5 August 2015

  Veel succes bij de kapper! Ik ben benieuwd naar het resultaat. :-)

  Reply
  • Anne-Fleur 6 August 2015

   Dankjeweeel!

   Reply
 5. Hester 5 August 2015

  Ik heb zelf niet eens echt lang haar maar ik heb er toch altijd respect voor als mensen hun lange haar er gewoon in één keer afknippen alsof het niets is. En ik ben groot fan van Alines werk dus erg benieuwd naar die videoclip.

  Reply
  • Anne-Fleur 6 August 2015

   Jaa ze maakt zulke mooie dingen hè!:-) Oeh nouja het voelde niet per se alsof het niks was haha, ik heb zenuwachtig staan giechelen als en eersteklasser.. ;p

   Reply
 6. Sjors 5 August 2015

  Ik ben zeer benieuwd naar de clip! Die sneak preview zag er al erg goed uit. Fancy bling bling rijke tatta schaar heb je!

  Jammer dat er geen vieze mannen berichtjes onder de video staan :P

  Reply
  • Anne-Fleur 6 August 2015

   Hahahaha wauw, ja echt he, heb ik gestolen van die rijke tatta’s :’) (nee ik dacht idd ook altijd dat ‘ie tering duur was maar hij was 10 euro, wat ik nog nooit eerder voor ‘n schaar neergelegd heb, maar oke, alles voor de kunst)

   Haha ja jammer! Maar als ik m’n wachtwoord nog weet van m’n youtube kanaal zal ik nog eens kijken of er nog nieuwe vieze mannetjes bestaan op de aarde

   Reply
 7. Aline 6 August 2015

  DIE FOTO VAN MIJ HAHAHAHA topoutfit <3 oja ik kom snel terug op nog een nieuwe datum. Zin om alles eindelijk eens af te maken woehhhh. En je nieuwe kapsel is top vind ik. (Meen ik echt)

  Reply
  • Anne-Fleur 7 August 2015

   Hahah ik vind het er wel leuk uit zien eigenlijk!!;D Jaaaa stuur maar wat data door! Ik oooook, wordt vast heel vet!
   Dankjewel! En omg, lees ff de reacties door; allemaal veren in je reet (en gelijk hebben ze). (meen ik ook echt;))

   Reply
 8. […] Best wel veel gedaan! Sowieso die yoga dus. En ik heb heerlijk veel gelezen. Natuurlijk ook met Aline weer opgenomen en m’n haar geknipt! Ik ben wezen wandelen en naar de bios geweest en naar Rotterdam en […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *