Afgelopen tijd – eens géén dood en verderf

schermafbeelding-2016-09-22-om-18-35-16
Sorry jongens ik blijf een zwart gevoel voor humor hebben. TAKE IT OR LEAVE IT WEET JE WEL. Maar goed, een blog met eens wat vrolijkere dingen. Zelfs misschien nog wel wat meer capslock.. en uitroeptekens!!! (ik hoor jullie denken ‘ god.. nou.. joepie..’)

Vorige week was ik ziek en voelde ik me verschrikkelijk eenzaam en verdrietig. Toen kon ik gelukkig terecht bij een van m’n lieve zussen + kids. Echt, baby’s knuffelen is een van de meest werkzame medicijnen tegen heel hard huilen en alles heel stom vinden. Dus mócht je nog geen neefjes of nichtjes hebben; begin alvast maar met het aansporen van je zussen/broers, want het duurt zo’n 9 maanden dus áls je verdrietig bent en je hebt ze nodig moet je daar wel al van tevoren rekening mee houden. OK GENOEG ONGEIN.

Uiteindelijk voelde ik me weer wat beter (fysiek en mentaal) en ging ik weer terug naar Utrecht. Waar ik (1e heugelijke feit) mijn eerste pottenbak cursus van dit seizoen had bij Werfklei! Ik heb nu een nieuwe docent, een ouwe rot in het vak, en het was erg leerzaam om zo’n nieuwe kijk op het draaien te hebben. Het optrekken van de klei  (dus met je vingers omhoog ‘duwen/knijpen’ zodat er hoogte in je werk komt) blijft lastig. Het is zo makkelijk om ergens íets te hard te knijpen en dan hatseflats is je werk scheef en kun je het wel weg mieteren. Maar hij legde het fijn uit en het lukte ook nog.

Daarna ging ik naar Deventer om te chillen (ook echt chillen want helemaal beter was ik nog niet, maar je kent wel dat stadium dat je denkt ALS IK NOG ÉÉN DAG OP DE BANK MOET LIGGEN VERMOORD IK IEMAND. Dus dat. We praatten en keken slechte tv en OJA IK ZAG EFFIE WEER EENS. Kijk toch eens wat een beautypant:

schermafbeelding-2016-09-22-om-18-40-52

Zondag trachtte ik mee te helpen met het open atelier bij Werfklei. Sophie kwam kijken en maakte een potje en ik deed mijn best haar te leren hoe het moet. Wat nog best lastig is als je het zelf nog niet altijd snapt. Maar leuk was het wel.

En toen moest ik weer werken enzo. Maar dinsdag, ja dinsdag (2e heugelijke feit), ging ik op bezoek bij Werfzeep (alles is tegenwoordig werf-nogwat in mijn leven blijkbaar). Een kleine biologische zeepziederij in Utrecht. Ik kende hun fijne zepen al en besloot gewoon eens een mailtje te sturen of ze iemand nodig hadden. En dinsdag hadden we een gesprek en dat was leuk dus nu ga ik voor de komende 4 maanden bij ze ‘stage lopen’ en hopelijk heel veel zepen maken! VET LEUK TOCH? Vond ik wel in ieder geval. Vet spannend ook.
Oja en ‘s avonds had ik nog een cursus omgaan met agressie van m’n werk wat eigenlijk best leuk was.

Woensdag had ik mijn eerste pottenbak les bij Willeke Los, en kreeg ik mijn dikke vette klei-buit mee! Bijna 2 kilo aan afgebakken werk! Ik ben vooral erg blij met het meest rechter kattenkopje, die donker blauwe rechts achteraan (want; groot! Hier kan genoeg koffie in ‘s ochtends). Maar ook het iglo’tje is een leuke eerste test (er hoort een waxinelichtje in te passen maar deze is echt te klein, maar er zou wel zo’n wierook kegeltje in moeten passen!). En hetzelfde met het katten urntje helemaal linksvoor. Een leuke test; tijd om er nog eentje te gaan maken en dan wat groter en netter. Ook was bij die het glazuur helaas wat vlekkerig en oneven, jammor de bammor, dat blijft het lastige aan keramiek; jo wit ‘t mar neat.

schermafbeelding-2016-09-22-om-18-44-39

Rechts in het midden zie je trouwens een mini vaasje/dingetje/ietsje die ik eerst in wit glazuur, en toen in licht groen/blauw glazuur gedoopt heb. Ook leuk om mee te experimenteren.

Ik zal een aantal van deze dingen in m’n shoppie gaan zetten (die overigens even soort van op privé staat). Hopelijk heb ik daar zondag tijd voor.

Oke dat was het. Oja nee ik dacht nog; zouden jullie het leuk vinden als ik soms ga vloggen? Maar dan niet per se OMG IK LOOP OVER STRAAT, OMG HIER DRINK IK KOFFIE, maar meer OMG HALLO IK PRAAT VET VEEL HEB JE ME AL WEG GEKLIKT????

En trouwens, mega bedankt voor alle lieve reacties op mijn vorige blogs. Jullie zijn absolute schatjes en het heeft me heel erg goed gedaan! <3

9 Comments

 1. Sanne 22 September 2016

  Lieve Fleuuuur!
  Jouw enthousiasme over pottenbakken is zo super aanstekelijk, ik wil ook! Volgens mij is het echt een ontzettend lang leerproces en ook erg moeilijk maar daarom ook erg leuk ofzo. Tof dat je bij Werfzeep mag gaan ‘stage lopen’ en hopelijk vet veel zeepjes mag gaan maken, volgens mij doe je echt steeds meer dingen waar je hart ligt (en dat wist je misschien van te voren niet eens, dat weet ik niet) en dat is echt heel erg leuk. Echt zo leuk trouwens om al je potjes bij elkaar te zien, wat zijn ze mooi en leuk en het lijkt me echt heel cool dat het je eigen werk is. En ohja haha je had me trouwens natuurlijk al geïnspireerd om iets met klei te doen dus ik dacht, ik koop fimo klei. Het is toch met korting (want ik werk in een tekenvakhandel, hoera voor korting) dus whatevz. Ik heb tot diep in de nacht iets gemaakt en wilde het de volgende dag bakken (kan gewoon in een normale oven) maar alles ging fout want het was te dun en het plakte aan m’n mal en boe (ik had een hele leuk soort van marmereffect gemaakt met groen en grijs en ik wilde een plantenpotje maken, nooit genoeg van die dingen) dus dat was erg jammer. Toen besloot ik ‘m om ‘m om die mal heen te laten en zo te bakken en tja, toen werd de klei te warm en gleed naar beneden en toen ik na een halfuurtje de deur van de oven opendeed (deur?) bestond het potje uit allemaal kleine stukjes. Ik had ook een opvang bakje gemaakt en van boven zag die er echt heel erg mooi uit, ook mooi marmer effect, maar van onder wassie gaan bobbelen tegen de mal aan haha, vet lelijk. En ik merkte vandaag dat ie niet waterdicht is.
  Ik heb boven nog een pak met klei, misschien daar iets mee doen.
  Nouja, ik geniet in ieder geval van jouw wel gelukte kopjes en alles wat je maakt, zo leuk!
  Liefs

  Reply
  • Sanne 22 September 2016

   Is een Etsy shop trouwens niks voor je?

   Reply
  • Anne-Fleur 25 September 2016

   Jaaa ga het doen! Ik zat laatst te denken.. volgens mij zijn er best veel mensen die het leuk lijken, misschien kan ik kijken of ik een workshop kan regelen! Maar ja dat is alsnog wel duur natuurlijk.. maar ik kan eens kijken:)
   Ja denk ook dat ik langzaamaan begin te vinden waar m’n hart ligt, en dat zulke stomme gebeurtenissen zoals van afgelopen tijd, hoe moeilijk ook, juist helpen met het vinden en durven aangaan van die dingen.
   Oohhh wat jammer dat het zo fout ging! Want het klinkt zo leuk! Ja fimoklei is helaas niet waterdicht :( daar liep ik ook steeds tegenaan toen ik nog niet aan pottenbakken deed; dan kun je alleen maar sierdingetjes maken! Super jammer dat het zo fout ging!
   Heb je nog wel foto’s? Het klinkt zo mooi, wat je gemaakt had.
   Je kunt er wel hele leuke kraaltjes en sierraden van maken!
   Bedankt voor je lieve reactie! <3

   Reply
 2. Ezra 23 September 2016

  Ja ga vloggen!

  Reply
  • Anne-Fleur 25 September 2016

   Haha oke!;D

   Reply
 3. Stella 23 September 2016

  Wat leeeeuk al die creatieve uitspattingen. Potjes en zeepjes en andere fijne mooie dingetjes, ik vind het helemaal leuk. Voor jou ook, vooral. Kan me voorstellen dat je er happy van wordt en dat kan je wel even gebruiken. Die foto trouwens, ooooh, met dat mooie licht op je tattoo (dat is het toch he, geen random plakplaatje die er over een tijdje weer af gaat? denk het niet). Ik ben blij dat je je weer iets beter bent gaan voelen. Hoop dat dat doorzet! <3

  Reply
  • Anne-Fleur 25 September 2016

   Haha wat een lieve reactie! <3 Jaa het is een echte tato hoor! En die vraag krijg ik wel vaker ;-)
   Komt goed, dankje!

   Reply
 4. Karlijn 24 September 2016

  Wat gaaf, om zelf zeep te leren maken! En fijn dat je daar dan ook een langere tijd kan helpen. En jaa, vloggen lijkt me leuk om te zien! :)

  Reply
  • Anne-Fleur 25 September 2016

   Ja ben ook zo benieuwd! Zin in! En leuk om te horen, wellicht dat ik het toch eens probeer dan binnenkort:)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *