Basisregels zodat je niet craycray wordt


Volgens mij komt dit idee uit The Happiness Project, maar de laatste keer dat ik die las was 3 jaar geleden ofzo dus ik weet het niet meer zo goed. Super tof boek overigens, van Gretchen Rubin. Maar goed. Het idee is: weten waar je gek van wordt, en dan zorgen dat dat niet gebeurd. Regels opstellen voor jezelf die je helpen het net iets makkelijker te maken/houden. Vandaag de mijne, misschien heb je er wat aan, ik heb er zelf sowieso iets aan ;-)


Ik weet nu al dat er 3 dingen zijn die ervoor zorgen dat ik leip word. Dat is handig! Want daar kan ik wat mee. Oke, punt een:

Hangry
Ik kan écht niet tegen honger hebben. Ik word een kleuter, nóg erger, ik word een man met een lichte verkoudheid die op de bank gaat liggen klagen dat zijn hoofd ontploft en omg ik ga sowieso dood ik weet het zeker. Als ik niet op tijd iets eet word ik een secreet. En dat rijmt dus het is waar. Daarnaast is het ook nog eens zo, dat als ik al te ver in die honger zit, en ik sta vervolgens in de AH (zeker als ik niet alleen ben) dan kan ik niets kiezen en loop ik weg zónder iets om die honger te stillen.
Oke, nu ik dit weet moet een regel opstellen makkelijk zijn.
Regel: Zorgen dat ik áltijd iets te eten bij me heb. Ook al is het maar klein. Nak’d bars of Cliffbars zijn eigenlijk me favo’s. Die zijn klein, blijven lang goed, en zijn mega lekker.
Om dit voor mezelf nog wat makkelijker te maken: altijd wat in huis hebben, zodat ik m’n stash in m’n tas gelijk bij kan vullen en het niet vergeet.

Moe
Nog iets wat de kleuter in mijn naar boven brengt: moe zijn. Ik word ontzettend chagrijnig, kan niks hebben en wil op een zeker punt eigenlijk alleen nog maar huilen, of er nou iets aan de hand is of niet.
Regel: Zorgen dat ik op tijd ga slapen, en genoeg slaap krijg. Maar op tijd is natuurlijk een relatief begrip. Voor mij betekent op tijd slapen dat ik over het algemeen sowieso vóór 12 in bed lig. En het liefst tussen 10 en 11. Ik word namelijk altijd rond 7 of 8 wakker.
Ook moet ik oppassen met uitgaan en feestjes: daarna moet ik dan even extra streng zijn voor mezelf.

Koukleum
Het is gelukkig al beter dan toen ik ondergewicht had, maar ik heb het nog steeds vet vaak koud. En als ik het koud heb kan ik niet echt over andere dingen nadenken.
Regel: Me warm genoeg aankleden. Altijd ‘s ochtends het weer checken. En dan liever iets extra’s meenemen dan denken “ach da komp wel goe.” Da komp nie. Zoals laatst, toen was het vét koud en had ik geen extra vest meegenomen, nu was Stef zo’n onwijs galante heer en mocht ik de hele dag zijn binnenjas aan ook al had hij het ook koud (schatje), maar dat is gewoon niet chill. Misschien moet ik ook gewoon eens een grotere tas kopen waar net iets meer in past, ik bedoel, fjallraven is mooi, maar nét wat meer mee kunnen nemen is ook wel fijn. (Iemand tips voor fijne tassen?) (OMG IK WIL MATT EN NATT)(Maar oke die zijn ook niet per se groot)(NAJA IK WIL ALSNOG)

Vitamientjes
Ik heb heel lang een ernstig vitamine D tekort gehad. Maar daarnaast heb ik ook nogal last van PMS. Terrorwijf ben ik dan. Echt een compleet ander persoon. Best wel fucked. Maar goed. Ik heb onderzoek gedaan en ben bij wat supplementen uitgekomen die ik nu probeer elke dag te slikken en dat lijkt wel wat te helpen! Daarnaast moet ik niet alleen genóeg eten, ik moet ook góed eten.
Regel: Zorgen dat ik m’n vitamines inneem, en op tijd nieuwe koop als ze op zijn (anders duurt dat ook weer 2 maanden). Zorgen dat ik gevarieerd eet en altijd genoeg groenten en eiwittenen alles binnenkrijg.

Oke, dit zijn mijn basisregels. Herkenbaar? Of juist niet? Hebben jullie nog extra dingen? Of aanvullende regels op de basisregels? Ik ben benieuwd :-)

ps. NOG TWEE KEER WERKEN!!!!!!!!!!!!!! (maandag en dinsdag) YAYYYYYY
pps. Al m’n vrouwenvaasjes zijn nu uitverkocht! Er was er nog eentje over en ook die heeft een nieuw huisje, ZO VET! Dank dank dank <33333

10 Comments

 1. Anouck Plume 12 May 2017

  hahahah de titel <3 Ja, nee echt super herkenbaar. Maar soms is het wel lastig om dingen voor te zijn omdat die regels weten en je daadwerkelijk eraan houden bij mij nog te ver uit elkaar ligt denk ik. Ach. Baby steps, baby steps. Goed dat jij in ieder geval voor jezelf op een rijtje hebt wat helpt in zo'n situatie.

  Reply
  • Anne-Fleur 18 May 2017

   Ja haha dat zijn ook wel twee hele andere dingen inderdaad.. het is denk ik ook een kwestie van gewenning? Ik heb ‘t nou zó vaak gehad dat ik echt mega catty hangry was of zó koud dat ik dat echt niet nog eens wil. Al gaat t nog steeds wel fout hoor.. en te weinig slaap gebeurt ook nog best vaak ;-) maar dit helpt iig wel omdat het ook wat meer in je hoofd zit en je er dan vaker wel aan denkt.
   Komt vast nog wel dat t steeds wat makkelijker gaat!

   Reply
 2. Arjanne 13 May 2017

  Haha heerlijk die titel! M’n zus dacht altijd dat niemand anders wist van het bestaan van craycray (dus deze post ga ik sowieso even aan haar laten zien). Ik word ook echt mega irritant als ik honger heb, en dan moet je ook nog eten zoeken en dat gaat al helemaal niet. Altijd snacks bij me hebben is echt een must! Ik wordt ook craycray als ik veel moet doen maar eigenlijk best weinig tijd heb. Lijstjes zijn m’n bff!

  Reply
  • Anne-Fleur 18 May 2017

   Hahah ik ben blij dat ze zich nu niet meer alleen hoeft te voelen ;-) ja eten zoeken! Verschrikking.
   Ja lijstjes brengen orde in de chaos! Lijstjes zijn fijn!

   Reply
 3. Karlijn 13 May 2017

  Hangry zijn, zo ontzettend herkenbaar! Ik ben dan nog op het ergst als ik op vakantie ben in het buitenland, omdat eetmomenten veel minder “vast” zijn dan normaal en je dan ook nog afhankelijk bent van een totaal onbekende plek.

  Reply
  • Anne-Fleur 18 May 2017

   Haha ja inderdaad, en dan ineens slaat die honger in en vind dan maar een supermarkt of iets waar je even wat kan eten..

   Reply
 4. Irene 14 May 2017

  Haha herkenbaar. Ik heb altijd koud. Zelfs als het buiten 30 graden is. Dan ga ik met een vest aan in de veranda zitten. Weird. En daarnaast verander ik ook in soort monster als ik hongerig ben. En moe ook. Ik ben zo snel moe. Lig om 10u al te knorren. Ondanks dat ik dus ook altijd iets lekkers mee wil hebben in m’n tas, vind ik water nog belangrijker. Ik vind dorst nog erger dan honger.

  Reply
  • Anne-Fleur 18 May 2017

   Haha ja erg he!! Of je weet dat het vet warm wordt, maar ja ‘s avonds koelt het ook af.. dus toch maar een jas en sjaal en een extra vest mee ;-) Ohhhh ja als ik dorst heb wordt ik ook helemaal leip inderdaad! Die is ook verschrikkelijk.
   Ik bedenk me nu net dat ik daar meestal geen last van heb omdat m’n vriend vet slim is en altijd water mee heeft en dat drink ik dan vervolgens op ;-)

   Reply
 5. Puck 14 May 2017

  Jaaa dit herken ik zo! Ik ervaar dingen als kou, moe en honger volgens mij ook echt intenser dan andere mensen, ik word zo’n ontiegelijk zeikwijf als ik dat heb haha. Kan dan over niets anders meer praten. Voorbereiden om dat te voorkomen is echt heel erg nodig!!

  Reply
  • Anne-Fleur 18 May 2017

   Hahah ja precies! Echt verschrikkelijk. Eigenlijk zou je gewoon altijd een noodpakket met eten, een trui en uhm.. een kussentje bij je moeten hebben ;-)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *