Nieuwe tato – Into the Sea

Processed with VSCOcam with a5 preset

Ik wilde al zó lang weer een nieuwe tatoeage, en ik wist ook al lang genoeg wat en waar. Maar ik deed het toch steeds niet. Afgelopen maand had ik het in m’n 2015 to do gezet dus móést ik wel. En jaaa hoor, 26 november fietste ik kneiternerveus, met Stef aan mijn zijde, naar The Ink Society hier in Utrecht.

Ik kwam bij The Ink Society via Aline’s lovah, die had daar bij Alex een tato laten zetten en ik vond die (en de rest van haar tatoeages) zoooo vet, dat ik dacht: omggggg ik wil ook bij haar!

Via de mail stuurde ik mijn idee door en zij stuurde schetsjes terug en toen was het eigenlijk al zover. Na een uur lang wikken en wegen over welke ‘a’ en hoe groot en hoe hoog en misschien toch nog wel die andere ‘a’ of nee toch niet (arme Alex, maar ze bleef heel vriendelijk ;-)) zat de tattoo er vervolgens binnen 10 minuten op. Bizar hoe snel dat ging.

Echt mega Anne-Fleur: 3 dagen voor ik ‘m zou laten zetten had ik ineens crisis; WIL IK M NIET LIEVER OP M’N RECHTERARM??????!!!! Stef moest 1000x luisteren naar pleidooien over waarom ik ‘m links dan wel rechts zou zetten. Moest z’n mening geven (“echt? oke ik vind rechts mooier”) Maar uiteindelijk dacht ik toch nee fuck die shit ik wilde ‘m links. Oke dan. (Maar bedankt hè)

Het voelt een beetje gek, maar Into the sea is een liedje van mezelf. Een liedje over een zeemeermin die mens wilde zijn omdat ze dacht dat dat beter was (heel erg Kleine Zeemeermin blijkbaar, maar die had ik toen nog nooit gezien) maar nu inziet dat het gras toch niet groener is bovenwater. Dus smeekt ze haar geliefde; til me de zee in, dan verdrink ik mezelf in de hoop dat de zee me weer terugneemt, me vergeeft, en me weer een zeemeermin maakt.
Tijdens een huilie huilie zangweekend met lieve klasgenoten en een van de liefste docenten die ik heb gehad, speelde ik dit nummer. Ze vroeg me waar het over ging, en terwijl ik bovenstaande verhaal vertelde besefte ik me ineens: dit gaat over mijn tijd op het conservatorium. Dat ik dacht dat ik hier beter zou worden om zo de nieuwe Regina Spektor te worden, maar eigenlijk voelde ik me alleen maar slechter, was ik al het vertrouwen en plezier in mezelf en mijn eigen muziek kwijtgeraakt. Ik wilde terug naar wie ik was, ik wilde weer een zeemeermin zijn.

En daar ben ik nu nog steeds mee bezig. Soms voelt het alsof ik er even ben, onder water met mijn haren die om me heen dansen (ehh.. nouja.. Ik heb nu niet echt meer haar om sierlijk te laten dansen, meer een soort zeegras dat alleen maar rechtovereind gaat staan en een beetje debiel heen en weer schudt)(tenminste zo zie ik het nu voor me), en vaker voelt het alsof ik mijn pijnlijke voeten nog over de straat sleep. Alsof mijn hart nog steeds niet weer kan zingen zoals het ooit deed. (Wellicht is dat ook wel gewoon wat het is om volwassen te worden. Misschien heb ik er vrede mee te krijgen. Maar dat kan ik ook nog niet echt accepteren.)

Processed with VSCOcam with a5 preset

Ik ben in ieder geval, na eerst een hele dag gegild te hebben “STAAT IE SCHEEF? HIJ STAAT SCHEEF OF NIET?? O GOD HIJ STAAT SCHEEF WAT HEB IK GEDAAN IK KAN NOOIT MEER NAAR M’N ARM KIJKEN ZONDER TE HUILEN” (arme Stef), erg blij met m’n tatoeage. Alex heeft ‘m prachtig gezet en buiten dat ik blij ben met de zin, vind ik het lettertype (mijn handschrift maar dan minder “kind van 7 met een motorische stoornis”) ook echt meeeeeega mooi.

Ik zit stiekem al te dromen over mijn volgende en ik heb nog geen enkel idee wat of waar hoor, maar ik wil in ieder geval weer naar Alex want omegotje mooi.

Oke dit was mijn spreekbeurt.
Hele mega fijne feestdagen met veel warmte en knusse kussens en kussen en knuffels en eten en vrienden en familie en sneeuw (weer een droom aan diggelen)(maar voor de Elfstedentocht heb ik nog hoop!)(nee hoor, wie houd ik voor de gek, die komt nooit meer)(stiekem is de énige reden dat ik veganistisch ben gaan leven, de hoop dat het milieu weer normaal gaan doen en we zo ooit weer een elfstedentocht krijgen, ik bedoel, je bent een Friezin of je bent het niet)

 

ps. ik schreef deze blog op m’n mobiel en toen klikte ik per ongeluk op ‘publiceren’ en toen dacht ik NEE FUCK ER MOET NOG EEN FOTO BIJ WAT NU WAT NU en toen was het weer een concept. Vandaar dus.

9 Comments

 1. Sjors 23 December 2015

  Leuke spreekbeurt, maar je hoort natuurlijk af te sluiten met de vraag of er nog vragen zijn.

  Gave tatoeage! Lijkt me heel moeilijk om de knoop door te hakken waar de tatoeage moet komen en hoe groot en welk lettertype enz. Mooi verhaal over de zeemeermin. Fijne feestdagen!

  Reply
  • Anne-Fleur 2 January 2016

   Ojaaa shit! Vandaar dat ik geen voldoende kreeg..

   Dankjewel! Ook nog voor de fijne feestdagen wens, jij ook nog, met terugwerkende kracht?;)

   Reply
 2. wevierenhettoch 26 December 2015

  Moooi! Ik zou ook nog graag een tekst als tatoeage willen maar ik ben er nog niet over uit wat. M’n pinterest staat er vol mee dat ik het even niet meer weet of te ver gezocht vind ofzo. Fijn dat jij de tekst zelf bedacht hebt, dan issie ook echt van jou! ❤

  Reply
  • Anne-Fleur 2 January 2016

   Dankjewel! Jaaa het is zo moeilijk he.. een tekst is toch wel spannender dan een afbeelding van iets, het is toch echt de boodschap zoals ‘ie er staat natuurlijk en dat moet wel iets zijn waar je achter zult blijven staan denk ik..
   Maar er komt vast ‘n moment dat je een tekst tegenkomt die maar in je hoofd blijft zitten en je dan ineens weet: jaaa dit is ‘m!

   Reply
 3. LP 27 December 2015

  LOL @ “Oke dit was mijn spreekbeurt”! :-D Uitstekende tato is uitstekend! <3!

  Reply
  • Anne-Fleur 2 January 2016

   Haha dankjewel!:D

   Reply
 4. Inge 1 January 2016

  Mooi dat het handgeschreven is, dat heeft wel iets! Gaaf hoor, een tatoeage. Ik vind er hele kunstige dingen bij zitten, maar ik ben bang dat ik er spijt van ga krijgen. :’) Dus voor mij maar geen tatoeage.

  Reply
  • Anne-Fleur 2 January 2016

   Haha ja dan is het wel heel eng inderdaad ;) maar ook fijn dat je dat gewoon zeker weet! En dankje!:)

   Reply
 5. […] reacties gekregen. Nog heel lang over de tekst van Into the Sea gehad, wat ik natuurlijk leuk vind want ja. Ja en toen natuurlijk weer niet te laat slapen want de volgende dag moest ik […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *