Dit is zo simpel! En het is ook nog eens een maaltijd waar als het goed is alles in zit wat je nodig hebt (correct me if I’m wrong:-))
Het recept van de pitabroodjes is niet echt een recept, zo simpel is het, maar goed, aangezien de hele combi me zo beviel schrijf ik ‘m toch maar zo op. Ik maakte dit toen ik nogal moe was en snel iets lekkers wilde, wat semi gezond maar ook een beetje ongezond was. Je kunt het natuurlijk moeilijker maken door gewoon lekker zelf je groentes te snijden. En gezonder door de mayo weg te laten (of te vervangen door yoghurt).
Het tomatenrecept is van The Forest Feast maar ik veganizde het en voegde nog wat toe om het extra lekker te maken.
Oja, ik zat na dit maal echt heulemaal stampvol (en ik ben een grote eter). Dus je kunt er ook voor kiezen om wat minder te maken.
WAT HEB JE NODIG (2 hongerige personen)
– 2 grote zoete aardappels, geschild en in stukjes
– 4/5 tenen knoflook, gepeld
– 2 el tofutti/cashew cream cheese*
– 1/4 tl kruidnagel
– 1/2 el appelazijn
– 1/4 tl zout
– Lekker veel verse peper
– 4 tomaten, van hun bovenkant ontdaan en leeggeschept
– 1 pakje vegan kipstukjes, ik gebruikte die van de Aldi, die zijn zoo lekker. En goedkoper dan die van de Vegaslager.
– 2 (kleine) zakjes rauwkost
– 1/2 blik linzen/bonen/etc. Waar je zin in hebt!
– 2 el mayo (mayolijn van remia, in de pot, is vegan!)
– 1 el (appel)azijn
– 4 grote volkoren pita’s
DE BEREIDING
1/ Verwarm de oven op 180 graden. Kook de aardappels en de knoflook tot de aardappels zacht zijn. Giet af en bewaar wat kookvocht.
2/ Doe alle ingrediënten (t/m de peper) in een blender/keukenmachine (of gebruik je staafmixer) en blend. Voeg indien nodig wat kookvocht toe. Proef en voeg eventueel nog meer smaakmakers toe.
3/ Vul de tomaten met het mengsel en zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten.
4/ Ga nu aan de slag met de pita’s: Bak de kipstukjes in een beetje olie, voeg eventueel kruiden en zout toe.
5/ Leeg de 2 zakjes rauwkost in een grote kom, voeg de linzen/bonen, de mayo en de azijn toe. Mix en voeg eventueel nog wat zout/mayo/azijn toe.
6/ Snijd de pita’s open en warm ze volgens de verpakking op.
Als de tomaten klaar zijn kun je je pita’s vullen met de groente en de stukjes. En lekker eten!
*Mocht je tofutti te duur vinden of geen zin hebben om cashew cream cheese te maken is het denk ik ook wel lekker met wat yoghurt (voeg dan geen water toe) of met wat mayo (MAYOOOO!!!!). Of gebruik bijvoorbeeld wat tofu en voeg wat citroensap en azijn toe.
Lekker experimenteren yo.
Ik vond deze hele maaltijd zo lekker dat ik het deze week 3 keer at. Misschien niet heel gezond, maar ach, ik werd er wel heel gelukkig van. En dát is dan wel weer gezond! ;-)
Ik heb hem meteen even gepind, want wat een heerlijke combinatie!
Wat ziet dit er jummieee uit!
Wat heerlijk! Ik vind dit toch wel erg origineel, zelf kwam ik niet verder dan een pitabroodje kaas, of shoarma :)
Klinkt heerlijk!!
Ah ik moet ook even die vegan kipstukjes van de Aldi checken dan!
Wat ziet dit er heeeerlijk uit Fleur! Jummy jummy, natuurlijk gelijk gepind (want de foto is ook zo mooi).
Dit ga ik echt een keer maken, yum! Jij echt echt lekker volgens mij ;)
Liefs