Recept: Romige tomaat-paprika soep

Schermafbeelding 2015-04-30 om 18.05.16
Dit simpele en redelijk goedkope recept ontstond toen ik 1) moest werken 2) eigenlijk te laat ging koken 3) me niet zo lekker voelde 4) net een nieuwe blender gekocht had en dus alles er mee wilde blenden. (dit is echt pas afgelopen week. Ik wil nog steeds alles blenden!!)

Die blender is trouwens eigenlijk een onderdeel van m’n 2015 to do! Of nouja, eigenlijk zou ik er pas een kopen als we gingen verhuizen.. maar dat gaat helaas wat minder dan we hopen. Dus ik dacht gewoon yolo; ik wil er nu al zo lang een, en ik wil wat beter gaan eten; meer groente en fruit. En dus; smoothies.
Nou goed, tot zover het blender verhaal. Over naar het recept!

Processed with VSCOcam with f2 preset

WAT HEB JE NODIG
– 4 lekker grote (tros)tomaten, in kwarten
– 2 rode paprika’s, in stukken
– 1/3 (of 1/2) cup cashewnoten, als je géén highspeed blender hebt is het een goed idee om deze cashewnoten minstens 2 uur te laten weken. Mocht je hier geen tijd voor hebben kook ze dan 15-30 minuten en laat ze dan nog zo lang weken als mogelijk.
– 2 blikjes tomatenblokjes
– 1 bouillonblokje
– 0,25 tot 0,5 L (heet) water óf gezeefde tomaten
– 1 prei, gewassen en in dunne ringetjes

Eventueel:
– 1 of 2 wortels
– 1 of 2 gekookte aardappels
– 1/2 cup gekookte (rode) linzen of andere gekookte bonen
– Wat meer kruiden
– Een teentje knoflook
– Een stokbroodje om lekker mee te dippen
– Peper en zout naar smaak
– Nog wat vegan-room voor ‘garnering’ en extra romigheid

DE BEREIDING
1 / Gooi alles* op het water en de prei na in je blender en blend tot het helemaal smooth is.
2 / Verwarm nu je soep in een pannetje en voeg zoveel water/gezeefde tomaat toe tot je blij bent met de dikte en de smaak.
3 / Schep de soep in kommetjes en doe in elke kom een flinke hand rauwe prei.**

* Mocht je kruiden, wortels, aardappels en of linzen/bonen toevoegen blend deze dan mee.
** Mocht je dit gek of vies vinden kun je het natuurlijk weglaten! Of bijvoorbeeld vervangen door bosui of wat peterselie of basilicum. Ik vind de prei een heel lekkere pittige smaak geven aan de soep.

Schermafbeelding 2015-04-30 om 18.05.16

Oke, echt heel simpel dus. In ieder geval als je een blender hebt. Je maakt hiermee soep voor 2 tot 4 personen.. het hangt er heel erg van af hoe veel iedereen eet. Wij aten beide maar 1 kom en toen bleef er nog een halve liter soep over. Maar ik had ook niet zo’n honger en at een half stokbrood er bij.
Mocht je blender niet zo groot zijn kun je dus ook de helft maken, of alles in etappes blenden en dan bij elkaar gooien in de pan. Oja, en mocht je zin hebben in koude soep kan dat ook prima met dit recept!

9 Comments

 1. Elsbet | La Vie Pure 30 April 2015

  Oh, mmm, krijg er spontaan zin in!

  Reply
 2. Elbrich 30 April 2015

  Oehh, heeeerlijk! Ik volg je nu op bloglovin’, je blog is prachtig!

  Liefs, Elbrich

  Reply
  • Anne-Fleur 30 April 2015

   Ooo wat lief!! Dankjewel :D
   Liefs, Fleur

   Reply
 3. heidi 30 April 2015

  Mmm dat ziet der echt heerlijk uit.

  Reply
  • Anne-Fleur 1 May 2015

   Dankjewel! Echt een fijn soepje:-)

   Reply
 4. Sjors 1 May 2015

  Klinkt goed! Dit is denk ik je eerste recept waarbij ik alle ingrediënten ken :P Ik heb een blender, maar dat is wel een kut ding, dus ik vrees dat die niet toereikend is. Toch denk ik dat ik me er wel een keer aan ga wagen, want het lijkt me lekker en gezonder dan bijna alle ander dingen die ik kook :P

  (Ik was de paprika’s in je tekening kwijt, tot ik zag dat ze zich hadden vermomd als tomaten :P)

  Reply
  • Anne-Fleur 6 May 2015

   Haha beledig je nou m’n paprika?!! ;) ik zal volgende keer beter m’n best doen op de paprika hoor!;p
   Niiice ik ben benieuwd! Ah je blender kan het vast aan! Je kunt het anders sowieso in delen opsplitsen en dan lukt het denk ik sowieso wel. En gewoon lekker lang aan laten staan, met voldoende vloeistof steeds. En wel uitkijken dat ie ook weer niet té lang aanstaat ;-)

   Reply
  • Anne-Fleur 7 May 2015

   Hahaha ik zie het nu pas! Ja pseudoniempje ;-)

   Reply
 5. Dina 1 May 2015

  Jummieee! <3

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *