Vegan make-up van ELF

Schermafbeelding 2015-10-06 om 09.58.35
Oh man, toen ik vegan werd dacht ik; dat eten dat gaat allemaal wel lukken, en shampoo en zeep enzo ook wel.. maar veganistische make-up vinden wordt zoooo moeilijk.. uhm. Nou. Nee dus. Mega makkelijk. 

Via de facebookgroep Vegan Nederland hoorde ik over het merk Eyes Lipes Face, ook wel ELF. Jaaaaaa vegan make-up!!  Ik had op dat moment nog mascara in gebruik van maybelline of weet ik veel, die ik al vanaf het 3e jaar van mijn studie in gebruik had (jaaa weet ik, is eigenlijk niet zo goed hè?) en die was nu toch echt wel op. Dus ik besloot eens wat dingetjes te gaan kopen.

Alles van ELF is dierproefvrij en ook nog eens helemaal vrij van dierlijke producten. Hoe mega fijn is dat?! Daarnaast is het ook nog eens onwijs goedkoop. Aangezien het zo goedkoop was dacht ik wel; nou ik ben benieuwd hoe goed het gaat zijn dan.. maar naja, voor dat geld kan ik het net zo goed proberen. Lekkere Hollander ben ik ook weer.
Ik gebruik de make-up nu sinds juni nu geloof ik, dus ik kan nu wel een goede mening er over vormen dacht ik zo.

Minerale Mascara
Ik haat waterproof mascara (hoor je Gargamel?), maar ik hoop wel altijd dat de niet-waterproof mascara óók gewoon goed blijft zitten. Deze mascara geeft wel een beetje af als het regent, maar ‘t valt heel erg mee. Hij is makkelijk aan te brengen en mooi zwart. Werkt gewoon goed. Meer heb ik er eigenlijk niet echt over te zeggen. Voor €4 een hele fijne mascara. (ik was van plan een voor en na foto te maken zoals ik altijd bij Naoki zie maar had zulke enorme wallen dat ik dacht oke laat maar)

BB Crème SPF 20
Ik ben niet echt zo goed met make-up, en dus ook niet met foundation of weet ik veel wat mensen allemaal op hun gezicht smeren. Ik ben daarom ook erg blij met de uitvinding van de BB crème. Je smeert het op je hoofd, of nouja, ik smeer het voornamelijk onder mijn ogen op mijn wallen. En je ziet er net iets minder uit alsof je chronisch slaap tekort hebt met heel weinig moeite. Ook zie je niet zo’n duidelijke pancake op je gezicht. Fijn. Oja, en je wallen zijn gelijk tegen UV-licht beschermt. Wat wil een mens nog meer?
Voor €6,80 een fijn product, trekt snel in, makkelijk uit te smeren.

Hydraterende lippenstift
Ook al zo fijn! Na jaaaaaren zoeken had ik éindelijk de perfecte lippenstift, van de Bodyshop. Maarja, toen werd ik vegan en die was godverdomme niet vegan. Je begrijpt m’n frustratie. Ik ben heel erg kieskeurig wat kleur betreft, en mijn lippen zijn heel erg kieskeurig wat lippenstift betreft want meestal krijg ik onwijs droge lippen en velletjes en ziet het er niet uit. Zelfs bij die perfecte bodyshop lippenstift was dat het geval.
Deze lippenstift is echt nóg fijner dan die ik had! De kleur (rosy-go-round, hoe fucking cute) vind ik heel erg mooi, hij werkt écht hydraterend, en blijft ook nog eens lang zitten. Ik ben echt meeeega blij met de lippenstift, de beste koop van alles wat ik kocht. Ik ga zeker, bij de volgende keer dat ik bestel, nog wat andere kleuren uitkiezen.
En voor maar €4 euro ook weer mega goedkoop.

Gekleurde lippenbalsem SPF 15
Dit is niet echt iets voor mij. Te shiny, en gewoon niet echt ‘n product wat ik handig vind. Ik wil óf een lippenbalsem, óf een lippenstift. Deze lippenbalsem heeft net te veel kleur ofzo, waardoor je ‘m niet gewoon even makkelijk kan aanbrengen. Maar de kleur is wel heel mooi hoor, en hij ruikt ook mega lekker, en fijn dat ‘ie SPF 15 heeft natuurlijk.
Weer €4, en echt wel een fijn product, gewoon niet voor mij.

Ik kocht ook nog eyeliner maar ik heb nog steeds eentje van de Bodyshop die nog niet op is dus die gebruik ik eerst nog. En ik gebruik vrijwel nooit eyeliner dus dat kan ook nog wel eventjes duren.

Het enige nadeel aan de producten van ELF is dat het allemaal vrij chemisch is. Niet echt natural make-up. Jammer dat dat niet óók kan, vegan, natuurlijk en zo mega cheapo. Maar goed, ik vind het wel oké zo. Op het moment denk ik: liever vegan , mooi en goedkoop dan super natuurlijk en geen chemische meuk op m’n hoofd.

Ik raad ELF tegenwoordig aan iedereen aan, want als je niet vegan wilt eten, oke oke, maar kijk eens hoe makkelijk en goedkoop en fijn het is om vegan make-up te gebruiken! Chillen toch? :-)

ps. Oehh, ik lees nu net op Vegan Nederland dat Douglas een nieuwe skin-care lijn heeft die helemaal vegan is!! Wat super tof! Gauw ook eens proberen.

7 Comments

 1. Elsbet | La Vie Pure 7 October 2015

  Ja, cool hé? Ik ontdekte het toevallig gisteren ook!

  Reply
 2. Karlijn 7 October 2015

  Ooh, dat is wel een goede tip! Vooral die mascara ga ik onthouden, want die van mij is bijna op en als er al wat uitkomt zit het overal en nergens (serieus, ik krijg er gewoon een gratis eyeliner bij, zo erg is) :’)

  Reply
 3. wevierenhettoch 8 October 2015

  Oeh ja ik zoek nog een goede lippenstift! Fijn dat ze niet duur zijn <3 Thanks for the tip, kende dit niet!

  Reply
 4. Sanne 8 October 2015

  Leuk dit Fleur!
  Haha, ik doe ook altijd heeeeel lang met mascara’s :’) ookal zijn ze eigenlijk op ook al moeten ze na een paar maanden vervangen worden. Ach. Ik ben er echt te lui voor.
  Ik had een mascara van Lavera (meer dan mascara gebruik ik eigenlijk niet, soms lippenbalsem) maar die vond ik niet zo fijn en moest ik laten bestellen en was €10 wat ik echt veel te duur vind voor een mascara. Nu gebruik ik er een van de Hema, omdat die niet op dieren getest is (zo fijn dat blogbericht van jou daarover!). Maar vegan mascara lijkt me sowieso chiller, ik heb eigenlijk geen idee wat er in die van de Hema zit en het heeft wederom met luiheid te maken. De Hema zit op het station en daar kom ik nou eenmaal geregeld.
  Wel chill dat Elf zo goedkoop is! Alleen jammer zeg, dat het zo chemisch is. Ik bedoel, dat is die van de Hema vast en zeker ook :’) maar daar ben ik dan toch niet echt van op de hoogte. Ik check in ieder geval even die lijn van Douglas ook!
  Liefs

  Reply
  • Sanne 8 October 2015

   Oh als ik het goed zie heeft Douglas geen mascara. Dan ga ik toch ook echt zoeken naar Elf :). + de hydratherende lippenstift lijkt me ook echt iets voor mij want hetzelfde verhaal met velletjes en droge lippen enzo. En ik haat ook waterproof mascara haha, dan gaat het er nooit af als ik dat wil!
   Okéeee lange reactie, doei Fleur!

   Reply
 5. Inge 16 October 2015

  Heeel fijn om te lezen dit! Als ik nog eens iets van make-up wil (gebruik het niet zoveel) dan kijk ik eens bij E.L.F. Stom ja want heb het liefst alles natuurlijk maar ook dierproefvrij en vegetarisch/vegan. Mission impossible..

  Reply
  • Anne-Fleur 20 October 2015

   Fijn om te horen!! Ja jammer dat het dan weer vaak niet natuurlijk is hè.. ik weet dat de mascara van Boho vegan én natuurlijk is, maar die was dan weer 20 euro.. helaas is het nog even keuzes maken ;)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *