Afgelopen tijd #6 – Eten, raamkatten, KIND

Schermafbeelding 2015-09-15 om 20.57.15

Afgelopen tijd was fijn. Ik sprak met mensen af, at veel, werkte, maakte muziek, schreef veel woorden en dronk veel koffie.

Lieve Rosa was jarig en we aten in het restaurant van haar vriend (omg hoe cool klinkt dat). Ik had er al eens vaker gegeten maar nog niet sinds ik vegan ben en het eten was prachtig en heerlijk en we hadden het mooiste uitzicht en aten met de liefste mensen.

Schermafbeelding 2015-09-15 om 21.01.12

Deze foto jatte ik van Rosa haar instagram. Oh en nu we het toch over instagram hebben. Rosa en Britt zijn zo cool. Ze hebben een instagram account aangemaakt speciaal voor RAAMKATTEN!!! Dus zie je ergens een raamkatje kun je raamkatten taggen, en posten zij ‘m. Zo is er nu al een prachtige, schattige, grappige verzameling raamkatjes ontstaan <3
Ik vind het zo’n mega cool idee! En ben nu altijd op zoek naar raamkatjes. Al heb ik alleen nog maar die bovenaan deze post gevonden.

Zoals ik schreef hadden we afgelopen vrijdag een etentje met KIND. Ik was de chef en had gelukkig wat kinderen (Rosa (een andere Rosa) en Stef) die enorm fijn hielpen met alles. We aten pompoensoep (die heerlijk was), zoete aardappel gnocchi (die ik beter niet had kunnen maken) en ratatouille (die best oke was). Als toetje hadden we chocolade mousse van aquafaba (het water van een blik kikkererwten). Ik raak altijd mega gestrest van koken voor mensen en kan dan ook eigenlijk niet echt van het eten genieten (omdat toch alles niet goed gelukt is) maar het was wel heel gezellig toen het koken eenmaal klaar was. En als bonus bingo hoefde ik natuurlijk niet af te wassen FUCK YEAH. Daar doe ik het voor.

Schermafbeelding 2015-09-15 om 21.25.16

Ik schreef weer veel. Mijn boekje is alweer vol en een nieuwe is al opengeslagen en er staan al weer flink wat woorden in.
Ik werkte en sprak met mensen over koetjes en kalfjes en heftige dingen met positieve woorden.
Ik kwam op plekken waar ik nooit eerder was en sprak met mensen die ik nooit eerder zag en waarschijnlijk nooit weer zal zien.

Vandaag deed ik yoga en schreef ik weer en verzon ik wat tweede stemmen voor liedjes. Morgen repeteren met Sophie er bij, spannend! (Ook ben ik weer bezig aan een nieuw liedje! Joepie!)
Oja wat ik nog wilde vragen.. ik ben natuurlijk singer-songwriter, al schrijf ik daar nooit over omdat ik geen idee heb wát ik moet schrijven, wat interessant is.. Zijn er vragen over? Of over mijn tijd op het conservatorium bijvoorbeeld?

Oke ik ben benieuwd.
Mijn plan voor morgen is, aangezien ik toch ‘s ochtends een afspraak heb, wil ik mijn laptop meenemen en vervolgens doorfietsen naar de stad. En dan daar ergens bloggen en schrijven. Is dat een plan of is dat een plan?

Liefs y’all!

9 Comments

 1. Stella 15 September 2015

  Oooooooooh jouw reactie op mijn blogje van vandaag maakte me even heel blij. Ik hoop dat jouw ‘lot’ een beetje zo is als de mijne, hihi. En wat zijn die raamkatjes lieeef. Zo’n leuk idee. Wat een mooi uitzicht trouwens, tijdens dat etentje bij het restaurant van de vriend van jouw vriendin Rosa. Enzo. Ik ben heel benieuwd hoe jouw kooksels smaken hoor. Mmm. De receptjes zien er in ieder geval lekker uit. En dat het gezellig was (en dat je niet hoefde af te wassen; FEEST) is natuurlijk het aller belangrijkst. En JA ik wil heeeel graag meer weten over jouw singer-songwriterschap en het conservatorium enzo. Ik wilde dit namelijk vroeger altijd heeeel graag, maar ik durfde niet (want ik ben onzeker en niet goed genoeg en bluh bluh harde wereld enz). Liefs!

  Reply
  • Anne-Fleur 16 September 2015

   Hahah o lordy, ja zou wel leuk zijn ;D Ik vond je blog zo leuk om te lezen! Super lief.
   Ahh pff ja harde wereld zeker, maar schrijf/schreef je dan ook zelf liedjes? Ik ben zo benieuwd:) En onzeker ben ik ook, en niet goed genoeg (voor mezelf sowieso) dat zijn ook dingen die er bij horen. Maar goed, nu klinkt het net alsof ik al je redenen teniet probeer te doen en ze zijn natuurlijk hartstikke legitiem en super stom.. muziek (en andere kunst) maken is ook gewoon zo eng en moeilijk, terwijl het eigenlijk gewoon fijn moet zijn, iets waar je energie uithaalt en iets positiefs waar je andere mensen mee kunt/probeert te raken.:)
   Okeeeeeee goed verhaal lekker kort!

   Reply
 2. Jeanine 15 September 2015

  Die foto van jou op het water <3 En man ik ben zo benieuwd naar jouw muziek!

  Reply
  • Anne-Fleur 16 September 2015

   Haha lief! Dankjewel! Oke leuk om te horen!! :D

   Reply
 3. Sanne 15 September 2015

  Super fijn weer Fleur! Echt leuk, deze berichtjes (al je berichtjes trouwens, maar deze zeker).
  De raamkat is echt een super leuke kat zo te zien. Lekker stretchen. Ik heb nog wel ergens een raamkat foto, jeej! Nu móet ik ‘m wel plaatsen en taggen.
  Je afgelopen tijd klinkt heel goed Fleur! Vooral gesprekken vind ik altijd fijn om te voeren en ik geloof dat je een goeie afwisseling had van gesprekken over koetjes en kalfjes en wat serieuzere gesprekken. Je schrijft mooi, ‘met positieve woorden’.
  En je klinkt echt super positief en enthousiast over het schrijven van nieuwe liedjes en repeteren, leuk! Ik wil er zeker graag over lezen want je bent er zo enthousiast over en hoewel ik niet weet waarover ik precies wil dat je gaat vertellen, denk ik sowieso dat je me kan boeien ;).
  Ik hoop trouwens niet dat ik een van die personen ben die je nooit weer zal zien (maar je vertelde al over onze taart-date in je vorige afgelopen tijd dus ik den het niet) want ik wil je graag nog eens zien hihihihoehoehihiiiii.
  Fijne dag morgen, ergens bloggen in de stad klinkt top + veel plezier met repteren!
  Liefs

  Reply
  • Anne-Fleur 16 September 2015

   Haha neeee gaat niet over jou hoor! Over mensen in kerken die lange verhalen gingen vertellen haha;)
   Jaa vet leuk! Dat vinden Rosa en Britt ook heel erg leuk :D ik ben benieuwd of ik straks je foto en naam voorbij zie komen!

   Haha oke nouja misschien moet ik dan gewoon maar wat proberen.. geen idee wat. Maar leuk om te horen in ieder geval, dat het je wel leuk lijkt om er iets over te horen ;p
   Bedankt voor je (zoals altijd) super lieve reactie! X

   Reply
 4. nina || ninamaakt 16 September 2015

  jaaa dat laatste is een plan! En een fijn plan, ook nog. Echt hoor, ik weet het uit ervaring, koffietentjesblogsessies zijn mijn lievelings :-) En ik ben zeker benieuwd naar singersongwriterdingiesverhalen. Ik weet niet precies wat ik dan wil weten, maar van muziek en zingen word ik sowieso blij, dus van verhalen daarover vast ook. Liefs!

  Reply
 5. Karlijn 16 September 2015

  Zoete aardappel gnocchi ?? Ik wist niet eens dat die variatie bestond maar het klinkt echt te lekker! En dat uitzicht van het restaurant ziet er heel fancy en chic uit :)

  Reply
  • Anne-Fleur 16 September 2015

   Ja stond in “Isa Does It” al had ik een glutenvrije variant nodig dus heb ik moeten googlen. Maar wist het zelf ook niet! Maar ja, was dus niet heel lekker, al lag dat waarschijnlijk aan mij ;-)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *