Een ode aan mijn haar

IMG_1001
 Waarschuwing, voor als je het nog niet door had, ik ben heel erg sentimenteel wat betreft mijn haar. Ik heb er dinsdag zelfs Marie Kondo-style afscheid van genomen “Doei lief haar dankjewel voor alles”. Natuurlijk compleet “voor de grap” want ik ben geen crazy betch.  Ofzo.

Vandaag heb ik voor u in de aanbieding; een ode aan mijn nu afgeknipte haar. (en dus narcistisch veel foto’s van mezelf)

Mensen die mijn blog al langer volgen (HOI SJORS!!!!!) weten dat ik minstens 27 (ok grapje, maar 7 zou best kunnen?) ‘ik wil lang haaaaaar’ blogs gepost heb. Ik kan gewoon uren praten over haar, kijken naar plaatjes van haar, aan m’n haar zitten, ruiken aan het haar van onbekende mensen in de trein.*

Ik wil vandaag nog even stilstaan bij mijn haar. Een figuurlijk kaarsje branden voor m’n haar. En dan ga ik daarna wel weer normaal doen.

10268524_948492421844903_8662084359900576318_n

Lief haar,

Het was weer eens zover. Het was weer eens tijd. Ik had het idee dat we niet meer bij elkaar pasten. Of nouja, dat is niet waar. We pasten heel goed bij elkaar. En ik hield van je. Ik houd nog steeds met heel mijn hart van je. Maar ik had toch het idee dat we afscheid van elkaar moesten nemen. Dat ik even los van je moest komen. Mezelf ontwikkelen enzo. De independent Hetty in mezelf vinden. (o god, nu ik dit zo schrijf klinkt het allemaal heel erg als een herhaling van wat er in mei gebeurde)

Bedankt dat ik je altijd als een gordijntje kon gebruiken als ik wilde slapen en het licht was. En dat ik je sowieso als een gordijntje kon gebruiken, wanneer ik me onzeker voelde, om me een beetje achter te verschuilen. Bedankt dat je eigenlijk altijd wel goed zat, ik hoor van vriendinnen dat zij niet altijd dit geluk hebben met hun haar. Bedankt dat je m’n oren warm hield in de winter, en de wespen wegwuifde in de zomer, zoals een paard dat ook doet. Bedankt dat je me toch wat vrouwelijker en mooier liet voelen als ik me verder een opgevroren trol voelde. (Dat is toch iets dat lang haar met je doet, oniedat gurrrrrlzz?) (sorry, laat maar) Bedankt dat je er voor zorgde dat niemand me verwarde met een jongen of man of jongeman. (volgens mij is dat serieus nú al gebeurd)

Doei haar! Of naja, je ligt al in de prullenbak, dus ik wuif wel even naar de volle zak met afval die ik eeeeeeeeigenlijk 4 dagen geleden al naar de afvalbak buiten had moeten brengen.

Afbeelding+1

O haar. Hier had je een pony. En hier waren we samen in een leeg zwembad en keek ik heel erg ongelukkig (en ik kan het me voorstellen als men hier denkt dat ik een crack verslaafde ben) maar ik denk niet dat ik dat was.** Door Rosa. (1e foto ook door Rosa!)

haar
Fuck yassss. Wat was je hier toch lang en zwart, haar. Hier was het zo lang dat ik er mijn tepels mee kon bedekken en dat was wel echt heel lang een doel in mijn leven (ik meen het.) Een paar maanden later knipte ik ‘t tot ‘n bob. Dit is trouwens ‘n screenshot uit de “Meet the Crew” video die ik maakte voor m’n EP.

024
Oja, deze bob dus. HOI BOB. Door Aline.

* Correct, dit was inderdaad een grap.
** Ik was sowieso geen crack verslaafde***
*** nog steeds niet ook

10 Comments

 1. Kim 7 August 2015

  Gave foto’s! :) Ik vind je haar zo mooi. <3

  Reply
  • Anne-Fleur 7 August 2015

   Dankjewel!! :)))

   Reply
 2. Stella 7 August 2015

  Hahahaha oooooh ik vind dit zo leuk om te lezen. Mag ik dan op mijn beurt weer een ode aan jouw ode over jouw haar schrijven? Nee. Dat is creepy, dat doe ik niet, don’t worry. Maar jeetje, je hebt wel veel verschillende hairstyles gehad! Ik vind die van nu ECHT heel cool. Meen ik echt, je hebt echt een heel mooi gezicht en dat komt mooi uit met kort haar. En je lijkt echt op een model op al die foto’s, verdorie. Ik ga trouwens eens even YouTube afzoeken naar al die videoclips van jou, want ik ben on-wijs benieuwd! Liefs.

  Reply
  • Anne-Fleur 7 August 2015

   Hahaha een ode aan een ode, wauw!;D Dankjewel haha! Ahhh oke ik zit weer te blozen haha!
   Nouja videoclips.. videoclips.. met m’n macbook opgenomen liedjes in de huiskamer van m’n vader of moeder waarin ik heel veel fouten maak :’)

   Reply
 3. Hanneke 7 August 2015

  Ik snap je afscheid! :) Maar de bob staat je erg mooi!

  Reply
  • Anne-Fleur 9 August 2015

   Dankjewel! Het is nu nog wel korter dan die bob, helemaal vergeten nog een eind resultaat foto te plaatsen haha!:)

   Reply
 4. Sjors 8 August 2015

  HOI FLEUR!!!!! Ik vroeg me al af hoe lang het nog zou duren voor het weer tijd was voor de (in)famous “haarpraat”! :P Volgens mij kun jij iedere lengte wel hebben, gurrrl.

  Reply
  • Anne-Fleur 9 August 2015

   Haha echt hè! Hahaha dayummmm

   Reply
 5. Emma 8 August 2015

  *je moet dit comment natuurlijk meteen verwijderen als het gefixt is*
  *fluistert* je link naar aline is niet werkend!

  Reply
  • Anne-Fleur 9 August 2015

   Oooh oeps, dankjewel!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *